Zwitserland: Geen cashgeld meer voor “vluchtelingen”

Screenshot_19

(Vertaling: E.J. Bron)

Deze herfst nog wil de Zwitserse gemeente Aarburg een pilotproject starten om de overschrijving van geld van vluchtelingen naar de landen van herkomst in ieder geval moeilijker te maken. Ontvangers van een sociale uitkering uit bijzonder arme landen van herkomst zullen hun uitkeringsgeld in het vervolg maandelijks als “prepaid-tegoed” op een creditcard gestort krijgen. Deze creditcards kunnen met één uitzondering normaal gebruikt worden: de uitbetaling van contant geld is niet mogelijk.

(…) Weliswaar zou ze zich er van bewust zijn dat er met deze oplossing een ruilhandel zal beginnen om aan contant geld te komen. “Desondanks wordt het oneigenlijk gebruik van de uitkeringen op deze manier moeilijker gemaakt”, zegt ze. Bovendien hoopt ze dat hierdoor Aarburg minder aantrekkelijk wordt voor uitkeringsgerechtigden.

De overboekingen door emigranten naar hun landen van herkomst worden Remit-tances genoemd en hebben in het jaar 2012 volgens de VN en de Wereldbank een jaarlijks volume van 540 miljard dollar bereikt. Ook de meeste Eritreeërs in Zwitserland ondersteunen familieleden thuis, wat in 2010 al bleek uit een onderzoek door de staatssecretaris van Migratie.

Voor de thuisblijvers zouden deze overboekingen vaak de enige bron van inkomsten zijn en dienen voor de dagelijkse levensbehoefte, de financiering van schoolkosten, de financiering van de emigratie, de betaling van de mensensmokkelaars of de gezinshereniging.

Met andere woorden: met uitkeringsgeld worden ook reiskosten voor nog meer “vluchtelingen” gefinancierd. Daar komt nog bij dat de staat Eritrea een inkomstenbelasting van 2% heft bij zijn in Zwitserland wonende burgers. Wie deze niet betaalt, kan documenten zoals een paspoort niet vernieuwen of in het thuisland geen land meer kopen of erven. Daarom zouden de meeste Eritreeërs de belasting betalen, aldus het onderzoek. (Gedeelte uit een artikel in de “Basler Zeitung”)

In Duitsland krijgt men ook als klaarblijkelijke asielbedrieger vanaf het begin € 352,- in de maand. Na 15 maanden volgen dan de normale uitkeringen volgens de sociale wetgeving.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Immigratie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zwitserland: Geen cashgeld meer voor “vluchtelingen”

 1. Hans zegt:

  Eritreeërs horen in Eritreeë thuis.
  Daarom heten het ook Eritreeërs.
  Afvoeren die beroepsprofiteurs.

  Like

 2. pieter zegt:

  Bijstand in duitsland… een rekenvoorbeeldje: man vrouw 4 kinderen das 350 euri per volwassene + 200 eypo per persoon in de huishouding. 2×350 + 6×200 = 1900 euro.
  voor 4 kinderen kinderbijslag is nog eens 780 euri dus in totaal moet dit bijstandgezinnetje rondkomen van 2680 teuro
  dan moet je tevens bedenken dat dit gezin recht heeft op een grote woning waar max 400 aan huur betaald mag worden en dn sociale dienst het verschil bijpast.
  uiteraard kost dit hok extra geld aan verwarming etc dus daar leggen de Socialbeamten ook nog een beetje bij.
  Bedenk dan tevens dat Duitsland geen ziektekostenpremie heeft zoals in NL en je snapt dat ik mezelf geen zorgen maak over de toekomst als mn fabriekje ooit naar de kloote gaat 😉

  hoewel ik het gevoel niet kan onderdrukken dat het eenvoudiger zou zijn als ik mn naam tegen die tijd wijzig in Ali Baba…

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Als jouw fabriekje naar de klote gaat moet je nog maar afwachten of je ook zo behandeld wordt.
   Overigens wel een goed idee.en vooral niet vergeten om elke maand, als er nog geld op de rekening zou staan, dat te verekenen.

   Like

  • Hendrik M. zegt:

   En ik mag van m’n AOWtje van € 767,39 nog 2x een ziektekosten verzekering betalen…

   Like

   • marjoleintje zegt:

    ik potverdomme ook loop al maanden met een gat duidelijk zichbaar van een getrokken tand en kan niet eens een vervanging betalen moet ik eerst een jaar voor sparen en ik betaal me al scheel aan ziektekosten ik ga mn naam ook maar veranderen in ali baba

    Like

 3. hans zegt:

  Helemaal NIKS MEER! Dus ook geen prepaid tegoed!
  Wat dacht men daar van!
  Een flinke trap onder hun vieze reet of met een knuppel het continent afslaan!

  Like

 4. Cathja zegt:

  Maar de landen die deze uitkeringen verstrekken zijn de hoofdschuldigen! Want zeg nou zelf, zouden wij in een vergelijkbare situatie het geld níet aanpakken dan?
  De bevolking moet in opstand komen, want ZIJ zijn degenen die uiteindelijk, middels belastingen, betalen voor deze idioterie!

  Like

 5. Marjolijntje, hoe kan dat nou dat gat?Vrijdag word er een kies getrokken hier in de groepspost in mijn stadsgedeelte,dat gat wordt meteen keurig dicht genaait.O ja ik kreeg gisteren van mijn tandartserin alvast wat pijnpilletjes,mocht ik pijn hebben vòòr vrijdag 10 uur.En dat allemaal gratis ja ook het trekken…nou ja gratis… alle ziekten kosten zitten in de btw verwerkt voor iedere brasiliaan die van SUS gebruikt maakt ,Men kan zich ook bij mischien betere bedrijven verzekeren maar dat kost erg veel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s