Peiling: Angst voor islamitisch extremisme neemt toe

Screenshot_74

(Door: “Blazingcatfur” – Vertaling: E.J. Bron)

De zorgen over islamitisch extremisme nemen wereldwijd toe. Dit blijkt uit een nieuwe peiling van het Pew Research Center. Volgens de wereldwijde peiling – die plaatsvond voor de moord op vier mariniers in Tennessee en de serie aanvallen op drie continenten in juni – zegt 53% van de Amerikanen “zeer bezorgd” te zijn over islamitisch extremisme in de VS, dit percentage was in 2011 nog 36%.

Uit het onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat 52% van de mensen uit negen verschillende westerse landen zich “ernstige zorgen” maakt over de dreiging.

Dit percentage was iets lager in negen niet-Europese landen met grote moslimpopulaties, maar neemt nog steeds toe in landen als Nigeria, Libanon en Pakistan.

Bron:
www.blazingcatfur.ca
Auteur: “Blazingcatfur”

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Peiling: Angst voor islamitisch extremisme neemt toe

 1. luckybee zegt:

  Voor de islam heb ik zinds ik terug ben uit Duitsland voortdurend gewaarschuwd; ik moet echter toegeven dat in het begin mijn Nederlands bijna niet te verstaan was, het was voort durend gegermanieerd.13 jaren lang.Ik geloof dat de laatste tijd beter gaat.

  Like

  • harry zegt:

   Nou maak je maar geen illusies Louis !
   Het is nog steeds koeterwaals en die verdomde godsdienstwaanzin van je doet er ook geen goed aan .
   Volg eerst eens een paar jaar een inburgeringscursus .
   Dan neem je tenminste één reden tot irritatie weg !

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Peiling: Angst voor islamitisch extremisme neemt toe, tja voortschrijdend inzicht noemen ze dit, maar of er met deze wetenschap een halt aan toegeroepen wordt, dan zijn we snel al een jaar of 10 verder in m’n optiek…

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  ‘Palestijnse jihadist Tennessee deel netwerk ISIS dat dreigt massaal aanslagen te plegen’
  Eerste reactie Obama na terreuraanslag: Moslims fijne islamitische feestdag wensen

  Het is bevestigd dat Muhammad Abdulazeez, de Palestijnse moslim die gisteren vier Amerikaanse mariniers in Tennessee doodschot, een fundamentalist was en waarschijnlijk deel uitmaakte van een via moskeeën in opbouw zijnd ISIS netwerk in de VS. Abdulazeez publiceerde op zijn weblog een manifest waarin hij er geen enkele twijfel over liet dat hij zichzelf als een jihadstrijder beschouwde die het als zijn plicht zag om de islam met geweld aan de hele wereld –en in zijn geval de VS- op te leggen. De eerste reactie van Obama op de terreuraanslag? ‘Eid Mubarak! Voor moslims die Eid-ul-Fitr (het einde van de Ramadam) vieren’. Oftewel: een ‘fijne islamitische feestdag’ wens, die in totaal 4 alinea’s (!) in beslag nam (4).

  Het manifest van Abdulazeez stond vol met de gebruikelijke verheerlijking van de jihad en het martelaarschap. Iedere ware moslim zou ‘voor Allah de jihad moeten vechten’, reden waarom hij gisteren het vuur opende op twee kantoren van de Amerikaanse marine in de stad Chattanooga. Daarbij kwamen vier mariniers om het leven, en in het ontstane vuurgevecht ook de dader zelf.

  Critici vragen zich af waarom de autoriteiten Abdulazeez niet veel eerder arresteerden vanwege het openlijk op internet oproepen tot geweld tegen onschuldige burgers in de naam van Allah. Daarmee had de aanslag van gisteren voorkomen kunnen worden. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Palestijnse-jihadist-Tennessee-deel-netwerk-ISIS-dat-dreigt-massaal-aanslagen-te-plegen

  Like

 4. zomaar zegt:

  dus ruim de helft van de westerlingen , heeft angst oor de islam , ondanks dat onze westerse leiders en politieke kopstukken zeggen , dat de islam een vredelievende ideologie is .

  dus de hoogste tijd voor onze politieke kopstukken , om hun mening te gaan herzien , als ruim de helft van hun stemmers blijk geeft dat het gevaar vanuit de islam komt.

  Like

 5. tjonge zegt:

  “Angst voor islamitisch extremisme”
  .
  laat het woordje “extremisme” maar weg in deze zin, water is nat, vuur is heet, een cirkel is rond en islam is extremisme, punt.

  Like

 6. harrylacroix zegt:

  Wat ons moet verontrusten is dat 1.7 miljard moslims op de wereld de heilige jihadplicht hebben. De Koran, Sira en Hadith bevatten bijna alleen geweld tegen kafirs, vnl. Joden. Het steeds aanduiden van “islamitisch extremisme” is, ik hoop dat het doordringt tot de wereld voor het te laat is, een contradictie, alsof er ook een niet-extremistische islam bestaat. Die bestaat namelijk niet. Islam is gelijk aan extremisme, geweld en onderdrukking. Wie de moeite neemt om eerst de Sira en de Hadith te lezen en de wandaden begrijpt (?) van die struikrover en pedofiel Mohammed, in vele, vooral leesbare kopieën, te koop, die zal merken dat het één en al extremisme is en dat de koran daar via het woord van Allah nog een schepje op doet. Laten we dus ophouden te spreken over islamitisch extremisme. In mijn gesprekken met moslims noem ik ze altijd “infidels” c.q. ongelovigen, want het zijn zij die van de gangbare leer zijn afgeweken in de 7e eeuw!

  Like

 7. Jean zegt:

  Tegenover die islamitische smeerlapperij is er maar een daad die wij moeten stellen en dat is “islamieten eruit flikkeren van 1 uur oud tot 100 jaar oud zonder uitzonderingen” die rotzooi moet verdreven worden willen we nog een welvarend, veilig en leefbaar Europa en Amerika.
  Nergens willen wij die barbaarse smeerlapperij resp. kinderverkrachters tegenkomen.

  Like

 8. delamontagne zegt:

  De Franse politie-man, die enkele weken geleden de foto van de onthoofde directeur van een Gas-bedrijf in de publiciteit bracht, ZAL HIERVOOR JUSTITIEËL WORDEN VERVOLGD.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Islamitisch extremisme heeft gelukkig niets met de islam te maken.
  Luister maar naar de luide veroordelingen van ayathollah’s, mullah’s, sheik’s en andere moslimdeskundigen. Eén en al verontwaardiging over al die dwaallichten die hun mooie geloof in diskrediet brengen. Ik wacht nog even met me te bekeren. Als ze onderling hebben uitgemaakt wie de ware versie van islam aanhangt is het vroeg genoeg om ook mee te gaan doen.

  Like

 10. De nazi’s hebben de mensen ook ‘goede’ dingen bezorgd zoals werkgelegenheid, infrastructuur, discipline en grote industrieën. Maar dat heeft geen waarde. De verderfelijke ideologie is overheersend en alles wat daarmee van doen heeft is verwerpelijk.
  Dat vindt iedereen wel terecht ondanks de positieve zaken die er uit voort zijn gekomen.
  Bij de KKK (en vele anderen) is het niet anders.
  Vele organisaties of leden doen goede dingen. Voor scholen of gemeenschappen of etc…..
  Maar er kleeft een smet aan. De gedachten, de ideologie of ‘religie’ die zij aanhangen is verwerpelijk. Alles wat zij doen wordt verworpen door de grote meerderheid. En wederom; terecht.

  Maar wat gaat er dan in hemelsnaam anders/verkeerd bij de islam?
  Waarom wordt er bij deze ideologie ineens wel gekeken naar de zogenaamde gematigden (?; tja, vertrouwen kun je ze niet met hun taqqiya) binnen die kliek en is niet de algemene opvatting over die ideologie op zich bepalend om zoiets wel te accepteren of niet?

  Ja….er zijn wel zogenaamde gematigden die er wat van willen maken. Tenminste, dat zeggen ze maar met die taqqiya van hun weet je het maar nooit.
  Maar wat zij werkelijk aanhangen, hun ideologie, is ineens niet meer bepalend.
  M.a.w. er kleeft nog helemaal geen smet aan de islam.
  Wat zeer onterecht is en ook zal blijken.

  Maar zo moeilijk hoeft het volgens mij niet te zijn.
  Tegen een verderfelijke ideologie begin je niks met wapens.
  Tenzij je bereidt bent om 1,8 miljard mensen met hun gedachten om te brengen.
  Dat zal niet gebeuren dus zal het op een andere manier moeten gaan.
  Wat is er op tegen om die ideologie te laten spreken i.p.v. de mensen/moslims/mohammedanen?
  Een christen wordt constant gewezen op wat er staat geschreven.
  Laten we eens beginnen om dat ook eens te hanteren bij de moslims.

  Je kunt ook gewoon de moslims met hun eigen teksten om de oren slaan en confronteren met de teksten als zij daarvan afwijken (zoals die zogenaamde gematigden doen).
  Want wij accepteren de gematigden met hun gedachten over de islam terwijl dat niet de leer is van de profeet.
  Volgens de de leer zijn zij helemaal geen moslims (tenzij zij taqqiya hanteren).
  Toch worden zij voor vol aangekeken en dat komt door een gebrek aan kennis over die ideologie.

  En daarin ligt, volgens mij, nog een schone taak voor de PVV/Wilders & Co.
  Niet alleen tegen aanschoppen maar, veel belangrijker, aantonen waarom je er tegen aan moet schoppen.

  Like

 11. Charles Martel zegt:

  ISlam is de meest makabere uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan en waar ze aan ten onder zal gaan. De ‘godsdienst’ van krijgsgodin Allaat. Onze enige redding is die abjecte ideologie verbieden en het statuut van erkende godsdienst ontnemen. Maar laffe politici zullen dit nooit durven; en het huurlingen journaille verzwijgt wat er aan de hand is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s