Speciale eenheid IDF tegen “Islamitische Staat”

Screenshot_32

(Door: Yehudi)

De Amerikaanse president Barack Obama mag dan van mening zijn dat terreurgroep Islamitische Staat (IS) “niet met vuurwapens verslagen kan worden maar slechts met betere ideeën”, Israël heeft echter besloten in dit opzicht geen enkel risico te nemen. Het leger van de Joodse staat (IDF) is in het licht van de nieuwe dreiging zelfs overgegaan tot het oprichten van een speciale militaire eenheid ter bestrijding van de bloeddorstige jihadisten. 

Dit maakte de Israëlische stafchef generaal Gady Eisenkott gisteren bekend. De legerleiding heeft voor dit doel diverse elite-eenheden samengevoegd. Het gaat om IDF-grondtroepen die getraind en bewapend gaan worden voor bijzondere missies buiten reguliere militaire taken om, zo meldt website Debka.com. De soldaten zullen zich onder meer richten op het bewaken van de noordelijke en zuidelijke grensgebieden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in IDF, ISIS, Israël. Bookmark de permalink .

26 reacties op Speciale eenheid IDF tegen “Islamitische Staat”

 1. Marc zegt:

  Verstandig!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Barack Obama’s ideeën over hoe IS bestreden moet worden, laten zien dat hij niet serieus van plan is om IS de genadeklap toe te brengen. Het is n.l. bewezen dat de VS weinig doet om IS uit te schakelen. Als ze met militaire vliegtuigen IS-doelen proberen te raken, zijn het meestal doelen die weinig belangrijk zijn.
  We moeten het dan ook niet van ‘de steun’ van Amerika hebben.
  Wat Israël nu van plan is, daarvoor heb ik diep respect! Zij nemen serieuze maatregelen om de opmars van IS te stuiten, en IS binnen Israël uit te schakelen.
  Grensbewaking is bij deze speciale eenheden beslist in goede handen, maar je kunt uiteraard nooit álles voorkomen.
  Met het opleiden en inzetten van deze speciale eenheden laat Israël zien dat ze de veiligheid van haar burgers uiterst serieus neemt.
  Een voorbeeld voor iedereen!

  Like

  • Robb zegt:

   Wel eens bij stil gestaan hoeveel Amerikaanse soldaten er al in die zandbak gesneuveld zijn??? En verder neemt Israël de veiligheid van haar burgers zeker serieus. …Maar dat doet de VS ook. Alleen zijn WIJ geen burgers van de VS . …Dus welk recht hebben wij om Obama te verwijten geen grondtroepen in te zetten?? Welk recht hebben wij om te verlangen dat Amerikaanse soldaten hun leven en hals op het spel zetten om ons te verlossen van IS? Den Haag is verantwoordelijk voor onze veiligheid. Dat daar een stel kloteklappers zitten die hun ziel al lang aan Brussel en de islam verkocht hebben en dat Brussel enkel maar bezig is met landjepik , financiële belangen en het oppikken van dobbernegers kan je de VS niet verwijten ..

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ha die Robb. Wij hebben inderdaad geen recht om te verlangen dat
    USA-soldaten ons moeten verlossen van IS.
    Amerika echter heeft een serie aanslagen, o.a. op haar ambassades, moeten incasseren. Voorts deed de aanslag op de Twin Towers definitief de deur dicht en heeft men de oorlog verklaard aan het terrorisme. Irak was het begin.
    Obama is ’n héél ander verhaal. Obama is een moslim en probeert Amerika te vernietigen. Dat is zijn doelstelling. Vandaar uit is het begrijpelijk Obama te verwijten bijvoorbeeld geen grondtroepen in te zetten en Israël te isoleren.
    Verder is er wel degelijk sprake van het al decennia onder druk zetten van Europa door de US. De machinaties met de Oekraïne, de gedwongen opname van moslims en dobbernegers en de geforceerde vorming van de EU zijn daar duidelijke voorbeelden van.

    Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Binnen zeer korte tijd zullen dergelijke eenheden ook in de West-Europese landen nodig zijn. Peilingen hebben aangetoond dat het aantal moslims dat hun haat ten opzichte van ongelovigen om wil zetten in daden in de duizenden loopt.
  Dat aantal zal vrijwel zeker nog sterk stijgen als gevolg van de lezingen op bekende maar ook op onbekende plaatsen door zogenaamde haatimams.
  Als Nederlanders zich niet willen laten ‘knechten’ (understatement, want waarom zouden ze hier ook geen nekken af willen snijden??), door de islam kunnen ze zich beter verenigen in het broodnodige verzet tegen de islamisering.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op Powned:

  Bij een zelfmoordaanslag en daaropvolgende gevechten in Somalië zijn twaalf soldaten gesneuveld. Dat heeft het Somalische leger laten weten. De aanslag werd uitgevoerd door de militant islamitische beweging Al Shabaab. Aan de zijde van de terreurbeweging vielen tien doden, zo meldt het ANP. De militairen kwamen uit Somalië en landen die zijn aangesloten bij de Afrikaanse Unie. De Afrikaanse Unie heeft twintigduizend soldaten ingezet om de regering van Somalië te helpen in de strijd tegen de extremisten. De terreurbeweging wil met geweld een islamitische staat stichten.

  Ja, een dag niet gemoord is een dag niet geleefd. Maar wanneer wordt dat schorem nou eens voorgoed van de kaart gebombardeerd? Ik ben reuze benieuwd.

  Want straks, wanneer de dagen donkerder worden, dan staan de moordenaars bij mij op de stoep, dan wordt mijn voordeur met geweerkolven versplinterd. Dan breken aan de verschrikkelijke niet in woorden te vervatten nachten. Ik beluister alreeds in de verre verte het strijd rumoer der islamitische horden. Nog – doch niet voor lange meer – nog hangt over alles een lome zomer zoelte. Maar, let wel, plotsklaps, kleuren de luchten rood en bespeuren wij de zwarte vaandels der wrede onverzettelijke vijand. Zij, de zwarte horde, kent geen genade. Ons rest nog slechts de vernedering van gevangenisschap. Of erger nog de pijnlijke onthoofding met een broodmes. Nou, ga d’r maar aanstaan.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Driek. Ik lust ze rauw! Doe die sentimentele gedichtenbundel nu maar eens dicht en slijp je broodmes!

   Like

   • Driek zegt:

    paulzwueste zegt: Driek. Ik lust ze rauw! Doe die sentimentele gedichtenbundel nu maar eens dicht en slijp je broodmes!

    En wat gaan we dan doen, paulzwueste, na het slijpen van het broodmes, trekken we dan ten strijde? U slaat heldhaftige taal uit, u lust ze rauw, maar weet u hoe we dat schorem moeten aanpakken? De overmacht is inmiddels zo groot, daar hebben we een leger voor nodig. En dat hebben we niet.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Driek. Ik denk dat we tegen die tijd dat het barder en nog bozer wordt de militaire dienstplicht moeten invoeren. Dan hebben we na 2 maanden basisopleiding een leger.
    Dus ik denk dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Wat denkt u hiervan?

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Misschien wel,maar vergis je niet in de aantallen waar we tegen op moeten boksen!En tel daar ook nog maar eens een paar miljoen landverraders bij op:zucht!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Paul heeft gelijk, Driek: we kunnen wel blijven jeremiëren van ‘we doen niks en we kunnen niks en er komt hier niks van de grond en we zitten met een overmacht en weet ik wat nog meer, maar dat de Nederlanders niet wakker te porren zijn komt ook, omdat er hier in feite nog maar zo weinig is gebéurd:
    De moord op van Gogh is intussen alweer bijna 11 jaar geleden en voor de rest…..Aanslagen? Nee. Haatimams die door megafoons de sharia eisen onder de vreselijkste dreigementen? Nee.
    Het is in dit land gewoon nog steeds niet menens. Maar moet je eens opletten, zodra het wèl menens wordt:
    Nederland heeft altijd al een traditie gehad waarin de vrijheid van meningsuiting heilig was. Dat heeft het feitelijk nóg, doordat zelfs links daaraan niet heeft willen tornen! Moet jij eens opletten, wat er zou gebeuren, als de één of andere haatbaard híer zo aanmatigend zou gaan doen als Choudary in GB! Denk jij dat dat in Nederland gepikt zou worden? Ha! Ik zou bijna zeggen: Kwam er maar eens één: Dan zou je zien, hoe snel iedereen hier klaarwakker zou zijn!
    Nederlanders zijn geen Britten, en ook geen Zweden: Hoe komen wij anders aan een politicus als Geert Wilders, die bijna geen ander land heeft?
    Jij verkijkt je er op, dat er hier op het oog niets gedáán wordt. Maar de hoofdoorzaak is, dat er dan ook niets van betekenis is gebeurd!
    En waarom denk je dat dat is? Misschien voelen de moslims wel instinctief aan, dat dit dan wel een heel lief landje is, maar dat ze bepaalde dingen hier beter niet kunnen flikken! Daar al eens aan gedacht?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa. Goh, een hart en een ziel!

    Like

 5. Ad de Koning zegt:

  In Israel worden altijd de beste besluiten genomen, daar zien ze het gevaar wel aankomen en dat is het land dat zulke dingen het best kan beoordelen. Ze mochten hier Israel wel eens wat meer steunen in plaats van die Palestijnen die altijd op oorlog uit zijn. Maar dat zal onze regering wel weer niet snappen.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Nee, het zijn pragmatische besluiten. Het beste zou zijn om alle zogenaamde Palestijnen naar een heropvoedingskamp te sturen en te beginnen met een zeer streng regiem van déprogrammeren, maar dat doet men niet omdat het te duur is. Daarom blijft alles zoal het is, daarom Heeft Israël een groot leger nodig, omdat men de dreiging niet weg wil nemen want het is ondoenlijk om zeshonderdmiljoen mensen gedwongen te laten heropvoeden tot beschaafde mensen. Niemand kan dat betalen, omdat aan de andere kant er honderden miljarden worden gebruikt om de ziekte in het hoofd bij de moslims in stand te houden.

   Waarom denk je dat het al vijftig jaar gewoon ka u thee is in het midden oosten? Omdat men geen spijkers met koppen wil slaan, omdat men geen eisen durft te stellen aan moslims die de beschaafde wereld willen bezoeken. Maar het is niet meer dan redelijk om te eisen dat moslims in de beschaafde wereld zich dienen te houden aan de mores en aan de moraal, maar dat wordt niet gedaan, en dáárom is het zo’n zootje!

   Like

 6. Driek zegt:

  Ad de Koning zegt: Ze mochten hier Israel wel eens wat meer steunen in plaats van die Palestijnen die altijd op oorlog uit zijn. Maar dat zal onze regering wel weer niet snappen.

  En dat ben ik roerend met je eens, beste Ad de Koning, ik vind dat we Israël moeten steunen, en het is wel eens anders geweest. Vroeger was het Israël voor – en Israël na, maar dat komt door die verdomde rot mohammedanen. Die kaaskoppen durven geen partij meer te kiezen, want dan worden ze voor racist uitgemaakt. Momenteel is het “Joden eruit en Mohammedanen erin”, zijn we hier nou helemaal van de pot gerukt! Ik vind het een grote schande dat Nederland anti-Israël is. We moeten os doodschamen!

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Dronkaards en kinderen vertellen de waarheid, dat moet toch bekend zijn. En als Obama gelijk heeft dan heeft hij gelijk, ik mag die man niet meer want hij is een slappeling gebleken. Maar helaas is Obama de beste president die Amerika op dit moment heeft, dus we moeten het er maar mee doen.

  Ook als het niet uitkomt, en ook als het niet gemakkelijk is dan blijft de waarheid iets dat blijft staan als een huis, hoe er ook gezeverd wordt en gezeurd. Obama heeft gelijk als hij zegt dat terreur (IS / ISIS / Hamas / Al Qa’eda of wat dan ook) niet met wapens bestreden kan worden, elk gebruik van wapens maakt ISIS sterker, met woorden is ISIS wel te bestrijden maar met kogels niet. De islam is een ziekte die in het hoofd zit, dat wordt met kogels niet bestreden omdat het gif van de islam heel snel weer elders de kop op steekt. Dat is de manier waarop terreur werkt, men maakt mensen bang en op die manier gaan mensen doen wat de terroristen willen. Omdat Mohammed terreur gebruikte om zijn zin te krijgen, daarom doen alle moslims dat op dit moment ook, net als twee vier of zes eeuwen geleden. Kogels kunnen de islam niet stoppen, omdat pijn en angst de wapens van de islam zijn. De terreur wordt alleen maar sterker als er meer wapens worden gebruikt, omdat terreur angst gebuikt als medium en als propagatie. Als de tegenpartij ook wapens gaat gebruiken, dan wordt alleen de angst groter en dáárdoor de invloed en de kracht van de gematigde moslims van IS / ISIS / Al Qa’eda etc. etc.

  Het spijt me echt, maar Obama heeft gelijkals hij stelt dat wapens niet helpen tegen de islam, want terreur moet op een andere manier bestreden worden. De islam moet worden afgebroken tot de laatste zieke gedachte wegrot in de allerlaatste ruïne van de meest smerige moskee. Kogels helpen niet want kogels helpen de vijand van het mensheid.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Van het Goor. In ieder geval was je niet dronken toen je dit schreef.
   Maar ik vind dat je aardig de weg kwijt bent. Het lijkt hier zo langzamerhand “het gebroken geweertje” wel! Kogels helpen niet!… En Obama heeft gelijk…
   Obama is gewoon een moslim die zijn land helpt te vernietigen.
   Leer dat nu eens van buiten! Zo dadelijk ben jij nog de enige die hem knuffelt!
   In Amerika is dit ondertussen wel erg duidelijk. Alleen men zit er nog mee.
   Dat is de reden dat hij nog geen kogel gehad heeft of per amendement werd afgezet.
   Helder en duidelijk.
   Heel leuk geschreven overigens dat de islam tot de laatste zieke gedachte moet wegrotten…! Hoe wil je dat voor elkaar krijgen? Graag jouw geniale gedachten hierover, want dan kan de wereld dit grote probleem oplossen zonder geweld te gebruiken… Hahahahaha!

   Like

   • harry zegt:

    Hij heeft een baard Paul , en dat is tegenwoordig al zeer bedenkelijk .
    Je bent dan óf een moslim óf een verwarde psychiater .
    Ik heb het er helemaal niet op , op allebei niet !

    Like

   • jungleelephant zegt:

    Ik las vorige week dat in een baard meer viezigheid zit dan op een toiletbril!!!Je moet je toch niet voorstellen dat zo iemand je om de hals vliegt of nog erger!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Inderdaad! Daar was ik nog helemaal niet aan toe… maar nu je het zegt. De baard wordt door die gasten gebruikt als wapen voor bacteriële oorlogsvoering! Een verschrikkelijke gedachte.

    Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Barack Hussein Obama, een moslim, tja, geen wonder dat hij voor IS is en tegen Israël.
  Barack Hussein, de ‘Amerikaan’ die alle belemmeringen weghaalt om het voor een islamitische staat mogelijk te maken eigen kernwapens te fabriceren….
  Diezelfde islamitische staat welke altijd gedreigd heeft Israël te vernietigen.
  De Barack Hussein Obama die zegt dat IS niet met vuurwapens verslagen kan worden.
  Jammer voor jou, Hussein, Israël heeft veel meer kogels dan er IS onderkruipsels zijn.
  Daar IS geen menselijke trekken heeft, kan de uitroeing van deze beesten geen genocide genoemd worden; hooguit ongedierte verdelging.
  Ieder redelijk denkend mens zal deze ongedierte verdelging toejuichen!

  Like

 9. joop zegt:

  toch nog een land met verstand hier in nederland waren ze hun verstand al lang geleden kwijt

  Like

 10. luckybee zegt:

  Betere ideen? Wat bedoeld Obama daar mee? De IS hebben toch al , de beste Ideen van Mohammed de profeet en zijn Allah uitgevoerd?

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Wijze en dappere mensen daar in Israël.

  En die duivelse IS kan heel goed met vuurwapens worden bestreden, ALS je er maar genoeg van gebruikt; de hele rattenkolonie zou in één klap in de fik moeten worden gestoken.
  Volgens mij heeft Obama, de oppermoslim, alleen wat bombardementjes uitgevoerd ‘voor de Bühne’.

  http://d38zt8ehae1tnt.cloudfront.net/Obama_s_Family_Ties_to_Radical_Islam__6595.jpg?v=1355508761

  Like

 12. Dot zegt:

  De Admiral “vier sterren” Lyons (voormalig hoofd van de Marine in de Stille Oceaan) maakte een enorme aankondiging over Obama en de Moslim Broederschap. “Nu is er geen twijfel over bestaan dat we nog veel werk voor de boeg van ons met de penetratie van de Moslim Broederschap in al onze nationale veiligheidsdiensten, met inbegrip van onze inlichtingendiensten tot de islam bekeerd man aan het hoofd van onze eerste inlichtingendienst ( CIA John Brennan ). Het zal geen gemakkelijke taak zijn.

  4-Star Admiral Slams Obama: Moslim Broederschap geïnfiltreerd Elk van onze nationale veiligheid Agencies, video

  Bron. http://www.thepoliticalinsider.com/breaking-four-star-admiral-makes-huge-announcement-obama-muslim-brotherhood-video/

  Like

 13. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd hoe het zit dat IS eigenlijk helemaal niet wordt aangepakt?

  14 jaar geleden maakten de VS jacht op een zelfgecreëerde terrorist + wat aanhang (Tim Osman aka Osama bin-Laden met zijn ‘database van de mudjahideens uit Afghanistan’ / Al-Qaida).
  Onder het mom van ‘eigen veiligheid’ en ‘The War on Terror’ zijn wij onder valse voorwendselen, illegaal, landen als Irak en Afghanistan binnengevallen.
  Irak? Ja, Irak.
  Want de zogenaamde massa vernietigingswapens van Saddam waren ook een bedreiging voor de VS. Tel daar nog even het ‘onafgemaakte karwei’ van senior Bush bij op uit de jaren ’90 en omdat we toch in de buurt zijn……
  Honderdduizenden doden, een keer zoveel gewonden en ik weet niet hoeveel vluchtelingen.
  En dat allemaal met het oog (knipoog ????) op ‘onze eigen veiligheid’ en de zogenaamde MVW van Saddam. Alles in werking gezet door een terreurdaad waarvan het officiële verhaal aan alle kanten rammelt.
  Dit alles om jacht te maken op een zogenaamde terrorist en zijn jihadi’s, die zich verscholen zouden houden in de grotten van Afghanistan. Dat de bin-Laden’s goede zakenrelaties zijn van de Bush-familie en eigenlijk uit SA komen, is niet-relevante informatie (?).

  Men is een spook proberen te vangen met als resultaat dat zowiezo Irak in puin geschoten is.

  Maar nu…..
  Nu hebben we te maken met een ‘vijand’ die nog een paar stapjes verder gaat als Al-Qaida.
  Een ‘vijand’ die zich niet gaat verschuilen in grotten maar openlijk ten strijde trekt.
  Openlijk een staat/kalifaat uitroept. Steden en dorpen claimt alsof zij daar de baas zijn.
  Openlijk de ‘vrije wereld’ bedreigt en daar ook openlijk stappen voor onderneemt.
  ‘IS bouwt bolwerk uit in het hart van Europa’
  http://www.express.be/joker/nl/platdujour/is-bouwt-bolwerk-uit-in-het-hart-van-europa/214651.htm
  Overal duiken die zwarte vlaggen van IS op; In Afrika, in Europa, Gaza, Israël en ook in de VS.

  Al-Qaida was de grootste bedreiging van de ‘vrije wereld’ en moest met alle middelen bestreden worden.
  Niemand heeft daar ook maar enig overzicht over gehad. Het waren terroristen in grotten. Alles liep via inlichtingendiensten die niet te controleren zijn. We moesten maar geloven dat Osama weer een videoboodschap had ingesproken terwijl veel deskundigen altijd hebben getwijfeld aan de echtheid (Dan had hij weer een donkere baard, dan weer een grijze. Dan weer een dikke neus, dan weer een plattere. Enz….)
  Maar nu heb je dus een organisatie die helemaal niet zo moeilijk doet, zich niet verschuilt in grotten. Echt fysiek aanwezig is i.p.v. een benaming voor een terroristische organisatie waar niemand wat mee kan (Al-Qaida).
  En dan zou er nu dus geen bereidheid zijn om voor die veiligheid te gaan strijden?

  Natuurlijk spelen er ook andere zaken zoals de bezwaren van het thuisfront, geld etc….
  Maar iets klopt er niet aan het plaatje.
  Iets in mij zegt me dat er een plan wordt uitgewerkt in het M-O.
  De ‘arabische Lente’, dictators afzetten/vermoorden, terreurorganisaties die gesteund worden, coalities smeden met vrienden wat in een ander conflict weer je vijanden zijn.
  Een islamitische staat die gewoon haar gang kan blijven gaan.
  Er klopt geen reet van.
  De brieven van Albert Pike zie ik ineens weer voor me; Alsof de realiteit volgens een bepaald scenario verloopt.
  De massa-immigratie van mensen uit dat soort gebieden (gebieden waar wij dat soort groeperingen hun gang laten gaan; denk aan IS (in het M-O) of Al-Shabaab (in Afrika)) past daar perfect bij.
  Het lijkt wel de bedoeling dat we het strijdtoneel uit het M-O hier heen moeten halen.
  In Zweden moeten christelijke asielzoekers al verhuizen omdat de moslims ze daar niet willen.
  In Nederland net zo. In Duitsland beginnen ze al met centra’s alleen voor christenen.
  De wereld op z’n kop maar we moeten het allemaal maar slikken.

  IS moet je juist met wapens bestrijden want dat is de taal die zij verstaan.
  De islam, de ideologie, bestrijden is een heel ander verhaal.
  Maar ook dan volstaat ‘betere ideeën’ niet alleen.
  Zij hangen een terroristische profeet aan die beweerde ‘de onderwerping’ te hebben ontvangen van zijn god. Die hebben zij ‘almachtig’ verklaard. ‘Betere ideeën’ accepteren betekent de ontkenning van de almacht van allah.
  Een moslim begeeft zich niet op dat pad anders is het geen moslim meer maar een afvallige.
  De zelfbenoemde profeet wist daar wel raad mee, net als zijn volgers.

  On;
  Gelukkig ziet Israël wel de ernst van de zaak in en neemt nu al maatregelen. Aan haar grenzen maar ook op andere vlakken.
  Ongelimiteerd moslims toelaten omdat er bepaalde verdragen zijn, zul je in Israël niet tegenkomen.
  En dat is niet voor niets. Zij wil haar burgers beschermen, een vredig bestaan creëren voor haar inwoners. Haar entiteit beschermen en verdedigen.
  Zet dat maar eens tegenover de (niet genomen) maatregelen van het Westen/Europa waar wij onze grenzen openen voor dit addergebroed.
  Wij zetten onszelf in de uitverkoop.
  Wij vechten niet meer aan de poorten zoals destijds in Wenen of zoals Israël doet. We trekken ze het liefst zelfs nog aan wal zodat ze er voet op kunnen zetten.
  Israël strijdt juist tegen dat monster en wij halen het juist in huis.
  Hoe gek wil je het hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s