AANSLAG VERIJDELD: Wat er bekend is betreffende het onderzoek naar de terroristische aanslag in Zuid-Frankrijk

Screenshot_73

(Vertaling: “delamontagne”)

Drie maanden na de verijdelde aanslag in Villejuif ontsnapte Frankrijk opnieuw aan een nieuwe aanslag door terroristen. Zoals de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, heeft aangekondigd, werden 4 personen in hechtenis genomen die een terroristische aanslag voorbereidden op Franse militaire installaties. Deze personen, tussen de 16 en 23 jaar oud, waaronder een voormalige marineman, werden op verschillende plaatsen bij de Aube gevangen genomen. Woensdagavond heeft de minister van Binnenlandse Zaken verklaard dat er op 23 juni al  een vooronderzoek heeft plaats gevonden door de “anti-terrorisme-afdeling” van het Justitiële Parket te Parijs. Dit omdat men een samenzwering van terroristische daden vermoedde.

Men kwam achter de “belangrijkste aanstichter” via zijn recente activiteiten. Hij vestigde de aandacht op zichzelf door zijn ambitie om naar Syrië te vertrekken naar de regio´s van de Jihad. Bovendien kwam men ook zijn activiteiten op de netwerken van de Franse Jihadisten op het spoor die momenteel gevangen zitten. Volgens “i-Télé” was deze man genaamd Djibril A een marineman eerste klasse. De oudste van het trio werd, voordat hij uit de nationale marine werd ontslagen, in Fort Béar geplaatst. Zijn contract met de marine liep op 21 januari 2014 af. Hij had gezondheidsproblemen en hij koesterde een persoonlijke rancune tegen zijn afdelingschef.

Volgens “France Info” werden zij opgemerkt dankzij de telefonische afluisterdienst die zich concentreerde op een man, een minderjarige, die door deze dienst al in de herfst van 2014 werd gespot. De hele groep werd voor de 14e juli gearresteerd. De drie mannen beweerden tot de organisatie van de IS te behoren ( of de Islamitische Staat ) en bevestigden hun jihadistische aspiraties.

 Er werd gesproken over een militair terrein in het zuiden van Frankrijk

Woensdagavond werd door Bernard Cazeneuve gezegd dat de verdachten, die van plan waren om een aanslag tegen militaire installaties in het zuiden te plegen, niet in verband konden worden gebracht met de recentelijke gebeurtenissen in de “Bouches-du-Rhône” (de mondingen van de rivier de Rhône ) bij Marseille. Namelijk de explosies op het terrein van de petrochemische industrie in Berre-l´Etang, die waarschijnlijk aan criminele activiteiten te danken waren.

De verdachten werden gezocht in Fort Béar in de oostelijke Pyreneeën vlakbij Collioure (een paar km van de Spaanse grens ). Hier is een Nationaal Commando Opleidingscentrum gevestigd. Ze waren van plan om militairen te doden die hier dienst doen op een post van de kustbewaking. Verder wilden zij de chef van de afdeling onthoofden, dit filmen om het later op internet uit te zenden.

Bron:
www.huffingtonpost.fr

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, ISIS, Islam, islamitische ideologie, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op AANSLAG VERIJDELD: Wat er bekend is betreffende het onderzoek naar de terroristische aanslag in Zuid-Frankrijk

 1. peterselie1 zegt:

  Off topic maar wetenswaardig.

  Het beleid heeft gefaald. Punt !
  Benieuwd of de poco’s van boek.be dit uit de openbare bibliotheken zullen durven bannen.

  “Een toekomstig anachronisme”.
  Je ziet zo de moed in de schoenen van de door zichzelf boven ons gestelde poco’s zakken!

  Bron
  http://nageltjes.be/wp/?p=17969

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Voor allen die weer de geijkte reacties willen gaan geven.

  Dit heeft niets, maar dan ook helemaal NIETS met de islam te maken. Het idee alleen al.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Het zal waarschijnlijk nog meer aanslagen gebeuren overal ter wereld de Suikerfeest is net voor bij ik geloof gisteren.vrijdag.Gelukte aanslag is voor eerst in Iraq bekant waar soeniten honderden Shiieten in een moskee weten te doden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s