Uit angst voor straf grijpen agenten minder snel in

Screenshot_7

(Door: Janneke Boluijt)

Agenten grijpen minder snel in bij geweld, uit angst om berispt te worden. Daarvoor waarschuwen de politievakbonden, nadat zaterdagavond in Leerdam een agent in burger werd gestoken. Durfde hij zijn wapen niet te trekken om geen kop van Jut te worden?

Had de agent in burger, die zaterdagavond in Leerdam twee keer met een mes werd gestoken, zijn wapen moeten trekken? Dat laat vakbondsvoorzitter Geert Priem van de ANPV in het midden. Feit is dat een collega, eveneens in burger, werd belaagd door een 17-jarige gewapende verdachte. Toen de Leerdammer zijn collega te hulp schoot, werd hij gestoken. Twee keer: in zijn rug en in zijn hand.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, betutteling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, Nederland, Overheid, political correctness, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Uit angst voor straf grijpen agenten minder snel in

 1. luckybee zegt:

  Zijn de politie agenten niet de uitvoerende macht in een democrtaie?Dus de enige macht dat met geweld tegen verdachten mag ageren.Als dat afgenomen wordt , wie moeten dan de Wetten van de regeringen uitvoeren?Criminelen?

  Like

 2. Mowdes zegt:

  Heb altijd gedacht dat de agenten zich hadden bekwaamd in het ongewapend gevecht, dus niet!!
  Dan wordt het tijd dat ze zich daarin bekwamen en diegene die het niet kunnen horen niet in het politekorps.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Met een politie die je vriend is kom je niet ver bij het langetenentuig uit Noord Afrika.
  Bovendien faalt OOK in dit opzicht de politiek van de politieke partijen CDA, VVD, PvdA, D66 en groenlinks door geen kleur te bekennen en de politie als speelbal te gebruiken.
  Welke rechtgeaarde Nederlander heeft nog iets te zoeken bij een van deze partijen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ rs 14 juli 2015 om 11:03

   Vind ik ook en zó hard hoefde die snotaap toch niet te lopen?

   Like

   • Cathja zegt:

    Maar als dat joch gevallen was en onder de motor terecht was gekomen, met alle gevolgen van dien, dan staan ons weer weken lang rellen te wachten…..! Als ik die agent was geweest, en denkend aan de kwetsbare positie van de politie momenteel, dan had ik even een collega opgeroepen die die knaap onder zijn hoede zou nemen.
    De politie mag in Nederland bijna niets meer. Dát vind ik zorgelijk!

    Like

 4. Cathja zegt:

  Ik vind het op z’n zachtst gezegd niet erg verstandig om dit hele verhaal zo in de krant te zetten! Kijk, niet alleen autochtone Nederlanders lezen deze berichten, maar ook de ‘nieuwe Nederlanders’, die niet vies zijn van het trekken van een mes.
  Dat de politie bang is en wordt, kan ik deels wel begrijpen, maar laat dit niet uitlekken in de openbaarheid. Vervelende lieden kunnen deze uitspraken aangrijpen om er nog een tandje bij te zetten.
  Verder vind ik dat de politie best stevig mag optreden. Wij kijken nog wel eens naar de Engelse versie van ‘wegmisbruikers’, en daar zien we toch regelmatig een ander optreden van de politie dan bij ons in Nederland. We moeten oppassen dat er geen nodeloos geweld wordt gepleegd, maar het moet ook niet zo zijn dat de politie aan handen en voeten gebonden is, en alleen in het uiterste noodgeval zich mag verdedigen. Je tegenstander daagt je uit, wel, dan schakel je hem uit. Politieagenten zijn gezagsdragers, en behoren respect te krijgen. Als het zo doorgaat als nu, zien we over een tijdje alleen nog maar agenten van niet-Nederlandse komaf op straat. Dan laat de Nederlander het erbij zitten.
  Willen we dat?

  Like

 5. glockie17c zegt:

  Het is gewoon de omgedraaide wereld, het respect voor de politie is ( helaas !) ver te zoeken.
  Op het moment dat de politie doortastend ingrijpt dan is het verdomme weer niet goed.
  Als zo’n 17 jarige mafkees voor je staat met een mes en jou of je collega tot twee maal toe verwond dan vind ik het niet meer dan normaal dat die agent dat manneke neer schiet.
  Blijft hij daarbij dood !!!!! Dat is dan mooi pech voor dat manneke, had hij zich van tevoren moeten realiseren voor dat hij dat mes mee van huis nam.
  Met voorbedachte rade een mes meenemen om iemand te verwonden en/of te vermoorden dat mag dan allemaal wel maar een agent of burger mag zich alleen maar “met gepast geweld” verdedigen.
  Maar ach het kerelke heeft een slechte jeugd gehad (geen X-box gekregen of zo!) en iedereen was onaardig tegen hem, maar hij had wel andere “vriendjes” waar hij zich wel begrepen voelde.
  Maar goed dat wordt dus een taakstraf van 40 uur en een tik op de vingers van ….. dat mag je echt niet meer doen hoor !!!

  Een tip voor alle andere mafkezen met gekke gedachtes, Men hoeft maar EEN DING TE DOEN als een agent iets zegt dan doe je dat en niks anders !!!
  Dat valt toch mee…..is toch niet zo moeilijk om te onthouden, dit moet zelfs te onthouden zijn voor personen met het IQ van een kamerplant !!!

  En tegen de overheid zeg ik van hou nou eens op met al die bureaucratie laat die agenten hun werk doen en net als vroeger eens goed de knuppel er over bij dat tuig, en niks advocaat, moeten ze maar normaal doen.
  Ik wordt niet goed van al dat bureaucratische gezeik, de agent in kwestie moet op straat zijn en niet formuliertjes invullen om zichzelf te verdedigen bij een intern onderzoek tegen dat tuig.
  Aanpakken die handel mannen jullie zijn ook maar gewone (politie) mensen ik heb respect voor het werk wat jullie doen.
  Jullie beschermen de gewone burger, maar vergeet vooral jezelf niet te beschermen tegen dit soort hufters !!!

  En voor alle duidelijkheid ik ben geen agent, en baal ook als ik een bekeuring krijg voor te hardrijden net als iedereen.

  Met vriendelijke groet.

  Like

 6. Leo zegt:

  in zulke gevallen dan maar de ongeschreven WET toepassen.

  Eerst schieten, dan praten.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Aangevallen en gestoken worden met een mes is direct levensbedreigend, de agent had het volste recht deze slachter met een gericht (liefst dodelijk) schot buiten gevecht te stellen.

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Tja, als ie van de rechter direct z’n complete netto maandsalaris in mag leveren, valt het zeer goed te begrijpen. http://www.telegraaf.nl/binnenland/24267357/__Schietende_agent_veroordeeld__.html

  Like

 9. Fred zegt:

  Persoonlijk zal ik nooit een agent met een mes aanvallen, dus wat mij betreft: knal die vuiligheid gewoon naar de vuilnisbelt.

  Like

 10. 4sjun zegt:

  Kan die motoragent uit Almere geen beste bos bloemen bezorgd worden? Ik vind het nodig een signaal af te geven omdat deze agent initiatiefrijk probeerde iemand op het bureau af te leveren die een valse naam opgaf in plaats van daarvan weg te kijken. Dat soort mensen hebben we op straat nodig. Krijgen we laffe twijfelaars en wegkijkers bij ongewijzigd beleid dan rest nog slechts de eigenrichting als corrigerende factor om de buurt leefbaar te houden.

  Like

 11. hans zegt:

  weg met die RACISTISCHE NEGERS EN FACISTISCHE MOSLIMS!!!

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Curator verkoopt Aegolius voor 22.500 euro

  Curator Sybe de Vries van ict-opleider Aegolius in Zwolle heeft de failliete boedel van het bedrijf, inclusief debiteuren, verkocht aan directeur Akram Adham voor 22.500 euro. Oorzaak van het faillissement op 21 mei 2013 is het bankroet van het zusterbedrijf New Horizons, waarin Aegolius is meegezogen, stelt De Vries. Het bedrijf verzorgde ict-trainingen op maat voor klanten als de politieacademie in Apeldoorn.

  http://www.computable.nl/artikel/nieuws/loopbaan/4798087/1458016/curator-verkoopt-aegolius-voor-22500-euro.html

  Ik weet van niets… vandaar mijn naam: Aegolius cs

  Wooehaa: politieopleiding. Zou ik vertellen dat niets meer mag 🙂 ?!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s