Stoute sociologie over de islamitische psyche

Screenshot_16

(Door: “Spartacus”)

We zijn er maar druk mee: hoe denken die moslims nou? Het liefst zouden we al die ongein natuurlijk volstrekt negeren, en er soms een beetje om lachen, maar dat station zijn we gepasseerd. Helaas. Dus, lijdt de modale islamitische cultuur aan een narcistische stoornis? Krijgt de activistische voorhoede maar zo zeldzaam sluitende gedachten geformuleerd, omdat de modale islamitische cultuur een fysiek georiënteerde krachtcultuur is, waarin debatteren en waarheidsvinding niet rendeert, en waar je pas gelijk hebt zodra je de sterkste bent? Onlangs spraken we off the record een Israëlische allround eindbaas, die zowel professor in de sociologie als een actieve majoor is in de IDF, en die zijn blik op de zaak deelde. Expliciet off the record, omdat want #Ophef en verboden opvattingen. Hem werd gevraagd waarom zoveel moslims denken dat IS een zionistische samenzwering is.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

6 reacties op Stoute sociologie over de islamitische psyche

  1. Marc zegt:

    Dat artikel op GS is natuurlijk 100% waar. Toch wil ik daar iets ongemakkelijks aan toevoegen.

    GS haalt een IDF militair aan die stelt dat in het Westen “verschillende pakketjes van informatie en opvattingen moeten onderaan de streep een coherent en verenigbaar geheel vormen.” om vervolgens te stellen dat binnen “De modale islamitische cultuur (…) de notie van gesegmenteerde logica” heerst: “Als een pakketje op zichzelf at face value ergens op lijkt te slaan, dan is dat goed genoeg. Onderaan de streep hoeven ze niet coherent of verenigbaar te zijn.”

    So far, so good. Maar toch is dit principe van ‘gesegmenteerde logica’ waarop vele westerlingen eveneens betrapt kunnen worden, met name hen die geclassificeerd kunnen worden als politiek-correct. Want ook zij hanteren een redeneerwijzen die in zichzelf logisch zijn, maar geen maat, tred of verband hebben met de maatschappelijke realiteit. Wel creëren zij een politieke agenda die voor realistisch door moet gaan, waaronder bestrijding van “islamofobie” and the like.

    Gesegmenteerde logica (een zeer handzaam begrip) is een geestesziekte dat de islamitische wereld inmiddels door en door verrot heeft, maar dat ook de westerse cultuur en maatschappij met grote sprongen naar vernietiging leidt.

    Like

  2. Hendrik M. zegt:

    @Marc, heb hierbij de vrijheid genomen het geheel met u eensch te zijn.

    Like

  3. JooJootje zegt:

    Verplichte kost voor in het onderwijs.
    Of willen we terug naar de middeleeuwen.

    Like

  4. Republikein zegt:

    Mooi van die parabaas.
    Kan niks in het verhaal vinden wat niet waar zou zijn.
    Zou kunnen zijn is het eigenlijk, want ik ben niet alwetend.
    Zo heeft Het Al beslist, niks meer, niks minder.
    Het kussen van voeten lijkt me een seksueel fetisjisme, dus latente onderdanigheid,zo geboren zo getogen.
    Verboden vruchten smaken prima zegt men.
    Zit allemaal in je bovenkamer.

    Like

  5. luckybee zegt:

    Allah wil de mensheid zo te zien allemaal dood hebben, dat wil Lucifers ook , mischien zijn de twee een en de zelfde?Parvati, of Durga of Kali of Allah, is een demonische Godin de Vrouw van Shiva.De vernieler.
    http://www.hinduism.co.za/kaabaa.htm

    Like

  6. koddebeier zegt:

    Kan je met één hersencel denken ???

    Like

Plaats een reactie