Düsseldorf – Evangelische superintendent: “Islamitische feesten verrijken ons”

Screenshot_25

Henrike Tetz

(Door: “Janina” – Vertaling: E.J. Bron)

De inspanningen van de Duitse Evangelische kerk om in ´t gevlij van de islam te komen, zijn inmiddels onuitstaanbaar geworden. Wat heeft ramadan met het christendom te maken? Niets! In principe is het verraad aan het oorspronkelijke christelijke gedachtegoed en aan het Avondland. Maar wat kun je anders verwachten van organisaties, die niets anders in hun schild voeren dan het onderdrukken van mensen.

Omdat de mensen dat inzien, echter alleen maar een deel van hen, en de christelijke kerken dus macht zijn kwijtgeraakt, sluit men zich nu aan bij de islam met zijn onderdrukkende ideologie. Ze zien hun schip zinken en willen zich aan boord van de islam redden. Daarmee is hun rol in ieder geval uitgespeeld.

De “Rheinische Post” van 18-07-2015:

Aan het einde van de vastenmaand ramadan richt de preses van het district Düsseldorf van de Duitse Evangelische kerk, Henrike Tetz, zich met een officiële groet tot de islamitische gemeentes:

“God heeft een ruim hart. Daarom moeten wij als moslims en christenen onze verbondenheid over religiegrenzen heen in deze samenleving laten zien”, schrijft de predikante. Nu al zouden de christenen het feest van de ramadan als een grote verrijking in de feestcultuur en in het gemeenschapsleven van Düsseldorf ervaren.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: “Janina”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Christendom, co-existentie, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Moslims, Multiculti, Naïviteit, political correctness, propaganda, ramadan, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

44 reacties op Düsseldorf – Evangelische superintendent: “Islamitische feesten verrijken ons”

 1. Cathja zegt:

  Duitsland islamiseert veel sneller dan ik ooit had gedacht! Maar wat wil je ook, als predikanten van evangelische kerken dit soort geluiden laten horen? Hoe kun je uitspreken: “God heeft een ruim hart”, terwijl je donders goed weet hoeveel krankzinnigheid en moorden er plaatsvinden in naam van ‘Allah de Barmhartige’, welke god toch echt een andere god is dan de God van de Joden en de christenen! En dat zou deze vrouw behoren te weten!
  De verloedering en de ontkerkelijking wordt in feite dus ondersteund vanúit de kerk. Laten we van de kerken dus zéker geen ondersteuning verwachten met het bestrijden van de islam in Europa. De kerken werken er vaak juist aan mee!
  Bizar!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Sta je daar verbaasd van? Ik niet! Met name van de bible belt verbaast het me al langer, dat zij -met hun mond- zozeer tegen de islam gekant blijven, want in wezen willen ze niet veel anders. Dus zal hun aversie wel grotendeels op concurrentie gestoeld zijn, zo van: Mijn geloof is beter dan het jouwe. Ze doen maar, maar ik geef er geen duit voor! Nou, en de iets flexibeler richtingen…..Ja, díe vertonen inderdaad bovengenoemd gedrag, ook hier in Nederland. Die kerkgenootschappen zijn deep down nooit veranderd, maar de mènsen van wie ze het moesten hebben, veranderden voor een belangrijk deel wèl. En die overblijven, proberen thans hun evenwicht te bewaren door zich bij die monsters in te likken, hou toch op! Ja, ze zijn er wel, de gezónde christenen, die zich uit gezónde overtuiging tegen de islam keren: Dat zijn de pragmátische christenen, die zich tegelijkertijd op de realiteit blijven richten en dan ook niet zelden níet tot een kerkgenootschap behoren, omdat ze zich nergens in blijken te kunnen vinden. Maar toch zijn dat de èchte! Tom Hendrix was -is- er één. Ik wou maar, dat hij nog weer eens terug zou willen komen, hier: Ik denk heel vaak aan hem.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Uit welingelichte bronnen heb ik vernomen dat het met Tom langzaam maar zeker de goede kant uitgaat en dat hij zeer zeker van plan is om hier weer te gaan reageren!

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Hartstikke bedankt, dat je dat even laat weten, E.J.:
    Ik ben heel blij, om dit te vernemen -zeker óók voor Tom!

    Like

   • Cathja zegt:

    Ja, ik mis Tom ook! Ik lees hier dat het gelukkig langzaam maar zeker weer de goede kant op gaat met hem.
    @ Webmaster, wilt u s.v.p. mijn hartelijke groeten aan Tom overbrengen en hem een spoedig en algeheel herstel toewensen?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Niet nodig. Ik weet zeker dat hij meeleest! 😉

    Webmaster

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ik mis Tom ook.

    Tom, sterkte en laat snel weer wat van je horen .

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 21 juli 2015 om 08:59

    “Dat zijn de pragmátische christenen, die zich tegelijkertijd op de realiteit blijven richten en dan ook niet zelden níet tot een kerkgenootschap behoren, omdat ze zich nergens in blijken te kunnen vinden. Maar toch zijn dat de èchte!”

    Dat heb je heel mooi verwoord! Tom is ook in míjn ogen een betere christen (voor zover ik dat mag beoordelen) dan de lieden die ’s zondags drie keer vooraan in een kerk de preek zitten op te zuigen en die de rest van de week hun medemens het leven zuur maken.
    Een prachtig voorbeeld van hypocriete ‘christenen’ zien we natuurlijk bij de ‘koninklijke’ ‘oranjes’, die beweren God te dienen; overal halen ze de kerk bij: doop, huwelijk, sterfgeval, enz.
    Voor de olie ‘dienen’ ze allah ook maar meteen; je kunt tenslotte niet weten.
    Ook ik wil me bij geen enkel kerkgenootschap aansluiten; ik zal me daar gek zijn om me de les te laten voorschrijven door de één of andere zalvende voorganger, die de Bijbel misschien wel helemaal verkeerd interpreteert!

    Ik denk dat ik ‘christen’ genoemd kan worden omdat ik geen menselijke oplossing voor alle chaotische rampspoed in deze wereld verwacht. Alleen een hogere macht kan uitkomst brengen, als de tijd er rijp voor is.
    Volgens de Bijbel moet de lijdensweg van de ‘rechtvaardigen’ nog véél erger worden en moet er op de hele wereld bij iedereen radeloze wanhoop ontstaan voordat ‘het einde’ komt.

    Ook moet er eerst een ‘grote verdrukking’ komen die vreselijk zal zijn en die nog nooit eerder in die hevigheid heeft plaatsgevonden.

    Nou, we zijn al aardig op weg in die richting en ik kan niet wachten!

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Denk eens aan de wereldraad van kerken , die bouwen aan een universele religie, een van de NWO krachten.

    Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Cathja zegt: 21 juli 2015 om 07:53
  ” De kerken werken er vaak juist aan mee ! ”
  Henrike Tetz is geen uitzondering. In Europa, dus ook in Nederland lopen bosjes idioten van Christelijke huizen rond die moslims knuffelen. En het blijft niet bij die christenen maar ook bij politici zijn er een groot aantal, die de weg kwijt zijn. Denk maar aan de burgemeester van Den Haag. De Tweede Kamer, alsnog verblind het pad van GL Halsema volgend: Bestrijding van de islam mag geen onderdeel van beleid zijn.
  Als we echt de wil hebben om op humaan realistische wijze te overleven en ook onze kinderen nog een toekomst na te laten dan moeten we ons beseffen dat er drie vijanden zijn te overwinnen.
  De genadeloze islam, de verblinde christenen en de verdwaasde politici.
  Van geen van die organisaties is een oplossing te verwachten.
  Het moet allemaal van ONSZELF komen. Een toekomst is er alleen als WIJ er wat aan doen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Totaal van de pot gerukt…..lijkt wel of ze gehersenspoeld is/zijn. Dit soort ‘mantra’s’ hoor je ze allemaal (op) zeggen…………

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Als god zou bestaan zou hij al lang een einde hebben gemaakt aan de praktijken van gelovigen!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Bob Fleumer 9:35

   Beste Bob, de mens heeft een eigen verantwoordelijkheid gekregen, die we dienen te nemen. We kunnen God niet voor al onze misstappen laten opdraaien en verantwoordelijk houden. Dat is wel heel erg gemakkelijk!
   Als het ons voor de wind gaat dan hoor je niemand klagen en is God buiten beeld, maar als er tegenslagen komen wordt God er weer bijgehaald, als zijnde verantwoordelijk voor de ellende. Zo zit dat echt niet.

   Uit mijn reactie kunt u opmaken dat ik in het bestaan van God geloof.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Conclusie :
    Als het goed gaat is hij nutteloos en als het fout gaat ook.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Daar komt het wel op neer, Joop.
    Maar ja, als iemand uit dàt gegeven zijn troost denkt te putten, gaat hij voor mijn part zijn gang maar.
    Zolang het maar niet de bedoeling is, dat je op commando meedoet:
    Als i k al ergens aan meedoe, dàn graag vanuit mezelf.
    Kan niet schelen, wàt.

    Like

 5. luckybee zegt:

  Nee het zijn leden van de Lutherse kerk, ze kennen geen vrijheid zo als wij ze kennen, maar moeten de adelstand gehoorzamen., net als de Anglicaanse kerk of de Roomskatholieke kerk. De adelstand hebben andere interessen als wij.Liefs niet te veel vrijheid.

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Dat vind ik altijd een slecht argument om aan het bestaan van God te twijfelen, @Bob

  De mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid gekregen. Dat geldt trouwens voor iedereen,
  gelovig of niet.

  Het communisme heeft misschien ook wel goede idealen, in theorie. Maar als er mensen mee aan de haal gaan die op macht uit zijn, dan komt er van alle mooie theorieën niets terecht.

  Een christen die vindt dat ‘alle mensen goed zijn’, heeft zich laten beïnvloeden door het linkse denken, om maar een voorbeeld te noemen.

  Van de Tweede Wereldoorlog en de gruwelijkheden die de Joden overkwamen, is ook wel gezegd: “Waarom deed /God daar niets aan”?

  Veel mensen weigerden in te zien dat Hitler een gevaar was voor de samenleving, omdat hij kwade plannen had. Als er niemand achter de boodschap van Hitler was aangelopen en niemand op hem had gestemd, dan had hij niet zoveel macht gekregen,

  Hetzelfde zie je nu weer gebeuren met de islam.

  Like

 7. Sjan Demartelaere zegt:

  De van het evangelie losgezongen evangelischen belichten slechts een punt van de deiteit van het Christendom. Een ruim hart. Dat klinkt prachtig maar is natuurlijk weinig waard als het evenwicht van rechtvaardigheid,/b> achterwege gelaten wordt om te voorkomen dat de deiteit en zijn volgelingen tot buurman’s gek verworden en recht omgekeerd raakt tot onrecht door solidariteitsovervraging en daderbeknuffeling..
  .
  Het lijkt me zeer sterk dat deze gedachte al niet ergens verwoord zou worden in de 66 boeken die vandaag de dag over de hele wereld bekend staan als bijbel en die mede aan de wortel van de Westerse beschaving gestaan hebben. Precies die beschaving staat op het spel bij al te lichtvaardig handelen, wegkijken, vergoeilijken en nieuwspreken om bijvoorbeeld de eigen ruimdenkendheid uitgevent te krijgen. Daarom zou ik twee keer nadenken alvorens dit levensvatbare kind met het badwater weg te gooien maar ieder kan zich daar natuurlijk een eigen weloverwogen oordeel over vormen.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  De inspanningen van de Europese Evangelische kerken om in ´t gevlij van de islam te komen, zijn inmiddels onuitstaanbaar geworden. Dat is niets nieuws onder de zon heb zo’n 27 jaar tussen gereformeerden gewerkt en ik weet precies waar de schoen wringt bij deze lui. De meesten van deze gereformeerden zijn in principe tegen de islam zoals Frau Geissler het al hierboven aangaf. Maar daarentegen verloochen ze hun eigen ideologie door op de markt in Rotterdam-Zuid op zaterdag’s te gaan leuren met het geloof.

  Door verder te vragen kwam ik er achter dat de hoofd reden dat ze voornamelijk moslims aanspraken om dat die wel luisterden naar wat ze over het geloof te vertellen hadden. Tja de Nederlanders die liepen meestal gewoon door, die wisten wel beter. Dus het is de religieuze sociale controle welke de grootste invloed heeft op de gereformeerden mijns inziens. Er ging een waar gebeurt verhaal rond in de fabriek dat er een dominee uit Capelle a/d Ijssel die een weduwetrooster was en het daarmee behoorlijk druk had.

  De dominee werd ontmaskerd en er verscheen daarover berichten in verschillende huis aan huis bladen. Nou wil het geval dat ik zo’n krantenbericht liet vergroten en er een paar kopieën van had gemaakt, morgens vroeg eerder naar de fabriek gegaan en een ladder gepakt en aan de buitenkant op het raam het ‘bazen’ kantoor geplakt, precies tegenover waar de meest religieuze van het stel zat. Nou je had zijn gezicht eens moeten zien, bijna helemaal gek werd ie er van, maar meteen werd er opdracht gegeven aan de jongste van het stel om het kranten bericht te verwijderen.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Rivieren van bloed met zich meebrengend, hoofden afsnijden, gewoon!!!!!!! doodschieten, en/of elke dag mensen aan het mes steken.
  Als mevrouw dat een verrijking vindt dan heeft ze volkomen gelijk, maar ze luistert niet naar de Kerkvorsten in het Midden Oosten, ze komt ook wel aan de beurt.

  Mij lijkt die mevrouw meer het type van een domme muts die ook een cent in het bakkie wil doen.

  Like

 10. chris zegt:

  @Theresa Geissler. Ik begrijp uw verbazing. Maar het gaat wat ver om te zeggen dat ze (biblebelters) in wezen niet veel anders willen. Daarmee doet u deze mensen geen recht. Ten eerste is er in de biblebelt sprake van een soort inner circle met een periferie.
  In de inner circle bevinden zich (hardwerkende en loyale staatsburgers) die gewoon (zoals de Joden) met rust gelaten willen worden om hun leven te kunnen leiden zoals zij menen dat volgens de Bijbel te moeten doen. Zolang dat min of meer lukt, maken zij zich (helaas) niet al te druk om de oprukkende islam.
  In de periferie bevinden zich de CU stemmers en (een geringer aantal) CDA stemmers die de islam zien als ‘ook een godsdienst’ en niet door hebben of niet willen inzien dat de islam een gewelddadige ideologie is, harde islamkritiek afwijzen en bestrijden en door deze houding de islam in de kaart spelen.
  Ten tweede zijn christenen in het verleden (en nog) zo hard aangepakt door seculieren (die het nu overigens af laten weten waar het de islam betreft), dat zij van de weeromstuit islam zien als een bondgenoot tegen het secularisme.
  Dit alles wordt gefaciliteerd door eigen krant (RD), die ingekapseld is in de msm en eigen politieke partijen SGP en CU, waarvan de laatste openlijk heeft aangegeven de islamisering van Nederland niet tegen te willen gaan en de eerste zich door de serviele opstelling t.o.v. het huidige kabinet, monddood heeft laten maken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goed lezen, Chris: Ik verbaas mij juist níet: Dat was Cathja.
   En verder ligt het feit er, dat vooral de ‘biblebelters’ zich zéér node en knarsentandend hebben neergelegd bij de scheiding van Kerk en Staat en het maar wàt graag anders zouden willen. Dat wordt vooral geïllustreerd door het lange, hardnekkige verzet van de SGP tegen actieve deelname van vrouwen aan de politiek. En je moet er niet aan deken, wat het voor de preventieve geneeskunde zou betekenen als de biblebelt het voor het zeggen zou hebben! Ze staan andersdenkenden dan niet langer bloedig naar het leven, zoals de moslims -was een paar eeuwen geleden óók nog wel even anders- maar hun ideeën over mannen (familiehoofd) vrouwen (‘andere plaats’ in de samenleving) en homo’s (géén plaats in de samenleving) neigen helaas naar dezelfde principes. Ook hier gaat weer op: Het zijn geen pragmátici, wat met zich meebrengt dat ze eigenlijk een stukje vermogen missen om naar behoren mee te draaien in het leven, zoals dat nu eenmaal ís.

   Like

   • tjonge zegt:

    “dat ze eigenlijk een stukje vermogen missen om naar behoren mee te draaien in het leven”
    .
    wie zegt dat ze dat willen theresa ?
    neem nou de amish, prachtige mensen met een moreel waar de hele wereld een voorbeeld aan kan nemen.
    zij leven volkomen NAAST de amerikaanse maatschappij en dat functioneert prima.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    De Amish inderdaad, maar wat denk je van die reli-gekkies HIER in de biblebelt, die nog steeds zitten aan te hikken tegen zoiets als vrouwenkiesrecht?
    Als de Amish zich afzijdig houden van politiek dan houden ze zich ALLEMAAL afzijdig: Niet van: De mannen mogen zich er wèl mee bemoeien en de vrouwen níet.
    De Amish hebben wel sterk afgebakende mannen- en vrouwentaken, maar omdat het zo volkomen en bloc gaat, is er duidelijkheid en bovendien staat het eenieder vrij, te besluiten, of hij er nog toe wel behoren, of niet.
    Maar wat de Amish hebben is uniek! Dat vermogen hebben de meeste refo’s helemaal niet.

    Like

   • chris zegt:

    OK. Ik ga goed lezen. En dan valt mij op dat u wat de biblebelters, die ik een beetje in perspectief probeerde te zetten, niet verder komt dan ‘….dus zal …..wel’. Dat is niet sterk.
    En uw opmerking over die vermeende aversie tegen de scheiding tussen kerk en staat die u meent te signaleren zegt meer over uw opvatting van wat die scheiding zou moeten inhouden dan wat deze werkelijk betekent. Het gaat om een organisatorische en bestuurlijke scheiding. Dat wil zeggen dat de overheid zich op het bestuurlijke en organisatorische vlak niet bemoeit met de kerk, en vice versa. Ook inhoudelijk bemoeit de overheid zich niet met geloof. Dit alles waarborgt godsdienst vrijheid enerzijds en voorkomt anderzijds een theocratie.

    Het principe van de scheiding tussen kerk en staat is dus geen scheiding tussen politiek en religie. Die kennen wij in Nederland niet. Religie mag, net als andere levensovertuigingen, deel uitmaken van onze pluriforme samenleving. Waarom zou een staatshoofd of een politicus wel mogen verwijzen naar theorieën gebaseerd op het werk van Marx, Adam Smith, Thorbecke of de Tocqueville, maar niet naar de grote, zo niet de grootste, inspiratiebron van de mensheid, God?

    En tenslotte uw laatste zin verraadt dat u niet alleen geen affiniteit heeft met deze bevolkingsgroep, maar ook geen zicht hebt welke bijdrage deze groep levert aan de Nederlandse samenleving. En dat ‘naar behoren’ komt irritant en betweterig over.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Chris: Dat spijt me dan: De uitdrukking “Naar behoren” was inderdaad niet zo gelukkig gekozen.Toch heb ik mijn redenen om afstandelijk te blijven tegenover diegenen die “Het Woord Gods” niet alleen als richtsnoer wensen te hanteren voor zichzelf, maar tevens voor anderen, ongeacht, hoe die anderen daar in staan.
    Met de biblebelt heb ik inderdaad geen affiniteit: Mijn persoonlijke slogan “Ik heb de R.K. kerk niet verlaten om er een andere tirannie voor terug te krijgen” geldt niet alleen voor de islam, maar tevens voor díe kringen.
    Christendom kàn een goed antwoord zijn op de islam, maar dan op de pragmatische manier. Als U mij onomwonden vraagt of ik hoop, dat het zwaar beschouwelijke christendom nooit meer enige invloed van betekenis zal krijgen op de samenleving, dan kan ik dat alleen maar met een volmondig ja beantwoorden. Het is niet anders.

    Like

 11. Scheerzeep NU zegt:

  Deze dwaze herders herkennen niet wat de schapen niet eten. Zij maaien het giftige kruid met het gras en mengen dat door het hooi. Daarmee vergiftigen zij de kudde als die op stal staat.

  Zacharia 11
  15 De HEERE zei tegen mij: Neem u nogmaals de uitrusting van een dwaze herder.
  16 Want zie, Ik zal een herder in het land doen opstaan: naar wat dreigt uitgeroeid te worden, zal hij niet omzien, de jonge dieren zal hij niet gaan zoeken, wat gebroken is, zal hij niet genezen, wat nog overeind staat, zal hij niet verzorgen, maar hij zal het vlees van de vette dieren eten en hun hoeven zal hij afrukken.
  17 Wee de herder van niets, die de kudde in de steek laat! Het zwaard zal zijn arm treffen
  en zijn rechteroog. Zijn arm zal helemaal verstijven, zijn rechteroog zal helemaal dof worden.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Dat soort lui zijn nep christenen, U weet wel het soort dat op zondag voorin de kerk zat en te pas en on pas de ‘goede’ christen uithangen, het verraderlijke soort, welke veelal smeerlappen bleken te zijn.

  Like

 13. Republikein zegt:

  Wacht op commentaar van MP, die komt er ongetwijfeld.
  Leuk hé!
  Ook leuk om te horen dat Tom weer terug keert op het ouwe nest!

  Like

 14. johannes zegt:

  TOM HENDRIX
  ik heb me ook afgevraagd waar je was ik veronderstelde dat je met vakantie was of zo iets,ik ben zelf ook een poosje uit de running geweest ,maar ik begrijp nu dat het met jou ook even niet goed ging . vr,groet
  johannes

  Like

 15. Anna zegt:

  Dat West Europa islamiseerd is niet vreemd.
  Er is een groot gebrek aan KENNIS.
  Islamiseren gebeurt als je God en dan bedoel ik de God van de Bijbel niet meer erkend als God maar als een soort ” alwetend vriendje” dat je hem/ God op horizontaal niveau gaat gebruiken als een soort ” eerste hulp bij ongelukken” dat is wat in de laatste 40 jaar in de kerken is gebeurt.
  God niet meer de eer en de plaats geven die hij toekomt.
  De echte relatie tot God, de God van de Bijbel is een verticale relatie!!!
  Maar veel Christenen zijn daar niet meer van gediend die maken het zelf wel uit wat goed is voor hen.
  Door het ontbreken van deze “horizontale boodschap” in de kerk is men vervreemd van de Grote daden van God die nog steeds gebeuren als je goed kijkt zie je het dagelijks.
  ( Wat hier nu in west Europa gebeurt is een voorbereiding op het einde van de tijd waar de Bijbel over spreekt)
  Helaas willen mensen dit niet zien.

  De Christenen die hier in de bovenstaande commentaren genoemd worden van de zgn. Bible belt, dat zijn Christenen die zeer sterk in hun eigen persoonlijke relatie tot God blijven hangen.
  Zij hebben wel dat verticale met God, maar helaas op een manier dat God alleen maar toornig en rechtvaardig is. Daar hebben ze het vaak voor zichzelf heel moeilijk mee.
  In deze categorie mensen zijn er zeer velen die blijven twijfelen aan hun eigen heil en daarom zijn ze deels bang van de grote boze buiten wereld om beachelijk te worden gemaakt.
  Zij zien wel de islam als een gevaar maar denken dat je je naaste moet liefhebben als jezelf, en als je dat niet doet dat God je straft.
  Bovendien is de sociale controle in dit soort groepen heel groot.

  Wat betreft de Nederlandse politiek; wij hebben samen de democratie gemaakt zo hij is.
  En helaas zul je dan AL je medeburgers gelijke rechten moeten geven OOK DE MOSLIM BURGERS. De Islaam weet heel goed dat democratien zwak zijn en zij gebruiken de westerse democratieën om hun religie te implanteren in de westerse samenlevingen.
  Ja het is het paard Troje!!!!!

  God wordt hier in dit stuk over de Duitse kerk door de dominee dezelfde als Allah genoemd.
  Dit is de meest grove theologische leugen die je maar bedenken kunt.
  Gewone Kerkmensen beginnen dit te begrijpen maar als je leiders; predikanten hebt die dit ventileren, dan is de stap naar totaal ongeloof maar heel klein.
  Als mensen ontdekken dat de predikant liegt, krijg je ongeloof.
  En kerk verlating.
  Een predikant die op dit terrein liegt spreekt over andere dingen misschien ook niet de waarheid dus het probleem van de kerkverlating wordt door de voorgangers zelf in de hand gewerkt.
  Ditzelfde principe zie je in Nederland.
  Als een kerk alleen maar horizontalisme aanbied loopt de kerk helaas leeg.

  De Basis voor een gezonde religie is de erkenning van en het vertrouwen op God van de Bijbel.
  Het Christendom is de enige religie waarbij vertrouwen centraal staat en je als mens niet hoeft te werken voor je God.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Enoch ?

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Krijgen we nu nog meer bijbel-les?

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ja , bij mij ben je daar echt voor aan het goede adres .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tja….(zucht) Het is hier dan wel opgezet als een neutraal blog, máár….Een vrijdenkend neutraal blog, zogezegd. En de bijbelminnenden hebben dat nu eenmaal binnen de kortste keren door.
    Wie desondanks de opzet van E.J. Bron in het algemeen op waarde weet te schatten, neemt dat dan in Godsnaam maar op de koop toe, voor zover het in zijn vermogen ligt.
    (Ik zal jullie maar eerlijk vertellen, dat het BertG. intussen weer te machtig geworden is.)
    Seculieren zijn weliswaar ook niet doorlopend bezig met : “Ik geloof niet, ik geloof niet, God bestaat niet, de kerk kan doodvallen enzovoort, maar voor gelovigen blijkt dat dus anders te liggen. Welnu, het zij zo…….

    Like

  • johannes zegt:

   heel goed Anna zo zie ik dat ook .

   Like

  • Cathja zegt:

   Mee eens, @ Anna.

   Like

 16. pieter zegt:

  Henrike kan lullen wat ze wil, dit duitse lid van haar kerk ziet dat vastenfeessie van die afgodendienaars NIET als verrijking en is TEGEN iedere discussie en samenwerking met die Baälpriesters.
  Eigenlijk heb ik het liefst dat ze zich tot het christendom bekeren, of gewoon lekker oprotten naar islamistan ofzo

  Like

 17. joopklepzeiker zegt:

  Als platte 010 er zou ik willen zeggen dat die religieuze snol eens een goeie beurt moest krijgen.

  NEEHEEEE , niet wat u denkt, maar gewoon eens lekker met die rotte evangelische visse inteelt kop langs een ruwe betonnen muur raggen .

  Maar ik zeg het lekker niet.

  Like

 18. Tempelier zegt:

  Tja , dit is nu het probleem van de mensheid , iedereen meent dat hij/zij voor god mag spelen, macht is een lelijk “ding”

  Like

 19. Jules Vismale zegt:

  Henrike Tetz verwacht natuurlijk, dat als zij heel lief en aardig tegen moslims is daarginder in Düsseldorf, zij zich zullen gaan verenigen of civiliseren met christenen, katholieken enz. maar het stupide idee dat deze vriendschappelijk met elkaar omgaan is van den zotte! Het lijkt erop of dit soort linkse volksverraders Duitsland willen verkopen of in de heling doen terwijl er onderling alleen maar broeidende haat ontstaat. Hopelijk lukt het Tetz toch nooit om zulke dwaze ideeën omtrent de akelige islamitische feesten te verwezenlijken en vooral niet als ze de naam van God nog misbruikt ook!
  Wie weet had Henrike Tetz, als ze rond 1930 in Düsseldorf had geleefd en naar de kerk ging, moeten proberen om de fabrieksarbeider Peter Kürten te bewegen om heel lief en aardig te zijn tegen de inwoners aldaar terwijl hij hen jarenlang in gijzeling hield met zijn gruwelijke bloeddorst, verkrachtingen, aanrandingen, moordpartijen en sadisme! En Tetz had misschien nog geprobeerd om Kürten bij haar thuis te gaan uitnodigen om hem op koffie en een apfelstrudel met slagroom te trakteren en hem hierna met bergen cadeau’s te overladen? Hij had haar namelijk allang gruwelijk verkracht en afgeslacht om daarna het bloed van Tetz te consumeren maar het bloed van bepaalde moslims zou Kürten toch al vies in de mond hebben gesmaakt!
  Islamitische feesten zijn in werkelijkheid een grote ramp voor de evangelie en mocht ik ooit nog op bezoek komen in Düsseldorf of Keulen en Henrike Tetz daar tegenkomen dan moet ze alleen niet het hart in haar lijf bezitten mij te gaan dwingen om aan een islamistisch feest mee te doen in naam van God! Ze kan van mij een flinke trap onder haar domme kont krijgen recht de Rijn in en dan is ze hiermee meteen opnieuw “herdoopt”!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s