Hamas voorziet zichzelf van materiaal voor tunnels en raketten

Screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

Hamas smokkelt blijkbaar in grote hoeveelheden bouwmateriaal voor terreurtunnels en raketten via de grensovergang Kerem Shalom (foto) de Gazastrook in. Een deel van het materiaal zou verkeerd gedeclareerd zijn, delen van raketten zouden verborgen worden in vrachtwagens met hulpgoederen. Dat melden Israëlische media. Het zou vooral gaan om staalkabels, motoren, houten en betonnen platen voor de bouw van tunnels evenals om elektronica, springstof en speciale brandstof voor de bouw van raketten.

Na de vernietiging van talrijke terreurtunnels door het Israëlische en Egyptische leger was Hamas op nieuwe manieren aangewezen om aan materiaal voor zijn terreuractiviteiten te komen. Blijkbaar beschikt de organisatie over een goed netwerk van leveranciers in Israël en de Palestijnse gebieden, die verkeerd gedeclareerd materiaal aan handelaren in de Gazastrook leveren.

Israël heeft de invoer van materiaal in de Gazastrook gemakkelijker gemaakt om de wederopbouw van de in de jongste oorlog vernielde gebouwen mogelijk te maken. Op grond van hun grote aantal kunnen niet alle vrachtwagens doorzocht worden. Maar af en toe vinden de controleurs iets – onlangs nog een enorme hoeveelheid brandstof voor raketten of onderdelen van elektronica, die verstopt waren in een container vol boter.

Op grond van de financiële noodsituatie van Hamas hebben diens “leden” de afgelopen maanden slechts een paar honderd sjekel gekregen. Naar het heet zullen de volledige salarissen vanaf deze maan weer uitbetaald worden. Het geld komt van de Iraanse president Hassan Rouhani, die met het oog op de atoomdeal met de internationale gemeenschap en de daaraan verbonden opheffing van sancties weer over geld beschikt.

Maar ondanks de honger, de hitte en de financiële noodsituatie hebben honderden arbeiders deze zomer gezwoegd om vanuit de Gazastrook tunnels onder de grens met Israël en de grens met Egypte te graven. Wegens het gebrek aan bouwstoffen schoten de arbeiders maar langzaam op. Dat zou nu kunnen veranderen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Gazastrook, Hamas, Iran, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hamas voorziet zichzelf van materiaal voor tunnels en raketten

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Israel, je kunt maar één ding doen:
  Bulldozer heel Gaza plat en jaag alle bewoners de grens over.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Jammer voor dat geld, ze kunnen daar van wat anders gebruiken, bvb een beter leven in plaats van te proberen de jodem van Kanaan weg te jagen, De God van Abraham kan nooit overwonnen worden.En hij breekt nooit zijn woord zo als dat Allah dat wel kan.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Met dank aan de Europese Unie voor de vele miljoenen aan zogenaamde humanitaire steun !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s