Een fatsoenlijk man

Screenshot_31

(Door: “Tijl Uylenspiegel”)

Dat schoot door mij heen toen ik de voorspelbare reactie van Alexander P. las over het plan van president Hollande voor het vormen van een Europese regering. Nee, dat dacht ik niet toen ik het artikel of zijn instemming las, maar dat dacht ik heel even bij het zien van de bijgevoegde foto van hem. Zoals altijd zag hij er keurig uit, strak in het pak, geen haartje verkeerd, als je niet beter zou weten zou je hem haast verdenken van homofiele neigingen (wie weet…).

Dat zette mij een beetje aan het denken wat betreft al die andere fatsoenlijk ogende mensen die wij via politiek Nederland hebben leren kennen: Job C., Ad M., Jan-Peter B., Femke H., Wouter B. en zo kun je nog een hele waslijst bedenken. Allemaal fatsoenlijk ogende mensen die keurig ABN spreken.

Maar het beeld staat in schril contrast met hun daden, die zijn namelijk helemaal niet zo fatsoenlijk. Nee wees gerust, ik ga geen opsomming geven van hun wandaden, daar bent u zelf mans genoeg voor. Maar ergens diep van binnen bleef het knagen, wat zijn nou toch de drijfveren van al deze fatsoenlijke Nederlanders?

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurofielen, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op Een fatsoenlijk man

 1. luckybee zegt:

  Dat ziet ja geweldigd uit Iskandar Pechtold de nieuwe Ayatollah van Holland?Whaaaaaaaaaaaaaaahahaha

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ja, blijf er niet in……
   En als je dat echt zo hilarisch vindt, doe je er goed aan, in het vervolg de citaten uit “Het Haatboek” achterwege te laten, anders gaan we op den duur j o u nog hilarisch vinden.
   En ik denk niet, dat dàt de bedoeling is, lucky’…….

   Like

   • anna zegt:

    dat is lucky al …..

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Maar, eerlijk is eerlijk Theresa, de dwarrel is er weer in geslaagd het eerste weliswaar nietszeggende commentaar geplaatst te krijgen. Nu staat hij tot in alle eeuwigheid bovenaan. Noem dat maar geen prestatie.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, daar slaagt-ie herhááldelijk in, Mijnheer Köhler:
    Ik herinner me nog iets van….-zeker een jaar terug:
    Toen had lucky’ ook het eerste commentaar, weet ik nog: Eén zinnetje -weet niet meer wàt- gevolgd door:”Whahahahahaha!”
    Maar de tweede reactie was toen van Martien:
    “Vooral dat “Whahahahahaha” vind ik bijzónder sterk.
    Die voorgaande zin trouwens ook.
    Kan die gek geen perma-megaban krijgen, Webmaster?
    Ik schrijf namelijk óók nog op dit blog.
    Kan, het, Webmaster
    Graag.”
    En dàt ben ik nooit vergeten, want ik lag er om in een deuk! Zodoende.

    Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Plak deze Pechtold lieve mensen…wees niet bleu of bang
  met ’t oog op ’t Nationaal belang toch achter het behang
  hoe je dat doet, kan niet verblote-bipsen
  maar deze kop dient men hooguit te gipsen
  tot mini-borstbeeldje op vleugel of klavier…
  obscene achtergond bij ‘t Muzikaal plezier
  misplaatst collectors item bij de zuivere noten
  maar blijf alert…zelfs dàt zal hij verkloten!
  .
  Jasterke
  .

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend geformuleerd, Tijl Uylenspiegel:
  Zo is het nu eenmaal precies: Het innerlijke leven van ieder mens is al ondoorgrondelijk en met bepaalde politici sta je helemáál voor een raadsel!
  Het enige wat je er bij Pechtold dan wel van kunt zeggen is, dat zijn manier van handelen intern eigenlijk niets tegenstrijdigs heeft: Het patroon klopt:
  Zijn eurofilie, dus ook zijn adhesie met open grenzen stemt precies overheen met zijn immigratie-beleid, zijn afkeer van-nationale, provinciale en lokale- referenda en zijn hàngen aan de eenheidsmunt. -En met de Bilderbergkliek heult hij dan weer vanwege de afkeer van het kritische volksgeluid, die hij met hen deelt.
  Hij is een pseudo-kosmopolitische ijdeltuit, die zich niet kan voorstellen, dat de ‘moderne Nederlander’ tegen bepaalde dingen ànders zou kunnen aankijken, dan HIJ. En als hij daar toch tegenaan loopt, kan hij giftig worden als een gifslang -al heeft hij uiterlijk meer van een schelvis.
  Maar als hij ook nog in ernst meent, dat de islam voor het ‘moderne Nederland’ geen gevaar zou kunnen opleveren, is hij tegelijkertijd weer zo blind als een mól -èn koppig als een ezel!
  Tjonge, de man verenigt heel wat diersoorten in zich, als je het zó bekijkt!

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Niet een Nederlander waar je trots op kunt zijn, maar iemand die meer zichzelf erg belangrijk vindt. Meer een selfkicker.

  Selfkicker is iemand die een kick krijgt van zich zelf, mogelijk uit zelfingenomenheid (wikipedia)

  Jammer dat hij in de Nederlandse politiek zit, komt Nederland echt niet verder mee.

  Like

 5. Robb zegt:

  De drijfveren zijn wel duidelijk…Macht en geld.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  EU-president Donald Tusk zegt bang te zijn voor revoluties als Europa niet één wordt

  Twee van de grootste vijanden van de democratie en vrijheid in Europa, EC-president Jean ‘Fraude’ Juncker (voorgrond) en EU-president Donald Tusk.

  Voor zover u er nog aan twijfelde of het ooit echt zover zou komen: de Franse socialistische president Francois Hollande heeft gisteren in een ingezonden artikel in de Journal du Dimanche de 19 eurolanden opgeroepen om al hun financiële en politieke macht over te dragen aan een euroregering. ‘Wat ons bedreigt is niet teveel Europa, te weinig.’ Dat komt ongeveer neer op een arts die tegen een heroïne verslaafde zegt: ‘Uw leven is in gevaar, niet door teveel heroïne, maar door te weinig.’ Hoe dan ook, nu staatsleiders openlijk een federaal Europa beginnen te eisen, is het definitieve einde van de laatste resten van onze democratie, vrijheid en ons zelfbeschikkingsrecht in zicht gekomen.

  ‘De omstandigheden leiden ons ertoe te versnellen,’ schreef Hollande. ‘Wat ons bedreigt is niet teveel Europa, maar te weinig. Ik heb voorgesteld het idee van Jacques Delors voor een euroregering op te pakken, met de toevoeging van een speciale begroting en een parlement om democratische controle te verzekeren.’ (3)

  ‘Democratie’?

  ‘Democratische controle’, op dezelfde manier als het Europese Parlement zeker, dat alleen ‘ja’ mag knikken tegen de besluiten van de ongekozen Europese Commissie? En hoe durft Hollande het woord ‘democratie’ hier nog bij te noemen, aangezien met uitzondering van de Britten niet één volk in een referendum zal mogen besluiten of het de totale machtsoverdracht aan Brussel wel ziet zitten? Nog even los van het feit dat eerdere referenda straal werden genegeerd (Nederland, Frankrijk, Ierland) of zelfs werden vervalst (Schotland)?

  De Britse krant Independent haalde Europese officials aan die aangaven dat een eurozone regering inderdaad in de maak is. Die zal naast zijn eigen aparte begroting ook zijn eigen premier hebben, en zal de belastingen in de eurolanden gaan harmoniseren, om ‘eerlijke concurrentie’ te bevorderen. Tegelijkertijd zal deze regering –hoe kan het ook anders- belastinggeld van de rijkere noordelijke landen opeisen om de zwakkere broeders financieel te ondersteunen.

  Verenigde Staten van Europa binnen 10 jaar een feit

  Vorige maand ondertekenden de ‘vijf presidenten’ van de EU, waaronder ECB-president Draghi, EC-president Juncker en Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem een document waarin wordt gesteld dat de EU binnen 10 jaar een gemeenschappelijke schatkist moet hebben. Behalve alle staatsschulden worden dan ook alle inkomsten op één grote hoop gegooid, waarna de socialistische herverdeling waar Brussel al jaren aan werkt via het EFSF en het ESM op volle toeren komt, en het welvaartsniveau in het noorden –waaronder Duitsland en Nederland- permanent fors zal worden verlaagd ten gunste van het zuiden.

  Een verarmde, afhankelijke bevolking is immers een makkelijk controleerbare en manipuleerbare bevolking, zo leert de ervaring in eerdere socialistische heilstaten zoals de Sovjet Unie, waar Brussel niet voor niets het complete ondemocratische regeringssysteem van heeft gekopieerd.

  Met de openlijke oproep van Hollande is de machtsgreep van de Europese politieke elite de volgende fase ingegaan. Iedere overgebleven weerstand zal met een volgende, eveneens doelbewust gecreëerde crisis –hoogstwaarschijnlijk opnieuw rond de staatsschulden, aangezien niet alleen Griekenland, maar ook Italië, Spanje, Portugal, Ierland en Frankrijk feitelijk bankroet zijn- worden uitgeschakeld, omdat de nu voorgestelde euroregering dan als enige ‘oplossing’ zal worden gepresenteerd. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Het-begint-Franse-president-roept-eurolanden-op-alle-macht-over-te-dragen-aan-Brussel

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Dijsselbloem mag van mij ook naar de eeuwige jachtvelden;wat een etterbak is dat!

   Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   peterselie1 21 juli 2015 om 11:24

   Wat een expressie heeft die Jan Kloot Dronker toch hè?
   Links zie je z’n verbeten kop terwijl-ie zit te verzinnen hoe hij aan nóg meer geld kan komen en rechts is hij vreselijk geschrokken of ‘geschokt’ vanwege een uiteraard niet voorziene terroristische aanslag:

   Geliked door 1 persoon

 7. Wachteres zegt:

  De EU heeft de macht in handen gekregen en als je heden ten dage als politicus carrière wilt maken, dan moet je pro EU zijn en vooral geen kritiek op de islam hebben.

  Anders kun je het niet alleen in de politiek wel schudden, maar ook als je [later] een overstap wilt maken naar het bedrijfsleven.

  Misschien zijn er aanvankelijk wel idealen geweest met betrekking tot de EU, maar die spelen nu in feite nauwelijks of geen rol meer. Zo dom zijn de politici niet dan ze niet zien waar het met de EU en de islam naar toe gaat.

  Like

 8. Jade zegt:

  De drijfveren van al die fatsoenlijke nederlanders worden uitvoerig besproken
  en doorgenomen tijdens de jaarlijkse Bilderberg conferentie.
  Waarschijnlijk zijn dit rechtstreekse bevelen van de top.
  De jongens achter de Georgia guidestones.

  Like

 9. Jean zegt:

  Dat het een eikel is weten we al jaren maar dat het daarbij ook nog een perverse eikel is is er over, dergelijk ongedierte hoort te hangen.

  Like

 10. Tempelier zegt:

  Het rare met Alex p, hij is toch zo voor de Unie en wereld denken, niet op een eiland zitten ( Nederland ) Maar een wereldse visie hebben. , verder dan onze dijken. Hoe is het dan mogelijk dat je het grootste wereldprobleem niet kunt benoemen( politiekcorrect) en dan met je tunnelvisie ander beticht van bekrompenheid.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  In de oorlogsjaren waren er ook fatsoenlijk ogende mensen die verschrikkelijk fout waren net als deze mensen waren het landverraders pur sang.
  Wat deze mensen bezield kunnen we alleen maar naar raden, geen inzicht hebben en altijd denken dat het gelijk aan hun kant staat of is het de macht of de honger naar geld ??

  Like

 12. Drs.P. zegt:

  Universitair “geschoolden” zien tegenwoordig de hele wereld als een stad waar het goed vertoeven is met hun relatief hoge inkomsten.
  NL is dus een heel klein dorpje in hun kromme gedachten en dat moet verandert worden door samenwerking met heel de EU om er in ieder geval een groot dorp van te maken.
  Dat daarmee tientallen miljoenen mensen verraden worden maakt voor hen niet uit, want men moet tegenwoordig “groot” denken en geen “bekrompen” geest zijn.
  Op het zogenaamde abstrakte denkniveau van dit soort idioten doet de “domme” burger er niet meer toe, men wil iets verhevens.
  Ooit een mail discussie gehad met ene Schinkelshoek van het cda, wat een gigantische mafkees was dat. Hij voelde zich verheven boven al het “domme klootjesvolk”, knettergek was die man.
  Macht corrumpeert en tast hersens aan met blijvende schade!!
  Er staat niet voor niets geschreven: Hoedt u voor de machten der duisternis en de overheden van deze wereld!!!

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Het is overduidelijk wat Alexander de Grote drijft:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/07/20/fotoshopper-grootheidswaan/

  Zonde van dat Hollandse landschap op dat fraaie schilderij:

  Maar zo sluipt die smerige islam er nu langzaam (en steeds sneller) maar zeker in!

  Like

  • Jean zegt:

   Tistochwat, wij zullen die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam uitroeien, zeker weten, al veroorzaakt het de 3de wereldoorlog, die rotzooi moet en zal uitgeroeid worden in Europa, in Afrika hun thuisbasis spelen ze maar hun spelletje maar niet hier, dat wil ook zeggen dat al die troep die overzee naar Europa komt die smeerlapperij zal moeten afzweren en bijdragen aan onze veiligheid, leefbaarheid en welvaart anders volgt snel een retourtje.
   Zolang ze op Europees grondgebied verkeren mogen ze geen eurocent in handen krijgen, verzamelen in leegstaande kazernes waar ze water en brood krijgen en zodra de mogelijkheid aanwezig is retour Afrika.
   Dat heeft niets met racisme te maken maar voor 100% met “veiligheid”.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Jean 21 juli 2015 om 15:15

    Wat ik belangrijk vind, Jean, is leefruimte. Dit land is al overvol en logistiek gezien is er eenvoudig geen plááts voor welke immigrant dan ook. We moeten ook grond overhouden voor de landbouw en voor wat ‘natuur’.
    En nóg belangrijker vind ik het, dat mijn belastinggeld ALLEEN MAAR voor nuttige zaken ten behoeve van de eigen bevolking wordt aangewend.
    Wij hebben recht op een goed leven; hiervoor betalen wij al veel te veel aan de staat.
    Ik heb geen zin in het heilloze project dat ‘help de hele wereld’ heet.

    Like

 14. Republikein zegt:

  Als je in scheiding ligt heb je het niet makkelijk.
  Heb meelij met die arme!

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Wat AP vooral is; een verschrikkelijke burgerturf en wannabee upperclass, zo typerend voor de kleinburgerlijke Nederlandse middenklasse.
  Hun besef van beschaving reikt doorgaans niet verder dan het eten met mes en vork, het spreken met twee woorden, twee maal daags tandjes poetsen en flossen en netjes gepoetste schoenen.
  En AP is toch zo’n Keurige man.
  Kijk toch hoe netjes rechtop hij altijd achter die interruptiemicrofoon staat, onberispelijk gekleed en gekapt ook.
  En hoe hij zijn zorgvuldig door de tandarts onderhouden Elmex grijns de wereld in stuurt. Zo gezond, zo fris, zo gaaf.
  Niet roken, niet drinken en altijd voldoende groente en fruit etend.
  En loodrecht hangen de spierwitte vitrages achter glanzend schone ramen, voor een onkruidvrij tuintje, waar de glimmend gepoetste lease VW naast die voortuin in de carport staat.
  Net zo netjes als AP.
  En niet zoals Wilders, want die is helemaal niet netjes.
  Zij en AP wel.
  En daarom stemmen zij D’66.

  Like

  • Republikein zegt:

   Nou, laat Bertus dit ook meenemen, als ie door de poort is gekomen en aan het klimmen is begonnen op weg maar God, en onderweg nog enige hindernissen moet overwinnen, alvorens hij aankomt bij een man met een baard die zegt dat ie God is en vraagt aan Bertus of ie koffie lust, omdat Hij denkt dat ie,Bertus, wel dorst zal hebben van die klim, en als Bertus dan zegt, ja graag, dat ie dan in zijn handen klapt, waarna AP verschijnt, en
   dat God dan zegt: één twee drie, verkocht, nee, grapje twee koffie.
   Wat een nachtmerrie die neef.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Stomme vraag waarschijnlijk, maar…..Wie is Bertus?

    Like

   • Republikein zegt:

    Hahoeha, dat is de imaginaire vriend van Arie Boomsma!
    Maar Bertus heeft geen islamitische schoonzus gekend, Arie wel.
    Bertus had ook geen respons op de E.O., Arie wel.

    Zo, ga maar weer puzzelen.
    K hoor het wel hoe of wat.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Taljaard, 19.59u. Inderdaad, dat is ten voeten uit, wat uw neef en diens volgelingen uitstralen!
   En het is nog logisch ook: Mensen, die zich zo verschrikkelijk op dat soort dingen focussen, hoeven zich niet bezig te houden met de toestanden om hen heen.
   Want dat doen ze heus niet: Niet met hun mede-Nederlanders en ook niet met de asielzoekers. Die lui met wagonladingen hier binnenhalen is nog wat anders dan je er metterdaad om bekommeren:
   Als ze dat wèl zouden doen, zouden ze misschien nog eens toegeven, dat het zo niet langer gaat; nu ze er niet wezenlijk naar omkijken, kunnen ze hermethisch de ogen blijven sluiten en zich wentelen in hun goedheid en fatsoen. En de gevolgen zijn voor de rest van Nederland!
   Enfin, count your blessings: Er zijn in uw familie ook nog mensen, die wèl verder kijken dan hun neus lang is; één in ieder geval!

   Like

 16. Tistochwat zegt:

  (off topic)

  Ik ken een mopje over de Petrus:

  Petrus staat aan de Hemelpoort te wachten op de zielen die naar boven komen en ziet Jezus wandelen.
  Hij roept hem even bij zich en vraagt: “Kunt u even op de Poort passen, terwijl ik een kleine boodschap ga doen?”
  “Natuurlijk”, antwoordt Jezus, “wat moet ik eigenlijk doen?”
  “Gewoon wat vragen stellen aan de zieltjes die hier aankomen en informeren naar hun achtergrond, hun familie en naar wat ze gedaan hebben in hun leven. Daarna moet u beslissen of ze naar de hemel mogen.”
  “Klinkt vrij eenvoudig! OK, ik let er wel even op…”

  Dus Jezus staat te wachten aan de Poort terwijl Petrus zijn kleine boodschap gaat doen.
  Plotseling komt er een verschrompelde oude man aan.
  Jezus roept hem bij zich en ze gaan tegenover elkaar aan de tafel zitten.
  Jezus kijkt naar de oude man en vraagt: “Waarmee verdiende je je brood?”
  De oude man antwoordt: “Ik was timmerman.”
  Jezus herinnert zich zijn oude aardse bestaan en leunt een beetje naar voren.
  “Had je nog familie?” vraagt hij vervolgens.
  “Ja”, zegt de man, “ik had één zoon, maar ik ben hem verloren.”
  Jezus leunt nog een beetje meer naar voren.
  “Hoe bedoel je, je verloor je zoon? Kun je me iets meer over hem vertellen ?”
  “Wel”, zegt de oude man, “hij had gaten in zijn handen en voeten en ik maakte hem zelf naar mijn evenbeeld. Er was geen seks aan te pas gekomen.”
  Jezus barst in tranen uit, leunt nog meer naar voren en fluistert: “Vader?”
  Ook de oude man leunt naar voren en roept: “PINOKKIO!!!”

  Like

  • Republikein zegt:

   Hahaha, dat is super, lachte me een deuk.
   Thanks, very much!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Leuk mopje, maar het klopt helaas niet:
   Jozef, de man van Maria, was volgens de overlevering tamelijk jong overleden. Voordat Jezus ging prediken in het Heilige Land had hij eerst nog een aantal jaren de timmerwinkel in Nazareth voortgezet om voor zichzelf en zijn moeder de kost te verdienen.
   Je mag het van mij proberen, maar elke bijbelvaste zal je hiermee om de oren slaan.
   En er zijn legio bijbelvastere figuren dan ik! (LOL!)

   Like

 17. Tistochwat zegt:

  de Petrus = Petrus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s