Waarom de “Palestijnen” geen vrede kunnen sluiten met Israël

Screenshot_23

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Er bestaan twee belangrijke redenen waarom de “Palestijnen” nooit een echt en serieus vredesakkoord met Israël zullen ondertekenen – in ieder geval niet in de nabije toekomst. De eerste is het totale gebrek aan opvoeding tot vrede. De tweede houdt verband met het feit dat er geen leider bestaat die gemachtigd is – of de moed bezit – om zich op zo´n gevaarlijke missie te begeven.

Amerikanen en Europeanen, die het altijd hebben over de noodzaak om het geblokkeerde vredesproces in het Midden-Oosten nieuw leven in te blazen, negeren deze beide factoren. Ze blijven hardnekkig volhouden dat vrede nog steeds mogelijk is en dat de bal bij Israël zou liggen. Waar Europeanen en Amerikanen geen nota van nemen, is dat politieke leiders hun volk moeten voorbereiden op compromissen en tolerantie om vrede te sluiten.

In werkelijkheid is het een understatement om te zeggen dat Palestijnse leiders verzuimd zouden hebben om hun volk op vrede met Israël in te stellen. De waarheid is dat de Palestijnse leiding haar volk al lange tijd tegen Israël heeft opgehitst, tot een punt waarop het bijna onmogelijk is geworden om te praten over welk soort compromis tussen Israëli´s en “Palestijnen” dan ook.

Sinds haar oprichting in het jaar 1994 heeft de Palestijnse Autoriteit (PA) het grootste deel van haar energie en propaganda ervoor gebruikt om Israël te delegitimeren en te isoleren. Ironisch genoeg ging deze hetze daarna zelfs nog verder, toen de PA met Israël aan de onderhandelingstafel zat om te praten over een vredesakkoord.

Als je vrede met Israël wilt sluiten, dan zeg je niet steeds opnieuw tegen je volk dat de Klaagmuur voor de joden geen religieuze betekenis voor de joden zou hebben en in werkelijkheid heilig islamitisch eigendom zou zijn.

Je kunt geen vrede met Israël sluiten wanneer je nog steeds de joodse geschiedenis en de verbindingen van de Joden met het land ontkent. Neem bijvoorbeeld de reactie van Hanan Ashrawi van de PLO op uitlatingen van president Barack Obama, waarin hij de joodse geschiedenis had erkend. “opnieuw heeft hij [Obama] de verhandeling van de zionistische ideologie overgenomen”, zei ze. “Hij nam deze over, toen hij in deze regio kwam en sprak van de terugkeer van de Joden naar hun land en dat dit een joodse staat zou zijn.”

Je zult nooit in staat zijn vrede met Israël te sluiten als je aan je volk en aan de rest van de wereld vertelt dat het zionisme gecreëerd zou zijn om het joodse project van de wereldheerschappij uit te voeren. Precies dit zei de ambassadeur van de Palestijnse Autoriteit in Chili, Imad Nabil Jadaa, tijdens een conferentie over Israëlisch-Palestijnse vrede in Santiago.

Het zal onmogelijk zijn vrede met Israël te sluiten in een tijd, waarin de Palestijnse Autoriteit haar volk vertelt dat Joden wilde zwijnen gebruiken om Palestijnse boeren van hun velden en uit hun huizen op de “Westelijke Jordaanoever” te verdrijven. Precies dat zei de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas tijdens een pro-Palestijnse conferentie in Ramallah.

Volgens de PA hebben Joden ook ratten ingezet om Arabische bewoners van de Oude Stad in Jeruzalem uit hun woningen te verdrijven. Het officiële Palestijnse persbureau Wafa, rechtstreeks ondergeschikt aan het kantoor van Abbas, beweerde in een melding: “Ratten zijn een Israëlisch wapen geworden om Arabische bewoners [van de Oude Stad van Jeruzalem] te verdrijven.” Het persbureau bericht: “Kolonisten overstromen de Oude Stad met ratten . . . Ze laten de ratten vrij om het lijden van de [Arabische] bewoners te vergroten en hen ertoe te dwingen hun huizen te ontruimen en de stad te verlaten.”

Dergelijke boodschappen worden niet alleen door Hamas onder de “Palestijnen” verbreid, maar ook door de door het Westen gefinancierde Palestijnse Autoriteit, die toevallig Israëls “vredespartner” is. De “Palestijnen” luisteren naar deze boodschappen in de moskeeën, in de media en in openbare verklaringen van Palestijnse leiders.

Daarbij komt de wereldwijde campagne van de PA om Israël en de Israëli´s te isoleren, te delegitimeren en te demoniseren. Leiders en vertegenwoordigers van de PA, die Israël blijven beschuldigen van “oorlogsmisdaden” en van “genocide”, stellen hun volk zeer zeker niet op vrede in. Zulke beweringen dienen er in tegendeel toe om de “Palestijnen” tegen Israël te blijven ophitsen.

En het is precies deze hetze die nog meer “Palestijnen” in de armen van de rivalen van de Palestijnse Autoriteit drijft, met voorop Hamas. Als je het niet moe wordt om je volk te vertellen dat Israël geen vrede zou willen en alleen maar van plan zou zijn het leven van de Palestijnen te vernietigen en hun land te stelen, dan is het uitgesloten dat de “Palestijnen” het ooit eens zullen zijn met welke verzoening dan ook, om maar te zwijgen om in te stemmen met vrede met Israël.

Maar het gebrek aan opvoeding tot vrede en de hetze tegen Israël zijn niet het enige probleem.

Het wordt tijd dat de internationale gemeenschap nota neemt van het feit dat er geen Palestijnse leider bestaat die het mandaat bezit een duurzame vrede met Israël te sluiten. Geen enkele leider in Ramallah of de Gazastrook is ertoe gemachtigd een einde te maken aan het conflict met Israël.

Wanneer Yasser Arafat niet in staat was het gulle aanbod aan te nemen dat de toenmalige minister-president Ehud Barak in het jaar 2000 tijdens de onderhandelingen in Camp David deed, wie zou dan Mahmoud Abbas zijn om welke concessies dan ook aan Israël te doen? Arafat werd destijds met de woorden geciteerd dat hij het aanbod zou hebben afgewezen, omdat hij geen thee wilde drinken met Anwar Sadat, de eerste Arabische staatsman die een vredesverdrag met Israël ondertekende en ervoor vermoord werd.

Op veel manieren kan Abbas zich voor de situatie, waarin hij zich nu bevindt, alleen maar zelf de schuld geven. Als je je volk vertelt dat je nooit concessies zult doen, hoe kun je dan een vredesakkoord met Israël ondertekenen?

Wie denkt dat welke opvolger van Abbas dan ook ertoe in staat zal zijn om echte concessies aan Israël te doen, leeft in een droomwereld. Iedere “Palestijn” die het waagt om te spreken van concessies aan Israël wordt onmiddellijk als verrader gestigmatiseerd.

Dit zijn de beide redenen waarom het “vredesproces” in het Midden-Oosten zich in een vicieuze cirkel zal blijven bevinden. Om vrede te sluiten, moet men zijn volk op vrede met Israël voorbereiden. En dat heeft de Palestijnse Autoriteit verzuimd te doen. En dat opnieuw is de reden waarom er in de nabije toekomst geen gematigder Palestijnse leider zal zijn.

Bron:
http://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Stefan Frank

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Arabieren, Barbarisme, dictatuur, Europa, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, PLO, propaganda, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, VS, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom de “Palestijnen” geen vrede kunnen sluiten met Israël

 1. luckybee zegt:

  Hun plan was Israel van de kaart weg te vegen, maar ze zijn te sterk voor ze om dat te kunnen doen; Dus maar met Propaganda, waar zo te zien voor al de linkse Westen hier op in trapten.

  Like

 2. Jaan zegt:

  Er is maar één echte reden waarom er nooit vrede komt met Israel.
  Mamoed de Oorlogshitser is gruwelijk haatdragend tegenover Joden, omdat zij als enige volk zijn
  terroristen religie niet hebben aangenomen. Om die reden dienen tot op heden alle Joden vernietigd te worden. Moslims kunnen nooit vrede met Israel sluiten, omdat land dat ooit moslimbezit was dat altijd dient te blijven. Spanje moet ook terugkeren in de moslimschoot. Wij uiteraard als nieuwe gebieden ook, maar dat is een ander verhaal.

  Like

 3. Anna zegt:

  Een DERDE REDEN is dat israel cq de Joden en het land Israël volgens hen niet mogen bestaan en volgens hen allang de zee in gedreven hadden moeten zijn; pure haat, volgens hen heeft Hitler ( met de moefti van Jeruzalem ) zijn werk niet goed gedaan en dit werk moet worden afgemaakt.

  Een VIERDE REDEN is en dat is eigenlijk de BELANGRIJKSTE REDEN, DAT IS EEN PUUR RELIGIEUZE REDEN de Islaam duldt geen andere religie dan de Islaam.

  Volgens de Islaam is HUN RELIGIE ALLEEN DE ISLAAM de laatste geopenbaarde wil van Allah en daar moet alles. DE HELE WERELD aan onderworpen worden…. Dat heeft Mohammed hen bevolen…. En daar zijn ze nu wereldwijd druk mee aan het werk. ( oorlog vervolging onthoofden aanslagen enz enz ) (Naar goed voorbeeld van Mohammed.)
  Ook West Europa en de rest van de vrije wereld zal onderworpen worden.
  Daar zien we nu de ” voorspelen” al van…..
  Ik hoef ze niet te noemen deze hele blog staat er vol van.

  Het Christendom is voortgekomen uit het Jodendom en daarom moeten ze nu beiden uitgeroeid worden.
  Ook al is ons land allang niet meer Christelijk, OOK EEN SECULIER LAND wordt door de Islaam niet getolereerd.
  Vandaar onze probleem met de moslims…..
  Lees maar over de eindtijd visie van de Sejieten ( O.a. Iran) deze is sterk verweven met wat de Bijbel zegt.
  Maar dan precies andersom.
  ( De Mahdi is hun Jezus en de Bijbelse Jezus is hun antichrist en Jezus zal onderworpen worden aan de Madhi en Jezus zal in de eindtijd zijn volgelingen vertellen dat ze allemaal verkeerd waren en de Islaam moeten aanhangen volgens de Islaam is Jezus zelfs een moslim)
  Hoe kun je het verzinnen maar dit staat echt in hun geschriften…….
  Voor de duidelijkheid de Islaam is pas in ongeveer 635 na Christus door Mohammed bedacht.

  De Palestijnen zijn in dit proces van wereldoverheersing door de Islaam HET SPEERPUNT voor de Islaam.

  Like

 4. ‘Israëlische politie valt al-Aqsamoskee Jeruzalem binnen’

  http://nu.nl/midden-oostenconflict/4095587/israelische-politie-valt-al-aqsamoskee-jeruzalem-binnen.html
  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.667832

  Die moskee is helemaal niet heilig voor de pallies.
  Hij staat daar omdat daar vroeger iets anders stond.

  Like

 5. Jan zegt:

  ‘Palestijn’ richt vernielingen aan op tentoonstelling

  *Palestinian ‘artist’ gets invited to UK to exhibit at Banksy’s “Dismaland”

  * He discovers that some Israeli artists are also at the event and demands that the organisers get rid of them

  * When they do not immediately comply with his wishes he vandalises hotel property to create a piece of ‘anti-Israel art’ on a sheet which he puts on display at Dismaland.

  * Organisers say he may need to remove it because Zionists might be put off buying work

  * He refuses and walks out (and the organisers actually allow all his work, including the sheet to remain)

  * He cries to the papers that he was booted out
  http://edgar1981.blogspot.nl/2015/08/claiming-victimhood-by-demanding.html

  Like

 6. Pingback: Waarom de Palestijnen geen vrede kunnen sluiten | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s