Afghaanse scheepsladingen opium financieren West-Afrikaans terrorisme

Screenshot_30

(Door: Erin Banco – Vertaling: E.J. Bron)

In een dorp aan de westelijke grens van Mali bereidt een groep mannen zich voor op zijn volgende signaal – het zal hen te kennen geven dat zij nu met hun auto´s en aanhangers naar een illegale grensovergang met Guinea moeten komen. Daar zullen ze een scheepslading opiaten inladen, die oorspronkelijk uit Afghanistan kwam en ze zullen deze dwars door het hele land tot aan de grote woestijn in het oosten transporteren, die aan Libië grenst. Van daaruit gaat de smokkelwaar verder naar Europa.

Mali is het centrum van het meest lucratieve en snelst groeiende netwerk voor drugshandel. Het Afrikaanse binnenland, dat berucht is vanwege zijn transportroutes voor cocaïne en sigaretten, heeft heroïne aan zijn lijst met illegale drugsexporten toegevoegd. Deskundigen zeggen dat Mali het knooppunt voor scheepsladingen opium naar de VS en Europa zal worden.

“Er komen steeds meer bewijzen dat de routes, die normaal gesproken voor één soort smokkelwaar gebruikt worden, nu voor andere soorten drugs worden gebruikt”, aldus een rapport van het United Nations Office On Drugs and Crime (UNODC). De wereldwijde opiumproductie bedroeg in het jaar 2014 ongeveer 7.554 ton, de op éen na grootste hoeveelheid sinds 80 jaar, aldus de schatting van het UNODC.

Bron:
http://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.ibtimes.com
Auteur: Erin Banco

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afghanistan, Afrika, Criminaliteit, Europa, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Afghaanse scheepsladingen opium financieren West-Afrikaans terrorisme

 1. leefbarbaar zegt:

  Boeiend. Ik wed dat 90% van de drugshandel in Nederland ook in handen is van moslims. Daar kunnen we wel wat aan doen. En dat zal tijd worden ook.

  Like

  • luckybee zegt:

   Mee eens, onze drug was hoofdzakelijk alcohol, ook erg maar, maar een bekende drug voor ons.Wordt meestal door monnikken gebrouwd.

   Like

 2. Hendrik M. zegt:

  In Afghanistan waren Nederlandse militairen en mochten geen papaver velden platbranden, in Mali zijn Nederlandse militairen en die mogen de drugs doorvoer niet belemmeren.

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Geeft je toch wel even stof tot nadenken …., toch ? En wie zal er verder van “mee-profiteren ? ” Welke kopstukken in / van de EU ?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s