Oekraïne: Soldaten volgen bevelen niet meer op (+ video!)

Screenshot_59

(Vertaling: E.J. Bron)

Soldaten van het 2e bataljon van de 17e Pantserbrigade van het Oekraïense leger hebben in een video aan “president” Porosjenko aangekondigd dat zij de bevelen van hun commandanten niet meer zouden opvolgen. De soldaten roepen Porosjenko ertoe op de anarchie, die zich in het leger ontplooid zou hebben, uit de weg te ruimen.

“We hebben schijt aan onze meerderen en zullen hun bevelen negeren. We zullen ook onze wapens niet teruggeven, mocht u proberen deze met geweld van ons af te nemen”, aldus de soldaten in de video aan de president.

“We zijn bereid om te demobiliseren en in deze situatie zouden we onze wapens afstaan. Mocht iemand echter proberen deze met geweld van ons af te pakken, dan zullen we vechten”, zeiden de soldaten.

De soldaten klagen ook over hun slonzige uitrusting

“Kijkt u eens hoe we gekleed zijn. We zien er uit als daklozen”, zeiden de soldaten onder verwijzing naar het feit dat de enige ondersteuning die ze krijgen van vrijwilligers zou komen. “Was in maart nog ongeveer 50% van ons bereid om op zijn post te blijven, nu is dat 0%”, zeiden de soldaten.

De zesde golf van de Oekraïense mobilisatie begon in juni. De Oekraïense autoriteiten zijn van plan om 100.000 tot 150.000 mensen voor het leger op te roepen. Op 25 maart ondertekende Porosjenko een opdracht om de grootte van de strijdkrachten te verhogen naar 250.000.

De mobilisaties stuiten echter onvermijdelijk op massale afwijzing bij massa´s jonge mannen. Het omzeilen van dienst in het leger, o.a. door emigratie, is tegenwoordig een wijdverbreid fenomeen. Kiev dreigt de kandidaten voor het leger daarvoor met lange gevangenisstraffen.

Video van de muitende soldaten:

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Oekraïne. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oekraïne: Soldaten volgen bevelen niet meer op (+ video!)

 1. janchik43 zegt:

  Dit was te verwachten. De onrust in Oekraïne neemt hand over hand toe. De aangrenzende landen Hongarije, Roemenië en Slowakije hebben hun grensbewaking verscherpt wegens toenemende gewelddadigheden in Oekraïne. Er zijn deze week 3 doden en 20 gewonden gevallen bij deze onlusten. De gewone man heeft meer dan genoeg van de fascistische regering in Kiev, die nu zelfs van binnen uit door de in de regering zittende fascisten zelf worden bedreigd.

  De nazistische AZOV brigades (pravi sektor) zijn nu zelfs op de terugtocht naar West-Oekraïne omdat ze Het niet meer eens zijn met Poroshenko. Helaas vernemen wij van dit alles niets in Nederland, de NPO houdt het linkse EU gordijn goed gesloten. Heeft men toch nog iets geleerd van het toenmalige ijzeren gordijn. Ze hebben alleen de pech dat wij tegenwoordig d.m.v. satelliet en internet dwars door alle gordijnen kunnen kijken.

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  Deze gasten geven het goede voorbeeld. Fuck de huidige people in charge. Wij zijn het volk en wij zijn de baas. Als je niet doet wat het volk zegt? Dan moet je misschien maar gewoon genegeerd worden of erger.

  Like

 3. W.H.J. Reiss zegt:

  Als deze mannen de dood tegemoet gaan hebben ze dat mede te danken aan van Baalen en Verhofstadt, de oorlogshitsers van de EU !!!
  Tip: Stuur van Baalen naar Athene. Hij zou er een oproer kunnen beginnen, zodat de Turken een rede hebben om Griekenland plat te gooien ! Ik begrijp niet waarom de Vereniging Voor Declareren deze totale randdebiel hierop niet aanspreekt !!!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Gelijk heppie.
  Als je toch in de trein zit naar moeders, maak dan gelijk effe die plee schoon.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ze moeten daar eerst maar weten wat democrtaie is, dat hebben ze nooit beleefd.de Sovyet Uni was geen democrtaie maar een dictatuur van het prolettariaat.

  Like

  • luckybee zegt:

   En dat zijn ook de idealen van al onze Marxistische partijen zo als de PvdA Gr. links en SP, om ons land in zo’n dictatuur van het Prolettariaat te maken

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s