DE ONAANTASTBARE POLITIEKE POSITIE VAN FRANKRIJK

Screenshot_2

(Door: “trias politica”)

Tegen elke economische logica in hebben de leiders van de eurozone-landen besloten om Griekenland een derde bail-out te geven. Niet om Griekenland te ‘redden’, maar om het politieke prestige project ‘de euro’ te redden. Terwijl die redding de Frans-Duitse as onder hoogspanning zet.

Wie wil er nu niet een plek onder de warme Mediterrane zon en je rekeningen betaald krijgen door hardwerkende ‘familieleden’ uit het barre Noorden? Het beste van twee werelden, toch?

U denkt nu wellicht ‘waar gaat dit over? Dit kan toch niet serieus bedoeld zijn?’ Helaas, het is wel serieus, dit is in wezen wat de Franse president Hollande wil. Als spreekbuis voor Latijns Europa. bepleit hij namelijk een meer geïntegreerde eurozone, waar schulden samen gedeeld worden, waar slechte bankleningen gezamenlijk gedragen worden, waar zelfs een gezamenlijke Europese werkloosheidsverzekering moet komen. Met een recordwerkloosheid van ruim drie en een half miljoen Fransen kunt u zich wellicht iets bij de wensen van Hollande voorstellen.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

9 reacties op DE ONAANTASTBARE POLITIEKE POSITIE VAN FRANKRIJK

 1. Cathja zegt:

  Ja, ik kan me wel iets voorstellen bij de wensen van Hollande. Frankrijk heeft zich tot nu toe nooit aan de Europese regels gehouden, waarbij het begrotingstekort niet boven de 3% uit mocht komen. Dit in tegenstelling tot Nederland, die maar bezuinigde en nog eens bezuinigde om vooral aan die 3%-norm te kunnen voldoen (Nederland was daar trouwens een fel voorstander en bedenker van!).
  Hollande wil nu graag alle schulden binnen de Europese Unie op één hoop gooien, maar dat betekent voor de sterke landen een zwaardere belasting van de burgers. En ik vermoed dat hij ook het oog gericht heeft op onze rijk gevulde pensioenpotten!

  Wat een gedrocht is die EU toch! Landen leveren steeds meer soevereiniteit in, en hebben straks totaal niets meer in te brengen als het gaat om inkomens- en uitgavenbeleid. Wég democratie! We zullen moeten wennen aan het leven in een dictatuur!
  Ik zou de bedenkers van al deze slechte plannen het liefst eigenhandig de nek omdraaien!

  Like

 2. luckybee zegt:

  De Euro en voor al Hollande kan de pot op.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Als je deel gaat uitmaken van een kolos waarin je met een beetje veel geluk nog maar 3% inbreng over je eigen land hebt; ben je dan wijs of niet?
  Denk niet wijs…
  Eerst wilden we geen €uro, doch dat onding werd ons toch door het strotje geduwd.
  Het toen nog voornamelijk Nederlandse volk maakte bij referendum bekent dat we geen €U grondwet wilden.
  Een groep vuige landverraders en volksverlakkers, onder leiding van Jan Peter Balkenende, drukte het er onder naam van ‘verdrag van Lissabon’ toch door en maakte ons tot slaaf der €U.
  Ze drukten ons ook nog het ESM gedrocht: https://www.youtube.com/watch?v=Lf0O0sm664M door de strot, gaven onze schatkist weg, inclusief pin-code.
  De figuren die dit hoogverraad gepleegd hebben dienen vervolgt te worden wegens landverraad en soevereiniteits overdracht in oorlogstijd.
  We waren in de Afghaanse oorlog verwikkeld, een oorlog die 22 Nederlanders het leven koste.
  We moeten uit de €U; NU!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Hendrik M. 10:37

   En als we pech hebben verdwijnt op termijn ook nog ons muntgeld, zodat we nóg beter in de tang gehouden kunnen worden! Want wie denkt er oprecht dat ‘Brussel’ geen opdracht zal geven om ons stap voor stap van ons geld te beroven, op slinkse wijze wel te verstaan, ten gunste van de ‘arme(re)’ lidstaten? Zonder dat wij er ook maar iets aan kunnen doen kunnen zij met hun begerige klauwen onze bankrekening beïnvloeden.
   En reken er maar niet op dat dit ooit in ons voordeel zal uitpakken! Dat zou dan de eerste keer zijn als dit wel zo was. Inleveren, inleveren en nog méér inleveren, net zolang tot wij allemaal ‘gelijk’ zijn!

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Links bestaat uit gevaarlijke gekken, die het liefst op een ander mans zak teren !
  SOCIALISM:
  A GREAT IDEA……
  ‘TIL YOU RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY

  Like

 5. Het zou goed kunnen zijn dat de bevolking van de landen die hier het meest onder gaan lijden hierdoor tot een soort van opstand gedwongen worden en dan kun je dus denken aan Nederland en Duitsland.
  Waarbij dan toch ook weleens gewezen mag worden op de woorden van Wilders die al enige jaren roept dat wij uit de €uro en desnoods uit de €U in de huidige vorm zouden moeten stappen, met de dag blijkt meer en meer dat hij gelijk had en heeft.

  Like

 6. Jean zegt:

  Ik kan me van alles voorstellen betreffende die sexmaniak uit Frankrijk maar helaas NIETS positiefs.
  Dat ventje was vroeger een dikke lul, ik bedoel nul, is heden een super lul, ik bedoel nul en zal m.i. eeuwig een grote lul, ik bedoel nul blijven.

  Like

 7. Jaan zegt:

  Doodgaan heeft eigenlijk ook een enorm voordeel. Wat ons nog te wachten staat hoef je dan in ieder geval niet mee te maken. Dat we aan het eind van de waanzin zijn aanbeland, moet je niet geloven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s