Scheurtje in de NAVO: CSU wil Patriot-raketten uit Turkije terughalen

Screenshot_18

De secretaris-generaal van de NAVO,  Stoltenberg, op bezoek bij de Turkse president Erdoğan 

(Vertaling: E.J. Bron)

De militair deskundige van de Duitse CSU, Florian Hahn, eist de terugtrekking van de Duitse Patriot-raketten uit Turkije. Wegens de “aanvallen op de Koerden” is de CSU van mening dat Duitsland en Turkije “steeds minder gezamenlijke doelen nastreven.” Daarmee ontstaat er voor het eerst een scheurtje in de NAVO: deze had maandag nog besloten om het NAVO-lid Turkije te ondersteunen.

Met het oog op het Turkse optreden tegen Koerden in Noord-Irak eist de defensiedeskundige van de CSU, Florian Hahn, de terugtrekking van Duitse soldaten uit Turkije. Het zou zijn gebleken dat de inzet van NAVO-luchtverdedigingssysteem Patriot voor de bescherming van Turkije niet meer noodzakelijk zou zijn, verklaarde de veiligheidspolitieke woordvoerder van de CSU woensdag in het Duitse parlement. De stationering zou tot nu toe een “symbolisch teken van onze trouw aan het bondgenootschap” geweest zijn, zei Hahn. “Gezien de actuele ontwikkelingen moeten we deze inzet grondig heroverwegen.”

Het Duitse leger heeft ongeveer 100 kilometer van de Syrische grens een van zijn Patriot-eenheden in Turkije gestationeerd om het land tegen aanvallen uit het buurland te beschermen.

Hahn bekritiseerde vooral de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan vanwege diens opzegging van het vredesproces met de Koerden. “Erdoğan bewijst met zijn aanvallen op de Koerden eens temeer dat Turkije en Duitsland steeds minder gezamenlijke doelen nastreven”, zei de CSU-politicus. De Duitse regering zou zich absoluut niet voor het binnenlands politieke karretje van president Erdoğan mogen laten spannen.

Maandag nog had de NAVO besloten om Turkije bij zijn strijd tegen de “Islamitische Staat”te ondersteunen. De Turkse luchtmacht heeft echter gebruik gemaakt van de chaos om ook tegen PKK-stellingen in Noord-Irak en tegen vermeende PKK-strijders zelfs op Turks grondgebied op te treden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t : Niek Verheyen

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, ISIS, Koerden, NAVO, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

9 reacties op Scheurtje in de NAVO: CSU wil Patriot-raketten uit Turkije terughalen

 1. luckybee zegt:

  Waaaaaaaaaat de CSU zijn Frans Josef Straus toch nog niet helemaal vergeten?

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Vind ik ook weg die Patriot uit Turkije had daar nooit geplaatst mogen worden.

  Like

 3. Jean zegt:

  Wat zijn de gevolgen van 2 eikels samen? GEVAAR OP KOMST.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Eindelijk een reactie van de politieke maloten over het EU en US verraad van de Koerden. IS-handlangers zitten in Brussel!

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Groot gelijk:terug met die Patriot!Turkije heeft in mijn ogen alle rechten verspeeld,dus:uit de NAVO en nooit,maar dan ook nooit bij de EU!Oh ja,en ook graag alle Turken terug halen;ook die kunnen we missen als kiespijn!

  Like

 6. Assyrier/Syrier. zegt:

  Deze duivelse natie had nooit in de navo toegelaten moeten worden.Ze hebben alle christenen uitgemoordt en zijn daarna Cyprus binnengevallen.Nu willen zij Europa.

  Like

 7. Sjun Demartelaere zegt:

  Wie garandeert er eigenlijk dat Erdogan tot 2023 aan de macht blijft in Turkije? Zijn bondgenoot in het Witte Huis kan binnen afzienbare tijd ook gaan wieberen en het is nog maar zeer de vraag of niet een van de vele door Erdogan benadeelden te weinig te verliezen heeft overgehouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s