Marine Le Pen: “Als ik in Tsipras´ schoenen had gestaan, zou ik de eurozone verlaten hebben”

Screenshot_28

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

De cheffin van het Franse “Front National”, Marine Le Pen, zou als zij in de schoenen van de Griekse minister-president Alexis Tsipras had gestaan de eurozone verlaten hebben. “Ja, dat zou ik zonder meer gedaan hebben”, zei de politica afgelopen maandag tijdens een persconferentie in Parijs.

De EU zou het Griekse volk van zijn vrijheid hebben bestolen en het nu naar het slachthuis brengen. “Dat is het tot slaaf maken van een land binnen de Europese Unie, en Tsipras´ beslissing is erger dan capitulatie”, werd Le Pen geciteerd door het persbureau AFP.

“De euro functioneert niet, hij dringt het land (Griekenland) naar de economische instorting, naar extreem hoge werkloosheid, naar armoede, naar verlies van eigendom en vrijheid. Maar de hoogste Europese functionarissen zijn niet in staat het fiasco van de euro te erkennen, omdat ze daarmee hun persoonlijke fiasco zouden moeten toegeven.”

Le Pen had heftige kritiek op de Franse president François Hollande. “Hij had gezegd dat de operatie om Griekenland te redden voor Frankrijk pijnloos zou verlopen. Zijn we nu in staat de Grieken opnieuw geld te lenen? We hebben zelf al een schuld van 2 biljoen euro. Daarbij zullen de 16 miljard euro, die van het Franse belastinggeld naar Griekenland moeten stromen, niets uitmaken”, benadrukte de politica van de oppositie.

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, EUSSR, Front National, Griekenland, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Marine Le Pen: “Als ik in Tsipras´ schoenen had gestaan, zou ik de eurozone verlaten hebben”

 1. de^mol zegt:

  “Als ik in Tsipras´ schoenen had gestaan, zou ik de eurozone verlaten hebben”
  Ik weet het niet Marine, als jij ook bedreigd zou zijn, of je het dan alsnog gedaan zou hebben:

  “Tsipras at one point received a thinly veiled threat that if he walked away and left the euro, Greece risked going it alone geopolitically, too. According to two officials in Brussels with knowledge of the exchange, the specter was raised of aggression from Turkey”…
  https://www.washingtonpost.com/world/greece-agrees-to-a-punishing-ultimatum-from-european-leaders/2015/07/13/4b6c2f2a-28f3-11e5-960f-22c4ba982ed4_story.html

  Wel grappig dan weer om dit artikel op nu.nl te aanschouwen:
  “Turkse straaljagers vliegen in Grieks luchtruim”
  http://www.nu.nl/buitenland/4089143/turkse-straaljagers-vliegen-in-grieks-luchtruim.html

  Ook leuk dit: “…en een van de vliegtuigen zou in een luchtgevecht zijn geraakt met een Grieks toestel.”

  Like

  • paulzwueste zegt:

   de^mol. Met je mening: “als jij ook bedreigd zou zijn, of je het dan alsnog gedaan zou hebben:” heb je Marine Le Pen op een hele foute manier beoordeeld.
   Je vergeet namelijk dat zowel Marine Le Pen als Wilders uit een totaal andere politieke school komen als de “gevestigde politici”. Deze laatste groep heeft er voor gekozen om via leugens en kiezersbedrog aan de macht te komen, en deze daarna kost wat kost te behouden. Daarbij telt het volk niet. Het volk is voor hun alléén belangrijk als stemvee en om kapitaal af te persen wat zij vervolgens voor hun eigen politieke doelstellingen misbruiken. In Nederland betalen we op dit moment al meer dan 60% belasting… Dit zegt genoeg.
   Politici als Wilders en Le Pen leven en werken voor een ideaal en hebben daarnaast een
   kei- en keiharde leerschool doorlopen. Deze mensen zullen nimmer zwichten voor terreur of verleiding.

   Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Die Marine Le Pen ziet het heel helder!
  Hoop dat het gedrocht François Hollande snel ophoepelt en Marine het daar voor het zeggen krijgt.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Open deur: Natúúrlijk zou Marine dat zonder meer gedaan hebben als ze Tsipras was geweest: Ze zou het al gedaan hebben, zónder dat ze hem is.
  Net als Geert, en trouwens alle nationalisten, overal in Europa: Als ze maar in zijn schoenen hadden gestaan, dus regeringsleider waren geweest.
  Tsipras ís dat. Het punt is echter, dat hij geen nationalist is……

  Like

  • Idefix zegt:

   Verdiep je eens in de materie en je zult ontdekken dat je niet zomaar ineens uit de Euro kunt stappen! Hoe om te gaan met de “schuldeisers”??Uit de Euro stappen gaat alleen maar met behulp van de andere Euro landen.Werken die niet mee dan krijg je dit soort toestanden.. Tsipras stond gewoon mer zijn rug tegen de muur ..En Marine Le Pen lult gewoon wat vanaf de zijlijn …Lekker makkelijk

   Like

   • Theodoor zegt:

    In overleg is alles mogelijk en vooral bij de EU die past de regels gewoon aan wat hun het beste uitkomt en dat Griekenland uit de Euro stapt komt toch wel. Alleen de schuld is dan weer veel hoger.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Zo is het helemaal Theresa.

   Like

 4. jungleelephant zegt:

  Ze heeft gelijk en ik begrijp de beslissing van Tsipras ook niet!

  Like

 5. Giny zegt:

  Ze heeft groot gelijk!!!

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Hah ha, ook Fransen houden van Hollandse en Duitse melk, die blijven er echt in hoor.

  Dus dan wij er maar uit, of u moet het zuigen lekker vinden .

  Like

 7. H. Numan zegt:

  Dat is nou praten voor de Bühne. Als zij in Tsipras schoenen stond had ze exact hetzelfde gedaan. Er zijn maar weinig mensen die de keuze tussen van honger omkomen of je eer in slikken en 86 miljard incasseren een moeilijke vinden. Maar omdat zij (nog) niet voor die keuze staat (komt er snel aan) kan ze dat gemakkelijk zeggen.

  Like

  • john zegt:

   Zou het kunnen dat Tsipras niet links, niet rechts maar ezcht in eigen zak heeft gekeken Idefix ? Hoe leg je anders die bocht van 180° in 8 dagen uit ?

   Like

 8. luckybee zegt:

  Marine Le Pen Tsipras staat niet in jouw schoenen maar eerder in die van Hollande’s schoenen. ze zijn bijde Marxisten Tsipras waarcshijnlijk een graadje erger hij is Communist.

  Like

 9. john zegt:

  ezcht moet ” recht” zijn natuurlijk

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  Marine Le Pen: “Als ik in Tsipras´ schoenen had gestaan, zou ik de eurozone verlaten hebben” Tja natuurlijk gemakkelijk gezegd dan gedaan, misschien is Tsipras te verstaan gegeven wanneer hij zich niet zou conformeren aan de Trojka, EU-maffia (Europese Commissie, ECB en IMF) dat hij óók het loodje zou leggen net zoals de loepzuivere politieke moord op Pim Fortuyn die tegen de JSF was.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  De Europese Unie is het slachthuis van democratieën, gezonde economieën, welvaart en vrijheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s