De Jihad komt naar Europa

Screenshot_42

(Door: René Luzern – Vertaling: E.J. Bron)

Zijn doel is de globale islamitische God-staat naar het voorbeeld van de IS, inclusief de vernietiging van alle “ongelovigen”. Het was voorspelbaar dat de radicaalislamitische terroristen hun Jihad (“heilige oorlog”) ook naar Europa zouden dragen, aangezien het immers hun doel is om overal de God-staat naar het voorbeeld van hun “Islamitische Staat “ (IS) op te richten en alle “Kafirs” (“ongelovigen”) te vernietigen.

Dit jaar begon het begin januari, toen twee “God-strijders” bij de aanval op het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” in Parijs 17 mensen vermoordden en niet alleen in Frankrijk voor verwarring en angst zorgden. Twee maanden later kon in Spanje een uit zeven man bestaande IS-groep gearresteerd worden, die aanslagen op joodse instellingen en openbare terechtstellingen van gijzelaars van plan was. Enkele dagen daarna volgde een aanslag op een Belgische radiozender. In maart maakte een groep hackers de namen en adressen van ongeveer 100 Amerikaanse soldaten bekend: “Dood ze in hun eigen landen, onthoofd ze in hun eigen huis”; ze waren actief geweest in Syrië. In april was er sprake van veel activiteit: de veiligheidsautoriteiten in Maleisië arresteerden bijna 20 Jihadisten, die ontvoeringen en bankovervallen wilden uitvoeren. De Franse tv-zender TV 5 Monde werd door hackers van de IS urenlang lamgelegd. In plaats van de gebruikelijke programma´s liet het beeldscherm de gebruikelijke haatpropaganda en privégegevens van de gezinnen van soldaten zien met de bedreiging hen te vermoorden als Parijs zou blijven doorgaan met het bestrijden van de “Islamitische Staat”. Via Tunis vielen hackers van de IS de website van een Waalse districtsregering aan. De krant “Le Soir” in Brussel was eveneens regelmatig doelwit. In het verre Sydney werden vijf “Australiërs” gearresteerd, die de plechtigheden rondom de herdenking van de veteranen wilden verstoren. In de VS kon de FBI ettelijke Jihad-groepen ontmaskeren, eentje daarvan had gedreigd met aanslagen op de luchthaven van Los Angeles.

In Duitsland werd in het voorjaar een carnavalsoptocht in Braunschweig afgelast vanwege terreurgevaar door radicale islamieten. In de laatste nacht van april voerde een speciale eenheid van de politie bij Frankfurt am Main een echtpaar af, dat de internationale wielerronde daar wilde aanvallen. Het echtpaar had onder opgave van een valse naam waterstofperoxide gekocht om de voor Salafisten typische springstof TATP, acetonperoxide of APEX te produceren. De twee waren onbekend bij de binnenlandse veiligheidsdienst. De verkoopster was wantrouwend geworden – men kon slechts heel moeilijk achter hun identiteit komen. Begin mei ontsnapte Geert Wilders ternauwernood aan een aanslag van twee “God-strijders” toen hij een tentoonstelling van Mohammed-karikaturen opende in Amerika.

De helft van de op dit moment in Syrië voor Allah vechtende Jihadisten is buitenlander. Hun aantal uit Europa wordt geschat op minstens 4000. De grootste groep, bestaande uit 1132 “Godstrijders, komt uit Frankrijk, gevolgd door ongeveer 680 “Duitsers” en 500 “Britten”. Uit België komen minstens 440, uit Nederland 330. Het aantal “Zwitsers” is het afgelopen gestegen van 25 naar nu 63, terwijl het aantal “Oostenrijkers” afnam van eerst 560 naar nu 230. Ondanks vele verliezen onder de IS-strijders – alleen al 85 uit Duitsland vonden daar de zogenaamde martelaarsdood – houdt de toestroom tot op de dag van vandaag aan. De laatste tijd kwamen er veel Jihadisten uit Tadzjikistan en Oezbekistan. Het aantal Jihadisten uit Zuidoost-Azië bedraagt ongeveer 500, meestal zijn het “Maleisiërs”. Ook Jakarta klaagt over een toenemende invloed van de IS. Op dit moment bevinden zich vier “Indonesiërs” in de “heilige oorlog”. De minister-president van Australië schetste maanden geleden een somber beeld van de veiligheidssituatie, het aantal “God-strijders” zou “significant” zijn toegenomen.

Ongeveer een derde deel van de IS-strijders is teruggekeerd naar zijn Europese thuisland. De meesten zijn vermoedelijk teruggekeerd met opdrachten tot terreuraanslagen of nieuwe strijders te werven. Zonder twijfel vindt ook menigeen van hen de wreedheid van de “heilige oorlog” walgelijk. Mochten deze de veiligheidsautoriteiten van informatie voorzien en daarmee “verraad” begaan, zouden ze “gelyncht” worden. Veel van de teruggekeerde Jihadisten werden al bij aankomst op de luchthaven in hun land gearresteerd. Sinds kort gebruiken ze daarom een buurland en sijpelen dan over land het land binnen waar ze vandaan kwamen. Wat ook te denken zou moeten geven zijn de wapenvondsten bij eigenlijk iedereen die gearresteerd werd. Ook de in ettelijke landen vast te stellen aankoop van Kalasjnikovs zijn echt geen toeval.

De communicatie van de Jihadisten van en naar Europa verloopt al maandenlang samenzweerderig. Men gebruikt messenger-diensten op mobiele telefoons, evenals Threema en WhatsApp, die versleuteld zijn. Europese geheime diensten kunnen hun code tot nu toe nauwelijks ontcijferen. De NSA echter kan iedere code “kraken” en daarom is het niet verbazingwekkend dat nog altijd de meeste arrestaties van “God-strijders” in Duitsland uiteindelijk op naam komen van de Amerikaanse afluisterdienst.

Het Duitse leger is bezorgd dat toekomstige IS-strijders soldaat zouden kunnen worden, alleen maar met het doel om na een geslaagde opleiding in de Jihad te trekken. Het is bekend dat daar voormalige soldaten van het Duitse leger vechten. Binnen het Belgische leger is er op dit moment sprake van 15 van zulke “God-strijders” in spe.

Streven de Jihadisten naar een guerrillaleger? Hoewel elf jaar geleden in Oostenrijk de eerste activiteiten merkbaar waren, hebben Duitsland en juist haar veiligheidsautoriteiten de “heilige oorlog” ettelijke jaren onderschat. Waarschuwingen van islamdeskundigen werden veel te lang in de wind geslagen. Men zou “alles onder controle” hebben, zei de plaatselijke chef van de politie na de toevallig ontdekte poging tot een bomaanslag op het station van de stad Bonn. Nu moest zelfs de G7-top zich bezighouden met deze gevarensituatie. Het grote publiek werd veel te laat geïnformeerd. Nu nog is de internationale samenwerking tussen de verschillende veiligheidsdiensten – niet zelden zelfs binnen de verschillende Duitse deelstaten – vaak voor verbetering vatbaar. Inmiddels heeft de Duitse regering uitzettingsdocumenten opgesteld, die verdachten van de IS het verbieden het land te verlaten. Hun succes in dit ondergrondse milieu zal vermoedelijk niet groot zijn. Eindelijk richt men ook in Duitsland adviesbureaus in voor jongeren die in aanmerking zouden kunnen komen voor de Jihad. De Duitse politie echter wacht nog steeds op Kalasjnikov-kogelvrije vesten. De Eu plant de opbouw van een Europees anti-terreurcentrum, dat hopelijk niet alleen maar een bureaucratische instelling zal vormen met ambtenaren die ver van de realiteit af staan. Een actieve tegenstand van het Westen wordt hoog tijd.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: René Luzern

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Europa, Islam, Jihad. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Jihad komt naar Europa

 1. W.H.J. Reiss zegt:

  Welkom Jihad en Jihadisten, Kereltje Pechtholt zal jullie bij de grens tekst en uitleg geven over onze gewoontes in Nederland !

  Like

 2. Mowdes zegt:

  Kalifaatleiders spreken aantoonbaar de waarheid wanneer zij hun wreedheden rechtvaardigen met verwijzing naar de islamwet en naar het voorbeeldgedrag van de Profeet. Bijvoorbeeld, het verhandelen van heidense vrouwen als slavinnen is een praktijk die ook door de Profeet toegepast werd. Hun verkrachtingen worden verantwoord door de herhaalde goedkeuring van de verkrachting van gegijzelde vrouwen door de Profeet. Geen enkele islamitische rechtsgeleerde zal ontkennen dat het voorbeeldgedrag van de Profeet de grondslag van de islamwet is. Of kent u een islamschool die leert: ‘Mohammed was fout’? Dat het Kalifaat heel levendig de ware islam beoefent (die via zelfgemaakte video’s tot in de huiskamers komt), is gewoon de verifieerbare waarheid. Of omgekeerd, de frenetieke be(z)wering dat zijn daden een vertekening van de islam zouden zijn, is een begoocheling indien al geen leugen.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Kereltje Pechtold zal wel vertellen dat het allemaal bangmakerij is en islam eeuwige vrede betekent.
  Voor de dode althans.

  Like

 4. Driek zegt:

  Ik vind het een zeer interessant artikel. Ik hoop maar steeds dat al die lieden, die ons aan de islam verkwanselen, de site van E.J. Bron lezen, misschien worden ze een beetje wakker.

  Like

 5. Jean zegt:

  Komt ???? Hij is er al massaal…

  Like

 6. mijn-idee zegt:

  de Jihad is al lang in Europa, alleen, er zijn verschillende fases.
  Iemand alleen past zich aan.
  Bij twee of drie bij elkaar is het “overtuigen”.

  Bij een redelijke groei wordt het zachte drang.

  Bij een behoorlijk aantal wordt het dwang.

  En op deze manier zitten de jihadisten al decennia onder ons, te wachte op aanwas en tjsaaaaa die hebben we nu en verplicht komen daar dagelijke meer dan een paar handjes vol bij.

  Dus ………zeg het maar.
  Wie kan rekenen kan onze toekomst voorspellen……

  Like

  • jungleelephant zegt:

   \\\\\\\\\\ik kwam vanmiddag nog zo’n broedkip tegen:1 in de buggy,3 ernaast en nummerje 5 op komst!En natuurlijk:zwaar in de vodden!En een hooghartige blik,dat wil je niet weten!

   Like

 7. Jeanne zegt:

  http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/2463/2015-07-21 Vanavond nietsvermoedend in de auto, op weg naar huis: Rotterdammers mogen zich uitspreken over Israel. Mag Aboutaleb daar wel heen? Een ondemocratische staat die racistisch is, burgers uitsluit, De kranten zouden er daar vandaag bol van staan. Ze staan met een bus voor de moskee. Jawel, dan krijg je goed gefundeerde meningen. En ach die arme Palestijnen, ze worden er weer bijgesleept.
  Het is mijn overtuiging niet te vloeken, maar als je dit 10 minuten aanhoort zou je bijna zover komen. Hoe is het mogelijk dat Nederlanders zich zo blind laten bedriegen, zo ontzettend laten bedriegen.
  Vanwege de verkeersveiligheid heb ik de radio maar na 10 minuten uitgezet.

  Like

 8. Buffalo Bill zegt:

  Doch onze onnozele bewindslieden stellen alles in het werk om den vijand te behagen

  Like

 9. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s