Zweedse Ulla vertelt – Leven in Saoedi-Arabië

Screenshot_17

(Door: Carola Nilsson – Vertaling: “rommel”)

Ulla, 69, heeft al met al acht jaar in Saoedi-Arabië gewoond. Samen met haar man, die toen voor een Zweeds bedrijf in Riyad werkte, heeft ze de normen, wetten, en attitudes in het land in de jaren 1990 van dichtbij mogen meemaken. In dit artikel beschrijft ze haar ervaringen.

– Voordat we daar naar toe verhuisde had ik weinig kennis over de Saoedische maatschappij en cultuur. Voornamelijk omdat er weinig informatie beschikbaar was over het land. Het was in de tijd voordat internet populair werd. Ik wist natuurlijk dat we naar een radicaalislamitisch land vertrokken, maar was niet op de hoogte van de invloed en omvang van de religie.

Mijn eerste ervaring was een beetje een shock.

Ik werd me er al snel en sterk bewust van hoe streng de regels van de islam in Saoedi-Arabië zijn. Ik herinner me als een van de eerste dingen waar ik verbaasd over was dat we geen damestijdschriften het land in mochten meenemen. We kregen ook te horen dat het verboden was christelijke symbolen, zoals een kruisje aan een kettinkje of een bijbel, mee te nemen. Bij aankomst op de luchthaven werd daar al snel op gecontroleerd.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
Rommel

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Arabieren, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

25 reacties op Zweedse Ulla vertelt – Leven in Saoedi-Arabië

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Alles went, zegt men dan. Larie natuurlijk. Als je westers opgevoed bent KAN dit nooit wennen.
  Slechts als je van baby af met dit gif geindoctrineerd bent overleef je en dan vermoedelijk nog met moeite.
  Vooral de laatste alinea is van belang. Samenleven is wel mogelijk als wij ons aanpassen aan hun islamitische cultuur. Op straffe van.
  Deze schets van het islamitische leven moet ons sterken in onze intentie om de westerse samenleving schoon te houden en de hier reeds aanwezige islamieten terug te sturen naar hun geboortegrond. Ook de nakomelingen waarvan men denkt dat die mogelijk verwesterd zijn. De berichten dat nakomelingen van de 2e of latere generatie vaak nog fanatieker en geloviger zijn dan hun voorgangers zijn wat dat betreft niet bemoedigend. Dus toch naar de zandbak terug.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het is een samenleving van nul en generlei waarde !!! Ze voegen niets toe !!

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Ik zit me af te vragen of er wel een samenleven is.
    Samenleven heeft voor mij iets positiefs en dat bestaat daar niet.
    Meer samenvegeteren dus.

    Like

  • zomaar zegt:

   M.A.L.Sion , decennia lang zijn onze westerse leiders in de weer , om een maakbare samenleving te creëren, naar hun idee , hier een link van zo een links gedrocht https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE
   een samenleving die gestoeld is , (wordt),naar een evenbeeld zoals die in Noord-Korea is.
   waar de leiders uitmaken wat je geloofd, hoe je moet leven en werken tot de dood erop volgt, nu heb ik persoonlijk al jaren het vermoeden , dat om de samenleving te knechten onze leiders de islam (moslims) met bosjes onze grenzen over trekken , in het vooruit zicht zouden er ongeregeldheden komen er ten allertijden een groep mensen binnen onze samenleving is , die deze ongeregeldheden , (opstand van het volk, (gepeupel in de ogen der zichzelf benoemende elite !!), neer te slaan met geweld !.

   anders kan ik niet verklaren waarom de islam , (even gruwelijk als het nazisme , fascisme, communisme , enz) ) , geen haarbreed in de weg gelegd word hier binnen onze samenleving,

   zelfs worden zij hier beloond , ondanks dat zij recht tegenover de door ons verworven en bejubelde vrijheden staan , en de spaarzame boodschapper die wijst op naar deze barbaarse doctrine, en de onderdrukking en geweld openbaar maakt van de islam in al zijn/haar facetten , aan de schandpaal genageld word door onze leiders en hun partijen , voor ons Nederland zijn dit resp’, CDA, VVD, SP, GroenLinks, D66 , CU, SGP, 50plus enz , uitgezonderd de PVV en de heer Wilders , die wel in willen zien en verkondigen wat de islam (moslims) voor ons in petto hebben , en tot verveling toe ons hier voor waarschuwen .

   het zij in grove en harde bewoordingen !!, toch de zalvende preken , van de rest partijen bieden geen oplossing , en laten ons knechten door de islam .

   ik hoop dat vele bij een volgende verkiezing hier aan denken , en men stemt voor ons eigen belangen en die van onze kinderen ! , cq kleinkinderen die straks onder de knoet als minderwaardig (slaaf. slavin) moeten leven onder de islam en het Europese communisme

   Like

 2. Anna zegt:

  Betsie Udink heeft een heel leuk komisch boekje geschreven over haar leven als ambassadeursvrouw in Saudie arabie
  Met veel humor beschrijft ze de idiote situatie’ s waar ze in terecht komt.
  Zeer lezenswaard! Titel; Achter Mekka.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Goed artikel, maar het meeste komt me bekend voor.
  Iedereen bekijkt de wereld vanuit z,n eigen ervaringen en vroegere belevenissen.
  Zo kan ik me, alhoewel ik weet ,t niet klopt, haast niet begrijpen dat men veel uit artikel niet weet.
  Ik heb het [on]genoegen mogen smaken om toen ik jong was, dus haast een 1/2 eeuw geleden, ook in die “fijne” moslim-landen te mogen vertoeven.
  Gelukkig niet zolang als die vrouw, (ik begrijp trouwens niet dat zij gewoon niet in Zweden bleef, haar man kon om de zoveel tijd toch op verlof gaan !……………=VOORAL VOOR VROUWEN ZIJN DIE LANDEN EEN HEL ).
  Een van de dingen uit artikel dat me wel trof:”de hooghartigheid en neerbuigende houding van die ARABS t.o.v de buitenlandse christen honden”. d.w.z. de werknemers waar ze van afhankelijk zijn, anders waren zijzelf NIETS .”
  In aflopende gradaties, zij als westerse vrouw stond onder de w-man, dan de arbeiders en nog lager de import(slaven) voor ,t allernederigste werk.
  EN DAN HELEMAAL BOVEN AAN DE LADDER: “de arabs”, het “HERRENVOLK” zoals ze ,t prachtig omschreef.
  Mijn “woede” en walching zijn weer een beetje geluwed, dus ik hou er maar mee op.
  ( p.s. Wie meer over dat land wil lezen, de boeken van Betsy Udink, de vrouw van een vroegere ambassadeur in S.A.
  Geestig en sarcastisch beschrijft zij ,t leven aldaar.
  Er zijn trouwens veel meer boeken, maar in ,t Engels over dit onderwerp .)

  Like

 4. zomaar zegt:

  en dan te weten hoe wij westerlingen (vele van ons ), blijvend een knieval blijven maken richting de islam !!, en de spaarzame westerling die alle misstanden onder de loep neemt , betreffende het racisme , barbarisme, vrouwen onderdrukking , enz , binnen dit geloof .

  verguist en hem/haar uitmaken als fascisten!!, waar zijn blijven de vrouwen van weleer ?, die uit de jaren 60-70 die zogezegde dolle mina’s ?. waar zijn zij offeren zij alle hun dochters aan het gedrocht Islam , en voor de gore kliek uit Brussel, die immers de opzet hebben en hadden om van onze eens zo vrije samenleving een multicultureel kamp te maken !!, een kamp waar de autochtonen Europeaan geboeid moet ondergaan wat de vreemde met hm/haar wil doen .

  Like

 5. Jean zegt:

  Laten wij burgers die islamvuiligheid ONZE regels opleggen en als ze die nier respecteren een flinke rammeling geven en het land uit zetten, heerlijk, prachtig, joepie…., dan komt het terug goed in onze westerse samenleving.

  Like

 6. Berthe zegt:

  ‘Het gesloten koninkrijk’ door Carmen Bin Ladin. Carmen is een moedige, intelligente vrouw, getrouwd geweest met 1 van de 24 broers van Osama Bin Ladin. Er waren ook nog 29 zussen. Ze geeft een treffende beschrijving van het leven in Saoedi-Arabie en van Osama. Carmen is Saoedi-Arabie ontvlucht met haar 3 dochters en gescheiden van haar man. Ik denk dat de genoemde Ulla 1 van haar vriendinnen was/is.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Dit hele relaas straalt naïviteit uit. En om dat te illustreren begin ik maar meteen met iets, waar we bij stilzwijgende afspraak meestal aan voorbij gaan, maar nu dus even niet: De taalfouten.
  Ik had nog maar enige zinnen gelezen, toen ik me al fronsend afvroeg: Wie heeft dit in godsnaam vertaald? Rommel? Hij kwam toch nooit bij mij over als iemand, die de Nederlandse taal niet beheerst. -Het stíkt namelijk van de verkeerde uitgangen -enkelvoud, waar het meervoud moet zijn en dergelijke- en meer ‘oneffenheden.’ Pas bij de passage: “Ze wouden (Ja, wouden)” ging me opeens een licht op: Rommel heeft hier de grammaticale fouten, die er in de originele Zweedse versie al stonden willens en wetens in de vertaling overgenomen, waarschijnlijk om te illustreren dat we met deze Zweedse Ulla niet bepaald met een licht, in ieder geval met een naïeveling te doen hebben. En met recht!
  Ze voert als verontschuldiging voor haar onwetendheid aan, dat het de tijd vóór Internet was, maar dat is doodgewoon geen excuus: Al in de jaren ’70 was de ‘case’ van de ge-executeerde prinses Micha’al reeds bekend, doordat die uitgebreid op schrift was gesteld door de Engelse ‘Nanny’ Rosemary en vervolgens in boekvorm en op film gepubliceerd. En zo sijpelden er meer berichten vanuit die contreien door. Iedereen, die ook maar even zijn hersens gebruikte, kon toen al doorhebben wat de positie van de vrouw daar wàs en wat de islam betekende. Dat deze Ulla zich desalniettemin argeloos in het avontuur stortte en pas ‘verbijsterd’ raakte toen ze er eenmaal middenin zat, ligt waarschijnlijk evenzeer aan haar bepekte horizon en matige opleidingsniveau als aan haar typisch Zweedse naïviteit en ik denk, dat Rommel dit op deze manier heeft willen benadrukken.
  Nou ja, wat ze tóen niet wist, weet ze nú: De praktijk is nog steeds de beste leermeester!

  Like

  • delamontagne zegt:

   Iedereen die naar dat “heilige-land” [ vinden de S.A-ers zelve ] wordt uitgezonden, krijgt van te voren instructies wat wel EN WAT NIET MAG.
   Het laatste is ,t belangrijkste aldaar,………………….vrijwel niets wat wij in Westen gewoon vinden mag.
   Zelfs Betsy Udink, ambassadeurs-vrouw, kreeg van te voren te horen hoe ze zich diende te gedragen.
   Wat ik de afgelopen 10-tallen jaren achteraf bekijkende wel meen te ervaren, is dat de houding van die Arabs daar alleen maar ARROGANTER is geworden.
   Ze weten dat ze de macht van de olie bezitten en de westerse landen verdeeld zijn.
   Toen ik ze daar mee maakte en wel eens in Nl kwam, wist men in NL niet eens wat islam inhield. Ik had absoluut toen geen idee dat dat zovele jaren later zo,n rol zou gaan spelen.
   Als je toendertijd de mensen vertelde van ,t beetje achterlijke ervaringen je met die muslims had, keken ze je aan of ze “,t -in-Keulen-zagen-donderen”.
   HOE- IS-. T- GODS -ONMOGELIJK- DAT- MEN- ZULKE- IDIOTERIE -IN- NEDERLAND- TOESTAAT.! ! ! !

   Like

  • tjonge zegt:

   “Rommel heeft hier de grammaticale fouten, die er in de originele Zweedse versie al stonden willens en wetens in de vertaling overgenomen, waarschijnlijk om te illustreren dat we met deze Zweedse Ulla niet bepaald met een licht, in ieder geval met een naïeveling te doen hebben”
   .
   fout theresa, dat “wouden” wat rommel benadrukt, was een kleine discussie op een ander topic van dvc.
   .
   wouden is grammatisch toegestaan, zie dikke van dale, en dat geeft rommel in dit artikel er ook mee aan, meer niet.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Daarmee worden de àndere grammaticale fouten die ik tengenkwam, niet verklaard.
    Ik ben er nog nooit zoveel tegengekomen in welk artikel dan ook. En het lijkt me stug dat Rommel die zelf heeft gemaakt. Zéér stug.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    ……teGenkwam, zonder n. (maar dat is dus een ordinaire TIKfout.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    tjonge. Het woord: “wouden” als meervoudsvorm gebruiken in de plaats van “wilden” is fout.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Jà, dat ‘wou’ ik óók maar zeggen! (Enkelvoud mag dus wèl.)
    Sommigen maken er in de spreektaal dan ‘wou’en’ van. Maar ook dat is feitelijk bargoens!

    Like

 8. Er zijn wel Nederlanders,die in Saoedi Arabië zich aanpassen totaal gehersenspoeld worden. Toen ik in 1983 in Heerjansdam ging wonen,had ik zo’n Nederlandse buurman,ik kende die cultuur niet, dus dacht : die man heeft daar een zonnesteek opgelopen,die is niet goed bij zijn hoofd. Hij werkte al vele jaren daar voor een baggerbedrijf uit Sliedrecht en bij de eerste ontmoeting zei hij mij over zijn vrouw:luister maar niet naar haar,zij zegt toch nooit hetzelfde. Toen kwam ik thuis van colleges op de universiteit,kwam hij op me af en zei: heb je het al gehoord, in Berlijn is het voor vrouwen verboden om naar de universiteit te gaan,ik was stom verbaasd en zei:het zal wel. Toen belde hij aan,hij wilde zien,hoe mijn echtgenoot de verwarming had verplaatst,daar hij niet thuis was,kwam hij een andere keer wel terug. Toen belde hij op en de echtgenoot nam op,hij had een financiële vraag,oh zei mijn man,daar weet ik niets van, daar moet je voor bij mijn vrouw zijn,die is bedrijfseconoom, dat was dus olie op het vuur en de buurman gooide de telefoon erop,wat moeten wij een asociaal zooitje geweest zijn in zijn ogen, in 1987 kreeg hij een hartstilstand,contact was er niet meer en zijn vrouw dronk elke week 12 flessen sherry,die overleed in 1996 als 60 jarige hoogzwanger met uitgezaaide leverkanker.Haar moeder at zich dood aan pillen en toen ik haar zei:jij zuipt je dood aan de drank,werd ze enorm kwaad,ook daar was geen contact meer mee.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, dat heeft dan ergens ook wel iets weg van veteranen, die knettergek of in elk geval totaal onhandelbaar uit de één of andere oorlog terugkeren. Te begrijpen, trouwens.
   Goeie waarschuwing voor alle westerlingen: Blijf vooral uit die contreien weg; je raakt er totaal de kluts kwijt!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Die buurman kan nooit “meneer” Harry zijn geweest. Hij woont ook ergens in die “contreien” van Sliedrecht.
   Maar zijn afschuw van die idiote arabs is mogelijk nog groter dan de mijne.

   Like

   • Nee hij heette Henk Kievits en Heerjansdam is vlak bij Barendrecht,dat ligt onder Rotterdam en had gewoon hun cultuur overgenomen , hij had 2 zonen,die hij ook niet bepaald menselijk behandelde,waren ze doodziek,moesten ze zich niet zo aanstellen, ze kwamen ook nooit,hooguit om op eerste kerstdag hun vuile was te brengen,die zij dan s’avonds weer schoon meenamen,ander bezoek kwam er nooit.

    Like

 9. luckybee zegt:

  Dat moet voor een Zwedin uit deze vrije land een schok zijn, in een Islamistische land tekomen, waar vrouwen helemaal geen rechten hebben.En waar middeleeuwse straffen openlijk worden uitgevoerd.

  Like

 10. tjonge zegt:

  ulla en haar man hebben fijn hun inkomen te danken aan die barbaren, dus m.i. medeschuldig/medeplichtig.
  .
  daarentegen, die saudisch zien het goed, als wij westerling nu het ook eens zo gingen zien ? ik bedoel daarmee, ik keur hun leefwijze helemaal niet goed, ik walg van hun cultuur, maar, ze laten zich niet beïnvloeden door lieden van buitenaf/een soort van groenlinks/pvda watjes.
  zouden wij, westerlingen, dus ook moeten doen !!! verbod op alle uitingen van islam, haathutten, kopvodden etc.
  tevens moet wij ook ons als herrenvolk gaan opstellen tov die geitenneuqers etc en hen degraderen tot stront.
  .
  dus al met al heb ik wel “respect” voor die saudisch, die laten zich niet door een stel “progressieve” watjes beïnvloeden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s