David Cameron; weet die man niet beter?

Screenshot_37

(Vertaling: “Vederso”)

Natuurlijk wel. Hij weet best wel hoe het in elkaar steekt. Hij weet en zegt ook dat ISIS een groot en dreigend gevaar is, maar dat ISIS iets met de islam heeft, kan hij nog niet over z’n lippen krijgen. Douglas Murray vermoedt dat Cameron daar eerbare redenen voor heeft, net zoals al die andere regeringsleiders die net doen alsof het hun tijd wel zal duren. Inderdaad, de raderen van de geschiedenis malen langzaam, maar zo traag gaan ze nu ook weer niet en ze lijken steeds sneller te gaan. Samuel Westrop noemt een aantal uitspraken van Cameron, zodat je denkt: Europa is nog niet verloren. Helaas, te vroeg gejuicht, want even later doet hij weer een onzinnige uitspraak, zodat je onwillekeurig denkt: die man is gek geworden.

Westrop: (…) In het kielzog van deze nieuwe rekruten voor de jihadistische zaak en een week voordat 30 Britse toeristen op een Tunesisch strand werden afgeslacht, gaf premier David Cameron een toespraak in Slowakije op een conferentie over veiligheid. Voor een voornaam publiek van politici, academici, militaire functionarissen en veiligheidsexperts uit de hele wereld beschreef Cameron ISIS als “een van de grootste bedreigingen die onze wereld heeft gekend.”

De reden dat jonge Britse moslims zich bij ISIS aansluiten, is volgens Cameron ideologisch. “Het is een islamitische extremistische ideologie -… Een die zegt dat het Westen slecht is en dat democratie verkeerd is, dat vrouwen minderwaardig zijn, dat homoseksualiteit het Kwaad is. Ze zegt dat religieuze doctrine boven de rechtsstaat gaat en het kalifaat boven de natiestaat, ze rechtvaardigt het geweld om zich te doen gelden en om haar doelstellingen te bereiken”.(…)

… Wat in z’n voordeel pleit is dat David Cameron als een van de weinigen de werkelijkheid van het islamitisch extremisme lijkt te herkennen. Tijdens de conferentie over veiligheid in Slowakije verklaarde hij verder:

“De vraag is: hoe komen mensen aan dit wereldbeeld … Een van de redenen is dat er mensen zijn die een aantal van deze standpunten hebben, die niet zo ver gaan om geweld te gaan bepleiten, maar die het met een aantal van deze vooroordelen eens zijn en zo het extreme islamitische verhaal gewicht geven en hun medemoslims vertellen: ‘je maakt er deel van uit’. Dit effent voor jongeren de weg om sluimerende vooroordelen te veranderen in moorddadige intenties”.

Douglas Murray probeert de meer bizarre uitspraken van Cameron te verklaren:

…  Natuurlijk, het probleem dat de minister-president bij deze gelegenheid [de slachtpartij in Tunesië] kreeg, is hetzelfde probleem dat hij en alle andere wereldleiders krijgen wanneer ze zich in de lijn van “De islam is een religie van de vrede” uitspreken. Wat ze begrijpelijk proberen te doen, is om de meer dan een miljard moslims wereldwijd los te koppelen (en in het bijzonder de tientallen miljoenen moslims in de westerse democratieën) van de gewelddadige Jihadisten in hun religie. Op hetzelfde moment hopen ze – opnieuw begrijpelijk – de boodschap aan hun niet-islamitische publiek te geven dat ze niet overal de schuld aan (alle) moslims voor de acties van deze gewelddadige minderheid moeten geven.

Dit is een lovenswaardig streven, maar het is gedoemd te mislukken, omdat de leden van het publiek niet langer op zowel de politici als op de mainstream media als hun enige bron van informatie of nieuws vertrouwen. Ze kunnen op het internet heel goed voor zichzelf de dingen ontdekken en het is in deze groeiende kloof tussen wat politici zeggen en wat het publiek gemakkelijk voor zichzelf te weten kan komen dat er op de lange termijn echt gevaar kan ontstaan.

Bronnen:
www.gatestoneinstitute.org
www.gatestoneinstitute.org
Auteurs: Samuel Westrop, Douglas Murray

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Groot-Brittannië, Islam. Bookmark de permalink .

12 reacties op David Cameron; weet die man niet beter?

 1. luckybee zegt:

  David Cameron hij doet het voor God, Koning(in) en Vaderland; De koningin is zelfs twee keer vertegenwoordigd, koningin van het land en het Hoofd van de Anglicaanse kerk.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Het zal wel zeer simplistisch gedacht zijn, maar als ik een bewering onder ogen krijg als “Cameron is gek geworden,” dan kan ik dat niet los zien van Anjem Choudary met zijn haatmarsen en verdere provocaties:
  Hoe kàn een premier nou toelaten, dat zo’n brilslang onophoudelijk het hele Britse volk provoceert en tot op het bót beledigt?
  Staat-ie zo met zijn rug tegen de muur, op dit gebied? Moet-ie dat allemaal maar laten passeren in het kader van de vrijheid van meningsuiting?
  In zijn plaats had ik net zo lang gezocht tot ik een aanleiding vond om die haatbaard het land uit te donderen; Dat laat je toch niet allemaal tóe?!
  Ik weet best, dat Rutte niet veel beter zou zijn, maar toegegeven moet worden: Een figuur als die brilslang hebben wij in Nederland niet!
  Voor die éénoog, Hamza, werd ook een aanleiding gevonden; Ik snap bij God niet, dat het van déze hufter allemaal maar wordt gepikt! “Stiff upper lip?” Je kunt met alles te ver gaan!

  Like

 3. Vederso zegt:

  Filmpje gevonden. MEMRI blijft opletten;

  http://www.memritv.org/clip/en/5000.htm

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U heeft gelijk: Ik was de naam even vergeten.
   Maar, wat ik eigenlijk ook bedoelde: Iemand, die zich permitteert, wat Choudary zich permitteert:
   Haatmarsen houden, door een megafoon de sharia afkondigen en alcoholverbod eisen, en om de haverklap interviews geven, waarin hij stelt, dat de ongelovigen voor hèn moeten werken en dat hij wel dít zal en dàt zal als de sharia er eenmaal door is enzovoort enzovoort…..Als Fawaz Jneid zich hetzelfde mocht permitteren, mag U me corrigeren, maar ik dacht het eigenlijk niet, tot nu toe. -Niet in die mate.

   Like

   • Vederso zegt:

    @ Theresa. Ik denk dat het weinig zinvol is om te steggelen over wie er nu de grootste boef is. Choudary heeft het geluk dat hij in een Engelstalig land woont met een dhimmi-overheid en een groter publiek heeft. Fawaz Jneid is zo verstandig net niet op te roepen tot dood en verderf. Het zijn ook nog eens totaal verschillende karakters die op hun eigen manier ageren. Maar tenslotte willen beide hetzelfde: wereldoverheersing van de islam c.q. het kalifaat.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, maar ik vraag me dan ook helemaal niet af, wie van de twee het ergste is:
    Het gaat er om, wie van de twee zich het meeste durft te permittéren. En daar geeft U eigenlijk het antwoord zelf al.
    Je kunt dat natuurlijk formuleren als: Fawaz Jneid is zo verstàndig om…..en dat ís hij natuurlijk ook, maar zou het dan ook niet een héél klein beetje kunnen, dat het klimaat in GB zulke figuren iets meer de ruimte laat om te schofferen en te provoceren en dat Fawaz Jneid èrgens aanvoelt, dat hij dat in Nederland maar beter kan làten?
    Lijkt mij niet helemaal onmogelijk….

    Like

   • Vederso zegt:

    Mee eens. In GB lijken ze soms helemaal van het padje af.

    Like

 4. Pingback: Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 5. Jan zegt:

  CaMORON: Trump helpt extremisten door voor een ‘botsing van civilisaties’ te zorgen

  Speaking at the World Economic Forum in Davos, Mr Cameron, in an unusual intervention in domestic US politics, said the Republican presidential candidate was “making a fundamental mistake” of trying to blame all Muslims for the ideology and actions of a few.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/donald-trump/12116645/Donald-Trump-helps-extremists-by-creating-clash-of-civilisations-says-David-Cameron.html

  Like

 6. Jan zegt:

  Cameron: moordenaars en terroristen welkom, half blinde vrouw van 92 dient op te rotten naar Zuid-Afrika

  UK welcomes thousands of Muslim illegals, refuses to deport terrorists, but orders sickly, half blind, 92-year-old white woman to be deported back to South Africa


  92-year-old widow Myrtle Cothill, unable to care for herself, has been ordered by the Home Office to turn up at Heathrow next week to catch a flight to South Africa, where she has no relatives and no one to care for her. “If she doesn’t go to the airport on Tuesday, they will probably come here and remove her and take her to detention center.

  http://www.express.co.uk/news/uk/615961/UK-let-thousands-flood-in-illegally-widow-faces-heartbreak-being-kicked-out

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s