Jan Dirk Snel en Bas Kromhout zijn onbetrouwbaar als critici van Martin Bosma’s “Minderheid in eigen land”

Screenshot_11

Bas Kromhout. Zijn kritiek op Bosma snijdt maar een héél klein beetje meer hout dan die van Jan Dirk Snel. Wèèènig dus

(Door: Martien Pennings)

Ten Geleide

Ben ik een racist? In elk geval geen betuttel-racist. Ik neem de zwarte tot lichtgetinte medemens serieus en ik leg dezelfde maatstaven aan hem aan als aan de bleekscheet. En dat serieus nemen leidt – oh dialectiek! – tot de conclusie dat “Afrika” uitgebreide betutteling nodig heeft. Ik heb mijn gedachten over “De neger als mens” ooit neergelegd in een opstel met die titel. De ondertitel was: “Nederland en Suriname”. Ik citeer uit de inleiding op dat opstel:

“Je snapt niet hoe het mogelijk is. Ben ik nou de enige die opmerkt dat die zwarte rappers vaak klinken als nazi’s? Maar ik kan toch niet de enige zijn die heeft opgemerkt dat het zwarte continent, Afrika, ondanks alle ‘ontwikkelingshulp’, alsmaar verder wegzakt in oorlog, moord, verkrachting, verminking, dictatuur, corruptie, tribalisme, armoede, incompetentie en islamisering? Met voorop Zuid-Afrika waar de zwarten nu eindelijk  de macht hebben en waar de racistische en uiterst wrede ‘plaasmoorden’ aan de orde van de dag zijn.”

 Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Afrika, Barbarisme, betutteling, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Derde Wereld, Desinformatie, discriminatie, Genocide, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, propaganda, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

18 reacties op Jan Dirk Snel en Bas Kromhout zijn onbetrouwbaar als critici van Martin Bosma’s “Minderheid in eigen land”

 1. Heeft allemaal met cultuur te maken. Het is heel gewoon dat de ene cultuur de andere niet pruimt. Een kleurtje kán wel een aanwijzing zijn maar dat geldt ook voor een religie. Ik ken negers die perfecte witten zijn en witten die ik het liefst op de trein naar Afrika zou willen zetten. Maar ja, voor de volksmennerij is het handiger dat de schapen op het kleurtje focussen want een kleurtje of een neus is beter aan te wijzen.

  Like

  • Doesniezobijdehand Hazenbreinbrouwer!

   Ik citeer uit een interview met Joost Niemöller op de Post Online:
   http://bit.ly/1HwyFuJ

   ‘Criminelen zijn criminelen omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben een gemiddeld laag IQ. Ze hebben trouwens veel meer testosteron dan blanken, en zeker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten vaker voorkomen.’
   ( . . . )
   Sarcastisch: ‘Ja, zal maar zwart zijn, bah…Kijk, ik ben blank, ik moet ook maar slikken dat Joden en Aziaten slimmer zijn dan blanken. Ik ben sceptisch en vaak sarcastisch, maar wat ik zeg baseer ik op wetenschappelijke publicaties. Dat zegt niet dat ik campagne ga voeren of dat ik zeg dat negers niet deugen. Ik zit niet in een politiek kamp.’

   Dat je voor racist wordt uitgemaakt, doet je niks?

   ‘So be it, laat ze maar. Ik denk dat we in het debat over nurture and nature, de kracht van de eigen wil enorm overschatten en het genetische aspect te weinig waarde toekennen. Dat hoeft niet erg te zijn. IQ is het vermogen om te kunnen abstraheren. Dat is niet per se beter. Ik vind het heel slecht dat er zo weinig waarde wordt gehecht aan het klassieke vakmanschap. Op de vakscholen worden mensen opgeleid alsof ze naar de universiteit moeten. Maar krijgen we daarmee het beste uit mensen? We halen Polen die komen om de kraan te repareren. Dat is toch belachelijk!’

   Dit riekt naar neo-kolonialisme; de zwarte man aan het handwerk.

   ’Nou, de slavernij was niet zo’n goed idee. Ik ben er niet voor dat als iemand zijn kop opsteekt die eraf te hakken. Maar we moeten af van de illusie dat je leven mislukt is als je niet tot de hoogbegaafde top van de samenleving behoort. Mensen verschillen, en dat heeft in hoge mate te maken met etniciteit. Dat is een taboe, maar er heerst een soort dwang om daar niet over te praten. Dat alles gelijk moet zijn…puur communisme is dat!’

   Like

 2. Theodoor zegt:

  Zoals zo vaak Martien, scherp, helder en recht voor de raap.
  Dank u.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Toch ben en blijf ik wel blij, dat Martin Bosma er duidelijk genoeg in is, dat hij tegelijkertijd de Apartheid afwijst, want daar blijf ik moeite mee houden.
  Zal misschien vreemd overkomen, maar is wèl zo.
  Trouwens, hoewel ik dan moet bekennen, er niet zèlf geweest te zijn: Treintrien is dat wèl en die liet een hele tijd geleden al weten, dat ze het met me eens was, op grond van haar eigen ervaringen daar:
  Het lag hem vooral aan de manier-waaróp, zei zij ook; die was te veel gebaseerd op ‘neerkijken-óp.’ En dat is nooit goed te praten.
  De gruwelen, die er nú plaatsvinden laten ondubbelzinnig zien, dat bepaalde veiligheidsmaatregelen inderdaad noodzakelijk waren. So be it.
  Maar dat sluit tegelijkertijd níet de mogelijkheid uit om op cruciale momenten blank en zwart dezelfde mogelijkheden en voorzieningen te laten hebben, ze zogezegd hetzelfde te gúnnen.
  En dààraan ontbrak het, ten tijde van de Apartheid……

  Like

  • Helemaal me eens, Theresa.
   Je eigen technisch en organisatorisch superieure cultuur die welvaart en dynamiek oplevert beschermen en aldus ook de welvaart van “de Ander” verhogen
   Maar die cultuur moet óók moréél superieur zijn en dezelfde mogelijkheden en voorzieningen gunnen aan die “Ander”.
   Zoals de Joden in Palestina altijd hebben geprobeerd.
   Helaas: het Kwaad van de islam bleek steeds te sterk.
   In het geval van Zuid-Afrika lag het aan het falen van het Apartheidsregime, het Kwaad van het communisme en de “zwarte” mentaliteit.

   Like

  • eg regs zegt:

   @Theresa Geissler

   U spreekt regelmatig over bigotterie maar zelfs indien u gelijk zou hebben vraag ik me toch af hoe u zich dit dan anders zou voorstellen.Zelf heb ik bijvoorbeeld bijna dagelijks te maken met Roemenen (niet het schorrie-morrie waar we soms over lezen,maar ook niet de creme de la creme,bloem der natie-types).Over het algemeen denk ik dat ze nog een zekere innerlijke beschaving en respect voor gezond verstand bezitten,die wij al lang geleden geloosd hebben.Maar zouden wij dit (in Nederland) ooit kunnen terugkrijgen als gevolg van een ‘les-programma’ of een postbus51-campagne?Denkt u werkelijk dat hoffelijkheid,respect ed van overheidshand te verordineren valt?

   Of is uw stelling dat de apartheid die vermeende bigotterie op de eoa manier geinstitutionaliseerd en gecodificeerd heeft?U geeft schoorvoetend toe dat zekere veiligheidsmaatregelen noodzakelijk waren,maar welke apartheidsmaatregelen waren het dan precies die níet uw goedkeuring kunnen wegdragen?Was het het (racistische,want slegs vir blankes) kommandostelsel?:een heel effectief bewezen middel tegen plaasmoorde.Waren het de racistische (want blanke) kieslijsten?:de garantie dat in weerwil van sovjet terreur,vn sancties en westerse agitatie,het anc nooit aan de macht zou komen.Of was het de racistische (want blanke levensferen scheppende) groepsgebiedewet,aparte voorzieningenwet ed?:een enorme barrier tegen de zwarte bloeddorst.

   Indien u gelooft in de Inkatha-variant van Martin Bosma,heeft u (met veel respect) net zo’n kort geheugen als hij.Wist u dat de Zuidafrikanen precies zo’n recept hebben uitgeprobeerd?In Suid-Wes namelijk.Helaas echter was de ‘wereldgemeenschap’ niet genegen om welk gematigd alternatief dan ook te aanvaarden,net zo min als zij dat 10 jaar eerder in Rhodesië waren geweest.Of we het leuk vinden of niet,er waren altijd maar 2 keuzes:apartheid of anc.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Een en ander, egs regs, vereist uiterste waakzaamheid, waaruit wellicht automatisch afstandelijkheid kan voortvloeien, maar bijvoorbeeld géén superioriteitsgevoelens van minderjarige blanke kinderen t.o.v. zwarte volwassenen. Of de neiging, de zwarten automatisch af te schepen met het ‘afval’ omdat ze zwàrt waren.
    Martien spreekt, heel terecht, van ‘MORELE superioriteit’ en inderdaad was het dàt waar het té veel blanke Zuid-Afrikaners aan ontbrak, al was het maar, doordat ze zelf de verkeerde zaken als kerksheid of burgermansfatsoen voor morele superioriteit hielden.
    Als ze dàt soort plichten maar in acht namen, dachten ze maar al te vaak, konden ze het zich veroorloven om de zwarten, op wie ze vanuit onmetelijke hoogte neerkeken, als vuil te behandelen. (God keek dan so wie so welwillend op hen neer.)
    Maar zulks valt nooit goed te praten, ongeacht de ‘zwarte’ mentaliteit.
    ECHTE morele superioriteit laat zo ’n houding niet toe. Dus daar ontbrak het helaas veel blanke Zuid-Afrikaners aan. En al gaat U op uw kóp staan, van die mening krijgt U mij NIET af.

    Like

  • eg regs zegt:

   @Theresa Geissler

   Laten we voor het gemak aannemen dat u gelijk heeft.Momenteel worden er blanken op bijna dagelijkse basis afgeslacht.En ook niet altijd op de meest zachtzinnige wijze maar onder gebruikmaking van strijkijzers,tangen,prikkeldraad enz.Vindt u werkelijk dat dit het meest uitgelezen moment is om deze arme mensen aan een retrospectieve ethische toestsing te onderwerpen?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Daar kan ik met een gerust hart ja op antwoorden en wel vanwege sommige eerdere comments hier op eerdere verwante topics:
    Treintrien, die ik hier al ter sprake bracht, was er wèl oprecht over, maar een paar anderen vertoonden, louter uit behoudzucht, de neiging om alles aan het Zuid-Afrika van tijdens de Apartheid mooi en prachtig te vinden en te verzuchten hoe goed het daar tóen toch was.
    “Er was welvaart en rust en i e d e r e e n had het goed.” Dat wordt onwillekeurig zo voorgesteld om zich af te zetten tegen de gruwelijkheden van het moment; te begrijpen ís dat wel. Maar goed is het daarom nog níet:
    De Apartheid was, ik zal het even onomwonden zeggen, voornamelijk gestoeld op het meest verwerpelijke gevoel dat men tegenover anderen kan koesteren: Mínachting. En juist mínachting is iets wat elk mens met enige moréle superioriteit zou moeten vermijden:
    Voor haat kun je je redenen hebben, voor mínachting n i e t .
    De mentaliteit van de zwarten, die hen momenteel tot deze gruwelijkheden brengt, is eveneens weerzinwekkend, maar staat daar los van. Minachting is een ànder soort misdaad tegen de mensheid, veel subtieler en minder zichtbaar. Het valt zo op het oog niet met elkaar te vergelijken en het maakt minder fysieke slachtoffers. Maar mij zult U nooit in de verleiding zien komen om het daarom te gaan bagatelliseren.
    En ik ben blij, dat Martin Bosma dat op zijn beurt óók niet doet: dat is een bijzonder gelukkige omstandigheid, omdat het afbreuk gedaan zou hebben aan de geloofwaardigheid van zijn boek.
    Maar gelukkig is dat niet het geval.

    Like

   • Republikein zegt:

    Theresa Geissler zegt:
    17 juli 2015 om 16:15
    Zo is het maar net, mijn uitgestoken hand werd genegeerd, niet mijn geld, en dat is toch een uitvinding van de duivel.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Republikein, 16.24u: Minachting, mijn beste Republikein, zóu in theorie de zonde kunnen zijn, die de Duivel geïntroduceerd heeft als speciale valkuil voor diegenen, die overigens zo vreselijk hun best doen om níet in zijn óverige valkuilen te trappen.
    Zie het als een versterking van de Hoogmoed…..die zelden z’n doel mist.

    Like

 4. paulzwueste zegt:

  Uitstekend geformuleerd Martien Pennings!

  Like

 5. Mooie kop boven een artikel:

  “Progressive Elites Ignore Human Nature at Everyone Else’s Expense”

  http://www.nationalreview.com/article/421233/san-francisco-greece-progressives-ignore-human-nature

  Like

 6. wim van rooy zegt:

  Wie het boek van Bosma aandachtig gelezen heeft, ziet zeer goed dat hij de oude apartheid ten volle afwijst, maar daarbij telkens weer aantoont dat de nieuwe toestand véél erger is. De wetten onder het apartheidsregime waren pervers, maar de wetteloosheid is nu veel groter.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Zeer goed, dat waren enige topics, gevoegd tot 1, mooi!
  Ook die spaarpot prachtig, kunst of kitsch? Ik weet het niet, kunnen jullie negeren.
  Zit een beetje te negeren, oeps niet geoorloofd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s