Doe ook mee aan het Raadgevend Referendum tegen uitbreiding van de Europese Unie!

Screenshot_2

Nu of nooit! Kom in actie voor een referendum.

Goed nieuws! De Wet Raadgevend Referendum is 1 juli werking getreden. Zoals deze infographic (pdf) laat zien, stelt deze wet ons in staat met 300.000 (papieren) handtekeningen een nationaal correctief referendum aan te vragen.

Uiteraard blijft ons hoofddoel overeind staan: een referendum over in/uit de EU. Maar dat kan niet met deze wet (en geen enkele andere). Wat we wel kunnen doen, is bepaalde wetten die al zijn aangenomen, tegenhouden. En dat is nu precies wat we gaan doen!

Afgelopen dinsdag is namelijk door de Eerste Kamer een Europees associatie-verdrag met Oekraïne goedgekeurd. Zoals duidelijk uit de behandeling van dit wetsvoorstel blijkt, hoopt de EU met dit associatieverdrag Oekraïne (en trouwens ook Georgië en Moldavië) geleidelijk in de EU te integreren. Deze landen moeten zelfs EU-wetgeving gaan overnemen. Dit verdrag is dus duidelijk een opstapje naar volledig EU-lidmaatschap, ook al zullen onze regering en de EU dit natuurlijk ontkennen. Voor Kroatië, dat in 2001 een associatieverdrag kreeg en sinds 2013 lid is van de EU bleek dit in het verleden al het geval geweest te zijn.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op Doe ook mee aan het Raadgevend Referendum tegen uitbreiding van de Europese Unie!

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  mooi, eindelijk ’n concrete kans iets nuttigs te doen…
  .
  Jasterke

  Like

  • BertG. zegt:

   Als het een bindend referendum was dan was het iets concreets geweest.
   Nu niet. Aan enkel raadgevend hebben we niks aan.
   Dat hadden ze zelf ook wel kunnen raden als ze zich eens onder de mensen begaven.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Ik ben ook tegen de uitbreiding van de EU,Wij weten niet eens met de leden dat nu der in zitten, doen moeten.Hoe kan ik er tegen stemmen?

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Printer kaduuk,…………dus kan niet ondertekenen??!!

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Alles in de wereld om ons heen draait om geld. De vrije keuze van een arts, uw pensioen, het stukje vlees bij de supermarkt, het water uit de kraan, de scholing van uw kind, alles. Follow the Money heeft dit besef in zijn DNA zitten.

  Doe mee

  Macht vreet geld. Door het volgen van geldstromen maken we zichtbaar wie de feitelijke macht in handen hebben en hoe we die kunnen controleren. We tonen misstanden aan. We ijveren voor rechtvaardigheid. De ervaringen van de afgelopen jaren laten zien dat hier nog heel veel werk valt te verrichten! Door middel van waarheidsvinding willen we de macht weer aan het publiek terug geven. Zo leveren we een bijdrage aan de instandhouding van onze democratie.

  Tegelijkertijd zetten we ons in om mogelijke alternatieven en oplossingen te belichten en om te inspireren. De wereld iets verder helpen door zowel te breken als te bouwen. Opkomen voor de belangen van de 99 procent. Dat is onze missie. En daar willen we u bij betrekken.

  Sinds onze start in 2010 hebben we laten zien dat we iets kunnen. We hebben vele diepgravende, onthullende artikelen gemaakt, primeurs gescoord, verrassende inzichten geleverd en prijswinnende verhalen voortgebracht. Veelal met jong journalistiek talent. Toch staan we met Follow the Money pas aan het begin van onze reis. We willen veel meer belangwekkende journalistiek maken. De rotzooi boven tafel krijgen, het tuig in de beklaagdenbank en de beste ondernemers in het zonlicht. Voor u, met u, voor ons allemaal. Omdat het hard nodig is.

  Radicaal onafhankelijke journalistiek kan echter alleen bestaan bij de gratie van een betrokken publiek. Mensen die inhoudelijk en ook financieel bijdragen kunnen leveren. Sluit u bij ons aan en wordt voor 70 euro founding member van FTM 2.0. Of ga een stap verder en wordt founding friend.

  http://www.ftm.nl/doemee

  Like

 5. reageerbuis zegt:

  Graag iedere keer bovenaan zetten! Het gaat zo veel te langzaam

  Like

 6. tjonge zegt:

  zal wel negatief klinken maar dergelijke acties legitimeren enkel de eu-maffia.
  ga enkel voor de real deal, de ontmanteling van de eu/brussel.

  Like

 7. Een raadgevend referendum stelt geen malle moer voor! Het is gewoon een volks-zoethoudertje! Deze “raad” wordt zoals altijd gewoon inde prullenbak gegooid! Wij moeten een BINDEND referendum hebben!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s