Servische minister-president over asielzoekers: “Die willen toch alleen maar Duits geld”

Screenshot_60

De Servische minister-president Aleksandar Vučić

(Vertaling: E.J. Bron)

De Servische minister-president Aleksandar Vučić heeft de bewering van de hand gewezen dat mensen uit Servië naar Duitsland zouden vluchten, omdat zij in hun land vervolg zouden worden. “Dat zijn geen asielzoekers. Die willen alleen maar Duits geld”, zei hij tegenover de “Süddeutsche Zeitung”. Politieke redenen om te vluchten zouden niet bestaan. “We doen ons best om de levensstandaard hier te verbeteren”. Daarvoor zou Servië echter ook de ondersteuning van Duitsland en de Europese Unie nodig hebben.

Duitse uitkeringen als interessante bron van inkomsten

Het zouden vooral Roma zijn die Servië richting Duitsland zouden verlaten. Deze zouden het “uit historische redenen moeilijker” hebben, omdat zij traditioneel zeer arm zouden zijn. Andere redenen zouden er niet zijn. Veel asielzoekers uit Servië zouden de Duitse uitkeringen als interessante bron van inkomsten beschouwen, verklaarde de minister-president. Per slot van rekening zou het gemiddelde maandinkomen in Servië om en nabij € 380,- bedragen. “Wij zijn geen racisten en geen nationalisten.” Zijn land zou alle burgers dezelfde kansen bieden, benadrukte Vučić. “Maar er bestaan bij ons geen politieke tegenstanders van de Roma.”

Ook de perswoordvoerder van het Rijksbureau voor Migratie en Vluchtelingen, Mehmet Ata, bevestigde dat de uitkeringen door de staat, zoals een maandelijks zakgeld, een belangrijke reden voor asielzoekers van de westelijke Balkan zou zijn om naar Duitsland te komen. Velen van hen zouden niet weten dat de kansen op een succesvolle asielprocedure zo goed als uitzichtloos zouden zijn, zei Ata tegenover de “Mitteldeutsche Zeitung”.

“En als ze het weten, vinden velen van hen de uitkeringen in de paar maanden voor de beslissing van de asielprocedure voldoende. Dat is genoeg geld om ongeveer driekwart jaar van te kunnen leven in het land van herkomst.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Duitsland, Graaien, Krankzinnigheid, Roma en Sinti, Servië. Bookmark de permalink .

13 reacties op Servische minister-president over asielzoekers: “Die willen toch alleen maar Duits geld”

 1. Cathja zegt:

  Ook hier geldt dat veel te riante uitkeringen een reden voor vele kansarmen zijn om ‘te vluchten’. Terwijl een vluchteling normaal gesproken iemand is die voor geweld, zoals oorlog of geloofsvervolging, zijn land verlaat. Duitsland is mede schuldig aan die enorme aantallen ‘vluchtelingen’. In plaats van te helpen deze stroom in te dammen, houden zij ze in stand, omdat velen zich aangetrokken voelen tot de grote bedragen die ze in het vooruitzicht hebben. Het is toch niet normaal dat bijvoorbeeld Roma driekwart jaar kunnen leven van de uitkering die zij in enkele maanden opstrijken in Duitsland?
  Daarom moet Duitsland, net als Denemarken, de uitkeringen halveren. Dan zullen we nog eens zien of er zoveel immigranten voor de deur staan.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Moslims komen naar ons vluchten om zo de befelen van Allah de wereld voor hem /ze te veroveren.
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)
  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.
  In de a Hadith staat geschreven dat er geen genade bestaan voor de vijanden van Allah , ze moeten gedood worden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Uit historische redenen moeilijker, dat klopt natuurlijk: Roma kiezen er al vanouds voor om aan alles en iedereen làk te hebben en buiten de gemeenschap te leven. Ja, dan dient de armoede zich van tijd tot tijd aan, dat is logisch.
  En dan nog wat: Ze verachten de ‘Burgermaatschappij,’ maar de úitkeringen hebben ze kennelijk toch wel graag! Dat klopt niet helemaal, dacht ik.
  Bovendien valt het vaak niet te controleren, hoe arm ze in werkelijkheid zijn: Er zijn gevallen bekend, die achteraf bekeken bleken óm te komen in de gouden munten en de sieraden, God weet hoe ze er aan gekomen zijn, maar het feit ligt er!
  Roma zijn doodgewoon tuig! Laat ze vooral niet Duitsland binnen! (Maar ja, ze zítten er al…..)

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Gratis geld, onderdak, voedsel, kleding en medische zorg voor ‘reizigers’ of ‘vakantiegangers’ die zich even laten registreren als asielzoeker, maakt het wel erg aantrekkelijk om even aanm te wippen.
  Word je toegelaten krijg je dit levenslang, inclusief je familie; word je teruggestuurd krijg je ook nog eens de reiskosten vergoed.
  Alle mensen die betrokken zijn bij de asiel opvang en rest der zaken zijn je nog dankbaar ook en rekken de procedures; is hun goed betaalde ‘werk’ in stand houden en voor de toekomst verzekeren.
  U, werkende belasting betaler, mag voor alle kosten opdraaien…
  De gemakkelijk te pakken ouderen worden al gekort en de linkse kliek is te dom om te beseffen dat ook hun uitkeringen en/of salarissen in het gedrang komen.

  Like

 5. Ekster zegt:

  Het is niet moeilijk in te zien waarom Roma naar het westen reizen. Werken doen ze uit principe niet, dus gratis geld, voor zolang het duurt, is altijd welkom. En wij maar werken en belastingen betalen.. Gekke Henkies zijn we.

  Like

 6. Hier in mijn stad zie ik ze nog maar weinig bedelen en waarzeggen….mischien vertrokken naar (nog) rijke noorderlijke oorden? Mart Brasil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s