PRIORITEIT!: De webmaster doet opnieuw een beroep op uw solidariteit!

Screenshot_10

(Door: “D.G. Neree”)

Hoewel we op DVC (De Vrije Chroniqueurs) grote voorzichtigheid betrachten bij het plaatsen van afbeeldingen in artikelen in verband met auteursrechten, is er anderhalf jaar geleden in een artikel een foto geplaatst van een Nederlandse nieuwsfotograaf. Na enkele weken kreeg de eigenaar van DVC een brief in de bus van een advocatenbureau met de eis om € 500,- honorarium aan de fotograaf te betalen, vermeerderd met € 320,- juridische kosten.

Na het direct verwijderen van de afbeelding volgde een e-mailwisseling waarin ieder tegenvoorstel tot compensatie van onze kant door de tegenpartij (overigens hetzelfde kantoor waar ook Brabosh de claim van kreeg) geweigerd werd. Daarna volgde er een stilte van een jaar lang, waarna opnieuw de betalingseis werd gesteld. Onze advocaat herhaalde toen ons tegenvoorstel, maar dat werd beantwoord met de eis dat we binnen enkele weken het bedrag betalen, anders worden we gedagvaard.

Om “De Vrije Chroniquers” te helpen, mail voor het bankrekeningnummer naar: dgneree@hotmail.com

Lees verder>>>
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op PRIORITEIT!: De webmaster doet opnieuw een beroep op uw solidariteit!

 1. jowitteroos zegt:

  Heb mailtje gestuurd voor info en melding dat ik E 50 bijdraag

  Like

 2. W.H.J. Reiss zegt:

  Bank nummer erbij zetten IS makkelijker !

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Wordt overigens eens tijd een rekeningetje te openen voor dit soort ‘advocatenbureau’s en klagers’ waarop mensen vrijwillig een bijdrage kunnen storten, zodat er geprocedeerd kan worden…………..

  Like

 4. Frank zegt:

  Ahum… welke solidariteitsactie krijgen we morgen weer?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik denk dat u met zo´n opmerking niet op deze site thuishoort! Ik verzoek u dan ook niet meer te reageren!

   Webmaster

   Like

   • harrylacroix zegt:

    Zou iemand mij de claims willen mailen (vooral motivering)? Volgens mij is iedere foto op internet straffeloos te gebruiken mits bronvermelding. Maar, je weet nooit waar het hier om gaat. Kun je bemiddelen ej. Je hebt mijn emailadres.

    Like

  • SeeMore zegt:

   Dáár heeft u dus inderdaad een goed punt. Het in het leven roepen van een solidariteitsfonds en/of het iedere keer betalen van juridische “kosten” is op de langere termijn géén optie. De aangevers én handlangers zouden eigenlijk met wortels en al gezuiverd dienen te worden. Uiteindelijk ontaard dit eindeloze spelletje van aangifte doen tegen ieder ongewenst scheetje in regelrechte censuur alwaar Noord-Korea zijn vingers bij af zou likken. Welk maatschappij kritisch mens heeft er nu zin in om elke keer opnieuw zijn of haar kostbare tijd en (steeds duurdere) geld kwijt te zijn aan ellenlange juridische haarkloverij!? Zonder het misschien direct te merken zullen zij zichzelf waarschijnlijk strenger “modereren” c.q. auto-censureren. En dát is dus precies hetgeen die verwerpelijke lieden op uit zijn: Een uitermate duur en zeer tijdrovend doemscenario in van de grond zien te krijgen waardoor ieder kritisch doch weldenkend mens zich tweemaal achter de oren krabt alvorens tot publicatie over te gaan. Dit heeft in het verleden prima gewerkt en zal dat ook blijven doen. Mede mogelijk gemaakt door een geestelijk gemankeerd OM en de legio D66 rechters. Kijk maar eens wat er de afgelopen 30 jaar op dit gebied allemaal “bereikt” is. Zo’n beetje alles dat de allochtoon en/of gekleurde mede-lander direct of indirect raakt is inmiddels taboe, niet politiek correct, discriminatie, racisme etc. enz.. Niet is in dit land te gek MITS het uiteraard NIET de “gewone” roomblanke Autochtoon betreft…die wordt iedere keer opnieuw genadeloos aan het kruis genageld.

   Like

   • jowitteroos zegt:

    Lang termijn zal niet aan de orde zijn indien die lieden, zoals u ze noemt, zelf voor de kosten opdraaien bij het verliezen van zo’n rechtzaak. Maar ik begrijp dat u ze met ‘de toverstok’ met wortels en al wilt uitroeien……….. Eén maal de weet dat die lieden verliezen zal ze niet zo snel doen herhalen, dus van ‘iedere keer betalen van juridische kosten’ ( welke dus niet opgaat bij verlies) en het door u genoemde ‘lange termijn’ zie ik niet gebeuren. Wat ik wel zie gebeuren bij het uitblijven van acties is dat sites dus iedere keer moeten dokken willen ze blijven bestaan. Wanneer ze dat geld niet ‘iedere keer’ kunnen ophoesten ‘bij lang aanhouden’ van deze monddood maken van vrije denkers en islamkritische en pro Israel sites, zullen die sites dus één voor één verdwijnen. Misschien is dat uw oplossing dus,……..zwarte humor? 😉

    Like

 5. Ik ga straks een mailtje sturen en lappen.
  Dat heb ik eerder al eens gedaan voor de site ‘EQgen’ van Rick Devente en ‘Brabosh’ van Hugo.
  Dit zijn sites die niet verloren mogen gaan, net als deze.

  Maar als het ‘spel’ zo wordt gespeeld door fotografen en advocaten (en ik weet wel dat een foto/beeld meer zegt dan woorden), is het dan niet iets om helemaal safe te gaan?
  Al dit soort sites hebben min of meer ‘vaste stamgasten’ die gaan voor het (ingezonden) geschreven artikel.
  Het plaatje/de foto erbij is leuk maar niet bepalend. Dat is het artikel op zich.
  Een plaatje/beeld wat in de buurt komt of erop lijkt, volstaat denk ik wel bij velen.
  En als die dan ‘safe’ is, denk ik dat niemand daar problemen mee heeft.

  -Het lijkt er wel op of er een ware hetze aan de gang is op dit gebied. En dan ook nog alleen op kritische sites (op wat voor een manier dan ook). Deze site, Xandernieuws of Brabosh komen al helemaal niet meer door de filter bij bepaalde ‘nieuwssites’ zoals ‘nujij.nl’.-

  Al moet er voorzichtigheid geboden worden; Dit bedrag komt ook wel weer bijeen.
  Dit soort sites moeten blijven bestaan (ook al kost het een bepaalde bijdrage, maar die leveren de houders en de moderators ook).

  -Eén pluspuntje; Dit soort sites worden door heel wat meer mensen bekeken en/of in de gaten gehouden dan men voor algemeen aanneemt.-

  Keep on doing the good stuff.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Vreemd, las er al veel over.
  Amerikaanse toestanden in het lage land?http://www.z24.nl/ondernemen/huilie-huilie-bij-nederlandse-topadvocaten-superbonussen-voor-amerikaanse-collegas-542708
  Als NEREE mij mailt zal ik dokken.

  Like

 7. Eline zegt:

  Het wachten is op het rekeningnummer.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Wat is dat voor een dweil van een fotograaf, 500 euro voor een foto.

  Like

 9. Eline zegt:

  Inmiddels op DVC gelezen dat het via het e-mailadres van dgneree loopt.
  Dan ga ik het dus zo afhandelen.

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Wij moeten de naam van de fotograaf en het advocatenkantoor beslist te weten komen.
  Hier wordt namelijk een heel slinkse tactiek zichtbaar: kritische sites gaan treiteren door financiële claims..

  Like

  • Willie zegt:

   Goed idee , dan kunnen we die smeerlappen ook eens gaan ”treiteren” (of erger???) heheheh, Dan hebben we ook nog s wat aan onze ge-spendeerde centen ,niet ?

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Henk.V 14 juli 2015 om 23:46

   Daar ben ik ook bang voor; het is natuurlijk een schitterende manier om iedereen die zich wil verzetten tegen de smeerlapperij van de Brusselse bandietenbende, de mond te snoeren. De advocaatjes ruiken geld en het is bekend dat die lieden vette bedragen in rekening brengen voor de uurtjes dat ze bezig zijn. Vaak denk ik: was ik ook maar advocaat geworden; heel handig in deze tijd.

   Like

 11. tijluylenspiegel zegt:

  Sympathiek dat u dit bericht hebt doorgeplaatst meneer Bron, waarvoor hartelijke dank.
  That’s what friends are for!

  Like

 12. rommelig zegt:

  De reden waarom Neree niet meteen zijn rekeningnummer met naam opgeeft is omdat hij nogal voorzichtig is om zijn n.a.w. gegevens en plein public op het internet te vertonen. Wat begrijpelijk is als je in het verzet zit.

  @Bron
  Namens de hele redactie van DVC, en zijn drie lezers, wil ik je bedanken voor het plaatsen van onze bedelbrief.

  Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  bescheidenheid biedt meer pleizer
  dus nú zijn het er weer vier …! 😛

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Helemaal met iedereen eens die vinden dat deze sites moeten blijven bestaan.
  In spanje wordt het moeilijk met de nieuwe wet Ley Mordaza waarbij allerlei kritiek op de overheid, islam enz. verboden wordt en bij overtreding flink beboet.
  Cameron stond ook al voor het labourhouse te orareren over verbieden van kritiek.
  In Brussel hoort men ook al de hele tijd voorstellen tot verbieden van allerlei soorten kritiek.
  Het wordt gezellig in Europa dat steeds meer op het stalinistische Rusland begint te lijken.

  Like

 15. brabosh zegt:

  Overal staat de gedrukte pers onder de druk. De oplagen dalen pijlsnel. Private blogs en websites die zelf het nieuws trachten te maken of het elders gaan sprokkelen en die bovendien ook bijna gratis opereren, stelen de show. Nogal logisch dat er verzet komt van de krantenmagnaten. De media zijn al jaren corrupt en verkopen leugens en misleiding tegen betaling.

  Zoals user Infidel Pride hierboven zegt, is een plaatje niet essentieel voor het bericht. Vandaar dat ik voortaan eveneens opteer voor een gelimiteerd gebruik. Tenslotte zijn we niet kapitaalkrachtig genoeg om ons verweer te organiseren. Dàt is precies ons zwakste punt en dat weet ook de gedrukte pers.

  Het vrije woord primeert en ja, als we zelf geen fotografen kunnen betalen om uit te sturen, dan doen we het maar zonder plaatjes.

  Mijn blog is andermaal door het oog van de naald gekropen, dankzij de solidariteit van velen. Daar ben ik erg dankbaar voor en zal dat niet vergeten. Ook De Vrije Chroniqueurs kunnen op mijn solidariteit (en bijdrage) rekenen.

  Media-activisme: Don’t hate the media, be the media

  Like

 16. delamontagne zegt:

  Onze telefoon-kabel in de lucht was gebroken……………
  Als in FR. de reparateurs van telefoon etc, (willen) komen, geldt het devies: “ze komen eraan, als je ze ziet (aankomen)”.
  15 dagen geen telefoon (mobiel heeft hier geen bereik ), noch internet, alleen satelliet.
  Als m,n rekening ondertussen niet is geplunderd, maak ik vanavond over.

  Like

 17. harrylacroix zegt:

  Nogmaals: wil DG Neree mij een kopie sturen van de epistels van de advocaat en de fotograaf, zodat ik kan onderzoeken welke stappen (nog) mogelijk zijn. Gaarne via EJ Bron, die mijn emailadres heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s