#THISISACOUP

Screenshot_10

(Door: “trias politica”)

Na 17 uur onderhandelen is er dan eindelijk een ‘deal’ tussen Griekenland en haar crediteuren. Griekenland ontvangt in ruil voor zware bezuinigingen en hervormingen een derde bail out ten bedrage van 82 tot 86 miljard euro.

Na maandenlange vruchtloze onderhandelingen is er afgelopen nacht eindelijk een ‘akkoord’ gesloten tussen Griekenland en haar crediteuren. In een zeven pagina’s lang document zeggen de geldschieters wat ze van Griekenland verlangen: een volledige capitulatie in ruil voor nóg meer geld. De deal leidde tot woedende reacties van Griekse media en politici, maar premier Tsipras – door waarnemers omschreven als een ‘geslagen hond’ – verdedigde het akkoord door er op te wijzen dat Griekenland geen keus had, omdat het land anders failliet was gegaan.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op #THISISACOUP

 1. daiyu-ninja zegt:

  Euh………….een land dat 4000 miljard in het rood staat is toch al failliet?

  Like

 2. pieter zegt:

  failliet… nou en? Ze schieten je niet dood ofzo. En moet je eens opletten hoe graag ze dan over een schuldafschrijving willen praten.
  Goldman Sachs regelt dit graag voor jullie, uiteraard tegen een passend tarief….

  Like

 3. Jean zegt:

  De tsunami komt met een rotvaart over Europa, schulden uit het zuiden en zwarten uit Afrika, de gevolgen zullen catastrofaal worden voor de Europese burgers, het politiek gespuis denkt boven de golven te kunnen blijven maar wij zullen ze wel onder water trekken en…..onder houden.

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Deze voorlopige overeenkomst, die Griekenland steeds maar verder de grond in gaat boren, laat zien dat politici weinig kaas hebben gegeten van gezonde economie. Griekenland KAN dit geld nooit terugverdienen zolang ze onder de euro gebukt staat.
  Inmiddels staat het voor mij wel vast dat de EU is niet in het leven geroepen voor de gewone burger.
  Vreselijk dat D66 en de partij van de arbeid nota bene dit een goed contract vinden, past natuurlijk wel bij de gewijzigde inzichten van de PvdA; Het moet eerlijker.

  De roep om een bestuurssysteem a la Zwitserland wordt steeds luider, dus met een volksraadpleging.

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  De “deal” is er en de maskers zijn gevallen. De hedendaagse Griekse tragedie is een verhaal in de beste traditie van The Godfather. Het schoftentuig in Brussel is regelrechte mafia en de trojka bestaat uit “loansharks”. Ze lenen Athene geld, terwijl ze weten dat die het nooit terug kan betalen. Dan hebben ze hem in de tang.

  En allemaal zeer voldaan dat ze het voor elkaar hebben gekregen. They made Tsipras an offer he couldn’t refuse. Maar de eurozône is gered en de capo di tutti capi heeft geen gezichtsverlies geleden. Eind goed, al goed.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  D’r is nog niks gered, de Grieken zullen dit gedrocht waarschijnlijk afwijzen.
  Zoniet, verdienen ze niet beter.
  Het geld moet natuurlijk van de Duitse en Franse banken komen die zo ruimhartig door de €U geholpen zijn, dus zeer zeker niet van de €U burger.
  Ow ja, die Rutte moet na het verbreken van z’n verkiezings belofte, waarmee hij 100.000 den stemmen binnenhaalde, aftreden in bad order.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s