Schäuble oppert opnieuw Grexit

Screenshot_15

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble heeft ondanks de instemming van het Griekse parlement met het hervormingspakket opnieuw de mogelijkheid van een Grexit ter sprake gebracht.

In een radio-interview zei Schäuble dat veel economen betwijfelen of de problemen in Griekenland kunnen worden opgelost zonder een aanzienlijke vermindering van de Griekse schuld. Het IMF stelt in een rapport dat gisteren openbaar is gemaakt dat de schuldenlast voor de Grieken onhoudbaar is en dat het wel tot een kwijtschelding op grote schaal moet komen.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, euro, Eurocrisis, EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Schäuble oppert opnieuw Grexit

 1. Breget zegt:

  Een ieder verstandelijk mens wist dit al tijden ,en daar ging het bij de Grieken om (kwijtschelden ).Maar het is wel duidelijk geworden wat voor zooitje imbecielen er in Brussel zitten ze begrijpen nog steeds niet hoe zij zijn bespeeld door die Griek.

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Olympische accommodatie in Athene compleet vervallen (7-8-14)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/3714903/2014/08/07/Olympische-accommodatie-in-Athene-compleet-vervallen.dhtml

  Een fotoreportage van wat er nog over is. Waarschijnlijk na wat inspanning te privatiseren, oftewel in de verkoop doen, zoals recentelijk is afgesproken als storting in het E 50 miljard reservefonds.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik ben weles waar geen CDU aanhanger maar wat Wolfgang Schäuble doet vind ik prachtig.
  Ze kosten ons veels te veel. Ook wij hebben ons geld door hard werken gekregen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik ben niet zo’n fan van Schäuble, maar hierin zou ik hem wel steunen. Hij geeft aan dat kwijtschelding eigenlijk niet mag, en dat Griekenland beter af zou zijn als ze voor enkele jaren de eurozone zouden verlaten. Ja, laat de Grieken eens een paar jaar op eigen benen staan, zonder de betutteling vanuit Brussel. Geef ze de kans om te laten zien dat ze echt van goede wil zijn en in staat zijn hun schulden te verminderen, en bekijk daarna of ze gezond genoeg zijn om weer toe te treden.
  Wat men nu van plan is trekt een hele zware wissel op alle lidstaten.
  Jammer dat Schäuble met zijn voorstel geen bijval kreeg.

  Like

  • Dicksy zegt:

   Inderdaad een paar jaar op eigen benen laten staan om te laten zien dat ze van goede wil zijn en hun schuld kunnen verminderen, hierin volg ik U helemaal.
   Maar daarna bekijken of ze gezond zijn om terug toegelaten te worden ! Als ze hopelijk na een aantal jaren terug op de goede weg zijn om gezond te worden hoop ik dat de Grieken hun (gezond) verstand gebruiken en de EU volledig links laten liggen. Als het lukt om op eigen houtje gezond te worden is het een overduidelijk bewijs dat ze de steun van de EU niet nodig gehad hebben anders beginnen te bemoeienissen opnieuw. Een land dat niet afhankelijk is van de EU is voor Brussel not done.

   Like

   • Cathja zegt:

    Dat zullen Brussel en de VS nooit goed vinden. Die willen dat Griekenland binnen de EU blijft.

    Like

 5. koddebeier zegt:

  We hebben op deze site allemaal geweten dat we nooit meer een euro zouden terug zien, behalve de regering en hun gedogers.

  Like

 6. Jan zegt:

  Intussen in Griekenland

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s