DE TELEGRAAF-METHODE

Screenshot_38

(Door: “weethetwel”)

Kent u de Telegraaf-methode? Conclusies trekken die er niet zijn. Ze bestaat nog steeds en het stond er echt: de Telegraaf-journalisten betwijfelen of WE (!) het aan de Grieken geleende geld  ooit nog terugkrijgen. Wie is WE ? Vermoedelijk bedoelt de journalist daar het Nederlandse volk mee? Maar dan klopt het niet. Het Nederlandse volk heeft niets aan de Grieken geleend. Dat doet de Europese Centrale Bank (ECB) met de drukpers en verse euro’s. En als de Grieken ooit terugbetalen, dan is het aan de ECB en gaat het geld weer in de versnipperaar. Daar komt geen Nederlander aan te pas. Waarom die stemmingmakerij tegen de Grieken? De Grieken beginnen zich inmiddels ook een beetje zorgen te maken. Kijk maar eens in onderstaande tabel:

Screenshot_39

Iedere Nederlander heeft een schuld van € 26.300,- En iedere maand komt daar € 75,- bij. www.destaatsschuldmeter.nl. Als dat afbetaald moet worden in laten we zeggen tien jaar, dan kost dat een kleine € 330,- in de maand. Wanneer begint u die terug te betalen meneer of mevrouw  de journalist? Let wel: bovenop de meer dan 60% die de Nederlander al belasting betaalt. En niet alleen u, ook uw vriend of vriendin, dat is samen  € 660,- Oh, heeft u twee kinderen? Ja, dan wordt het  € 1320,- per maand.  10 jaar lang, maar dan bent u er ook van af.

Maar kijkt u eens uit het raam van uw redactiebureel. Ziet u al die mensen op straat? Die horen er ook allemaal bij. Die bus met 60 schoolkinderen is goed voor € 19.800,- in de maand. En die bejaardensoos met 40 oudjes gaat € 13200,- in de maand aftikken. Drinken ze maar een kopje koffie minder. Hopen dat ze nog tien jaar leven, anders gaat bij u het gemiddelde omhoog.

Die mevrouw daar met die lange zwarte jurk en zes kinderen? Gaat maandelijks zo maar even € 2310,- betalen.

En kijkt u eens iets verder. Ziet u al die betonnen flatjes? Weet u hoeveel mensen daar wonen? Die gaan allemaal meebetalen. Ga ook eens naar Ajax en bekijk de dolenthousiaste 30.000 voetbalaanhangers. Gaan met z’n allen zomaar € 9.900.000,- per maand betalen. Klinkt niet zo veel als tien miljoen. Drinken gewoon een pilsje minder.

Ook de 820.000 arbeidsongeschikten staan klaar voor hun nationale betaalplicht, evenals de werklozen, de zieken, de ZZP´ers, zelfs de koning doet mee.

Meer asielzoekers binnenhalen om het gemiddelde te verlagen werkt ook al niet, want die kosten € 36.000,- per persoon per jaar en verhogen het gemiddelde al meteen.

Kunt u zich voorstellen, meneer of mevrouw de journalist, dat de Grieken zich een beetje zorgen maken of dit wel gaat lukken?

Is het misschien een idee dat u in uw berichtgeving niet zo als roeptoeter van de EU fungeert  en er niet zo klakkeloos aan meewerkt  om de Europese volkeren tegen elkaar uit te spelen?

WANT  VANDAAG ZIJN HET DE GRIEKEN EN MORGEN BENT U MISSCHIEN AAN DE BEURT

Door:
“weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, euro, Eurocrisis, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, mainstream-media, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op DE TELEGRAAF-METHODE

 1. Hendrik M. zegt:

  En Nederland laat de drukpersen tekeer gaan om dat ESM gedoe te vullen en op peil te houden?
  Die €U naheffingen komen uit diezelfde drukpers?
  Die €U netto bijdrage soms ook?

  Like

 2. luckybee zegt:

  Ik maak me voor al zorgen omdat deze Griekse regering zonder twijvel Marxistisch zijn en hun aan hang is bijzondr groot. Wij hebben genoeg Marxisten in onzeland hebben we geen versterking van de Grieken nodig in tegen deel.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Geen enkel cijfer in de statistiek over de kwijtschelding van 140 miljard aan Griekenland voor 2013.
  Ik meen mij te herinneren dat Nederland 50 miljard aan Griekenland goedkeurde waarvan 15 Miljard aan geld en 35 miljard aan garanties.
  Ik ben er zeker van dat die garanties waar Nederland voor staat in de ECB en andere EU instellingen ooit aangesproken gaan worden.

  Like

 4. Ik zie dat iedere EU-burgert gemiddeld zo’n 29.000 pieken schuld hoort te hebben. Alleen de Pruus en wij moeten nog iets van 3000 euris inhalen. Wat dan wel weer eerlijk is. En dat inhalen kunnen we het beste doen door minder inwoners te hebben en daarom zoveel mogelijk naar Ijsland te emigreren.

  Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Als je de reacties onder een willekeurig telegraaf ” artikel” leest dan zie je de kwaliteit van de gemiddelde VVD kiezer. Ver onder de maat en zo slecht geïnformeerd. En spellen kunnen ze meestal ook niet.

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De EU (Euro) is de meest desastreuze economische- en sociale fout ooit in de wereld gemaakt! Als je waanzin zou kunnen definiëren met het feit dat je keer op keer halsstarrig doorgaat met de zelfde domheid te begaan, dan zal dit het einde van een heel continent betekenen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s