Lage inkomens betalen relatief veel aan woonlasten

Screenshot_40

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat bijna 40 % van de uitgaven bij lage inkomens bestaat uit woonlasten.

Het betreft een gemiddelde dus zal een aanzienlijk deel van deze groep met lage inkomens boven de 40 % uitkomen. Volgens de Woonbond blijkt hieruit eens te meer dat er een einde moet komen aan de enorme stijging van de huren.

De afgelopen jaren zijn de huren zo’n 12 % gestegen en is de koopkracht gedaald. De Woonbond wil dat hier een eind aan komt en heeft daarom met corporatiekoepel Aedes een akkoord bereikt, waarmee de huurstijgingen worden beperkt.

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Lage inkomens betalen relatief veel aan woonlasten

 1. wout eenhoorn zegt:

  Nou dit is nog nooit anders geweest. Hier word je toch niet goed van. Ik word niet gauw kwaad maar hier zou ik de ,,intellectuele” onderzoekers wel voor straf een tijdje onder water willen houden.
  Mijn ouders hebben nooit anders geweten.En mijn vader werkte zich te pletter om zijn gezin te eten te geven. Misschien begrijpt U mijn kwaadheid.

  Like

 2. Marc zegt:

  De woonbond kan voor mij de tyfus krijgen: samen met blok concentreren ze zich op de 700.000 huurders in de middeninkomens (zowel getal als doelgroep worden in de voorbereidingen op de huurwet van 2013 expliciet op deze wijze vermeld). De huurwet raakte aanvankelijk alle huurders. Dat was op zich al een grote onrechtvaardigheid aangezien de huurstijgingen bedoeld waren om huren zo hard te laten stijgen dat huurders zich gedwongen zouden zien te kopen. Corporaties mochten daarbij huurwoningen in de hoogste segmenten verkopen. Als de zittende huurder, om welke reden dan ook, de woning niet kon of wilde kopen, dan zou deze zich op termijn gedwongen voelen te vertrekken omdat de huur eenvoudigweg onbetaalbaar werd.

  Met het oog daarom is de druk op de huurmarkt verhevigd door de huren te laten stijgen, door bejaarden uit bejaardentehuizen te zetten zodat het tekort op huurwoningen vergroot werd, en door grote groepen immigranten binnen te halen die eveneens het tekort aan huurwoningen zouden vergroten.

  Het huidige akkoord tussen woonbond en Aedes, dat blok overneemt, maakt een einde aan huurstijgingen voor inkomens tot 38.000,-. Zit je daarboven, dan betaal je ‘gewoon’ de jaarlijkse huurstijging van 6,5%. Zo betaal ik twee jaar na de invoering van de huurwet per maand al E 140,- meer dan ik betaald zou hebben bij de gebruikelijke huurstijging. Kunnen jullie zelf narekenen wat dit na vijf of tien jaar doet.

  Dit alles is mogelijk omdat zowel VVD als D66 in hun partijprogramma hebben staan dat hogere inkomens 40% van hun inkomen aan woonlasten zouden moeten betalen. Dit pertinente communistische en antiliberale standpunt wordt door hen gehuldigd en uitgevoerd. Het is tegen alle principes van een vrije markt. Sterker: zowel vraag als aanbod worden in dit land door de staat gestuurd, met steun vanuit Brussel. Dat linkse partijen deze politiek steunen hoeft niet te verbazen: dat is altijd al hun programma geweest.

  Ik hoop van harte dat er een radicaal liberale revolutie van start gaat dat een einde maakt aan het communistische regime van rutte, blok en samson.

  Dood aan de communisten van VVD en D66!

  Like

 3. Idefix zegt:

  Ach ja, Zolang dit gajes ongestraft kan blijven graaien zal het enkel maar slechter worden voor de huurders
  http://www.bndestem.nl/regio/breda/ontslagen-corporatiechef-van-bernardus-wonen-in-oudenbosch-casht-bijna-6-ton-1.5065558

  Like

  • Marc zegt:

   Hoe lang horen we al niet van bollebozen van een of andere raad dat zulke filantropie maatschappelijk onaanvaardbaar is? Toch minstens al twee decennia.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s