Staat Rome op het punt van instorten?

Screenshot_82

Rome: Palazzo Senatorio Capitol

(Door: Bürgender – Vertaling: E.J. Bron)

Europa schijnt op dit moment alleen nog maar uit Duitsland en Griekenland te bestaan. Maar wat is er aan de hand in de andere landen, die enkele jaren geleden als “PIGS”-landen (Portugal, Italië, Griekenland, Spanje) in één adem met Griekenland genoemd werden?

In principe is er zo goed als niets veranderd in de economische en politieke situatie in Europa. Dus zijn uiteraard ook de oude problemen er nog, ook al probeert de pers deze weg te negeren of alleen tot Griekenland te beperken.

Zo heeft de Italiaanse hoofdstad te kampen met corruptie, schulden, een slecht bestuur en een armzalige infrastructuur. De stad bevindt zich midden in een chronische teloorgang, denken ambtenaren en inwoners volgens een artikel in de “Telegraph”.

De straten van Rome zitten vol gaten, de luchthaven van de hoofdstad is gedeeltelijk gesloten en bovendien heeft de stad een toenemende immigratiecrisis te torsen. Dat is weliswaar allemaal al sinds generaties het geval, maar de veelzijdige problemen spitsen zich steeds meer toe, aldus het krantenartikel.

“Rome staat op het punt van instorten”, zei Giancarlo Cremonesi, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Rome. “Het is onacceptabel dat een grote stad, die zichzelf ontwikkeld noemt, zich in zo´n toestand van verval bevindt.”

In een peiling van de Europese commissie van twee jaar geleden kwam Rome op de laatste plaats van de in totaal 28 EU-hoofdsteden terecht betreffende de efficiëntie van de stedelijke dienstverleningen. Ondanks lekker eten, goede koffie en een benijdenswaardig klimaat kwam de Italiaanse hoofdstad op de index van levenskwaliteit na Athene op de voorlaatste plaats terecht.

Italië bevindt zich in de langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog, de dakloosheid is gigantisch toegenomen, de jeugdwerkloosheid bedraagt rond de 40%.

Kapotte scooters en fietsen worden op de trottoirs gekwakt, stoepranden zijn overwoekerd met gras en struiken en overal stapelt het vuil zich op. Langs de Tiber hebben Roemeense zigeuners achter een hoog struikgewas van suikerriet hun verwaarloosde kampen opgetrokken.

Bij gebrek aan vuilnisbakken gooien zowel de inwoners van Rome als bezoekers hun vuil gewoon op de grond. Het enkele jaren geleden ingevoerde “Bike-Sharing-System” functioneert ook niet meer, steeds opnieuw ziet men de kapotte fietsen compleet vernield overal liggen.

De maffia gebruikt ondernemingen in Milaan en Rome om geld wit te wassen. De uitbuiting door criminele bendes is de afgelopen jaren steeds erger geworden. De wegen buiten de stad zijn vol met jonge prostituees uit Oost-Europa en West-Afrika.

“We hebben een combinatie van slecht bestuur, corruptie en bureaucratie. De metro functioneerde de afgelopen 15 dagen niet goed. Als dat in Londen het geval zou zijn, dan zouden ze rekening moeten houden met een openbare opstand”, aldus Massimiliano Tonelli, oprichter van het blog “Roma Fa Schifo”, waarin de problemen van de stad geregistreerd worden.

“Rome heeft een leider zoals Rudi Giuliani nodig, de voormalige burgemeester van New York, die de wereldmetropool in de jaren-90 door een regime van zero tolerance schoongeveegd heeft onder gebruikmaking van de ´broken windows theory´, die inhoudt dat wanneer kleine overtredingen getolereerd worden, veelmeer zware misdaden floreren.”

“Als iemand illegaal plast in een park of op straat, dan zou diegene bestraft moeten worden. We moeten egoïsme en individualisme bestrijden, het idee dat een ieder op zichzelf is aangewezen.”

Vuilnis, slechte infrastructuur en graffiti zijn slecht voor het toerisme. Ieder jaar trekt de stad 10 miljoen bezoekers, maar het aantal mensen dat de stad vaker bezoekt, behoort tot de laagste in Europa.

“We hebben een complete mentaliteitsverandering nodig. New York leek in de jaren-90 heel veel op Rome nu – er was corruptie, de stad was smerig,niemand betaalde voor de metro en er was graffiti. Het kan lukken, het is niet onmogelijk”, aldus Tonelli.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: Bürgender

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië, verloedering. Bookmark de permalink .

14 reacties op Staat Rome op het punt van instorten?

 1. Pegidafan zegt:

  In al onze landen zou een zero tollerance beleid moeten gelden . Voor immigranten , maar ook voor asociaal gedrag van autochtonen . Bij grove en veelvuldige overtredingen , naar een strafkamp met een zwaar en hard regime. Als je een land regeert zal je orde en veiligheid moeten en willen garanderen . En niet zoals nu gedaan wordt in dit land ,de politie wordt keihard uitgelachen . Geef mij maar het regime van de guardiaciviel in Spanje , 1x een grote bek en je hebt hem al in je nek. GEWELDIG en doeltreffend . Andere tijden vragen om een andere aanpak.

  Like

 2. Marc zegt:

  40% jeugdwerkloosheid en dan nog honderdduizenden vluchtelingen toelaten?

  Like

 3. Marie zegt:

  Niet alleen Rome staat op instorten, heel zuidelijk Europa en als we nog even wachten, ook noordelijke Europa! Dan is de cirkel rond en is europa een verloren ZWART werelddeel!

  Like

  • Jean zegt:

   Marie, het is al voor een groot gedeelte naar de kl*ten door de EU misdaadorganisatie die dat veroorzaakt hebben voor eigen belang.
   We kunnen nog ingrijpen als we massaal eisen dat die islamsmeerlapperij de vodden moet aandoen en vertrekken uit onze landen want wij willen die barbaarse perverse smeerlapperij niet in onze woningen, straten en gemeenten..

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Like

 5. Cathja zegt:

  Een treurige zaak! Ooit was Rome een prachtige stad om te bezoeken, maar zo te lezen is daar niet veel meer van over. De stad moet schoongeveegd worden. Roma horen niet in zelfgemaakte tentenkampjes te wonen. Geef ze desnoods een plek buiten de stedelijke gebieden, en laat ze vertrekken uit de stad. Die lui vervuilen alles. Maar ook de inwoners van Rome zelf moeten zich schamen dat ze hun eens zo mooie stad helpen vervuilen.

  De Europese landen moeten weer voor zichzelf opkomen. Gelukzoekers die denken hier op onze kosten een mooi leventje te kunnen leiden, moeten terug naar hun thuislanden. Het is veel te lang gedoogd dat iedereen maar binnen kon lopen en nu zitten ze onder anderen in Italië met een heleboel zaken die opgelost moeten worden, maar waarvoor het geld en de wil kennelijk ontbreken.

  Europa is in verval. Dat het ooit zover zou komen had ik nooit gedacht.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Het ergste moet nog komen voor zowel Italie als Europa in zijn geheel. ISIS wil VOOR 2020 Italie ingenomen hebben. In vergelijking met wat daar nog komen gaat, is Italie nu nog een paradijsje. Sterke Europese legers bestaan al lang niet meer, ze worden van jaar tot jaar zwakker en zwakker, zodat het voor een flink gegroeid ISIS leger peanuts zal zijn om zelfs geheel Europa er onder te krijgen. Vele Europese moslims zullen zich aldan bij hen aansluiten. Fysiek verzet is onder de Europeanen nergens meer te vinden, terwijl ze immer massaal op Eurofiele politieke partijen blijven stemmen. De Islam word geholpen door de MSM media, politie en justitie. De PVV word belachelijk gemaakt en als racistisch bestempeld. Als je de mensen openlijk laat weten voor de PVV te zijn, kon je wel eens in grote problemen komen. Verkiezingsfraude zorgt er tenslotte nog voor dat de PVV nooit uit zijn jasje kan groeien.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Hoezo kon je nog wel eens in grote problemen komen?Vanaf het begin flyer ik voor de Pvv,praat er over en probeer mensen te motiveren voor de standpunten van de Pvv te kiezen,en dat zijn nu al heel wat jaartjes!Met verkiezingen hangt er een grote poster voor mijn raam:Pvv!Ik heb daar nog geen problemen door gekregen!En die mensen die mij dat kwalijk nemen,mocht ik toch al niet,dus dat zal me worst zijn!Je staat ergens voor….of niet!

   Like

   • bigljohn zegt:

    Natuurlijk promoten we de PVV. Maar achter onze rug word er verkiezingsfraude gepleegd, en de PVV via de MSM media belachelijk gemaakt. Mensen blijven er in trappen, in die leugens van de oude politieke partijen en hun bondgenoot de MSM media.
    Hoe is het anders te verklaren dat D66 in opmars is, en, als we de media moeten geloven, de VVD alweer de grootste politieke partij is ? Die notoire domheid van het kiezervolk kent geen grenzen, en zorgt ervoor dat alles voor (bijna) eeuwig hetzelfde blijft ! Iedereen die daar moeite voor wil doen kan goede informatie opdoen op het internet. We leven immers in het zogenaamde informatie tijdperk. Maar het blijkt, dat na 35 jaar computer en internet, zowat niemand de moeite neemt om goed informatie op het internet te bekomen !
    Hoe is het anders te verklaren dat Rutte al bijna overtuigd is van een Rutte 3, en Pechtold
    zowat zeker is dat hij de nieuwe premier wordt ?

    Like

 7. Johan zegt:

  Maar natuurlijk hebben we in Rome de paus en het Vaticaan. Laat die de problemen maar oplossen. Ze hebben het over zichzelf afgeroepen met al hun zogenaamde mededogen voor ‘vluchtelingen’. Nu worden ze geconfronteerd met een vijandige islam. Wordt binnen dertig jaar het Vaticaan opgeblazen door die ISIS-idioten ? Het zou me niets verbazen. Net zoals nu al die bijzondere oudheidkundige plekken in Irak en Syrië.

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Ik geloof dat het met Europa maar twee kanten meer kan opgaan, zover is het al.
  We krijgen een gestuurde NAVO-oorlog met Rusland of de EU gaat failliet door slecht leiderschap van de landelijke politici en daarna zal er een tijdvak van grote armoede zijn intrede gaan doen met chaotische toestanden waarbij de verschillende bevolkingsgroepen elkaar het leven zuur maken.
  Er zijn krachten buiten Nederland bezig die de TK overschrijven.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  En het gaat veel beter in het zuiden, behalve Griekenland natuurlijk. zeggen de hoge heren in Brussel en omstreken.
  Nou ik merk er in Portugal nog niet veel van.
  Als mensen na 18 maanden uit de WW gegooid worden en in 2014 140.000 emigreerden krijg je de werkeloosheidcijfers wel iets lager, maar niet het aantal mensen zonder werk.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Dat heeft weer met de Hoogadel van Italie te maken die zo wel met deMafia verbindingen heeft als ook met de kerk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s