Geen Brits belastinggeld voor Athene

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse regering heeft een financiële deelname aan een nieuw hulppakket voor Griekenland strikt afgewezen. “Het idee om geld van Britse belastingbetalers te gebruiken voor de nieuwste overeenkomst met Griekenland is een losse flodder”, deelde het Britse ministerie van Financiën mee.

Achtergrond zijn overwegingen om de regering in Athene tot aan de uitbetaling van de derde Griekenland bail-out een overbruggingsfinanciering te toe te staan. Dit geld dient uit het reddingsfonds ESFM te komen, waarvoor ook de EU-landen garant staan die, net als Groot-Brittannië, niet in de eurozone zitten. Het eigenlijke hulppakket moet uit het ESM-fonds komen.

Iedere Duitse burger staat garant voor € 1400,-

“Onze collega´s van de eurozone hebben helder en duidelijk de boodschap gekregen dat het onacceptabel zou zijn om in deze aangelegenheid gebruik te maken van een Britse ondersteuning”, benadrukte een woordvoerder van het ministerie van Financiën in Londen volgens de “Financial Times”. De Britse regering beroept zich daarbij op een toezegging uit 2010, volgens welke alleen nog de eurolanden verantwoordelijk dienen te zijn voor hulppakketten aan landen van de muntunie.

De staats- en regeringschefs van de eurozone waren het maandag over een derde hulppakket voor de bankroete regering in Athene ter waarde van ongeveer € 85 miljard eens geworden. Duitsland staat hierbij garant voor bijna 27% van het geld. Dit is ongeveer € 210,- per Duitse burger. Daarbij komen ongeveer € 1200,- per hoofd van de bevolking uit de eerste beide reddingsprogramma´s.

De voorwaarde voor het nieuwe hulppakket is dat Griekenland nog deze week talrijke wetswijzigingen en bezuinigingsprogramma´s door het parlement laat besluiten.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Griekenland, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Geen Brits belastinggeld voor Athene

 1. Jean zegt:

  Europa is in zijn geheel beschadigd en dat door een bende oelewappers die eigenlijk feitelijk nu naast mekaar zouden moeten staan voor een volkstribunaal, ze zouden zo uitgezongen zijn.
  Griekenland moet zijn eigen problemen oplossen door in eerste instantie het decadent profitariaat totaal uit te schakelen, decadente pensioenen in de publieke sector aanpassen aan de pensioenen uit de privésector (een ziekte die ook in België aanwezig is, de publieke sector heeft het dubbel van de privésector, iedereen weet dat de publieke sector geld kost en parasiteert op de gemeenschap), postjes op te doeken die geen enkele toegevoegde waarde hebben dadelijk opdoeken, corruptie bestrijden met alle middelen en IEDEREEN belastingen doen betalen dus ook de familie en vriendjes van het politiek gespuis.
  Hopelijk grijpt de Griekse bevolking in voor de doodstrijd begint, die lafaards van die EU instellingen lachen zich te barsten kijk maar naar E.T. die ligt achterover met een pensioen waar normaliter 20 Grieken kunnen van leven maar daar ligt die griezel niet van wakker en dan hebbe we het nog niet om de massa parasieten in die praatbarakken, waardeloze creaturen die leven van leugens en bedrog.
  Walgelijk en degoutant. Nooit zal ik een stem geven aan dergelijk gespuis, nooit.

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Hier kan Rutte met zijn 80 rovers een puntje aan zuigen….

  Like

 3. Willie zegt:

  ze gebruiken t geld van de Britse belastingbetaler wel om hun horden moslims en andere profiteurs te ”steunen” ,what’s the point ????

  Like

 4. luckybee zegt:

  En geen Nederlandse belsting geld aan Athene, daar om kies Wilders en zijn PVV.

  Like

 5. mijn-idee zegt:

  Europa bestaat alleen op papier en in de hoofden van ( te veel) onze bestuurders……….van landelijk tot europees
  In de hoofden van de gewone burger, die geen enkele invloed heeft, heeft het geen plek…..
  Het is een wangedrocht, maar om dat toe te geven moet je groot en dapper zijn.
  Helaas zijn dat de boven ons gestelden.

  Die blijven hun hoofden verstoppen in de roze wolk van een onbereikbaar Utopia..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s