Griekenland en EU: bestraf de verantwoordelijken!

Screenshot_5

(Door: Rudi Dierick)

De Griekse crisis wrijft zout in Europese wonden: overheden leenden meer dan gezond was, investeerden te weinig – ze consumeerden dat het een lieve lust was – en ze kregen dat geld nog ook. Bankiers waren extreem laks tegenover hen. Maar de banken bestraffen is niet zo evident. Ze zijn immers even cruciaal voor elke moderne maatschappij als een hart. Zonder dat is er geen sprake van zuurstof in het lichaam. Hoe moeten die problemen dan opgelost geraken? De oplossing is eenvoudig.

Luc Ryckaerts analyseerde die crisis hier al. Laten we even doornemen wat nu al vast staat over de oorzaken van deze crisis. Griekenland trad tot de EU en de Eurozone op basis van zwaar vervalste boeken. De schuldigen daarvoor zijn de Griekse regering, de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, die deze vervalsingen bedacht en dik betaald werd, én, in tweede instantie, de Europese verantwoordelijken die dat megabedrog lieten passeren. Niemand daarvan werd tot nog toe bestraft.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Griekenland en EU: bestraf de verantwoordelijken!

 1. joopklepzeiker zegt:

  Misschien vergeet de schrijver een schuldige meer aan te wijzen .
  Het was natuurlijk strategisch opportuun on Griekenland binnen de eu te krijgen .

  Zou Goldman Sachs in opdracht van USA /NAVO gehandeld kunnen hebben ?

  We weten immers ook van de druk uitgevoerd door de USA om Turkije binnen de eu te krijgen , dat hebben we zover nog af kunnen houden.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Deel 1 over pensioengeld
  Schatrijk van uw pensioenpremie

  Onderzoeksjournalistiek van MAX naar de geldstromen van onze pensioenfondsen. MAX noemt verplicht afgedragen pensioenpremies van werknemers Ander Mans Geld (AMG). Met Ander Mans Geld maken pensioenbeleggers wereldwijd schimmige transacties. Democratische controle van die geldstromen is onmogelijk. Maker Cees Grimbergen onthult dat pensioenbeleggers zichzelf systematisch verrijken aan andermans geld. In deze documentaire blijkt dat in de pensioenindustrie gouden handdrukken van miljoenen en extreem hoge rekeningen voor kleine werkzaamheden al vele jaren gewoon zijn. MAX citeert uit tot nu toe onbekende recente documenten van rechtbanken in New York en Londen. Daaruit blijkt dat zakenbank Goldman Sachs, die miljarden Nederlandse pensioeneuro’s onder beheer heeft, fraudeerde met geld van ABP en Pensioenfonds Vervoer. Voor het eerst laat MAX een voormalige Nederlandse zakenbankier aan het woord. Met 25 jaar ervaring in de financiële wereld waarschuwt deze Michael van Bemmelen voor de gevaren die ons pensioenstelsel bedreigen. Van Bemmelen kon de mentaliteit van de financiële wereld niet langer met zijn geweten verenigen. De Amerikaanse econoom Eileen Appelbaum legt uit hoe Nederlandse pensioengeld gebruikt wordt om gezonde bedrijven leeg te halen. Ze voorspelt dat het Nederlandse V&D dankzij Nederlands pensioengeld op een zelfde manier zal worden ‘leeggezogen’ als het Amerikaanse warenhuis Mervyns. Ook pensioenonderzoeker Ted Siedle wijst Nederlandse pensioenpremiebetalers en gepensioneerden op de gevaren die ons stelsel bedreigen. Aan het woord komen verder werknemers, de kritische theatermaker George van Houts, koningin Máxima en Joe Mansueto, directeur van Morningstar. Morningstar is de grootste leverancier van dagelijkse financiële gegevens wereldwijd. Mansueto vraagt MAX dringend kritische vragen te blijven stellen.

  http://www.npo.nl/zwarte-zwanen-2/13-07-2015/POW_02731120

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Dit artikel zegt onomwonden wat velen van ons al jaren denken, weten en zeggen, nl. dat Griekenland de boel willens en wetens op grote schaal heeft getild.
  Deze enorme DIEFSTAL mag inderdaad niet ongestraft blijven.
  Veel van de graaiers hebben hun gestolen geld naar het buitenland gesluisd. Een motto voor opsporing van misdaad is : Volg het geld.
  Laat de Europese Unie en Griekenland samen dat spoor volgen en het terug halen en de graaiers en de verantwoordelijken dat er gegraaid kon worden, streng bestraffen.
  Voor een deel kan ons belastinggeld dan mogelijk alsnog teruggehaald worden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Het is mij duidelijk dat;

  De Euro niet goed kan werken in een werelddeel waar de mentaliteit en structuren zo verschillend zijn,
  De EU in de huidige vorm niet kan werken omdat er geen verantwoordelijke(n) is (zijn) als het niet goed gaat en er dus ook geen persoonlijk aan te rekenen sancties zijn.

  Dus weg met het gedrocht en haal de succesvolle EEG zo gauw mogelijk terug.

  Like

 5. helletocht zegt:

  Verantwoordelijk zijn de politici die het misselijk makende project Europa opgestart en gecontinueerd hebben.Tegen beter weten in zorgen zij er al jaren ervoor dat de basisvoorwaarden voor een aanstaand groot continentaal conflict geschapen worden. Iedereen mag zonder restricties de uitverkoopwinkel Europa binnen. De Europese Bank van Lening verstrekt op eigen territorium en ver daar buiten ongecontroleerd gelden die van de eigen burgers zijn geroofd De burgers worden dagelijks verder uitgemolken de jongeren zijn massaal werkeloos geraakt, of hebben een flut baan waarmee ze zich niet kunnen onderhouden.De sociale vangnetten waarvoor burgers betaald hadden zijn weg, en de elite bevoordeelt zichzelf grenzeloos. De politieke elite in ons eigen land is niet meer bezig met het eigen volk, maar “Brusselt” alleen nog voor eigen eer, glorie en beurs. Een volk dat zichzelf zou respecteren had vandaag de liegende premier en zijn zure partner in crime D. het land uitgegooid. Hoe kun je nog meer je volk beledigen dan Lachebakje? Deze figuren zijn er alleen maar voor de instromers, daarvoor leggen ze het land twee weken stil, en de criminele zichzelf bevlekkende elites. Wie gisteren de docu over de pensioenfondsen heeft gezien weet hoe het al decennia lang werkt. Ook daar hebben politici zoals Graaipaulus Rosenmöller en consorten het voor het zeggen. Ze spelen met ons geld en doen alsof het van hunzelf is. BAH!!!!

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Inderdaad,en wij kunnen ons de vingers blauw tikken en ons best doen om het volk voor te lichten :het helpt geen zier!Dus denk ik dat eerst het grootste deel aan de geeuwhonger moet liggen en er letterlijk koppen over straat rollen,voordat de regering van het pluche getrapt wordt ,het land wordt stil gelegd en mensen eindelijk wel de straat op gaan!Maar tegen die tijd ben ik bang dat het te laat is;veel te laat om nog iets ten goede te keren!

   Like

 6. peterselie1 zegt:

  Het originele verhaal is van de Duitse Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Heinrich Böll. Laten we maar eens nadenken voor wie al die miljoenen doden in talloze oorlogen zijn gevallen. Niet voor ons of onze vrijheid. Het begint met hebzucht en winstbejag ten faveure van een select gezelschap zelfbenoemde heersers. Een eeuwenlange rooftocht van gouddieven en gifmengers. Bankiers zijn hun corrupte verzameling hulptroepen, geselecteerd op het ontbreken van geweten.

  De Mexicaanse visser en de Amerikaanse bankier
  Op de pier van een klein vissersplaatsje in Mexico stond een Amerikaans bankier. Hij zag een klein vissersbootje in de haven aanmeren met alleen de visser aan boord. Zijn vangst van die dag was een aantal tonijnen en die lagen op het dek. De Amerikaan complimenteerde de visser met de kwaliteit van de vis en vroeg hem hoe lang hij er over had gedaan om de vis te vangen.

  De visserman antwoordde: “Och, een paar uurtjes, niet langer.” De bankier vroeg hem vervolgens waarom hij dan niet wat langer bleef vissen, zodat hij wat meer zou kunnen vangen. De visser zei, dat deze vangst ruimschoots voldoende was om in het onderhoud van zijn familie te voorzien. De Amerikaan vroeg verbaasd: “Maar wat doe je dan in ‘s hemelsnaam met de rest van je tijd?”

  Het antwoord van de Mexicaanse visser luidde als volgt:

  “Ik slaap iedere dag uit, vervolgens ga ik wat vissen en als ik terug ben, speel ik met mijn kinderen, voordat ik met mijn vrouw een siësta neem. Iedere avond wandel ik door mijn dorpje naar mijn vrienden, met wie ik een wijntje drink en met wie ik gitaar speel. Zo ziet mijn dagschema er ongeveer uit. Ik leid dus een druk bezet leven.”

  De Amerikaanse bankier zei dat jij op Harvard had gestudeerd en hem behulpzaam zou kunnen zijn. “Je zou meer tijd in het vissen moeten steken. Na verloop van tijd kun je je dan ook een grotere boot permitteren. Met de opbrengsten van een grotere boot kun je op termijn meerdere vissersboten kopen en ben je de eigenaar van een vissersvloot. In plaats van je vangst op de lokale markt te verkopen, zou je het beter aan een visverwerkende industrie kunnen verkopen of het in een eigen fabriek verwerken. Je hebt dan controle over de vangst, de verwerking en de distributie. Alles in eigen hand en geld verdienen.”

  gannanalist-mexicaan-bankier
  We leven in een krankzinnige wereld waarin we geleefd worden in plaats dat we genieten van het leven.
  De bankier legde verder uit, dat hij dan de mogelijkheid zou krijgen zijn bedrijf naar de beurs te brengen, zodat hij op nog vrij jonge leeftijd kon gaan “cashen”.

  De visserman vroeg hoe lang dat allemaal wel zou duren.

  De Amerikaan antwoordde: “Ik schat tussen de 15 en 20 jaar”.

  De Mexicaan dacht even na en vroeg zich af: “Maar wat dán? Als ik “binnen” ben gelopen, wat dán?”

  De Amerikaan barstte in lachen uit om zoveel onbegrip en zei: “Dan begint de mooiste periode van je leven! Je bent steenrijk, je kunt er goed van leven en zelfs nog investeringen doen. Je kunt je miljoenen zelfs nog verveelvoudigen!” De Mexicaanse visser mompelde peinzend: “Miljoenen – maar wat dán?”

  De Amerikaanse bankier wist het antwoord: “Dan kun je met pensioen, je kunt genieten van je oude dag. Je kunt je vestigen in een vissersdorpje aan zee, je kunt lekker lang uitslapen, een beetje vissen en wat spelen met je kleinkinderen. Je neemt een siësta met je vrouw, wandelt ‘s avonds naar je vrienden om een wijntje te drinken en gitaar te spelen…..”

  We leven in een krankzinnige wereld waarin we geleefd worden in plaats dat we genieten van het leven.

  Jan van Gemeren

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Dokumentation: Die Griechenland-Lüge

  Alle bekende politieke koppies komen voorbij

  Like

 8. Jean zegt:

  De EU wordt (is) een hoop ellende en dat neemt dagelijks toe veroorzaakt door die EU misdadigers en de USA, de Europeanen moeten tot slaven gebracht worden want slaven protesteren niet die slikken alles slaafs.
  Mensen wordt wakker en laat u horen, laat u niet domineren en laat u niet terroristen, eis dat alle vreemdelingen die illegaal zijn, een strafblad bezitten en/of geen toegevoegde waarde leveren opkrassen, besparing: miljarden euro’s per jaar plus terug veiligheid en leefbaarheid.
  Laten we starten met het verwijderen van die perverse islamieten die niet genoeg hebben aan een vrouw en liefst rotzooien met kinderen zoals hun groot voorbeeld mohamed.
  Europa behoort toe aan de Europeanen, Afrika behoort aan de Afrikanen, mensen mengen gaat niet net zoals water en vuur mengen ook niet gaat. Multicul is pure bullshit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s