Bankroete planeet: 24 landen in een schuldencrisis, 14 andere op het randje

Screenshot_11

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

In totaal 38 landen in de wereld staan op het punt van instorten door schulden. Het totale schuldenbedrag bedraagt op dit moment 286% in verhouding tot het bruto binnenlands product (bbp).

Op dit moment zijn er 24 landen in de wereld die zich in een enorme schuldencrisis bevinden en 14 andere gaan eveneens die kant op. Op dit moment is de verhouding tussen wereldwijde schulden en wereldwijd bbp 286%. Wereldwijd staan er in totaal ongeveer 200 biljoen Amerikaanse dollar schulden in de boeken.

Als je dit omrekent naar iedere burger op aarde, van grijsaard tot zuigeling, of dit nu in Europa, Amerika, Azië of Afrika is, dan kom je op 28.000 dollar schulden per persoon. En omdat bijna de helft van de wereldbevolking van minder dan 10 dollar per dag moet rondkomen, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat deze stapel papier ooit nog terugbetaald wordt. Is immers ook helemaal niet de bedoeling, want anders zouden ook alle spaartegoeden weg zijn.

Desalniettemin bevinden zich volgens een nieuw bericht van de “Jubilee Debt Campaign” op dit moment 24 landen in de wereld in een enorme schuldencrisis:

Armenië, Belize, Costa Rica, Kroatië, Cyprus, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Gambia, Griekenland, Grenada, Ierland, Jamaica, Libanon, Macedonië, Marshall Eilanden, Montenegro, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Saint Vincent en de Grenadines, Tunesië, Oekraïne, Soedan, Zimbabwe.

En er zijn nog 14 andere landen wier schulden in relatie tot het bbp eveneens gigantisch toenemen:

Bhutan, Kaapverdische Eilanden, Dominica, Ethiopië, Ghana, Laos, Mauritanië, Mongolië, Mozambique, Samoa, Sao Tomé en Principe, Senegal, Tanzania, Oeganda.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bankroete planeet: 24 landen in een schuldencrisis, 14 andere op het randje

 1. Frans Brassens zegt:

  Tijd voor een soort ‘Jubeljaar’?

  Like

 2. Mowdes zegt:

  Leg ook eens een keer uit bij wie ze deze schulden hebben?

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van De Telegraaf:

  Kiezer straft Rutte af

  DEN HAAG –
  Een kwart van de kiezers denkt negatiever over premier Mark Rutte door zijn optreden rond de nieuwe steun aan Griekenland. Het oordeel over PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) is en blijft positief, vooral bij het electoraat van D66 en CDA. Dat blijkt uit de zondagse peiling van Maurice de Hond.

  Rutte heeft toegegeven dat hij zijn eerdere belofte om geen extra geld meer aan Griekenland te geven, heeft verbroken. De uitkomst van de onderhandelingen met Griekenland ziet de helft van de kiezers als negatief, maar een kwart noemt het juist positief. PVV-kiezers zijn het negatiefst, daarna VVD en SP.

  Het meest optimistisch zijn kiezers van D66. Onder invloed van de ontwikkelingen met Griekenland is de VVD deze week twee zetels gedaald (naar 24). PVV en 50PLUS zijn er 1 gestegen.

  En het ongelooflijke is dat de lieden van D66 optimistisch zijn, deze lieden verdienen de galg.

  Like

 4. Pingback: Bankroete planeet: 24 landen in een schuldencrisis, 14 andere op het randje |

 5. john zegt:

  Frankrijk (meer dan 2000 miljard), België (400 miljard schuld) Nederland 470 miljard schuld) …???

  Like

 6. luckybee zegt:

  En toch zo veel geld uitgeven aan projecten dat niemand iets te winnen kan hebben zo als de Project Pluto?Zelf veels te ver om het te kunnen berijken, of grondstoffen te willen halen.En waarschijnlijk te ver van de Zon om het te beziedelen.Ergo ondanks de succes toch weggesmeten geld, dat we liever voor wat anderes kunnen gebruiken.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Ik moet constateren dat de EU niet datgene heeft gebracht wat toch wel het credo was: Meer welvaart en meer veiligheid. Ik zie dat niet, helaas. Wel een stelletje zogenaamde elite die prachtbanen hebben, veel geld krijgen en geen belasting betalen.
  Naast Cyprus, Griekenland en Ierland, Portugal en Spanje zijn ook landen als Frankrijk, België en Nederland genomineerd om bijgeschreven te worden. Allemaal huidige EU-landen.
  Arm Europa, toch maar gauw terug naar het EEG-systeem.

  Like

 8. hendrikush zegt:

  Frankrijk (meer dan 2000 miljard), (be)sparen kunnen ze niet en hun pensioenen worden via de lopende rekening betaald. Tijd om de Nederlandse pensioenpotten te slopen via solidariteitsheffingen.

  Like

 9. martijn zegt:

  en wat dachten we van amerika? met 18000 miljard us dollar schuld ! de regering van de usa leent regelmatig bij de federal reserve bank helaas is deze in private handen en moeten ze over elke dollar die ze lenen weer rent betalen, de inkomsten van amerika zijn net voldoende om de rente op de schulden af te betalen !

  Like

 10. Nicolàs Frutos zegt:

  Ze vergeten belgie , frankrijk , italie en nederland !

  Like

 11. Republikein zegt:

  Dubieus!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s