“Oorlog der beschavingen” – Eindelijk wordt het beestje bij de naam genoemd

Screenshot_31

(Door: Dror Eydar – Vertaling: E.J. Bron)

Laten we het feit niet over het hoofd zien dat een vooraanstaande persoonlijkheid van Frans links de woorden “oorlog der beschavingen” heeft uitgesproken. Misschien, heel misschien zullen we op zekere dag terugkijken en deze verklaring van de Franse minister-president Manuel Valls als het keerpunt beschouwen waarop het Westen wakker is geworden.

Sinds de politieke wetenschapper Samuel Huntington in de jaren-90 de uitdrukking “Clash of Civilizations” (“botsing der beschavingen”) gebruikte, werd dit begrip onder diegenen die als “westerse linksen” bekendstaan een kleinerende uitdrukking met een negatieve lading. Frans links beoordeelt het statement van Valls als blasfemische belastering van haar principes. Welke “oorlog der beschavingen”? Dat zijn toch alleen maar “radicalen”, “extremisten”, “mensen voor wie de samenleving niet gezorgd heeft”, en überhaupt, deze barbaarse aanvallen hebben absoluut “helemaal niets met de islam te maken”.

Niet alleen hier in Israël, maar in de hele wereld is politiek links met intellectuele blindheid geslagen en wisselt een rationele nauwkeurige controle van de realiteit in voor haar visionaire toekomsthoop.

De “Islamitische Staat” (IS) is niet zomaar uit het niets opgedoken. Hij bezit zijn wortels al in de Iraanse revolutie en in diep gewortelde stromingen binnen de islam, die de mensheid al 1500 jaar vervolgen. De poging om die mensen te begrijpen die hoofden afhakken, gevangenen verdrinken en verbranden, vrouwenhandel bedrijven en cultuurschatten verwoesten, is al de volgende stap in de zelfmisleiding van het Westen en zijn intellectuelen. Sinds zes jaar verbiedt de regering van Obama het gebruik van het begrip “islamitisch terrorisme”, en datzelfde geldt voor Europa. Net zoals in de boeken van Harry Potter Voldemort bekend is als “diegene wiens naam niet genoemd mag worden”. Alsof het niet uitspreken van de naam ervoor zou zorgen dat de realiteit verandert.

Volgens deze denkwijze besteedt Europa haar aangeslagen morele krachten aan het streven de handen van Israël te boeien in de oorlog tegen de aanvalsgolven van de regionale barbarij, die ook voor Europa zelf een bedreiging vormen. Wij staan aan het front van de verdediging van het Westen, maar delen van Europa beschouwen ons als het probleem in plaats van diegenen die met de zwarte vlaggen zwaaien en de wereld willen verduisteren met moord en religie.

De Fransen herinneren zich heel duidelijk het moment toen in Albert Camus´ uitstekende roman de arts Bernard Rieux het woord “pest” voor het eerst uitsprak. Rieux was net als de rest van ons, hij “geloofde niet in de pest” en werd onvoorbereid verrast. De grootsheid van een vooraanstaande persoonlijkheid is af te meten aan het feit dat deze wakker wordt en een probleem bij de naam noemt. In de 20e eeuw kennen we zo´n man: Winston Churchill. Maar grotendeels, zo schreef Camus, is het voor de mensen te moeilijk om geconfronteerd te worden met de pest. “Daarom maken we onszelf wijs dat de pest slechts bestaat in de gedachtewereld, dat zij een boze droom is die over zal gaan. Maar ze gaat niet altijd over en de mensen zijn van nachtmerrie naar nachtmerrie gegaan, met voorop vooral de humanisten, omdat zij geen voorzorgsmaatregelen genomen hebben.” Is Camus tegenwoordig in Frankrijk nog actueel?

Nu zou het moment zijn, waarop alle verstandig handelende mensen in de wereld, die niet verblind werden door de politieke correctheid, en wier denken niet werd gecastreerd door onverantwoordelijk denken, bij elkaar zouden moeten komen om de westerse beschaving te redden.

We zouden er aan moeten denken dat de westerse waarden veel omvangrijker zijn en heel veel ouder dan die van de halsafsnijders. De Bijbel, het boek dat het fundament van de westerse cultuur vormt, beschrijft meteen in het begin een verhaal dat zich afspeelt in de Hof van Eden. God vraagt aan de man waarom hij van de verboden vrucht heeft gegeten en daarna stelt hij dezelfde vraag aan de vrouw. Maar de slang vraagt hij niet; die wordt onmiddellijk bestraft.

Dit is een waarschuwingssignaal voor het menselijk ras vanaf het begin: je probeert niet te onderhandelen met de slang; en je probeert niet hem te begrijpen; je trapt de kop van de slang kapot, anders zal hij doen wat hij het best kan: bijten. Ja, het is een oorlog der beschavingen.

Bron:
www.aro1.com
Vertaling: Renate

Bron oorspronkelijk artikel:
www.israelhayom.com
Auteur: Dror Eydar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Oorlog der beschavingen” – Eindelijk wordt het beestje bij de naam genoemd

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  De oorlog, die wij niet durven benoemen
  niet in haar werkelijk ware omvang durven zien
  zij woedt en niemand, niemand kan verbloemen,
  dat zij succes heeft met haar leugens bovendien !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Of Camus nog steeds actueel is? Och, misschien wel, min of meer. In Frankrijk en daarbuiten.
  Buitensporige waarde moet je hem nu ook weer niet toekennen, want in ’47, toen “La Peste” verscheen, maakte hij nog volop deel uit van de existentialistische kliek van Sartre, wat betekende, dat ook hij ver boven de realiteit zweefde, maar hij had op Sartre vóór, dat hij consequent a-politiek bleef, wat hem weer wat geloofwaardiger maakte in zijn egocentrisme.-Geen ergerlijker combinatie dan neerzien op de realiteit combineren met politiek, zoals Sartre en de Beauvoir deden, dus voor die valkuil bleef hij behoed. Men moet alleen niet de vergissing maken dat hij ooit iets geschreven heeft vanuit sociale bewogenheid, want dat zat er ook bij hèm totaal niet in. Maar dat zal hij ook nooit gepretendeerd hebben.
  Trouwens, juist een koele waarnemer is af en toe in staat, feilloos te analyseren, dus daaraan ontleent hij dan ongetwijfeld zijn waarde. De situatie, zoals die momenteel is, heeft hij hoogstwaarschijnlijk niet zien aankomen, want als existentialist leefde hij volledig in het ‘nu,’ zonder interesse voor verleden of toekomst. Sartre en de Beauvoir zagen als ‘fellow travellers’ nog toekomst in samenwerking met de linkse grootmachten en hun politieke tegenpolen binnen de beweging, Raymond Aron en Arthur Koestler, in een pro-Amerikaanse koers, maar daarmee hield Camus zich niet bezig.
  Hij was een Franse Algerijn, maar zeker geen moslim, wat binnen het existentialisme ook zéker geen plaats gehad zou hebben, evenmin, zo mogelijk nog minder als andere religies. Ook na de breuk met Sartre bleef hij waarschijnlijk, wat hij was: De briljante waarnemer…..met lak aan maatschappelijke conventies.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Lieve mensen, wij leven al een miljoen jaar op deze aarde, de bijbel is pas ca 7000 jaar en het nieuwe testament pas iets meer dan 2000 jaar en al die tijd hebben wij zelf de kastanjes uit het vuur moeten halen, hou in godsnaam eens op met bidden en DOE wat. Als er een god is is hij in elk geval op vakantie sinds de schepping.

  Like

  • Potver…..wat is het nu?
   Jij zegt een miljoen. Andere wetenschappers hebben het over 70 miljoen jaren. Weer anderen hebben het over 4 miljard jaren. Er is geen touw aan vast te knopen.
   Net als “….en het nieuwe testament pas iets meer dan 2000 jaar”.
   Als ik iets meer dan 2000 jaar terug in de tijd ga (bijv. 2015 jaar), kom ik in het jaar 0.
   Toen was er nog geen ‘Nieuw Testament’. Sommige brieven die opgenomen zijn in het Nieuwe Testament dateren van ca 100 na Chr.
   En ook in die tijd (100 jaar na Christus) was er nog steeds geen ‘Nieuw Testament’.
   Dat kwam pas eeuwen later bij een bijeenkomst met in de hoofdrol gespeelde Constantijn.

   Als mensen het al niet zo nauw nemen met de feiten die wel bewezen zijn, hoe moet ik ze dan beoordelen over getallen en jaren waar niemand iets met zekerheid over kan zeggen?
   Miljoenen of miljarden jaren?
   En dat terwijl ze een stuk lava wat gisteren uit een vulkaan is gekomen dateren op 150.000 jaren oud (door c14 datering), dat soort mensen moet ik geloven als zij beweren en aankomen zetten met getallen als miljoenen of miljarden jaren geleden?

   Alles moet fitten in de gedachten dat er ‘evolutie’ heeft plaatsgevonden. Vandaar die grote getallen in jaren. De werkelijkheid laat iets totaal anders zien dan die zogenaamde ‘evolutie’.
   -Vindt je het ook niet een beetje vreemd dat de zogenaamde ‘evolutie’ blijkt te stagneren precies op het moment dat zij onder de loep wordt genomen? Waar zijn de verder ontwikkelde creaturen dan de mens? Waar is mijn apenstaart als ik afstam van de apen? Waarom is die weg geëvalueerd terwijl die in het hedendaagse verrekte handig kan zijn als ik mijn handen al vol heb aan de dagelijkse beslommeringen? –

   Het zijn allemaal maar leugens en halve waarheden bedacht door mensen die niet kunnen accepteren dat er iets heel groots aan het werk is op deze nietige, unieke planeet.
   Daarom zijn ze ook zo gedreven om ‘leven’ te zoeken in Zijn Stem/het universum om aan te tonen dat Zijn verhaal niet klopt.
   Het alternatief, het Scheppingsverhaal (wat misschien wel duizenden jaren heeft geduurd) is geen optie.
   Het zou namelijk inhouden dat er ook een Schepper moet zijn. En dat is net weer iets te veel van het goede; Wij zijn alleenheersers en dulden geen gezag of verantwoording af te leggen aan een ‘Opperwezen’.
   -Laat daar nou net de hele Bijbel/ook het Nieuwe Testament over gaan; Welk ‘Opperwezen’ volg je?-

   “en DOE wat”

   Bidden is ook wat doen. Je bent met bepaalde vraagstukken bezig. Je overpeinst ze en in gedachten/in het gebed zul je antwoorden/inzichten ontvangen waar je weer verder mee kunt. (ongelovigen ervaren dat niet zo, gelovigen wel; schijnt iets te maken te hebben met de ziekte ‘ziende-blindheid’)
   Iemand die roept “hou in godsnaam eens op met bidden en DOE wat.” en dat schrijft op een blog, wil ik wel eens persoonlijk vragen wat diegene wel niet allemaal onderneemt in die strijd, anders dan wat lullige woorden neerkalken als “hou eens op…..”.
   Bij deze.
   Wat onderneem jij? Welke hete kastanjes heb jij voor mij uit het vuur gehaald? Of welke hete kastanjes hebben jouw voorouders voor mij uit het vuur gehaald?

   Ben jij niet gelijk de biddende mensen die zich slaafs laten afvoeren naar het slachthuis?
   Hopende te ontkomen en het liefst de sores door een ander laten opruimen?

   Hopelijk geef je hierop antwoord en toon je aan dat je meer doet dan alleen maar iets op een blog schrijven, gelijk zoals de mensen doen die bidden.
   Dan kan ik mijn woorden terugnemen en een ware strijder begroeten.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    infidel pride. Met ontzag je verhaal gelezen. Je zoekt je apenstaart…
    Je hebt geluk! Hij is er nog!…
    Helemaal onderaan je ruggengraat zit nog een stuk kraakbeen dat we herkennen als zijnde het restant van onze vroegere staart.
    In de anatomie van het menselijk lichaam heet dit: “het rudimentair aanhangsel.”
    Ook onze koning willy heeft zo’n onomstotelijk bewijs, van het feit dat hij direct van de apen afstamt, hangen.

    Like

 4. Lucky negen zegt:

  In plaats van de verdienstelijke Churchill had ik hier liever de naam gelezen van de recentere auteur van de waarheid “Rivers of blood”, Enoch Powell. De Britse Geert Wilders avant la lettre.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Wat een vreselijke foto, dit zijn de meest gruwelijke mensen die op dit moment op aarde leven, daar valt niet mee te spotten. Ze genieten van alles wat gruwelijk is, en ze zijn onder ons, vergeet dat niet

  Like

 6. Doornroosje zegt:

  We zouden er aan moeten denken dat de westerse waarden veel omvangrijker zijn en heel veel ouder dan die van de halsafsnijders. De Bijbel, het boek dat het fundament van de westerse cultuur vormt, beschrijft meteen in het begin een verhaal dat zich afspeelt in de Hof van Eden. God vraagt aan de man waarom hij van de verboden vrucht heeft gegeten en daarna stelt hij dezelfde vraag aan de vrouw. Maar de slang vraagt hij niet; die wordt onmiddellijk bestraft.

  Een heel goed voorbeeld. Je kunt in de bijbel geloven of niet, maar heden ten dage zouden we het zo moeten aanpakken . De kop er af van dat addergebroed. Moeten we wachten op die “intellectuelen” ? Dan is het te laat.

  Like

 7. hans zegt:

  Beschavingen? Er is er maar een! Dit soort lui zijn kakkerlakken.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  “We zouden er aan moeten denken dat de westerse waarden …. heel veel ouder zijn dan die van de halsafsnijders”. Dit valt te betwijfelen. Een halve eeuw geleden schreef een zekere Albright dat de godsdienstige opvattingen uit het Neolithicum zo goed als ongewijzigde bewaard gebleven zijn als op het Arabisch schiereiland. Het vernislaagje dat beschaving heet, wordt er zo weer terug afgekrabt, in de eerste plaats door onze linkse idioten (Freud noemde dat: das Unbehagen der Kultur). Links en islam zijn zoogbroeders aan de borsten van dezelfde moedergodin.

  Like

 9. luckybee zegt:

  Oorlog der beschavingen?Het is een oorlog van de Beschaving tegen een primitive Dodes cult.

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Als de vloed opkomt, kruipt het water omhoog. Op het strand zie je kuiltje voor kuiltje vol lopen. Het neemt de tijd.
  De islam heeft de tijd genomen om Europa (Nederland) vol te laten lopen met moslims.
  Een leidend woord in de titel van deze website is EURABISERING. De overtuigde volgers van deze site zijn met dit woord vertrouwd. We zijn tegen eurabisering.
  Sterker nog. We zijn tegen ISLAMISERING.
  Dat laatste woord is beter nog. Sterker. Want in de islam zit het venijn. Islam = extremisme. Het woord en het gedachtegoed van de stichter, de zogenaamde profeet Mohammed, is extremistisch.
  Wie de eurabisering, islamisering wil bestrijden moet de kern aanvatten. Dat is het gif in de leer van Mohammed. Dat gif zit ingebed in een warrige mengelmoes van schijnheilige oproepen tot vrede. De kern aanvatten doe je door de moskeeën te sluiten en de imams uit te zetten.
  De poort van Europa (Nederland) moet slechts éénrichtingsverkeer toestaan. Er uit!
  Islam? – weg ermee!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 11. Jean zegt:

  islam en beschaving is onbestaande, islam is beesterij, is perversiteit, is moorddadig.
  islam moet uitgeroeid worden in onze westerse wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s