Dunam na dunam – hoe de Joden Israël vormden

Screenshot_38

(Door: Xavier Everaert)

De geschiedenis van het ontstaan van Israël, leert ons veel over de rol van particuliere joden in de opbouw van een eenzame lap beschaving in een woestijn waar geweld wet is en achterlijkheid koning.

Als tiener en in mijn eerste studentenjaren was ik, net als zoveel onwetenden, een vurig voorstander van de ‘rechten’ van de Palestijnen, en een hevige tegenstander van het zionistisch imperialisme. Toen ik mij begon in te lezen in de geschiedenis van Palestina, was die intuïtie niet langer houdbaar. De geschiedenis van de Palestijnen is een geschiedenis geschreven in bloed; het is een verhaal van gemiste kansen.

De geschiedenis van de joodse kolonisten daarentegen bewijst het belang van culturele inbedding van innovatie, geestdrift en arbeidsvreugde. Iets wat totaal afwezig blijkt in de islamitische cultuur. Niets legt de rotte fundamenten van de islamitische cultuur zo pijnlijk bloot als het tragisch masochisme van de Palestijnen in Palestina.

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Historie, Islam, Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dunam na dunam – hoe de Joden Israël vormden

 1. Republikein zegt:

  Yep.
  Want Zijn goedertierenheid is tot in der eeuwigheid.
  En Amen

  Like

 2. luckybee zegt:

  Je kan zien dat Kanaan het land is van de Joden;bij het oprichten van Israel wisten de Joden precies war water te vinden is, dat kunnen alleen mensen dat eeuwig daar hebben geleefd.Bomen hebben water nodig.

  Like

 3. Jan zegt:

  ‘Bruid van Palestina’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s