Manfred Gerstenfeld in de Wall Street Journal: hoog tijd voor Nederlandse excuses aan de Joden. Maar ik zeg: graag in het kader van een erkenning van de aard van het nieuwe antisemitisme

Screenshot_36

Oost-Jeruzalem, februari 2014

(Door: Martien Pennings)

Mijn kennisname van de literatuur rond de Jodenvervolging in Nederland is ergens gestopt bij het artikel uit 1987 van J.C.H. Blom, “De vervolging van de joden in Nederland in internationaal vergelijkend perspectief”. De conclusie daarin luidde dat het relatief grote aantal vermoorde Nederlandse Joden was te wijten aan de degelijke Nederlandse bureaucratie, die, net als de bevolking zelf, door de “verzuiling” eraan gewend was in bevolkingsgroepen te denken. De Nederlandse Joden waren in dat opzicht niet anders, zoals de beruchte “Joodse Raad” bewees. Vandaar de brave medewerking met de nazi’s. Toen het besef kwam wat er aan het gebeuren was zat men gevangen in het zelf gesponnen web.

Ik ben mij niet bewust van verbluffende nieuwe inzichten op dit gebied die de media hebben gehaald.

Abraham Cooper en Manfred Gerstenfeld hebben de excuses, die het Japanse bedrijf Mitsubishi onlangs heeft aangeboden aan dwangarbeiders uit de periode van de Tweede Wereldoorlog, aangegrepen om er opnieuw op te wijzen dat de Nederlandse regering zich nooit verontschuldigd heeft bij de Joden. Het betoog van Cooper en Gerstenfeld is op 29 juli 2015 verschenen in de Wall Street Journal. De titel luidt: “It’s Time for the Netherlands to Apologize”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Holocaust, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland, Overheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Manfred Gerstenfeld in de Wall Street Journal: hoog tijd voor Nederlandse excuses aan de Joden. Maar ik zeg: graag in het kader van een erkenning van de aard van het nieuwe antisemitisme

 1. Republikein zegt:

  Kwee nie!
  Beerput o.i.d..
  Openbaarlijk ministerie.
  Vriendjes!
  Fluweel!
  Demmink!
  Koenders!
  Nauh, zo kunnen we allemaal iets verzinnen, de waarheid zullen we niet weten.
  Ze hebben er schijt an.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Het beste excuus aan de joden is het verwijderen der islam in Nederland.
  De €U steunt openlijk de islamitische belagers van Israël, daar moeten we dus ook uit!
  Hoe die gevluchte regerings labbekakken daar in Londen reageerden, tja, daar kan ik niks aan doen…

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik hoop van niet.

  Like

 4. Breget zegt:

  Dat zou nu eens een goed initiatief zijn om door een democratische Regering en zijn Bevolking gedaan moeten worden .Goed dat heer Pennings daar aandacht aan besteed.

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Helder stuk Martin Pennings.
  De Nederlandse regering krijgt weer een kans zich te verontschuldigen en boete te doen voor het georganiseerd laten vermoorden van heel veel Nederlanders (Joden). Tot aan de dag van vandaag schaam ik mij daar diep voor en zal daarom ook in principe ALTIJD voor Israel zijn.

  Naast het diepe antisemitisme van de islam zijn er op nog veel Nederlanders die het licht niet in de ogen van joden gunnen. Er zijn zelfs mensen die dat ook niet gunnen bij PVV’s.
  Fijn links volkje nietwaar?

  Ook Frankrijk laat Franse mensen (joodse) vluchten omdat ze niet luid, helder en hard (doorzetten) genoeg zijn de Islamitische jodenhaat de kop in te drukken. De Islamieten hebben toch een keuze nietwaar, aanpassen aan de wetten van het gastland of anders ben je niet welkom en kun je vertrekken en daarbij ook geen geldelijke ondersteuning meer geven om te leven in een dan vijandig land.
  Nederland zou dat ook kunnen doen.

  Met het vertrek van de Franse Joden gaat ook veel verstand het land verlaten, in ruil daarvoor krijgen ze het kortzichtige langetenengeloof van Mohammed terug met veel volgers. Een hele vooruitgang……………….. oh wacht.

  Like

 6. Tsur Fazbeq zegt:

  Tja kijk eens naar de manier waarop de Nederlandse regering omgaat met het bloedbad in dat Indonesische dorp, ik ben even de naam kwijt, anderhalve nabestaande kreeg nog een financiele schadevergoeding. Fast forward naar Sbrenica, daar zal ook wel nooit de hele waarheid boven tafel komen. Gerstenfeld beweert dat de Nederlandse PR machine nogal goed werkt….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s