Cijfers: 62% van Nederland baalt van EU

Screenshot_23

(Door: Van Rossem)

Terugkijktip. EenVandaag – misschien wel de goeiste actualiteitenrubriek op de NPO – deed een EuroSpecial. Normaal betekent dat op de NPO dat de kijker een eurofiele goednieuwsshow opgedrongen krijgt, maar zo rollen ze niet bij 1V. Die trokken Thierry Baudet voor de camera, en de euro uit elkaar. Met feiten: de munt zorgde voor kleinere economische groei ten opzichte van de landen zonder euro. Werkloosheid steeg. Schulden namen toe. Ongelijkheid groeide. En iedereen vindt dat Brussel zuigt. Zelfs Geert Mak, de Bard van de Babyboomers, doet cynisch over de EU.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

27 reacties op Cijfers: 62% van Nederland baalt van EU

 1. Rob van Marle zegt:

  Italië en Frankrijk vormen alliantie tegen Duitsland en eisen Europese schuldenunie

  Xander 19-07-2015 01:43- in Economie, EU

  Financial Times: 3e Griekse bailout nu al € 24 miljard te laag – ECB dwingt Duitsland en Nederland de Zuid Europese schuldenstaten te financieren

  De Italiaanse premier Matteo Renzi en de Franse president Francois Hollande eisen een nog veel grotere permanente miljardenstroom van Noord naar Zuid Europa.

  Het gaat al geruime tijd hard tegen hard in de eurozone. Bij de soms felle ruzies blijkt Zuid Europa met steun van de ECB en Brussel echter keer op keer te winnen van Noord Europa. De meest misbruikte term daarbij is ‘solidariteit’, wat echter niet kan verhullen dat het om pure chantage en afpersing gaat. Gezien de opnieuw uitermate slappe opstelling van Duitsland (en Nederland) in de Griekse crisis zijn Frankrijk en Italië bezig een alliantie te vormen die een Europese schuldenunie eist. Dat betekent dat de Duitsers en Nederlanders ten koste van hun eigen welvaart permanent zullen moeten betalen om de veel te hoge uitgaven en schulden van de zuidelijke lidstaten te kunnen blijven financieren.

  De Financial Times berichtte eergisteren dat de Franse minister van Financiën Michel Sapin ‘geschokt’ was in ‘zijn vertrouwen’ in de Duitse bondskanselier Angela Merkel, omdat haar minister van Financiën Wolfgang Schäuble tijdens de onderhandelingen over het derde Griekse steunpakket toch een (tijdelijke) Grexit suggereerde – iets wat Italië en Frankrijk absoluut niet willen, omdat ze dan weten dat zij de volgende slachtoffers zullen zijn.

  ‘Solidariteit’: Noord moet permanent voor Zuid betalen

  De regeringen in Rome en Parijs gaan de komende maanden dan ook de handen ineen slaan om een gezamenlijk front te vormen tegen het door Duitsland geleide Noord Europese blok met onder andere Nederland en Finland. De Fransen en Italianen zullen –met steun van de Italiaanse ECB-president Mario Draghi- vurig pleiten voor wat zij een ‘sterkere unie’ noemen. Die moet volgens hen ontstaan door alle staatsschulden op een hoop te gooien.

  Dat is echter zeer in het voordeel van de schuldenstaten die de afgelopen jaren zelf absoluut niet ‘solidair’ zijn geweest met Noord Europa, dat in tegenstelling tot het Zuiden wél hervormde en bezuinigde. Desondanks durven Frankrijk en Italië nu met de vuist op tafel te slaan door van Duitsland en Nederland te eisen om permanent, dus voor altijd, de schulden en te hoge uitgaven van hun landen te financieren.

  Schäuble wil ook een sterkere unie, maar niet een die is gebaseerd op schulden en een zwakke euro, maar juist op financiële discipline en een sterke euro, zodat de koopkracht van de Europese burgers zoveel mogelijk overeind blijft.

  Eurobonds via achterdeur ingevoerd

  ECB-president Draghi is misschien wel de grootste promotor van de volgende stap: de EU omvormen tot een politieke unie, dus alle macht naar Brussel. Daar maakt hij middels zijn beleid –het opkopen van de staatsschulden van de schuldenlanden, dus de facto ‘eurobonds’- al jaren serieus werk van. Het risico hiervan ligt officieel bij de ECB, maar dat wordt grotendeels gedekt door het Duitse blok.

  Draghi heeft het inmiddels al voor elkaar gekregen dat als Italië of Spanje dreigen om te vallen de grootste financiële risico’s op het Duitse blok worden afgewenteld. Niet voor niets speelt minister Schäuble inmiddels openlijk met de gedachte om terug te treden. Dat maakt hem voor even heel populair in zijn thuisland, maar Schäuble heeft het ECB-beleid zelf jarenlang gedoogd en gesteund en niet één keer zijn veto gebruikt.

  De Duitsers en Nederlanders hebben de afgelopen jaren al massaal aan koopkracht moeten inboeten door het beleid van Draghi. Feitelijk financieren wij dus al lang de schulden en uitgaven van het feitelijk bankroete zuidelijke blok. Ook Oost Europa staat aan de kant van de Duitsers, maar die landen vormen nog altijd de zwakkere broeders en kunnen niet tegen Italië en Frankrijk op.

  3e Griekse bailout nu al € 24 miljard te laag

  Nadat er ook met instemming van de Nederlandse regering besloten werd om de Grieken opnieuw tientallen miljarden euro’s te geven, tonen nieuwe berekeningen van de Financial Times aan dat de € 86 miljard grote 3e bailout van Griekenland feitelijk € 24 miljard te laag is, zelfs al zou het IMF alsnog deelnemen. Blijkt de Griekse economie er nog slechter voor te staan, dan zal ook dit bedrag met miljarden verhoogd moeten worden.

  Schuldenunie al een feit

  Ook dankzij het kabinet Rutte en het grootste deel van de Tweede Kamer komt er dus officieel een Europese schuldenunie, die officieus echter al lang een feit is.

  We hopen dan maar dat alle Nederlanders die op de politieke partijen hebben gestemd die dit mogelijk hebben gemaakt een goed gevoel overhouden aan het feit dat zij hun koopkracht, hun welvaart en hun sociale voorzieningen stapje voor stapje moeten opofferen om die van de zuidelijke schuldenstaten –die zelf weigeren structureel te hervormen- overeind te houden. Dat is anno 2015 de ‘solidariteit’ en ‘Europese gedachte’ waar behalve de Brusselse ook onze politiek voor meent te moeten staan. Tel uit uw winst verlies – en dat zal al over enkele jaren zwaar gevoeld gaan worden.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  Like

 2. Rob van Marle zegt:

  Prominente Amerikaanse economen vinden dat Duitsland en Nederland uit de euro moeten

  Xander 19-07-2015 15:18- in Economie, EU, VS

  Hoogste tijd om af te rekenen met een munt waar enkel de banken en multinationals enorm van geprofiteerd hebben.

  Een aantal prominente Amerikaanse economen zien niet Griekenland, maar Duitsland als het grootste probleem van de eurozone, en vinden daarom dat Berlijn de Deutsche Mark weer moet invoeren. Duitsland zou simpelweg te sterk zijn voor de economisch en financieel zwakkere rest, die zeer gebaat zouden zijn bij een (veel) zwakkere euro. Daarom zou het Duitse blok, met ook Nederland, Oostenrijk, België en Finland, uit de eurozone moeten treden.

  Princeton econoom Ashoko Mondy, voormalig directeur van het IMF, is van mening dat Duitsland de eurozone schade toebrengt omdat het land weigert de leiding van de muntunie op zich te nemen. Duitsland zou volgens hem het meeste hebben geprofiteerd van de muntunie, omdat de Duitse export daardoor veel goedkoper werd.

  De 3e bailout van Griekenland is bij voorbaat al mislukt, stelt Mondy, omdat het strenge bezuinigingsbeleid de afgelopen 5 jaar ook averechts heeft gewerkt. Maar zelfs al zouden de Grieken aan alle eisen van de Troika voldoen, dan nog zal dat het land niets helpen, omdat de euro simpelweg veel te sterk is. De euro moet daarom fors afwaarderen wil de Griekse economie weer levensvatbaar worden. Voor Italië en Portugal geldt hetzelfde verhaal.

  Uittreding Duitse blok levert alleen maar winnaars op

  Mondy denkt dat de Duitse uittreding uit de eurozone alleen maar winnaars oplevert (met uitzondering van de banken en multinationals, maar die zijn rijk genoeg om de klap te kunnen opvangen). Een tegenover de euro fors opgewaardeerde mark zal de Duitsers in één klap veel rijker maken, omdat de import uit de rest van Europa een stuk goedkoper wordt. Tevens zou Duitsland de binnenlandse consumptie moeten aanwakkeren om de te verwachten teruggang in de export –áls die al optreedt, aangezien Duitsland met de sterke mark ook al exportkampioen was- op te vangen.

  Ook de vorige topman van de Federal Reserve, Ben Bernanke, denkt in deze richting, al laat hij het vooralsnog na om openlijk voor een Dexit – of Deuxit- te pleiten. Dat vermijdt hij waarschijnlijk omdat hij als oud Fed chef nog teveel invloed zou hebben op de financiële markten.

  De bekende Britse econoom Ambrose Evans-Pritchard, altijd verklaard tegenstander van de euro, schrijft dat niet de Grieken, maar de Duitsers een 5 jaar durende ‘time out’ uit de eurozone zouden moeten nemen. Hierdoor kan het Zuid Europese schuldenblok door een flink afgewaardeerde euro weer concurrerend worden.

  Een van de andere argumenten die vaak worden genoemd is de almaar dalende werkeloosheid in Duitsland, terwijl die in de rest van de eurozone juist fors is gestegen. Deze statistieken zijn echter misleidend, aangezien Duitsland de Amerikaanse foefjes toepast om de werkeloosheidscijfers kunstmatig laag te houden. Zo worden miljoenen Duitsers extreem slecht betaald en hebben even zovelen slechts deeltijdbanen, die echter niet zijn opgenomen in de statistieken. En net als in de VS worden langdurige werkelozen niet meer meegerekend.

  Bernanke: Goed draaiende economieën moeten worden bestraft

  Volgens Bernanke is ook de Europese bankencrisis nog steeds niet opgelost. De ECB zou te laat zijn begonnen met ‘quantitative easing’, het massaal bij’drukken’ van geld. De oud Fed directeur constateert daarnaast dat de eurozone in realiteit nauwelijks een ‘gemeenschappelijke’ munt is, maar meer een geforceerd bij elkaar gevoegde club met onderling sterk verschillende economieën en behoeften.

  Bernanke pleit ervoor om handelsoverschotten –dat van Duitsland bedraagt 7,5%- te bestraffen. Met andere woorden: een goed draaiende economie blijkt slecht voor de euro te zijn! Dit komt ongeveer neer op het strafwerk geven aan de beste leerling van de klas, die alleen maar negens en tienen haalt. Daar zouden de andere, veel slechter presterende leerlingen alleen maar last van hebben.

  ‘Duitsland en Nederland moeten uit de euro’

  Het Europese fiscale pact is sowieso al mislukt omdat grote economieën als Italië en Frankrijk weigeren zich eraan te houden. Een gedwongen uittreding van Italië uit de eurozone zou het land doen instorten en ‘de rest van Europa en de rest van de wereld in een ongecontroleerde meltdown storten’, zo betoogde de beruchte financiële ‘haai’ George Soros enige tijd geleden.

  Mody ziet maar een oplossing voor de huidige crisis: Duitsland, Nederland, Oostenrijk, België en Finland moeten uit de eurozone treden en samen een nieuwe muntunie creëren. Pas als alle sterke landen zijn uitgetreden kan het zwakke Zuid Europese blok –inclusief Frankrijk- met een veel zwakkere euro de economie weer op poten krijgen.

  Gemeenschappelijke staatsschulden breekpunt

  Of een splitsing van de eurozone op een geordende wijze kan verlopen is onduidelijk, aangezien de ECB de afgelopen jaren via het ESM en diverse achterdeurtjes de staatsschulden van de eurolanden vergemeenschappelijkt heeft. Beter gezegd: de risico’s van de veel te hogen uitgaven en schulden van Zuid op de schouders van Noord heeft afgewenteld. ‘Eurobonds’ zijn dan ook officieus al lang een feit.

  De conclusie is hoe dan ook dat er niet meer over enkel een ‘Grexit’ wordt nagedacht, maar over een complete herordening in Europa. Er zijn geen taboes meer, omdat steeds meer economen en financiële experts inzien dat de huidige muntunie alle lidstaten ernstige schade toebrengt en daarom ten dode is opgeschreven. (1)

  De zogenaamd als ‘onomkeerbaar’ beschouwde gemeenschappelijke staatsschulden zou de hele eurozone wel eens in een verschrikkelijke crash kunnen doen eindigen – tenzij onze politici nu wél de moed nemen om ons land en onze toekomst daarvoor te behouden door de euro zo snel mogelijk vaarwel te zeggen.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  Like

 3. luckybee zegt:

  Zo te zien is 62% niet genoeg om de Nederlanders deze Goddeloze Marxistische en Jacobijnse regering weg te stemmen.Dus het moet nog veel meer nedarlanders genoeg hebben van deze pro islamse regering.

  Like

 4. tjonge zegt:

  zegt de hr wilders al menig jaar, maar daar willen ze niet naar luisteren, die wordt standaard afgebrandt !
  gaan we 1vandaag complimenteren omdat ie eens een keer eu kritisch is.

  man, man, man…..triest….

  Like

 5. bigljohn zegt:

  62% van Nederland baalt van EU. Eens kijken hoe dat uitpakt bij de volgende tweede kamer verkiezingen. Pechtold als premier, mogelijk een Rutte 3 kabinet. Dit alles gerealiseerd door dom kiezersvolk. 35 jaar internet informatie, en een ieder kan er zijn voordeel mee doen. Maar nog steeds slaagt de oude politiek en de MSM er in om die domme kiezer te manipuleren !

  Like

 6. Dicksy zegt:

  Een één gemaakt Europa was een mooi gedacht, het had beter bij een gedacht gebleven.

  Like

  • luckybee zegt:

   Niet als je werkelijk wil dat Europa verandert, dan ligt dat in Den Haag die moten wij vernanderen zo wel de eerste als de tweede kamer. Stuur alle elite partijen naar huis.Liefst ook de Media/ s.

   Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Helmaal eens met Xander.
  We moeten uit de €U, NU!

  Like

 8. Giny zegt:

  Die 62% balen er zo van, dat ze bij de volgende verkiezingen weer op dezelfde
  jokers stemmen!

  Like

  • luckybee zegt:

   Tsia dat is jammer alleen in Den Haag kan je wat veranderen daar liggen onze parlementen zo wel de eerste als de tweede kamer.Wil je iets veranderen dan moet het daar gebeuren.anders verandert er niets.

   Like

 9. Richard zegt:

  1 Europa was alleen gelukt als Adolf Hitler de oorlog had gewonnen. Iedereen lult maar of Nederland zo goed is…. Wat hebben wij te bieden? Klei en melk uit Fryslân ! Nederland is een doorvoerland afhankelijk van Duitsland etc. Uit de euro stappen zal alleen helpen als Belgie, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk mee doen! Anders hebben wij een groot probleem en zullen de Belgen heel hard gaan lachen, want de Antwerpse haven is maar 8 uur verder varen 😉

  Like

  • luckybee zegt:

   Rotterdam die blijf hoe dan ook in Nederland? het kan de enige toegang worden naar de Zwarte zee als Erdogan de Dardanellen zou sluiten voor de westelijke scheepvaart. Dan wordt Rotterdam nog belangrijker voor Europa en de hele wereld.

   Like

   • Richard zegt:

    Ehm Belgie heeft zo een kanaal naar de Rijn gegraven hoor , die plannen waren er al 😉
    En Duitsland wou al meer met hun eigen zeehavdns gaan doen! Weet niet, maar dan is NL gewoon Balkan gebied! Ik vaar zelf als kapitein op een chemicaliën tanker en Belgie is duidelijk goedkoper. Onze NL scheepvaart ligt duidelijk in de problemen, Belgen die blijven varen met hun nieuwe schepen. Bijna heel de Nederlandse vloot is failliet. Ik weet niet!?

    Like

   • luckybee zegt:

    Een werft kan failliet gaan maar een haven blijf zijn plaats behouden; en het kost ons geen cent. Een kanaal graven dat kost ook wat poen hebben ze het al gebouwd of moeten ze het nog doen?Dan is het goedkoper om hun schepen via Rotterdam te sturen den ik me.

    Like

  • tjonge zegt:

   alsof antwerpen de zelfde infrastructuur heeft als rotterdam ?
   alsof de handel en doorvoer in 1 keer stopt zodra nederland uit de eu zou stappen ?
   .
   maw, u klinkt als een ware brusselaar met belangen.

   Like

   • luckybee zegt:

    Noch Antwerpen noch Hamburg nog Amsterdam heeft de strategische ligging als Rotterdam in Europa.

    Like

   • luckybee zegt:

    Rotterdam ligt zelfs beter dan Le Havre of Bremen.De ligging van Rotterdam is uniek in Europa. Het ligt aan de monding van de Maas en de Rijn. Met een reuze achterland.

    Like

 10. koddebeier zegt:

  Weg met die fascistische Euro idioten !

  Like

  • luckybee zegt:

   Helemaal mee eens maar ook weg met de Burgemeester van Rotterdam de man met een mujahedin naam Abu Talib.dat hij zelf toen hij 13 jaar was uit heeft gekozen. met 13 jaar is een moslim jongen volwassen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s