Vluchtelingen, toen en nu . . .

 

Screenshot_90

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Vluchtelingen, toen en nu . . .

 1. Ad de Koning zegt:

  Mooier had de tegenstelling niet kunnen worden getoond. Echte vluchtelingen zouden blij en dankbaar zijn dat ze (tijdelijk) opgevangen worden maar die zogenaamde vluchtelingen van de rechterfoto zijn helemaal geen echte vluchtelingen en komen alleen maar, goed gekleed en gevoed, eisen stellen en problemen veroorzaken. Ik kan niet begrijpen dat de vluchtelingenorganisaties dat niet zouden zien, ik denk dat ze het ook wel weten maar het is waar ze van leven i.p.v. te werken. En dan zijn er nog mensen die ze steunen en bewonderen, denkt men dan nooit na. Je hoeft zo’n foto toch maar een keer te zien om te begrijpen hoe het werkelijk zit. En daar gaat ons belastinggeld naar toe.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Echte vluchtelingen en echte gelukzoekers….

  Like

  • Driek zegt:

   En ik zit me weer zo verschrikkelijk te ergeren aan die lieden op die tweede foto rechts, dat opgeschoten schorremorrie, waar wij belasting voor moeten betalen, die lui zitten ons gewoon uit te lachen. Ik weet nog, het was in de begin jaren tachtig, toen kregen we plotsklaps Tamiels. Grote aantallen zeer onsympathieke lieden. Dat waren ook zogenaamde vluchtelingen, vreselijk brutale lui waren het, die stonden je ook gewoon op straat uit te lachen, maar die zijn teruggestuurd. Dus terug sturen naar het land van herkomst kan wel. Maar dat zie ik niet gebeuren, we gaan er aan ten onder. Nou ja, ik heb de beste tijd gehad, het is jammer voor de nieuwe generatie.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Driek 22:10

    Ik erger me net zo erg als u. Wat u schreef over die Tamils, dat klopt als een bus. In mijn vroegere woonplaats kwam ook een Tamil-gezin wonen. Ze kregen een gloednieuw (koop)huis, maar voor een complete inboedel was blijkbaar geen budget. Er werd een beroep gedaan op de bevolking van ons dorp om nog goede spullen die geen dienst meer deden, af te staan. Zo kregen ze meubels, linnengoed, serviesgoed, een TV, koelkast, wasmachine, etc., kortom, er was van alles geschonken zodat ze normaal konden leven.
    De meubels werden afgekeurd. Ze wilden geen gebruikt bankstel hebben, maar eisten nieuwe meubels.
    Ik weet nog hoe ontzettend boos ik toen ben geweest, en ik was niet de enige! Dankbaarheid kenden ze niet. Als klap op de vuurpijl gingen ze een half jaar later met vakantie naar het land wat ze ‘ontvlucht’ waren! Wat voelden wij ons bij de neus genomen!

    Zoals die Tamils destijds, bekijk ik ook de gelukzoekers van vandaag. Ook vanwege hun ondankbare gedrag en het feit dat ze ons kwaad gezind zijn, doet mijn boosheid groeien.

    Het wordt er niet gezelliger op, beste Driek!

    Toch wens ik u morgen een goede zondag toe!

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ook ik herinner me de Tamiels nog heel goed. Op het nieuws liet men zien hoe zij keukens controleerden: of er wel voldoende luxe was en warme en koud stromend water.

    Er kwamen ook klachten dat de handdoeken niet groot genoeg waren.

    Vluchtelingen? Kletskoek. Kijk maar hoe ze er bijlopen; merkkleding, luxe mobieltjes en hypermoderne koffers op wieltjes..

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Het vluchten is heden ten dage bepaald een stúk relaxter geworden!
  (Waarvoor zouden ze eigenlijk op de vlucht zijn? Muskieten?)

  Like

 4. Republikein zegt:

  Verboden, Bert?

  Like

 5. delamontagne zegt:

  De linkerfoto doet me denken aan de Hongaarse vluchtelingen die ik op de primitieve zwart/wit TV in 1956 zag.
  Heel vreemd, ……meer dan 60 jaar geleden. Ik zie de beelden nog zo voor me.
  Dat waren vluchtelingen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @delamontagne
   Dat waren echte vluchtelingen en leger van TAKIYA vluchtelingen die zich eerste komen parasiteren op de toekomstige slachtoffers en vervolgens ze in de nabije toekomst te vermoorden omdat ze niet van Allah houden.

   Like

   • Thomasson zegt:

    @delamontaagne De Hongaren waren echte vluchtelingen. Wat nu hierheen komt is een leger van TAKIYA vluchtelingen, die eerst plannen te parasiteren op de goedheid van hun toekomstige slachtoffers. Vervolgens zouden ze in de nabije toekomst dezelfde hosts vermoorden omdat ze niet van hun Allah houden.

    Like

 6. koddebeier zegt:

  En dat is nou het verschil tussen vluchtelingen en gelukzoekers cq. de moslim bezetters.
  Deze lui zijn de 5e colonne van de islam !!!!

  Like

  • hendrikush zegt:

   Dank zei westerse gezondheidszorg en ngo’s worden ze in steeds grotere aantallen gezond groot. Dank zei westerse ontwikkelingshulp zien ze corruptie en werkloosheid in hun landen toenemen. Dank zei internet zien ze hoe gemakkelijk wij leven en ons door naastenliefde in de luren laten leggen.
   Wat zou jij in hun plaats doen?
   Zorg voor het milieu én zorg voor mensen verdragen elkaar niet!

   Like

  • Vraag; Als de meeste HOST vermoord zijn, waar gaan ze dàn parasitiezeren?

   Like

 7. Thomasson zegt:

  Geweldige vergelijking. Toen waren het Europeanen die Nazi Duitsland hadden ontvlucht, Finnen die voor de rukkende Russische leger, massaal, Finse Karelia moesten verlaten, Na de Tweede Wereldoorlog waren miljoenen van Europeanen ontheemd. Later waren het Hongaren die in 1956 kans vonden om weg te vluchten (ook voor de Russen) enz. Al deze mensen waren dolgelukkig dat zij een plek konden vinden waar ze een nieuw leven en nieuw bestaan konden bouwen. Zij werden VOORBEELDIGE BURGERS IN HUN NIEUWE LAND. En wat zien wij op plaatse nr. 2. De zgn. VLUCHTELINGEN ANNO NU? Een groep gevaarlijke VIEZERIKEN DIE VAN PLAN ZIJN, HET LAND WAAR ZE HEEN GAAN, IN DE NAAM VAN hun god ALLAH TE BEZETTEN EN DE ONGELOVIGEN TE VERMOORDEN. Ze komen met de mentaliteit van een HIV-virus die het gezonde lichaam van de host binnendringt. Na een incubatietijd wordt het lichaam langzaam verwoest; totdat de host doodgaat. Maar de Islamitische HIV-virus heeft ook overeenkomsten met de Yersinia Pestis bacterie. Zijn incubatietijd is zeer kort. Dood en bederf beginnen bliksemsnel. Eerlijk gezegd IEDERE BOOT VOL MET ONGEDIERTE DIE VERGAAT, IS EEN REDEN VOOR ONS OM EEN FLES WIJN TE ONTKURKEN EN TE TOASTEN. DRINKEN OP DE VIJANDEENHEDEN DIE ONDERWEG PECH HADDEN EN HET EUROPESE SLACHTVELDEN NIET HADDEN KONDEN BEREIKEN.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik heb alleen de Hongaarse vluchtelingen kort na ,56 in NL meegemaakt.
   Spraken nog hun taal onderling, maar durf te wedden dat nu zoveel generaties verder ze geheel in de Nl-bevolkin zijn opgegaan en alleen de achternaam nog hun afkomst verraad.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Begin jaren ’70 was er zelfs in de Margriet-rubriek “Goud voor uw brief” een inzending te lezen, waarin onder meer het volgende stond:
    “Achteraf heb ik me wel eens afgevraagd of wij niet een vreselijke teleurstelling zijn geweest voor alle vrijwilligers die ons zo goed opvingen en ons daarnaast zo’n hartelijke ontvangst bereidden, maar we waren aangeslagen door alles, wat we hadden meegemaakt en totaal overweldigd door wat er hier voor ons gedaan werd en trouwens, we spráken geen Nederlands! Mag ik hierbij de kans aangrijpen om nu, zoveel jaar later, in het Nederlands dat ik nu wèl perfect beheers, iedereen nog eens hartelijk te bedanken?”
    Dat wàs dus geschreven door zo ’n Hongaarse uit 1956. (Als het tenminste geen ‘hoax’ geweest is, maar waarom zou dat? Het was niet eens de ‘winnende ‘brief, die beloond werd met een gouden tientje, maar één van de daarnaast geselecteerde brieven, die een zilveren theelepeltje opleverden.)

    Like

 8. Jean zegt:

  Een oproep aan alle Nederlanders en Vlamingen, “Kies de juiste mensen bij de eerstvolgende verkiezingen” d.w.z. Nederlanders kies voor PVV en Vlamingen kies voor VB anders komt er nooit een einde aan die vernietigingsimport van barbaren, wij willen die barbaren er uit van zuigeling tot grijsaard, de hele troep moet eruit, punt.
  Heel die troep terug naar Afrika.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Vluchtelingen toen? ik kan me nog herrinneren dat de Hongaren voor het geweld van de Sovyets naar ons toe vluchten Het was geloof ik onder Janos Kadar. Pal Maletèr was hun leider geweest.
  Ze waren Katholieken, en konden gemakkelijk bij ons integreren.
  Vluchtelingen nu voor al uit Afrika, zijn voor al moslims kunnen niet integreren, blijven hun cultuur behouden.Niet erg gewenst.

  Like

 10. Ron soeverein mens zegt:

  Beste mensen ik vrees dat het te laat is voor heel Europa, de instroom van deze gelukzoekers van islamitische afkomst is niet meer te stoppen. Zorg dat je gewapend bent want op de roverheid hoef je niet te rekenen en ook niet op de politie. Verdedig jezelf en je gezin. Daarna zullen wij de landverraders van Nederland en Europa vervolgen en berechten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s