Arnoud Boot is eindelijk echt eerlijk: ‘Het systeem is failliet’

Screenshot_11

Arnoud Boot

(Door: Willem Middelkoop)

Er zijn arbeidseconomen, luchtvaarteconomen, bedrijfseconomen en zelfs monetaire economen. Net als artsen hebben economen dezelfde basiskennis, maar ze begrijpen vaak niets van elkaars vak. Je moet er niet aan denken dat de psychiater een open hartoperatie moet uitvoeren. Lees de column van Willem Middelkoop.

Veel economen en ook de media zien dat probleem niet. Dus bellen journalisten dezelfde economen voor duiding over verschillende problemen. En sommige economen zijn door ijdelheid zo vaak in de media, dat je je begint af te vragen wat hun eigenlijke werk eigenlijk is.

In mijn RTL Z tijd was het daarom een grote frustratie om een brede waaier van economen over het financiële systeem te horen praten. Er was er eigenlijk maar eentje waarvan ik vond dat hij er echt verstand van had.  En dat was Arnoud Boot, hoogleraar in ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Arnoud Boot is eindelijk echt eerlijk: ‘Het systeem is failliet’

 1. R.Kroonenberg zegt:

  .
  En zo…constateert nu ook Middelkoop:
  het systeem zit al jaren domweg in de knoop
  is volkomen FAILLIET
  maar ’t interesseert niemand 1 biet
  want ons verstand is óók al jaren domweg op de loop !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Pingback: En zo…constateert nu ook Middelkoop: | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  maar Arnoud Boot is dus alléén EERLIJK als ie DENKT dat zijn uitspraken niet vastgelegd worden op audio en of video…

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv HÓE EERLIJK Arnoud Boot is, ziet u hier:‘Het systeem is failliet’ http://wp.me/p1O7aM-o8N via @wordpressdotcom

  Like

 5. hans zegt:

  RTL-Z is een overbodig kanaal net zoals die hele tering make-over en talentenjacht industrie die er bij hangt! Het herhaalt zichzelf op een tergende wijze meermalen per dag.
  Gaan ook allemaal hangen, omdat ze de bevolking mak en lam maken, tyfuslui!!

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Oh oh oh! Wat heeft deze man gelijk! Wat is dit een schande voor de deskundologen in Nederland. Ik zal een klein voorbeeld geven in verband met Griekenland, voor de Euro werd ingevoerd kon een klein land zijn munt laten devalueren als dat nodig was. Dan werden de bankbiljetten minder waard, men moest harder werken om het zelfde te kopen, en de regering kon (omdat zij de bankbiljetten drukten) meer uitgeven. Dit is allemaal erg simpel te begrijpen, een middelbare scholier kan het worden uitgelegd.

  Maar toen kwam de Euro. Toen was inflatie geen wapen meer van de regeringen of de directeuren van de nationale banken. Toen kan er nog wel inflatie worden veroorzaakt maar het was niet meer duidelijk wie er bij gebaat was. Toen konden de middelbare scholieren het plot niet meer begrijpen en kennelijk ook de regeringsleiders niet, en de directeuren van de nationale banken niet! Plots stond iedereen met een mond vol tanden omdat men het niet echt begreep, maar omdat men elkaar nagepraat had. En Griekenland is de boot in gegaan met het niet begrijpen van de hele economie an sich!

  Er zijn maar weinig mensen die echt inzicht hebben. Het zogenaamd redden van Griekenland is volkomen zinloos geweest. Het probleem ligt in het feit dat Griekenland die leningen niet meer kan terugbetalen. Failliet gaan is de schulden die niet meer terugbetaald kunnen worden kwijtschelden en opnieuw beginnen. Dat moet hoe dan ook met Griekenland gebeuren, ook over een paar jaar kan Griekenland de leningen niet meer betalen, dan moet er weer geld worden geleend aan Griekenland, net zo lang tot men beseft dat meer leningen geen oplossing is voor een tekort aan geld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s