Berlijn: De onderbrenging van “vluchtelingen” kost 95 miljoen euro

Screenshot_22

(Door: Sigrid Kneist – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds 2010 is het aantal “vluchtelingen” in Berlijn sterk toegenomen. Omdat er nieuwe onderkomens moesten komen, stegen de kosten drastisch door nieuwbouw en de sanering van oude gebouwen.

De kosten voor de onderbrenging van asielzoekers in Berlijn zijn de afgelopen vijf jaar razendsnel gestegen – tussen 2010 en 2014 van rond 2,1 miljoen euro naar bijna 95 miljoen euro jaarlijks. Dit blijkt uit het antwoord van de staatssecretaris Sociale Zaken van de deelstaat Berlijn, Dirk Gerstle, op schriftelijke vragen van Manuela Schmidt en Steffen Zillich, twee parlementariërs van “Die Linke”. In dezelfde periode is het aantal “vluchtelingen” dat geld krijgt volgens de asielwetgeving van 2.700 naar meer dan 11.300 gestegen.

Bijzonder opmerkelijk is echter dat de jaarlijkse gemiddelde kosten voor onderbrenging meer dan vertienvoudigd zijn. Terwijl er eerst nog voldoende capaciteit in de stad voorhanden was, moesten er al spoedig nieuwe onderkomens worden gecreëerd, wat de kosten enorm verhoogde. Omdat ook nieuwbouw of gesaneerde gebouwen nog steeds niet voldoende ruimte bieden, worden veel “vluchtelingen” inmiddels in jeugdherbergen ondergebracht. De exploitanten krijgen dan een bedrag van € 50,- per persoon per dag voor iedere “vluchteling”. Dat is dus in de maand ongeveer € 1500,-

De kosten zullen dit jaar opnieuw sterk stijgen; want er komen steeds meer asielzoekers naar de stad. Er worden dagelijks ongeveer 100 nieuwe “vluchtelingen” geregistreerd; tot het einde van het jaar rekent men in totaal op 30.000 nieuwelingen. Die blijven echter niet allemaal in de stad om hier hun asielprocedure af te wachten. Ze worden deels ook over andere deelstaten verdeeld. Volgens de zogenaamde “Königsteiner verdeelsleutel” moet Berlijn ongeveer 5% van de naar Duitsland komende “vluchtelingen” opnemen.

Bron:
www.tagesspiegel.de
Auteur: Siegried Kneist

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Berlijn, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op Berlijn: De onderbrenging van “vluchtelingen” kost 95 miljoen euro

 1. luckybee zegt:

  De Wansee is groot genoeg,om ze allemaal te verzuipen geloof ik.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Hier ook, dan was mijn eerdere berekening toch juist.
  Er komt noch btw en roomservice bij.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Weg gegooid geld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s