ENQUÊTE: FTM-LEZERS ZIJN KLAAR MET DE EURO EN DE EU

Screenshot_7

(Door: Redactie “Follow The Money”)

De uitslag van de FTM euro-enquête laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Veel FTM-lezers geven te kennen dat ze klaar zijn met de euro en deze EU.

Maar liefst 645 lezers hebben op het moment van schrijven van dit stuk (dinsdagmorgen) de moeite genomen de gehele enquête in te vullen. Hieronder de resultaten. Plus per vraag een samenvatting van de lezersreacties. Door met de cursor over de taartdiagrammen te bewegen komen de precieze percentages in beeld.

Lees verder>>>
(h/t “trias politica”)
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, euro. Bookmark de permalink .

18 reacties op ENQUÊTE: FTM-LEZERS ZIJN KLAAR MET DE EURO EN DE EU

 1. luckybee zegt:

  Wie of wat zijn de FTM ?????

  Like

 2. Vederso zegt:

  Gaat het kabinet na zo’n uitslag z’n beleid nu wijzigen? De steekproef is groot genoeg, heb ik wel eens gehoord. ’t Zal waarschijnlijk wel niet.

  Like

 3. Jade zegt:

  Niet alleen FTM-lezers zijn klaar met de euro en de eu…

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Enquete ingevuld

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Het waren banken die Griekenland geld leenden, zonder onderpand, tja de Griekse junk beloofde een hoge rente.
  De bank directies keerden zichzelf vette bonussen uit vanwege de goede gedane zaken.
  Toen al gebleken was dat de junk Griekenland het geleende geld en de te betalen rente nooit op zou kunnen hoesten, feitelijk failliet was, schaften ze nog voor miljarden €uro’s Duits en Frans wapentuig aan.
  Tja, wie z’n gat brand moet op de blaren zitten; beetje jammer voor die vooral Franse en Duitse. banken.
  Duitsland en Frankrijk, beiden met bijzonder dikke vingers in de €U, wilden de schade niet lijden en maakten er een €U probleem van.
  Griekenland moest ‘geholpen’ worden; de banken werden met €U (ons) geld volledig, inclusief de vette rente, uitbetaald, leden ondanks hun falen, geen centje pijn.
  Griekenland was dus niet geholpen, doch had, over onze rug, een veel machtiger schuldeiser gekregen; de €U.
  De bank directies namen er nog maar eens een vette bonus op….

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met de conclusies.
  Ik vond in 2010 al dat men moest stoppen met Griekenland in de €uro te houden.
  Ze hadden er natuurlijk nooit in mogen komen.
  Als je een kleuterklas een emmers snoep voorzet gaan die kinderen ervan lopen snoepen.
  Dat gebeurde met griekenland toen ze gemakkelijker aan geld konden komen.
  Zolang ze hun eigen munt hadden konden ze naar hartelust degraderen.
  Ik ben ervan overtuigd dat als Griekenland UIT de €uro gaat ze met wat hulp van de EU er in 2 a 3 jaar beter voorstaan dan nu en de downsize spiraal ombuigt naar boven.

  Like

 7. Claudia M. zegt:

  Gelukkig begint het licht niet alleen in Nederland te gloren…, ook andere tot ‘Europeaan’ gebombardeerden beginnen zich te roeren. Logisch, want dit kan gewoon niet goed blijven gaan. Ik houd er zelf ernstig rekening mee dat originele pleuris nog wel eens uit kon gaan breken. Niet dat dat voor dames/heren bestuurders wat uitmaakt, die zijn dan met de noorderzon vertrokken, ons blijven de brokken!

  Ook duidelijk dat de groep voorstanders van een Nexit met de dag groeit. Tja, die prachtig voorgeschotelde welvaart blijkt een sneltreinvaart richting afgrond en vernietiging van alles wat ons een beetje nader staat; “het hemd is nu eenmaal nader dan de rok”!

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Niet alleen de FTM-lezers zijn klaar met de euro en de EU maar dit aantal mensen groeit met de dag. Men begint nu pas te beseffen dat men aan alle kanten genaaid worden, ook u favoriete lokale politicus waar u een voorkeurstem aan hebt gegeven naait u waar je bijstaat. Herinner nog goed de omrekenfactor van de oude vertrouwde gulden naar de euro, in 2002 wist al een groot gedeelte van de mensen dat ze genaaid waren, zo simpel is dat. Hoe lang moet het nog duren voor dat bijna iedereen begint te morren over de corporate, megalomane EU?

  Men kan sommige mensen voortdurend bedriegen, en alle mensen een tijdje, maar men kan niet alle mensen voortdurend bedriegen.

  Abraham Lincoln

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Is er nog iemand die in de EU wil blijven?

  Zeker nu politici zo druk bezig zijn om de centrale Macht weer veel groter te maken. De Vrijspreker zegt al vele jaren dat Nederland uit de EU moet. We hebben gepleit tegen de EU-grondwet en het referendum daarover werd ruimschoots met 62% gewonnen door de EUNEE-stemmers.*****
  Maar de politici ritselden het VERRAAD van LISSABON en konden sarcastisch lachend vertellen dat ze die grondwet niet nodig hadden want ze konden konden nu ook alles doen wat ze wilden.
  De Vrijspreker was tegen de invoering van de euro, maar we kregen geen poot aan de grond. Te weinig in aantal die echt willen protesteren. Net als bij het vormen van de Europese Centrale Bank.

  Door het drama Griekenland, dat nog hevig aan de gang is, zien nu veel mensen dat het fout loopt.
  En prompt trappen velen weer in de lokroep van politici:
  Als veel centrale macht niet werkt, dan moet je MEER centrale macht maken”
  De paar laatste dagen hebben we al de kreten gehoord van Europarlement voorzitter Martin Schultz en de Franse premier die pleiten voor een fiscale en politieke unie. “Ein Volk, Ein Reich, Ein Fuehrer” .

  En vandaag komt Christine Lagarde van het IMF vertellen dat ze geen geld meer geven aan Griekenland (Of andere zwakke EU-landen) tenzij die EU-landen ook officieel worden opgeheven en samengevoegd in een complete fiscale en politieke unie: een Federatie! Of de landen moeten weer zelfstandiger worden en hun eigen munt terug-invoeren.
  ZIE:http://www.nujij.nl/politiek/imf-zegt-tegen-eu-dat-euro-niet-werkt-op-deze.32817005.lynkx
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/07/is-er-nog-iemand-die-in-de-eu-wil-blijven/

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Het zou mooi zijn als die 62% EU-NEE stemmers + allen die sindsdien ook wakker zijn geworden zich zouden verenigen tot een machtsblok waar de Haagse jakhalzen niet meer omheen kunnen.
  We kunnen het wel vergeten dat de politieke partijen zich nu zouden gaan inspannen om ons van de Euro te verlossen. Dus buitenparlementair VERZET.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 11. Joshua zegt:

  Alle regeringen en overheden zijn verrot tot in de hersencellen, zij kunnen alleen aan geld en macht denken, voor de rest zijn het zielige ziekelijke stumpers met veel te veel salaris voor wat zij presteren.

  Like

 12. tjonge zegt:

  15% wil een europese regering !
  echt ? zit de hele familie van pegdrol die enquête in te vullen of zo ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s