PVV: referendum over moskee

Screenshot_13

VENLO – De inwoners van het Venlose stadsdeel Tegelen  zouden zich door middel van een referendum moeten kunnen uitspreken over de bouw van een moskee in hun wijk. Dat heeft fractievoorzitter Michael Heemels van de PVV in de Limburgse Provinciale Staten voorgesteld.

Heemels vindt het volgens 1Limburg ´schandalig´ dat de inwoners van Tegelen ‘de komst van een moskee door de strot krijgen geduwd’. Volgens vertegenwoordigers van de wijkraad en de buurtvereniging wil de gemeente niet met hen overleggen. “Het is helemaal benedenmaats als dit in het geniep gebeurt zoals de gemeente Venlo doet”, oordeelt de PVV’er.

PVV normale grootteLees verder>>>
(h/t “Driek”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, PVV, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op PVV: referendum over moskee

 1. jungleelephant zegt:

  Alle inwoners moeten maar eens stoppen met gemeentebelasting te betalen;misschien dat de gemeente dan wil luisteren?

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  Zijn de Nederlanders nu zo dom om opvattingen, rituelen en gedachtegoed op te dringen aan anderen, dan spreekt men niet meer van religie maar van een politieke ideologie, tenminste in een democratische rechtsstaat wat de Nederlandse politiek-correcte volksvertegenwoordigers
  plegen te prediken, er kan alleen dwang uitgeoefend worden op de bevolking, burgers door een regering die bestaat uit democratisch gekozen volksvertegenwoordigers.

  Die regering is echter niet autonoom in zijn doen en laten, dat is wel duidelijk geworden in de laatste week van onze strategisch gekozen “Halal-Regering”. Politici worden, in tegenstelling tot wat bijna iedere links geïndoctrineerd burger denkt, niet eerlijk gekozen. Politici die het grootste aantal werkgevers, lobbygroepen en vriendjes heeft in het maatschappelijk spectrum, gooit de hoogste ogen om als volksvertegenwoordiger gekozen te worden.

  Invloedrijke vriendjes bevinden zich meestal in hoge maatschappelijke posities die doorslaggevend zijn voor de maatschappij. Wetenschappers, werkgevers, vakbonden, ambtenarenapparaat, beleidsmakers en de door de staat gefinancierde mainstream media. Al de hotemetoten zijn bij lange na niet neutraal, allemaal hebben zij hun machtswens of financiële belangenverstrengeling en zijn overtuigd dat zij recht hebben op een punt van de te verdelen taart
  .

  De laatste decennia wordt de islam gefaciliteerd tot in alle haarvaten van de maatschappij, de autochtone Nederlander wordt bijna altijd het tweede plan gezet door de 5e colonne. De islam is een politieke ideologie omdat de aanhangers op straffe van de doodstraf door andersdenkenden, altijd politiek bedrijven om de islam te laten prevaleren, in ieder geval leggen de geestelijk leiders zoals de ayatollahs, moefti’s en imams hun ideologie op aan iedere “ongelukkige”nieuw geborene in zo een islamitisch land, en halen elke drogreden uit de kast van de moskee om hun ideologie boven die van het joods-christelijke geloof te stellen.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  De link (lees verder) werkt niet.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. DonnaDolce zegt:

  Zeker weten…en terecht…

  Like

 5. Cathja zegt:

  Ik lees hier dat de gemeente niet met de buurtbewoners wil overleggen. Zeg dan maar ‘dag’ tegen een referendum, want dat gaat er niet komen. De gemeente zal haar eigen plan wel trekken, en lastige buurtbewoners kunnen ze daarbij niet gebruiken.

  Lekker democratisch weer!
  Bah!
  😦

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En tóch moet het wel ter sprake gebracht worden, of het nu kans van slagen heeft, of niet:
   “Op je poot” spelen is nog steeds de beste tactiek!

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Hier is weer een typisch voorbeeld zoals het er altijd aan toe gaat in Nederland. Moslims hebben een voorkeurspositie boven ons Nederlanders. De autoriteiten kijken op ons neer en vinden het doodnormaal om ons te negeren, om vervolgens aan alle wensen van moslims toe te geven. En volgens mij word er ook met verkiezingsuitslagen gemanipuleerd, ten nadele van de PVV. Gisteravond op radio 5 wist men te vertellen dat de VVD de grootste politieke partij was, gevolgd door 4 kleinere politieke partijen die ongeveer net zo groot waren. Zijnde de PVV, D66, het CDA en de SP. Ik heb het te doen met de inwoners van Venlo met hun strijd tegen de moskee, maar ik geef ze niet veel kans ! Tegen de bierkaai is het geen vechten, daar helpen alleen de grove middelen. Geen woordelijk of schriftelijk verzet, maar fysiek verzet !

  Like

 7. BertG. zegt:

  En wat zou de uitslag dan kunnen zijn van zo’n referendum, als dat er al ooit komt, wanneer de buurt/ omgeving nu al beweert er geen problemen mee te hebben.
  Die kan ik dan nu al raden.
  Een beetje mee babbelen willen ze maar een probleem hebben ze er niet mee.
  Je kan beter je tijd besteden aan mensen die nog wel zelfstandig kunnen nadenken en er nog een eigen mening op na houden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dit gaat toch over hetzelfde wat Driek gisteren hier al plaatsten.
   https://ejbron.wordpress.com/2015/07/14/foto-68/
   Daar staat toch heel wat anders. (was een telegraaf bericht)
   De omgeving had er geen probleem mee staat er heel duidelijk.
   Dus om daar nou te mee willen scoren als PVV.
   Of ik begrijp iets niet goed. Lees ik iets wat er niet staat of zo?

   Like

  • Driek zegt:

   Nou, reken maar dat die moskee er komt.

   EEN DAGJE AMSTERDAM, VOOR EEN STATEMENT

   23-03-2008•

   Zaterdag 22 maart een gure morgen in Venlo, maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag de demonstratie ‘Nederland bekent kleur’ op de Dam in Amsterdam. Na een paar weken van voorbereiding hebben we als gezamenlijke organisatie vanuit Venlo een bus vol mensen die meegaan naar de manifestatie.

   We vertrekken vanaf de Al Houda Moskee aan de Tegelseweg. Iedereen is op tijd aanwezig behalve de bus plus chauffeur. Als hij gebeld wordt waar hij blijft vertelt hij dat hij bij de Moskee in Tegelen staat… klein foutje, mag de pret niet drukken. Twintig minuten later dan aangekondigd gaat de bus op weg naar Amsterdam. De sfeer is goed en we hebben er zin in!

   In Amsterdam worden we hartelijk ontvangen door de organisatie en lopen gezamenlijk naar de Dam waar al een behoorlijke menigte staat. Onze spandoeken gaan omhoog en prompt ook de duimen van de mensen om ons heen: goed zo’n statement uit Venlo.
   Er zijn sprekers, leuke muziek en iedereen vermaakt zich prima. Oud-Kamerleden Mohammed Rabbae, Hedy D’Ancona en Hans Dijkstal vertellen wat ze vinden van het toenemend racisme in Nederland. Frank Boeijen zingt samen met de Tunesische zangeres Oulfa Rouached het lied ‘zwart wit’ in het Arabisch, en rapper Appa laat alle mensen op de Dam hossen en springen.

   Na de manifestatie zwerven we nog even door Amsterdam, en zijn blij als we onze moe gelopen, gestaan en gesprongen voeten rust kunnen geven terug aangekomen in de bus. De sfeer terug naar huis is bijna nog beter dan de heenweg. Samen hebben we een statement gemaakt op de Dam! We zijn gelijkwaardig ongeacht afkomst of geloof en samen kunnen we er wat van maken, ook in Venlo.

   Op het journaal die avond wordt vermeld dat de opkomst tegenviel. Voor mijn gevoel waren er veel meer demonstranten aanwezig dan de 1500 mensen waar de media over spreekt. Of komt dat door het warme gevoel dat je krijgt wanneer je mensen zo bij elkaar ziet staan, samen feestend zonder vooroordeel maar open en met respect voor elkaar? Het was in ieder geval een mooie ervaring en ik bedank dan ook de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, samen met de SP, GroenLinks en PvdA. Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) heeft voor de bus gezorgd zodat we met 66 mensen helemaal voor nop naar Amsterdam konden.

   Het was het waard en een plezier om een tegengeluid te laten horen, zeker vanuit Venlo.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Ik ben het eens met de PVV alle moskee’smoeten weg, ook die bij ons in Wielwijk moet verdwenen.of tot een Gereformeerde kerk ombouwen, er is nog geen gereformeerde kerk in Wielwijk.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Is dat nu echt nodig:iedere dag talloze malen reclame maken voor geniepig,achter de ellebogen-volk?Het komt me de strot uit:u bent nog erger dan Jehova’s getuigen!

   Like

  • Driek zegt:

   luckybee zegt: er is nog geen gereformeerde kerk in Wielwijk.

   Ja, beste lucky, zijn het niet de Mohammedanen dan zijn het wel de gereformeerden die het door je strot duwen. Als iedereen nou zijn geloof een lekker achter z’n voordeur gaat belijden, dan wordt het in de wereld een stuk rustiger. Ik heb er echt mijn bekomst van. Waarom moeten die Mohammedanen en christenen toch altijd aan de weg timmeren met hun godsdienst, je hoort de joden toch ook nooit reclame maken voor hun geloof? Hou er toch eens mee op, we komen er geen stap verder mee.

   En ik zou je aanraden het boek van Gert Jan van Dijk “Het geloof der vaderen” eens te lezen, daarin staat beschreven de ‘denkwereld van de bevindelijk gereformeerden’. Want toevallig zijn er op deze site van E.J. Bron mensen die wel eens een boek lezen, die toevallig een heleboel van godsdienst afweten. En dat kan ik van jou niet zeggen.

   Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Dat is democratisch; 100 punten voor de PVV!

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Dit Machtsmisbruik moet eindelijk eens stoppen
  ons geduld raakt écht over haar toppen
  houdt dit zuigen pas op
  bij een Volks-opstand-strop ?
  en met welke smoes komt men dàn op de proppen ?
  .
  Jasterke
  .

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  ,,Als de gemeente Venlo lef heeft, moet ze een referendum houden onder de burgers in Tegelen of ze überhaupt een moskee willen in hun buurt.”

  Ja, zou mooi zijn. Alleen wordt er niet naar de burger geluisterd. In het meest gunstige geval mag je je mening geven en vervolgens gaat men weer over tot de ‘socialistische’ orde van de dag.
  Met andere woorden: drijft de ‘socialist’ z’n verderfelijke (de eigen) zakkenvullende zin door.

  Like

 12. Teunis zegt:

  Als de PVV lef had gehad, had ze meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo (en in Utrecht enz.) en nu echt iets kunnen uitrichten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s