MAROKKO: Het proces tegen twee vrouwen, die “te korte” rokken droegen, wakkert de spanningen aan (+ update!)

Screenshot_12

(Vertaling: “delamontagne”)

De afgelopen dagen hebben er in Marokko talrijke demonstraties plaatsgevonden om te protesteren tegen de arrestatie van twee jonge Marokkaanse vrouwen van 23 en 19 jaar. Hun proces begint aanstaande maandag wegens de “schenden van de eerbaarheid”. De twee jonge vrouwen riskeren een gevangenisstraf tot twee jaar.

Op 16 juni werden de twee vrouwen door een menigte aangevallen, toen zij in de souk aan ´t winkelen waren. De menigte vond hun kleding onfatsoenlijk. De twee vluchtten een boetiek binnen om de komst van de politie af te wachten, die hen vervolgens arresteerde wegens “schending van de eerbaarheid”.

Weliswaar staat Marokko bekend als een tolerant land dat het recht op “privéleven” erkent, maar het Wetboek van Strafrecht legt veel restricties op betreffende de vrijheid van expressie en geweten, aldus een specialiste in de interculturele relaties. Deze psychologe, Rachida Azdouz,  voegt hier aan toe dat dit soort gebeurtenissen een gevolg zijn van de maand van de Ramadan, een maand die de religieuze gevoelens versterkt. De arrestatie van deze vrouwen werd mede veroorzaakt door een zeer vaag wetsartikel dat ruimte geeft aan interpretatie. De lengte van een rok bijvoorbeeld kan variëren.

Het is een beetje de gewoonte dat de politie ook als “zedenmeester” optreedt. Maar hoe dan ook, het is niet gebruikelijk dat een menigte zich het recht toe-eigent om diegenen die de godsdienst van ´t land niet respecteren, te berechten.

Een ander nieuw “fenomeen” in dit Noord-Afrikaanse land is dat de rechten van minderheden, die ze verkregen hebben, niet langer worden erkend en zij niet worden getolereerd noch beschermd.

UPDATE:Vrijspraak twee Marokkaanse vrouwen met korte rokjes
(h/t “R.A.F.)

Bronnen:
www.dreuz.info

http://ici.radio-canada.ca

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Krankzinnigheid, Marokko, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

22 reacties op MAROKKO: Het proces tegen twee vrouwen, die “te korte” rokken droegen, wakkert de spanningen aan (+ update!)

 1. Jean zegt:

  En zeggen dat er westerlingen naar dergelijk achterlijk pervers barbaars land “op vakantie” gaan?
  Al kreeg ik 2 maanden “gratis” in een 5 sterren hotel (zouden ze dat daar 5 halve manen noemen?) dan nog zou ik dat aanbod weigeren, nooit of te nimmer naar een moslimland, ik ben niet gek.
  ONS Europa wordt momenteel vernietigd van uit Brussel, daar verzamelen de misdadigers en plannen ze de ondergang van de Europese burgers puur voor eigen profijt, ze hebben geen enkele moeite met 500.000.000 Europeanen te verraden en op te zadelen met barbaars geweld en die daarvoor de geweldplegers ook nog financieel te belonen en te voorzien van alle luxe en weelde, de kromgewerkte oude Europeanen kunnen het uitzoeken want die zijn toch maar overlast voor dat politiek krapuul…
  Laten we “zeer snel” de guillotine terug plaatsen op het marktplein en dagelijks een rotkop laten rollen dan zal na een week terug rust en veiligheid weerkeren in Europa want de rest kun je dan ruiken op 5 km afstand zo sterk hebben ze zich dan bescheten.
  De reeds op pensioen zijnde lafaards horen ook te volgen, niemand met het label EU zal vergeten worden.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Als ik dat feest nog eens mag beleven:graag;ze hebben het verdiend!Stuk voor stuk!

   Like

  • koddebeier zegt:

   voor

   Like

  • Jaan zegt:

   Naar een dergelijk achterlijk land hoeven wij niet op vakantie te gaan. In de meeste steden ben je gewoon in Marokko als je daar rondloopt. We hoeven maar buiten te komen en we zijn al in zo’n achterlijk land beland. In Den Haag is ook een vrouw in elkaar geramd door twee Marokkanen, omdat ze rookte toen ze bij een bushalte stond te wachten.

   Like

 2. Marc zegt:

  Ingang heden ga ik voortaan uitsluitend in minirok door de moslimwijk.

  Like

 3. Marie zegt:

  Marc, 👍

  Like

 4. Joshua zegt:

  Jean zegt:
  25 juli 2015 om 17:36
  De reeds op pensioen zijnde lafaards horen ook te volgen, niemand met het label EU zal vergeten worden.
  Wat bedoel je hiermee Jean, heel veel mensen op dit forum zijn ook met pensioen dat wij lafaards zijn en onze mond en daden niet uit zullen voeren??????????

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Daar bedoeld Jean alle hoge EU functionarissen en hoge regeringsfunctionarissen van de EU landen mee die inmiddels in rijkdom leven van hun meer dan riante pensioenregelingen. Pensioen regelingen die ze zichzelf toebedeeld hebben. Zij zijn de ware schuldigen van de gigantische Europa vernietigde instroom van Mohammedanen en de uitverkoop van de nationale staten. Mocht het anders zijn hoor ik dat, maar ik denk het niet.

   Like

  • Jean zegt:

   Joshua, ik bedoel dat Brits kutwijf Aston en die natte dweil van-RAMP-aaai, die Portugese flierefluiter barbarosso om er maar even 3 te noemen, die liggen lekker achterover met een decadent pensioen en dat voor nooit een flikker uitgevoerd te hebben.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Nou, blijkens de update zijn ze in Marokko nog niet helemáál van het pad af. Al geven bepaalde tendensen uiteraard wèl te denken.
  Justitie en gerecht redeneren kennelijk ‘normaal,’ laten we zeggen, seculier-westers. Maar wàt verklaart zo ‘n, zich plotseling manifesterende volkswoede met zó ’n aanleiding?
  Tóch weer een hernieuwde greep van het fundamentalistisch-islamitische denken op de samenleving, die elders al zorgde voor de verkiezing van een sujet als Erdogan, een opstand ten gunste van de moslimbroederschap…….
  Zodra ze met de gevolgen van hun keuzes geconfronteerd worden, wil het nog wel weer eens afnemen -maar niet zelden zitten ze er dan aan vast, tot bijvoorbeeld een legerleider als Al-Sisi uitkomst biedt. Er moet in een land echter maar nèt zo iemand voorhanden zijn. (In Turkije momenteel niet; daarvoor heeft Erdogan wel gezorgd.)
  Toch kúnnen deze volkswoedes de voorbode zijn van veel meer; een teken aan de wand…..

  Like

 6. mijn-idee zegt:

  Binnenkort in dit theater……………

  Like

 7. Marc in minirok……..?

  Like

 8. assyrier zegt:

  Eu zal wel meer subsidie sturen.

  Like

 9. Marc zegt:

  Nee, géén badpak!

  Like

 10. Marc zegt:

  Anyway, alles waar een moslim wild van word.

  Like

 11. luckybee zegt:

  In Marokko kunnen ze van mij doen wat ze niet laten kunnen alleen hier bij ons ,dat is off limit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s