Asielcrisis: De stemming slaat om

Screenshot_51

Hongarije doet wat het kan om de asielzoekersstroom tegen te houden: grensbeveiliging in de buurt van Mórahalom

(Door: Norman Hanert – Vertaling: E.J. Bron)

En opnieuw is het Hongarije dat wat betreft grensbeveiliging het voortouw neemt. Nadat het land in het jaar 1989 door middel van een historisch stap het IJzeren Gordijn had neergehaald, zal er nu weer een nieuw grenshek gebouwd worden.

Volgens informatie van het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken zal er eerst een 150 meter lang “voorbeeldstuk” langs de tot nu toe “groene” grens met Servië ontstaan. Later dient er dan een 175 kilometer lang en 4 meter hoog grenshek te komen. Het doel van het plan is het indammen van de illegale immigratie. In de schaduw van de effectieve beelden in de media van de “Lampedusa-vluchtelingen” wordt Hongarije al langere tijd geconfronteerd met een golf van illegale grensoverschrijdingen. De aankondiging om deze in de toekomst te willen voorkomen, heeft buiten Hongarije heftige reacties veroorzaakt. Alsof men in Boedapest van plan zou zijn de Berlijnse Muur inclusief het schietbevel te laten herleven, is er bijvoorbeeld sprake van de “Hongaarse Muur”. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken klinkt al iets evenwichtiger: Dit zou niet het Europa zijn dat hij zich voorstelde, aldus Thomas de Maizière (CDU), maar Hongarije zou een Schengen-buitengrens hebben en deze zou beveiligd moeten worden.

Bij deze kritiek op de Hongaarse regering speelt vaak een behoorlijke portie huichelarij een rol. Weliswaar is ook in Hongarije het aantal asielaanvragen naar recordhoogte gestegen, maar voor de meesten van diegenen die illegaal de grens over komen, is Hongarije slechts een tussenstation. De eigenlijke doelen luiden in de regel Duitsland, Oostenrijk of Zweden. Juist de politiek hier is echter tot nu toe niet in staat gebleken om een probleem, zoals de vloed van illegale immigratie via de zogenaamde westelijke Balakanroute, op te lossen. En omdat Hongarije nu zelf probeert om zich te houden aan datgene wat eigenlijk geldend EU-recht is, vindt Boedapest zichzelf terug in de rol van boeman. Tot 1000 illegale grensoverschrijdingen per dag, die door Hongarije geregistreerd worden, zijn er een signaal voor hoe het EU-asielrecht inmiddels is uitgehold. Een groot deel van de personen, die illegaal de grens van Servië met Hongarije overstaken, zou namelijk al in de beide EU-landen Griekenland of Bulgarije een asielprocedure doorlopen moeten hebben.

Niet anders is de situatie in Duitsland. Hier houdt het Rijksbureau voor Migratie en vluchtelingen dit jaar rekening met ongeveer 400.000 asielzoekers. Proefondervindelijk komen de meeste van hen via zogenaamde veilige derde landen binnen, zodat Duitsland volgens de Akkoorden van Dublin eigenlijk helemaal niet voor hen verantwoordelijk is. Meer nog: ongeveer de helft van alle in Duitsland ingediende asielverzoeken is in feite kansloos, omdat de betrokkenen uit landen afkomstig zijn waar geen sprake is van politieke vervolging. Vooral de Groenen verzetten zich er tot nu toe heftig tegen om landen zoals Kosovo of Albanië tot veilige landen van herkomst te verklaren. Het gevolg van deze blokkerende houding is dat het Duitse asielsysteem zich grotendeels bezighoudt met asielaanvragen die in feite geen uitzicht op erkenning hebben – tegelijkertijd worden de signalen van een overbelasting van het systeem steeds duidelijker.

Explosieve kracht zit echter niet alleen in het falen van de politiek tot nu toe om zulke kwesties op te lossen. Ook het officiële beeld dat de media en de politiek betreffende de asielpolitiek ontvouwen en de alledaagse ervaringen van de gewone burgers wijken steeds meer van elkaar af. In lezersbrieven, in de verslaggeving van de regionale pers en via internet breekt steeds opnieuw een ongekleurde voorstelling betreffende de asielproblematiek door. Het beeld dat daarbij ontstaat, wordt steeds drastischer. Er wordt bijvoorbeeld bericht dat een 20-jarige Marokkaan in Rosenheim er tussen vrijdagmiddag en zondagavond voor zorgde dat de politiek negen keer moest uitrukken. In Flensburg is sprake van een groep van tien minderjarige Noord-Afrikaanse veelplegers die het voor elkaar krijgt om de hele binnenstad te terroriseren. De oprichting van steeds meer nieuwe asielonderkomens over de hoofden van de gedupeerde buurtbewoners heen en een gouddelver-sfeer in de sociale industrie ronden het beeld af.

Intussen dreigt de stemming in de Duitse bevolking om te slaan: de zorgen over de toenemende immigratie heeft voor het eerst sinds 22 jaar de angst voor werkloosheid van de eerste plaats verdrongen, waar onlangs een dochteronderneming van het marktonderzoeksbureau Gfk achterkwam. De uitslag zou alleen maar een voorproefje kunnen zijn, want men moet rekening houden met een verscherping van de hele problematiek. Volgens de ervaringen tot nu toe zijn de asielzoekers die nu komen in veel gevallen slechts een soort voorhoede die door familieleden doelbewust vooruit wordt gestuurd. Via de gezinshereniging kunnen we de komende jaren rekenen op verveelvoudiging van het aantal immigranten via het asielrecht. Duitsland dreigt dan etnisch en maatschappelijk definitief radicaal te veranderen.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Norman Hanert

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, mainstream-media, meningsdictatuur, migrantengeweld, Multiculti, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Asielcrisis: De stemming slaat om

 1. Theodoor zegt:

  Kijk eens naar het rottende en verstikkende politieke gebeuren in Nederland.
  Kijk nou een goed naar wat ze allemaal inmiddels hebben bedorven en,
  Kijk ook een het grote aantal kiezers die gewoon maar blijven stemmen op de partijen waar ze altijd op gestemd hebben.
  Je zou kunnen zeggen, dan verdienen ze het ook.
  Maar er zijn ook andere mensen in Nederland die wel hun nek uitsteken en op bijvoorbeeld de PVV stemmen.
  Hoe lang zal deze ellende nog duren, de Tweede Kamer is op reces, ach laat ook maar, waar hebben ze wel verstand van. Geld harken?

  Like

 2. Don Tessers zegt:

  Zijn het niet alleen instanties en overheden die zorgen voor totale scheve verhoudingen, ook de groenebiopoepers die het hardst schreeuwen om asielrecht, gelijkheid mensenrechten, en nog veel meer onzin die de landen op z,n kop zetten en de gewone burger het in z,n hemd laat staan, want alles is zielig en hulpbehoevend wat de europese buitengrens oversteekt.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ze herkennen nog de tijd dat ze door de Ottomanen waren bezet; het was oor de hongaren geen mooeie tijd, maar ook voor de Serviers , was het geen tijd om te vieren .De haat tegen de Moslims zitten daar heel diep in (Denk aan M’ladic en Karacic.)

  Like

 4. Sjaak zegt:

  En hier een van de asylkontlikkers par exelente !
  Jäger ! De naam is programma !http://www.hartgeld.com/images/cartoons_aktuell/JB-NRW-KASPER-JAEGER.jpg

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Dit is alleen op te lossen door de regering omver te werpen,uit de Eu te stappen en alles terug te sturen;goedschiks of kwaadschiks!Maar zolang het merendeel van de oerstomme bevolking hier niet achter staat is het vechten tegen de bierkaai!

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   U, en alle andere lezers hebben vast wel kennissen die niet meer gaan stemmen omdat er toch nooit iets verandert.
   Tracht aub hen over te halen voor verandering te kiezen, voor de PVV!
   Dat de PVV geen goede mensen zou hebben is kul, kijk maar wat er nu zit…
   Rutte, een geschiedenis onderwijzertje.
   Hennis, hoogste opleiding Schoevers tikgeit.
   Pechtold, veiling roeptoeter.
   Enz.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Tja, het intellect regeert !

  Like

 7. Republikein zegt:

  Mooie foto!
  Buda scheiden van Pest, da’s het beste, zei het 3 jaar geleden bij E.J. Bron.

  Like

 8. Misschien is dat wel de oplossing; zoveel mensen binnen laten dat het ook voor de Gutmenschen niet meer te behappen is, als er zich krottenwijken bij grote steden gaan vormen met grote hygiënische problemen, als de voedselvoorziening onder druk komt te staan en ga zo maar door. Want dat is wat er staat te gebeuren.
  De Gutmenschen wijzen altijd op de doorlopende migraties door de eeuwen heen, maar nog nimmer in de historie van de mensheid zijn zulke grote aantallen tegelijkertijd op drift geraakt.
  En nog niet eerder bestond er een uitgebreid sociaal vangnet, en je hoeft warempel geen geleerde te zijn om te zien dat dit vangnet onbetaalbaar wordt/is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s