We zullen allemaal als Griekenland worden als de EU haar zin krijgt

Screenshot_15

Nigel Farage

(Door: Nigel Farage – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

De vernederende voorwaarden die Griekenland zijn opgelegd, laten zien hoe ver de EU zal gaan om gewelddadig een einde te maken aan elke poging van haar lidstaten om soeverein te blijven. Wat we in Europa zien is de volledige en totale mislukking van het supra-nationalisme. Hoewel de samenwerking tussen onafhankelijke landen altijd belangrijk is geweest, hebben de afgelopen weken volledig het stigma blootgelegd van de autoritaire doctrines die de Europese Unie erop nahoudt. Veel van datgene waar ik al veel jaren voor gewaarschuwd heb, ontvouwt zich inderdaad op het wereldtoneel  – een Griekse tragedie die elk voorstellingsvermogen tart. Jarenlang heb ik in het Europees Parlement mijn best gedaan om erop te wijzen hoe de intimiderende tactieken van de EU niet alleen ondemocratisch, maar ook antidemocratisch zijn.

Ik ben uitgelachen, uitgescholden, enzovoort (maak u geen zorgen, ik kan er wel tegen). Maar nu is het, door de misselijkmakende manier waarop de EU de Griekse soevereiniteit aanpakt, duidelijk dat meer en meer mensen doordrongen raken van de gevaren van dit supranationale monster dat de nationale soevereiniteit volledig aan de kant veegt. Velen, die tot voor kort bleven geloven dat de EU meelevend en toekomstgericht was, beginnen nu te beseffen wat voor een terugval het hele project is.

Als ik een Griekse politicus was, zou ik tegen de overeenkomst stemmen die is goedgekeurd door de Europese Unie en door hun eigen premier, die naar mijn mening de bevolking van zijn land erg in de kou heeft laten staan. Ik heb inderdaad in mijn toespraak in het Europees Parlement tegen Alexis Tsipras gezegd dat hij dapper moet zijn, de tanden op elkaar moet zetten en  zijn land uit de Eurozone moet leiden. Hij zou dit met een wel erg opgeheven hoofd hebben kunnen doen, gezien het enorme mandaat dat het Griekse volk hem had gegeven door volmondig “Nee” te stemmen.

In plaats daarvan werd de 61% van de mensen dat “Oxi” [Nee] zei tegen de overeenkomst met de Europese Unie gedwongen om een nog slechtere overeenkomst te accepteren. Een massale uiting van democratie [via een volksstemming] is klaarblijkelijk in Griekenland een roemloze dood gestorven, zoals dat altijd gebeurt wanneer de EU erbij betrokken is. Denk alleen maar aan Ierland, het enige land dat een referendum over het Verdrag van Lissabon heeft gehad,  “Nee” stemde en gedwongen werd om opnieuw te stemmen tot de EU het juiste antwoord had. ‘Nee’ betekent nooit echt ‘Nee’ voor de dwingelanden in Brussel.

In dit geval is er geen tweede referendum, alleen maar een capitulatie van de Griekse politieke elite, die het idee om de wil van haar volk uit te voeren heeft verlaten. In plaats daarvan heeft zij gekozen voor een vernederende overeenkomst die nog meer straf zal opleggen, terwijl het land uitzichtloos in de Euro wordt opgesloten. Het is een perfect voorbeeld van hoe het in de EU niet gaat om het opkomen voor de belangen van de volkeren van Europa, maar om het opkomen voor haar eigen opvatting van nationalisme, en daarbij is zij alleen geïnteresseerd hoe zij uit lijfsbehoud uitingen van [onwelgevallige] meningen kan platwalsen. Degenen die proberen de EU te weerstaan, zoals minister-president Tsipras, worden gedwongen tot complete onderwerping.

Nadat er twee wereldoorlogen zijn geweest om het concept van de nationale democratie te behouden, zien we een Europa waar datzelfde begrip wordt verwaterd tot er niets van overblijft, door degenen die een Verenigde Staten van Europa wensen te zien. Afgezien hiervan gebeurt er ook iets anders in Griekenland. Enorme aantallen migranten komen op boten over de Middellandse Zee en een land met zijn eigen interne problemen is daar eenvoudigweg niet tegen opgewassen, omdat nu elke dag meer dan 1.000 migranten op haar kust landen. Op sommige dagen zijn dat er zelfs veel meer.

Wie zijn deze mensen en waarom zijn ze gekomen? Nu, we weten dat sommigen echte asielzoekers zullen zijn. Maar we weten ook dat de Islamitische Staat de crisis wil benutten om zijn strijders naar hier te sturen. Ze hebben dat met zoveel woorden gezegd en we doen er beter aan hen serieus te nemen; de hoogste openbare aanklager van de EU, Michele Coninsx, verklaarde onlangs dat veiligheidsdiensten hebben bevestigd dat er zich strijders van de Islamitische Staat tussen de immigranten aan boord bevinden. Dit is niet langer een theoretische discussie, maar een trieste en gevaarlijke realiteit. Het zou echt een angstaanjagend vooruitzicht zijn als zelfs een paar duizend IS-strijders erin zijn geslaagd om zich naar onze kusten te laten smokkelen. En het is een voorbeeld van hoe de Europese Unie niet alleen een bedreiging is voor de nationale democratie, maar ook voor de nationale veiligheid.

Ik geloof dat onze open grenzen ons, omdat we EU-lid zijn, veel minder in staat stellen om onszelf te verdedigen tegen terroristen die proberen stilletjes het Verenigd Koninkrijk binnen te sluipen, om ons kwaad te doen. Een EU-paspoort is alles wat ze nodig hebben om in staat te zijn overal binnen de achtentwintig natiestaten te reizen en Italië, dat er genoeg van heeft dat zij te maken krijgt met de enorme hoeveelheden mensen die op haar kust landen, heeft al gedreigd om diegenen die aankomen een tijdelijke verblijfsvergunning te geven, zodat ze vrij kunnen doorreizen  naar andere EU-landen.

Wanneer we een onafhankelijk GB hebben en geen lid van de EU meer zijn, zal dat dan ook een enorm verschil maken voor wat betreft de kwestie van het buitenlands beleid als geheel. De nationale veiligheid is zo ernstig als wordt aangenomen. Dat is de reden waarom ik, samen met mijn plaatsvervanger Paul Nuttall en andere leden van het EP, deze week  naar Amerika ga, waar we met een aantal Amerikaanse senatoren, congresleden en hoge militaire functionarissen zullen spreken over de reden waarom wij van mening zijn dat Groot-Brittannië als onafhankelijke natie zoveel beter kan functioneren.

We weten dat president Obama het Verenigd Koninkrijk herhaaldelijk heeft opgeroepen in de EU te blijven en zich daarbij bediende van een retoriek die onberaden is en waaruit blijkt dat men hem verkeerd heeft geïnformeerd. Hoewel we ons binnen de UKIP hebben verzet tegen militaire interventie in Irak, Libië en Syrië, willen we de mogelijkheid hebben om onze eigen zaken te regelen, zodat we kunnen omgaan met landen als Amerika op onze eigen voorwaarden, met de mogelijkheid om onze eigen grenzen te controleren en om ons land te beschermen. Dit vermogen om onszelf te vertegenwoordigen, in plaats van op het wereldtoneel door de EU te worden vertegenwoordigd, is vooral belangrijk nu de radicale islam in de lift zit, een bedreiging die de hele wereld bestrijkt. Voor Amerika en de rest van de westerse wereld moet het Verenigd Koninkrijk een belangrijke bondgenoot blijven. Buitenlands beleid is belangrijk. Het recht van het Verenigd Koninkrijk om in staat te zijn z´n eigen beslissingen te nemen in ons eigen nationaal belang, is eveneens belangrijk. Wanneer we een deel van de EU blijven, zullen we onze onafhankelijkheid en onze democratie blijven verliezen en landen als de VS zullen op hun beurt hun beste bondgenoot kwijtraken.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Nigel Farage

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” & “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Griekenland, Groot-Brittannië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Nationalisme, Nigel Farage, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op We zullen allemaal als Griekenland worden als de EU haar zin krijgt

 1. luckybee zegt:

  Vergeet het wij zijn Hollanders met een roemrijke geschiedenis; en dat blijven wij ook.VOC.

  Like

  • Idefix zegt:

   Haha…Als ik Dijsselbloem,Wiebes ,Pechtold of Rutte zie is de VOC wel het laatste waar ik aan moet denken
   Wij inmiddels zijn een volk van watjes en meelopers geworden. ,meer niet.
   Trouwens,de geschiedenis van de Grieken gaat veel verder terug..

   Like

 2. jungleelephant zegt:

  Ik had respect voor Tsipras,hij leek op te komen voor zijn volk.Nu heeft hij zich,met nog veel hardere maatregelen onder laten sneeuwen:alleen om in de Unie te blijven:dom!Hij had er,inderdaad met opgeheven hoofd,uit moeten stappen;hadden ze hem nog steeds niks kunnen maken!Dan was het even bikkelen geweest,voor iedereen,maar wel voor de Grieken en hun land,niet voor de Brusselse maffis ,die nu gaat slepen met vliegvelden en havens voor een prikkie!

  Like

  • R.Kroonenberg zegt:

   van harte sorry @jungleelephant….niet mee eens…. deze man heeft m.i. gedaan wat hij nog kón doen…nú mag deze EU laten zien wat zij wérkelijk waard is !!!

   Like

  • Idefix zegt:

   Hij stond met zijn rug tegen de muur. …Om uit de Euro te kunnen stappen had hij wel steun van de EU nodig…Maar het Brusselse gajes is in staat om miljoenen Grieken te laten verhongeren,enkel en alleen vanwege de natte EU droom….

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Maar je kunt niet van 2 walletjes eten:Hij was goed op weg,maar wilde niet uit de Eu!Tja,het is en/of en niet en/en!Jammer!

    Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ikn zie iedere keer weer Gorbachov voor me bij deze acties.
  Hij zei in het begin cvan de €uro-manie het volgende;
  Wij zijn in Rusland gestopt met het socialisme en jullie gaan ermee beginnen, ONBEGRIJPELIJK.

  Like

 4. Jean zegt:

  Nigel, we zullen het niet worden want we zijn het al alleen kunnen ze hier nog ‘domme’ burgers blaasjes wijsmaken en ze geloven tot overmaat van ramp ook nog.
  Alweer een bewijs dat met linkse niets op te bouwen valt, wat linksen we goed kunnen is anderen de rekeningen presenteren. Eerlijk, ik heb met de Griekse burgers medelijden maar als het systeem zo rot is als een natte appel die 14 dagen in de zon heeft gelegen moeten ze eerst het systeem aanpakken w.w.z. alle privileges en profitariaat afblokken, iedereen op een en de zelfde wijze behandelen zowel qua arbeidscontracten, salarissen als pensioenen en de corruptie en fraude keihard aanpakken.
  Het wordt zoeken geblazen in de politieke stallen naar die persoon resp. personen die daar voor opkomen zowel in Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, België, Nederland of eender welk Europees land en vooral niet gaan zoeken in die EU stal want daar zitten de grootste smeerlappen samen smeerlappen waar niets positiefs van te verwachten valt.
  De EU wordt de dood van de Europeanen voor diegenen die er nog zouden aan twijfelen, in sommige gevallen resp. landen is het al de dood, enkele baden in miljarden en de overgrote meerderheid, ± 98% verrekken van armoede.
  Geef uw stem en mandaat maar aan uitschot niveau distelbloem, jancker, dracula, mergel, napoleon of capo clush om er maar enkele te noemen (bewust met kleine letters geschreven).

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De EU is verworden tot een criminele organisatie en moet worden beindigd.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het Verenigd Koninkrijk hoef niet bang te zijn dat terroristen binnensluipen, want die zijn allang binnen en hebben zelfs een Brits paspoort.

  Like

 7. Marc zegt:

  Ik blijf erbij: een referendum is een onding. Want alleen een uitslag ‘ja’ kan eenduidig worden uitgelegd, omdat duiding vooraf van het voorgelegde eenvoudigweg samenvalt met uitleg achteraf. Duiding vooraf en uitleg achteraf bij een uitslag ‘nee’ valt nooit samen, omdat er talloze redenen zijn waarom iemand ‘nee’ tegen een bepaald voorstel zegt. Daarom kan Sipras met recht stellen dat die 61% ‘nee’ tegen het voorgelegde referendum niet hetzelfde is als het nu aan het Griekse parlement voorgelegde: ze vallen niet samen!

  Het aan de Grieken voorgelegde referendum kende de vraag “Bent u voor de door de Europese Unie voorgestelde overheidsmaatregelen?”. Na een antwoord ‘ja’ is geen verdere uitleg van de zijde van de bevolking nodig: men is voor, de voorgestelde maatregelen zijn direct van kracht.
  Na een antwoord nee zou dan eigenlijk gevraagd moeten worden naar het ‘waarom niet?’. Maar dat kan niet bij een referendum. Was dat wel mogelijk, dan zou er een reeks van verschillende motieven naar voren komen.

  Hoe had het nee-kamp dan wel succes kunnen behalen? Door de vraag zo te stellen dat er ‘ja’ gezegd had kunnen worden. De vraag had dan moeten luiden: “Bent u tegen de door de Europese Unie voorgestelde overheidsmaatregelen?”. Er zou dan 61% ‘ja’ gestemd zijn. Ook dit antwoord zou geen verdere uitleg nodig hebben: men is dan klip en klaar tegen voorstellen van de EU.

  Een ‘nee’ bij een referendum is altijd lastiger eenduidig te motiveren dan een ‘ja’. Herformulering van de referendum-vraag zodat ‘ja’ en ‘nee’ van plaats verwisselen kan een uitkomst bieden. Toch doet ook hier zich de vraag voor af zo’n wisseling van plaats binnen de vraagstelling wel fair is.

  Een referendum is en blijft voor mij een onding.

  Like

 8. -Daar heb je ‘m weer; Het systeem.-

  Roep al jaren dat het systeem waarin wij leven door en door verrot is.
  Op allerlei vlakken; financieel, economisch, sociaal maar ook politiek gezien.
  De mens/burger staat allang niet meer centraal (welzijn en welvaart).
  De hebzucht naar geld/macht regeert. Geld is geen middel meer maar core business geworden.
  (Waar heb ik dat eerder gelezen?)

  De bedoeling van dit systeem is dat het gepeupel tot slaaf van het systeem gemaakt gaat worden.
  U bent straks geen mens meer maar een melkkoe.
  Regels op regels, belastingen op belastingen en uit elke plicht vloeit wel weer een andere plicht.
  1 x raden wie dat altijd het meest raakt?
  Miljonairs/miljardairs merken daar niet zo veel van; die zitten al op het droge.
  Het is de overgrote meerderheid die vaak nog net alles kan rooien.
  En dan begint het ‘afsnoepen’. Want ‘hier’ kunnen we nog wel wat extra belasten en ‘daar’ kunnen we de tarieven nog wel wat verhogen. Enzo…….
  We leven, in verhouding gezien, in een vrij rijk land, maar steeds meer mensen krijgen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.
  Hardwerkende mensen die een ‘normaal’ (niet gek doen) leven hebben maar bij wie de maand steeds iets vaker net iets te lang is.
  Steeds meer mensen komen aan de financiële ketting te liggen.
  En wat voor mensen geldt, geldt ook voor landen.

  Op politiek-vlak idem.
  Velen hebben nog het vertrouwen in de democratie.
  Maar in dit systeem is het ‘dood’. Al jaren lang. Geld en macht regeert, niet de stem van het volk.
  De schijn wordt opgehouden maar na uw stem krijgt u gewoon weer de middelvinger.

  Al zou Wilders een grote meerderheid krijgen….hij zou nog geen deuk in een pakje boter kunnen trappen. Ook hij zal gedwongen worden om naar het systeem te handelen.

  Dit systeem is niet meer te veranderen.
  Kijk maar naar de geschiedenis; Zij die macht en/of geld hebben, laten dat niet zonder slag of stoot varen.

  -We moeten uitkijken naar een alternatief systeem. Een systeem waar gelijkheid en rechtvaardigheid heerst. Een systeem waar geen plek is voor heersers en slaven.-

  Like

 9. Yvonneke zegt:

  Bovenstaand is een Utopie, Pas als er weer een oorlog is geweest beseffen mensen weer waar het om draait. En dat is betrouwbaarheid en vriendschap en verdraagzaamheid. Mensen zijn zo strontverwend en zo bezig met hun grote dikke Ik (Rutten vooraan met zijn grote dikke IK) dat ik alleen nog maar zogenaamde vriendschap om me heen zie. Men weet niet eens meer wat vriendschap inhoud. Men denkt dat als er iets samen ondernomen word of bij elkaar op facebook een beetje slap ouwehoert dat men al een diepe vriendschap heeft. En omdat iedereen alleen bezig is met zijn grote dikke Ik staat er weer een oorlog op de agenda. Men weet niet eens meer hoe goed men het heeft. Jammer, maar helaas zo gaat het iedere keer weer in de geschiedenis.

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Moet je naar luisteren, het beste wat ik ooit van hem gehoord hebt.

  Patriotic Voices from Europe

  Like

 11. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Vertaald uit het Duits? Nee, E.J., dat laat ik liever aan jou over! 😉

  Like

 13. E.J. Bron zegt:

  @ Theresa

  Tweemaal in anderhalf jaar tijd, dat valt toch best nog mee!? 🙂 😆

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s