Theo Francken (N-VA) wil wachtkamers voor migranten

Screenshot_11

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA)

(Door: Nathalie De Bisschop)

“Ik vind niet dat je een vrij ticket voor de Europese Unie moet krijgen omdat je 10.000 euro betaalt aan een mensensmokkelaar aan de Libische kust voor een bootje en je dan wordt opgepikt door een Europees marineschip”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aan het VTM Nieuws. Hij zal daarom morgen op een buitengewone Europese raad in Brussel over het vluchtelingenprobleem pleiten voor een wachtkamer-systeem. 

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat de huidige situatie van het vluchtelingenprobleem veel beter kan. Hij wil daarom het systeem van wachtkamers introduceren. “In de zogenaamde wachtkamers zou een onderscheid moeten worden gemaakt tussen echte vluchtelingen, uit landen in oorlog als Syrië of Eritrea enerzijds, en economische migranten anderzijds. Tot nu toe gebeurt dat onvoldoende”, zegt Francken aan het VTM Nieuws.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, België, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

10 reacties op Theo Francken (N-VA) wil wachtkamers voor migranten

 1. E.J. Bron zegt:

  Too little . . . too late! 😦

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat wil je, E.J.? De enige Vlaamse beweging, die altijd alles “the more, the earlier” gewild heeft is het VB en dàt werd als dank voor haar voortvarendheid in een Cordon Sanitaire gedrongen.
   Het is net als bij ons: Als een realistische beweging ongemoeid gelaten wordt, is dat omdat hij ongevaarlijk geacht wordt vanwege gebrek aan daadkracht!

   Like

  • luckybee zegt:

   Dat vind ik ook.

   Like

 2. Jean zegt:

  Wachtkamers is lariekoek want eenmaal een poot op Europees grondgebied krijgt men dat zootje niet meer weg. Gewoon veel publiciteit maken dat ze hier geen eurocent meer in handen krijgen en ze “op zee” retour zenden richting Afrikaanse kust, na 1 bootje zo teruggestuurd te hebben zullen ze wel 2x nadenken op nog een poging te ondernemen.
  Wij willen hier geen enkele moslim, punt.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Maar hij zegt het toch maar even en heeft in ieder geval de wil er iets tegen te ondernemen!En realisten hebben we heel hard nodig!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Te weinig en te laat, doch beter dan niets…

  Like

 5. Dicksy zegt:

  Hebben ze op Pluto geen ijsbergen gezien, dus water is er ! Ze kunnen daar een wachtkamer installeren om zich eerst eens goed te douchen. 9,5 jaar vliegen om ze te brengen en ondertussen kunnen ze daar de sociale kassen leeghalen.

  Like

 6. Annamaria zegt:

  Ze kunnen en moeten allemaal gelijk terug zoals was het geval met Australie. Geen wacht kamers. moeten wij alweer betalen ! Ze liegen toch, hebben geen ID paspoorten enzo enzo.( Weet Ik alles van want werkte jaren geleden in een asielszoeker centrum. Weliswaar vrijwillig maar blij dat Ik het deed want de echte ( vooral niet-moslim) vluchtelingen waren beleefd en dankbaar en hadden hulp nodig)
  Ze moeten een keer internationale wet volgen zoals de VN voorgechreven heeft asiel in een buurland zoeken

  Like

 7. Cathja zegt:

  De Europese landen moeten eens stoppen met het betalen van ‘zakgeld’ aan die gelukzoekers. Niet normaal hoeveel zij in handen krijgen! Als je in een AZC ondergebracht bent, krijg je daar eten en drinken, wordt je kleding gewassen, je krijgt medische zorg als dat nodig is, dus waar heb je dan zoveel geld voor nodig? Je bent toch ‘vluchteling’ en je bent toch ‘blij dat je die verschrikkingen ontvlucht bent’? Dan ben je toch dankbaar voor alles wat wildvreemde mensen voor je doen?
  Een tijdje geleden heeft iemand eens geschreven dat ze hun geld regelmatig vergokken, en ik kan me niet voorstellen dat dit de bedoeling is.
  Stop met dat geldverslindende beleid. Mede hierdoor weten de gelukzoekers de weg naar (Noord-)Europa te vinden. Die investering van pakweg 10.000 euro voor de overtocht halen ze er dankzij de riante vergoedingen wel weer uit.
  Ik begrijp best waarom die gelukzoekers niet naar de armere landen zoals Bulgarije, Polen en Hongarije willen. Het is hen daar niet luxe genoeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s