Met Marine Le Pen is het afgelopen met het eurofeest

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

“Als Frankrijk de euro vaarwel zegt, hebben we allemaal geen geld meer”, zeggen de beide bestsellerauteurs Marc Friedrich en Matthias Weik: “Maar ik zit op dit moment in Spanje en praat met de mensen. En ik kan u zeggen: hier gaat überhaupt niets bergopwaarts. De jeugdwerkloosheid bedraagt nog steeds meer dan 50%. Wanneer 750.000 mensen, die goed opgeleid en hier eigenlijk nodig zijn, het land verlaten, dan weet ik niet waar het bergopwaarts gaat. Frankrijk heeft het grootste aantal werklozen sinds decennia. In Italië vertellen ondernemers uit Zuid-Tirol ons dat het eerder slechter dan beter geworden zou zijn. En Zuid-Tirol gaat het nog goed. Ten zuiden van Rome gaat helemaal niets meer.

[…] De staatsschulden en werkloosheidscijfers bevinden zich op een recordhoogte en de industrieproductie in alle landen op een erbarmelijk niveau van 20 tot 30 jaar geleden.

Dat kan en zal niet functioneren. […] Maar laten we eens naar Frankrijk kijken. Los van het feit dat het niet zal lukken om daar een bezuiniging door te voeren zoals we die willen opleggen aan de Grieken, bestaat in het verkiezingsjaar 2017 in ieder geval de kans dat Marine Le Pen de verkiezingen wint. En als zij haar dreigingen, waarschuwingen en bedoelingen waarmaakt en zegt dat Frankrijk uit de euro stapt, hebben we de volgende dag allemaal geen geld meer. En dan is hier het feest afgelopen.” (gedeelte uit een uitvoerig interview van “Focus”over de euro en over het algemeen over de schulden met de beide economen Marc Friedrich en Matthias Weik)

Nóg is het feest echter in volle gang: Griekenland heeft met ons geld schulden bij het IMF en de ECB afbetaald om nieuwe kredieten te krijgen:

Als het land een krediet van de ECB niet zou terugbetalen, dan zou er voor de bank vermoedelijk niets anders opzitten dan de toegestane noodhulp voor Griekse banken – de zogenaamde ELA-kredieten – te stoppen, met als gevolg dat het Griekse financiële systeem zou instorten. Ook het IMF mag Griekenland pas weer onder de armen grijpen als de vervalen betalingen binnen zijn.

In criminele kringen noemt men zoiets “sneeuwbalsysteem”. Wie daarvan de dupe zijn, staat nu al vast.

In “Der Spiegel” is ook sprake van het aanstaande opblazen van ons geldsysteem. Daaraan zijn kennelijk de Duitsers zelf schuld, omdat ze nog enigermate hun begroting onder controle hebben. Wat een pech ook:

De waanzin is dat het opvolgen van de begrotingsregels van de kant van Duitsland deze onbalans verergert. Hoe hoger de Duitse begrotings- en handelsbalansoverschotten, des te geringer de overlevingswaarschijnlijkheid van de eurozone. Lang kan dat niet goed gaan. […] Als iets niet duurzaam is, dan stort het of in elkaar, het muteert, of de duurzaamheid wordt afgedwongen.

De auteur van “Der Spiegel” is voor afdwingen en smeekt bijna om een socialistische euro-regering:

De eerste en volgens mij beste variant zou de hervorming van de eurozone zijn, zoals deze wordt voorgesteld door de Franse president François Hollande. De eurozone krijgt een eigen economische regering. Niet de nationale ministers van Financiën, maar een van hen onafhankelijke regering. Verde ris er een parlement voor de eurozone met een andere samenstelling dan het Europees Parlement. Vooral echter is er een eigen begroting, die gefinancierd wordt middels belastingen en bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een gezamenlijke werkloosheidsverzekering en een bankenafwikkeling. De eurozone zou bovendien het recht hebben om gemeenschappelijke schulden op te nemen.

De Duitsers, Oostenrijkers, Nederlanders en Finnen lopen sowieso al in het hamstermolentje om de rest van de eurozone te alimenteren. “Der Spiegel” is echt een asociaal, anti-Duits blad!

Bron:
www.pi-news.net

Ingekort en vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro. Bookmark de permalink .

12 reacties op Met Marine Le Pen is het afgelopen met het eurofeest

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  De auteur van “Der Spiegel” is voor afdwingen en smeekt bijna om een socialistische euro-regering:

  “De eerste en volgens mij beste variant zou de hervorming van de eurozone zijn, zoals deze wordt voorgesteld door de Franse president François Hollande. De eurozone krijgt een eigen economische regering. Niet de nationale ministers van Financiën, maar een van hen onafhankelijke regering. Verde ris er een parlement voor de eurozone met een andere samenstelling dan het Europees Parlement. Vooral echter is er een eigen begroting, die gefinancierd wordt middels belastingen en bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een gezamenlijke werkloosheidsverzekering en een bankenafwikkeling. De eurozone zou bovendien het recht hebben om gemeenschappelijke schulden op te nemen.”

  Wat ik, zoals steeds als het om de EU gaat, in het bovenstaande mis is wanneer de kiezer, het volk dus, eraan te pas komt. Of is democratie nu officiëel geen hoofdpunt van beleid meer?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Democratie is een vies woord geworden!In hun ogen!Pffff,wat denkt het volk wel?Dat ze ook nog maar iets in de melk te brokkelen hebben?Verkeerd gedacht,dus.Werken voor een hongerloontje,alles betalen wat je wordt voorgelegd,bek dicht houden en daarna met spoed in je kist gaan liggen!En……buigen,buigen,buigen!

   Like

 2. Pingback: Met Marine Le Pen is het afgelopen met het eurofeest |

 3. louis-portugal zegt:

  Maurice Obstfeld, een soort M. Boomgaard dus, vind als nieuwe onderhandelaar van het IMF. dat Duitsland, dus ook Nederland, alle schulden van de zuidelijke landen moeten betalen.
  De amerikanen hebben overal ideën over.

  Like

 4. Idefix zegt:

  “De staatsschulden en werkloosheidscijfers bevinden zich op een recordhoogte en de industrieproductie in alle landen op een erbarmelijk niveau van 20 tot 30 jaar geleden.”

  Globalisatie zal ons welvaart brengen ..Werd ons 15 jaar gelden verteld door de neo liberalen..
  “Wij hebben de kennis…De handjes halen we wel uit het buitenland”
  In elk geval zit de Noord Europese vakman nu thuis of moet concurreren tegen lage loners en kinderarbeid..Terwijl de neo liberale elite de zakken vult of gevuld heeft en er op los leeft ..

  Like

 5. tjonge zegt:

  de eu brengt de nederlander 3500 euro p.p. op, heeft pegtdrol echt gezegt…

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Zo Alexander,mag ik nu dan even vangen;kan ze heel erg goed gebruiken en voor u zijn het peanuts,voor mij een vermogen!Kan ik eindelijk verhuizen uit de zeer :” verrijkte”wijk,waar ik nu moet wonen!

   Like

 6. Het is mis gegaan toen er na 2000 jaar een ouwe sok van stal werd gehaald; de Democratie. Die werd een beetje gemodificeerd om hem nog lekkerder te laten lijken en als lokworst voor de neus van de voorouders van de huidige schapen gehangen die in ruil daarvoor de neven en nichten van de huidige Poederpruiken moesten beroven en onthoofden en de buit aan de opdrachtgevers overdragen. De brave schapen mochten zich nu Das Volk noemen, maar dan op z’n Frans, en mochten ook geloven dat ze voortaan de eigenaren van Het Land, de Staat en de Poederpruiken waren. Dat ze iets te vertellen hadden want democratie. Het ging de hele wereld over, al dan niet voorzien van bommen en valse vlaggen. De Poederpruiken lachten zich de ballen uit de broek over de manier waarop ze de schapen in de zak hadden gescheten.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Wat heeft Marine le Pen met Spanje en Italie te maken?Ik heb gedacht ze is een Franse?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De Europese Unie zou in een normale rechtstaat als een criminele oplichters bende beschouwd worden en alle deelnemers gearresteerd en berecht worden.

  Like

 9. Jean zegt:

  Om hun eigen rotkop te beschermen en te kunnen blijven parasiteren laten ze, de lafaards van IMF, ECB, EU liever 500.000.000 Europeanen de vernieling in gaan ze halen er nog enkele miljoenen gewelddadige barbaren bij om het proces te versnellen.
  Het blijft me verwonderen dat die rotzooi niet uitgeroeid wordt tot in de wortel, iedereen ziet toch wat de lafaards aanrichten? Iedereen voelt het toch dagelijks en ziet het dagelijks en nog blijven ze die lafaards steunen?
  De simpelen van geest staan zelfs op straat met een vlagje in de hand het decadent profitariaat te bejubelen? Wat kan een volk zich dom en achterlijk gedragen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s