Toestroom van vluchtelingen: Eurotunnel presenteert Frankrijk en Groot-Brittannië een rekening

Screenshot_24

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De exploitatiemaatschappij van de Eurotunnel stuurde Frankrijk en Groot-Brittannië rekeningen van 9,7 miljoen euro, omdat de onderneming op grond van de vluchtelingen toestroom enorme extra kosten moet maken voor veiligheidsmaatregelen en vertragingen.

In een geïmproviseerd vluchtelingenkamp bij Calais in Frankrijk kamperen ongeveer 5000 “vluchtelingen”. Het doel van deze mensen is Groot-Brittannië aan de andere kant van het Nauw van Calais. Hun geplande route: door de Eurotunnel. Maar de onderneming moet de route beveiligen tegen onbevoegde betreding, wat alleen al sinds het begin van dit jaar extra kosten van 13 miljoen euro met zich meebracht.

Met het oog op deze gigantische extra kosten, dienen nu de beide landen – zoals overeengekomen in de verdragen – een deel van deze kosten op zich te nemen. Daarom schrijft Eurotunnel nu een rekening van 9,7 miljoen euro. Groot-Brittannië, dat de immigratie van vluchtelingen sowieso rigoureus wil bestrijden, had de betaling van 4,7 miljoen voor het lopende jaar al toegezegd. Nu wordt dit iets meer.

De belangrijkste oorzaak van de extra kosten zijn volgens Eurotunnel de extra veiligheidsmaatregelen, die ongeveer twee derde deel van de totale kosten bedragen. Het resterende deel wordt door vertragingen en uitval van treinen veroorzaakt, omdat steeds meer vluchtelingen de tunnel binnendringen – en daarbij deels zelfs sterven, omdat ze door treinen gegrepen worden.

Maar in plaats van zich bezig te houden met de wild kamperende vluchtelingen, kijken de Franse autoriteiten quasi werkeloos toe hoe de vluchtelingennederzetting bij Calais steeds groter wordt. Volgens officiële informatie zouden zich daar inmiddels meer dan 2000 personen ophouden, schattingen gaan echter uit van tot 5000 mensen. Maar in Parijs lijkt men erop te hopen dat de mensen de sprong over het Nauw van Calais lukt en de Britten dan de verzorging op zich nemen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Demografie, Eurabië, Europa, EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Toestroom van vluchtelingen: Eurotunnel presenteert Frankrijk en Groot-Brittannië een rekening

 1. Cathja zegt:

  Frankrijk had het niet zo uit de hand moeten laten lopen. Toen de eerste vluchtelingen hun tenten opsloegen, hadden ze kunnen weten dat het de bedoeling van deze gasten was om illegaal Engeland binnen te komen. Er had meteen ingegrepen moeten worden.
  In Hoek van Holland schijnt het vrijwel onmogelijk te zijn om vrachtwagens binnen te dringen en daar is het aantal verstekelingen dan ook bijna nul.
  Waarom kunnen wij iets wel wat de Fransen niet kunnen? Ik verdenk hen van laksheid. Nu is de situatie volledig uit de hand gelopen, enorme claims worden er opgelegd, vrachtwagens worden bestormd en chauffeurs worden bedreigd, de lading is soms waardeloos geworden, kortom, een grote schadepost!
  Waarom heeft men dit toch laten gebeuren? Die Fransen snappen toch zeker zelf ook wel dat de Britten niet op al die illegalen zitten te wachten? Frankrijk had ze zonder pardon moeten uitzetten!

  Nu mogen ze het leger wel inzetten om de boel schoon te vegen, maar Brussel en alle linksen zullen hier wel een stokje voor steken.
  Moedeloos wordt je ervan.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Dat zijn de twee Europese landen waar heen vele moslims graag heen willen.

  Like

 3. Hans zegt:

  Als sprinkhanen.
  Zweden is over 15 jaar een derde wereldland.
  Groot Britannië over 25 jaar.
  Nederland over 35 jaar.
  Fijne toekomst.
  Compleet achterlijk, leeggeroofd en islamitisch.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Zo lang duurt het niet meer,helaas!Met dank aan het volk dat op zijn/haar gat blijft zitten!

   Like

  • Cathja zegt:

   De komende generaties zullen niet meer weten wat democratie is! Ik maak me ernstig zorgen om mijn kinderen en kleinkinderen!
   Wie had dit ooit kunnen denken?
   In Nederland, óns land!

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Pendeldienst voor Afrikanen. Drs. P. De boot is vol ! https://www.youtube.com/watch?v=ygvkZ35Z0-0

  Like

 5. Jan zegt:

  Asielshopper: “Ik heb het recht om in GB te wonen want de Britten hebben Libië gekoloniseerd

  Like

 6. Ine zegt:

  Niemand, maar dan ook niemand zit op die mensen te wachten, hoe lullig dit ook klinkt want het zijn toch mensen. Alleen, wanneer ze hun onveilige land hebben verlaten en een veilig land in hun eigen regio hebben gevonden, is dat land ook niet goed genoeg, omdat ze daar te weinig krijgen. Op naar Europa!!! Maar daarmee zijn ze wel economisch vluchteling geworden. Als wij dit wel zien, waarom dan niet die autisten, die zich regeringsvertegenwoordigers noemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s