Europa´s grote migratiecrisis

Screenshot_22

(Door: Soeren Kern – Vertaling: E.J. Bron)

Europa´s migratiecrisis laat de kloof zien die er in de Europese Unie bestaat – die unie, die door Europese federalisten lange tijd werd geprezen als model voor post-nationalisme en globaal staatsburgerschap. Met het oog op een enorme golf migranten nemen steeds meer lidstaten van de EU harde maatregelen, waarbij ze hun eigen nationale belangen hoger inschalen dan de schijn van EU-solidariteit.

Het Hongaarse parlement bijvoorbeeld heeft in het kader van een nieuwe anti-immigratiewetgeving niet alleen zijn asielregels verscherpt, maar ook besloten tot de bouw van een hoog grens-hek langs de grens met Servië.

Deze stap heeft tot doel om te verhinderen dat tienduizenden migranten uit Afrika, Azië en het Nabije Oosten het land binnenkomen. Een land, dat een belangrijke toegangspoort voor de illegale immigratie in de Europese Unie is geworden.

Drastische maatregelen, aldus Hongaarse regeringsvertegenwoordigers, zouden noodzakelijk zijn vanwege de passiviteit van de EU met het oog op een unieke migratiecrisis: meer dan 150.000 migranten kwamen gedurende de eerste zes maanden van het jaar 2015 naar Europa. Meer dan 715.000 hebben de afgelopen twaalf maanden een asielaanvraag in de EU ingediend.

De Hongaarse parlementariërs stemden op 6 juli met 151 tegen 41 stemmen voor de bouw van een hoog hek langs de 175 kilometer lange grens met Servië. De maatregel heeft tot doel om de zogenaamde westelijke Balkanroute te onderbreken, die voor migranten, die via Griekenland en Bulgarije uit Turkije de EU binnenkomen, de belangrijkste landroute vormt.

In de eerste zes maanden van 2015 kwamen 60.000 mensen illegaal Hongarije binnen, volgens informatie van het Europese grensagentschap Frontex is dit een stijging van bijna 900% in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Bijna 95% van de migranten die de grens naar Hongarije oversteken – de meeste van hen zijn afkomstig uit Afghanistan, Irak, Syrië, Somalië en Kosovo –, komen via Servië, dat in tegenstelling tot Hongarije geen EU-land is.

Hongarije is lid van het Akkoord van Schengen, wat betekent dat migranten, zodra ze in Hongarije zijn, ongehinderd naar de rest van de EU kunnen doorreizen zonder verdere grenscontroles.

Screenshot_19

Hongarije nam in 2014 per hoofd van de bevolking meer vluchtelingen op dan welk ander land van de EU dan ook, met uitzondering van Zweden. Hoewel de meeste migranten die naar Hongarije komen, doorreizen naar rijkere landen in West-Europa, is er ook sprake van steeds meer vluchtelingen die besluiten in Hongarije te blijven. Gedurende de eerste drie maanden van 2015 nam Hongarije in relatie tot zijn bevolkingsaantal de meeste asielaanvragen van alle EU-lidstaten aan.

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft de ingeleide stappen gerechtvaardigd als noodzakelijk ter verdediging van zijn land. “Het is de plicht van de Hongaarse regering om Hongarije en de Hongaarse bevolking tegen de immigratiedruk te verdedigen”, zei hij. “Hongarije kan het zich niet veroorloven nog verder af te wachten. Uiteraard hopen we dat er een Europese oplossing zal komen.”

Critici zeggen dat de beslissing tot de bouw van een hek zou herinneren aan de Koude Oorlog, toen Europa verdeeld was in Oost en West. “Onlangs nog hebben we in Europa muren afgebroken”, zei de woordvoerster van de EU voor migratie, Natasha Bertaud. “We zouden ze niet meer moeten opbouwen.”

Een niet nader genoemde Europese diplomaat zei tegenover de Britse krant “Telegraph”: “dit is een schandaal. Hongarije, het eerste communistische land dat het IJzeren Gordijn heeft gebouwd, bouwt nu een nieuw gordijn aan zijn zuidelijke grens.”

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán wijst op de verstrekkende gevolgen van een ongecontroleerde immigratie uit islamitische landen. Tijdens een conferentie ter ere van Helmut Kohl, die onlangs 85 jaar oud werd, waarschuwde Orbán dat de toestroom van zoveel migranten “het gezicht van de Europese cultuur” zou bedreigen, die “nooit meer zal zijn zoals nu”. Hij voegde er aan toe: “Er bestaat geen weg terug van een multicultureel Europa. Noch naar een christelijk Europa noch naar een wereld van nationale culturen.”

Hongarije is niet het enige EU-land dat muren en hekken bouwt respectievelijk verstevigt om te verhinderen dat migranten binnenkomen.

Bulgarije heeft onlangs langs de grens met zijn zuidoostelijke buurland Turkije een 33 kilometer lang en drie meter hoog hekwerk van prikkeldraad gebouwd om de toestroom van migranten uit Syrië en andere regio´s in het Nabije Oosten en Noord-Afrika in te dammen. Bovendien heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken voor meer dan duizend politieagenten gezorgd die langs de grens met Turkije patrouilleren.

Griekenland heeft – eveneens langs de grens met Turkije – een 10,5 kilometer lang en vier meter hoog hekwerk van prikkeldraad gebouwd. Deze Griekse muur, zo zegt men, zou de reden voor de verplaatsing van de migratiestromen naar Bulgarije en de daaruit voortkomende bouw van de muur daar zijn.

Screenshot_21

Spanje heeft de hekken van zijn Noord-Afrikaanse exclaves Ceuta en Melilla versterkt, een reactie op het record aantal migranten dat uit het aangrenzende Marokko over de hekken klimt. De grenspolitie registreerde in 2014 meer dan 19.000 pogingen om over het hek van Melilla te klimmen, een toename van 350% tegenover 2013, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 2014 lukte het bijna 7.500 migranten om Ceuta en Melilla binnen te komen, waaronder 3.305 personen uit Syrië.

Groot-Brittannië bouwt een meer dan drie kilometer lang en bijna drie meter hoog veiligheidshek in de haven van de Kanaaltunnel in Calais, Noord-Frankrijk: dit moet ervoor zorgen dat duizenden illegale migranten niet inbreken in vrachtwagens met als doel Groot-Brittannië. Op dit moment kamperen er meer dan 3000 migranten in en rondom Calais, die hopen naar Groot-Brittannië te komen. In de twaalf maanden tot april wist men te voorkomen dat meer dan 39.000 het Kanaal konden oversteken, meer dan tweemaal zoveel als in dezelfde periode het jaar daarvoor.

Aanvullend voeren lidstaten van de EU andere noodmaatregelen in om de immigratiestroom te stoppen.

Oostenrijk stopte met ingang van 13 juni met de verwerking van asielaanvragen – dit moet het land in vergelijking met andere EU-landen “minder aantrekkelijk” maken voor migranten. Wenen “stopt de asielexpres”, zegt de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner; tot nu toer werden in Oostenrijk aanvragen gemiddeld binnen vier maanden verwerkt, sneller dan in welk EU-land dan ook. Het aantal in Oostenrijk ingediende asielaanvragen steeg in de eerste vijf maanden van 2015 met 180% naar 20.620 en zou tot het einde van het jaar tot 70.000 kunnen toenemen.

Denemarken verkondigde op 1 juli de sociale uitkeringen voor asielzoekers te verlagen om het aantal het land binnenkomende vluchtelingen te verminderen. Zoals onlangs bekend werd, waren drie van de vier vluchtelingen die in de eerste helft van het afgelopen decennium naar Denemarken kwamen tien jaar later werkloos.

Frankrijk en Italië ruziën erover wie verantwoordelijk is voor honderden Afrikaanse migranten die in Ventimiglia vastzitten aan de Frans-Italiaanse grens, nadat de Franse politie hen weigerde het land in te laten. Frankrijk beschuldigt Italië ervan zich niet te houden aan de Akkoorden van Dublin; volgens dit verdrag moeten mensen die toevlucht zoeken in de EU een asielaanvraag indienen in het eerste door hen bereikte EU-land. Italiaanse officials argumenteren dat Italië voor migranten slechts een transitoland zou zijn.

Screenshot_24

Hongarije heeft op 23 juni zijn deelname aan het Akkoord van Dublin opgeschort; dit verlangde van Hongarije vluchtelingen terug te nemen die via zijn territorium reizen om andere EU-landen te bereiken.

Inmiddels heeft de Europese Commissie, de machtigste bureaucratische arm van de EU, op 27 mei een omstreden “hervestigingsplan” aangekondigd; dit zou de EU-landen ertoe verplichten om de komende twee jaar 40.000 Syrische en Eritrese asielzoekers uit Italië en Griekenland op te nemen.

Dit bovenop een ander, apart “herverdelingsplan” om de 20.000 vluchtelingen te verdelen die op dit moment in kampen in het Nabije Oosten zitten.

Het voorstel om migranten onder de EU-lidstaten te “verdelen”, heeft tot doel de toenemende druk op Italië en Griekenland te verminderen, die twee landen die, behalve Hongarije en Spanje, de belangrijkste toegangspoorten voor de migratie naar Europa zijn.

Veel mensen zeggen dat de beslissing over het feit of iemand een permanente verblijfsvergunning krijgt bij de desbetreffende landen moet blijven; door de EU-lidstaten eenzijdig migrantenquota op te dringen, zouden de niet gekozen bureaucraten in Brussel proberen om de democratisch gekozen regeringen van Europa aan hun dictaat te onderwerpen.

Tijdens een bijeenkomst op 9 juli in Luxemburg konden de Europese staats- en regeringschefs het niet eens worden over het quotavoorstel. Op 20 juli willen ze hier opnieuw over onderhandelen.

Duitsland, Oostenrijk en Zweden, die samen met Italië het grootste aantal vluchtelingen opnemen, zijn voorstanders van het quotaplan. België, Frankrijk, Spanje, de Oost-Europese landen en de Baltische staten zijn er tegen. Groot-Brittannië, Denemarken en Ierland vormen uitzonderingen op het plan.

De Hongaarse minister-president Orbán maakt de balans op: “Het voorstel van de Europese Commissie is absurd, bijna waanzinnig. Het is een prikkel voor mensensmokkelaars en zegt heel eenvoudig tegen de mensen: Ja, probeer de Middellandse Zee over te steken, koste wat het kost.”

Screenshot_23

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europa´s grote migratiecrisis

 1. koddebeier zegt:

  Eigen maatregelen !! Aan de hufters in Brussel heb niets !!! De lamlendige EU parasieten !!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Deze gelukzoekers brengen ons land naar de ondergang en verpaupering !!

  Like

 3. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En wie neemt geen enkele harde maatregel? Juist! Hollandistan!

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Wij willen ook een hek,een muur,wat dan ook!Half Afrika en omstreken is hier,komt hier of staat in de startblokken!En de Berlijnse muur?Hadden ze nooit af moeten breken;dan zaten we nu niet met Merkel als heet hangijzer!Muren zijn zo gek nog niet als je jezelf moet beschermen!

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Het 4e rijk dicteerd en de Nederlandse landverraders voeren alles klakkeloos uit…

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  “De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto heeft de ingeleide stappen gerechtvaardigd als noodzakelijk ter verdediging van zijn land. “Het is de plicht van de Hongaarse regering om Hongarije en de Hongaarse bevolking tegen de immigratiedruk te verdedigen”, zei hij.” Je zou toch wensen dat de politici in onze contreien ook zo’n plichtsopvatting hadden.

  Like

 7. hans zegt:

  Ik vind dat Hongarije niet alleen dat hek moet bouwen en ook doet, maar al die parasieten die al binnen zijn er eveneens uit moet sodemieteren!

  Like

 8. ildiko zegt:

  HUURLINGEN, HUURLINGEN HUURLINGEN dat zijn ze en niet anders deze kudde illegale mannen.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Karel Martel dat was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lng geleden; niemand herrinnert zich nog hier aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s