Naïef Europa krijgt opnieuw hogere rekening voor Griekenland

Screenshot_6

(Door: Michiel Dijkstra)

Het Internationaal Monetair Fonds leent vooralsnog geen geld uit aan Griekenland. Dat gaat Europa hoe dan ook meer geld kosten.

Dat had Europa kunnen zien aankomen: het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil niet meedoen aan de derde noodlening aan Griekenland. Wat is er aan de hand? Op 13 juli, na een 26 uur durende vergadering, zegden eurolanden Griekenland nog eens 85 miljard euro aan noodleningen toe.

Het plan was dat 50 miljard euro zou komen uit het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), het potje dat eurolanden hebben voor noodgevallen. De overige 35 miljard zou komen uit de verkoop van Griekse staatsbedrijven en van een extra lening van het IMF. Vooral van het IMF dus, want die staatsbedrijven brengen natuurlijk niets op.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Griekenland, IMF, Naïviteit, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Naïef Europa krijgt opnieuw hogere rekening voor Griekenland

 1. Jean zegt:

  Hoe lang gaan wij die griezels van IMF, ECB en EU nog verder ons leven laten verpesten?
  Laten we dat gespuis gewoon ophangen en we spreken er nooit meer over, opgeruimd staat netjes en zeker als het echte vuiligheid betreft.
  Er zijn 2 groepen misdadigers in Europa die uitgeschakeld moeten worden nl. IMF/ECB/EU en de islam want beide brengen armoede, ellende, geweld, criminaliteit, corruptie en verderf door het zelf toe te passen en te importeren.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Het kan niet op! Opnieuw zullen de lidstaten de knip moeten trekken om Griekenland financieel te ondersteunen, en zoals van diverse kanten is voorspeld zal dit niet de laatste keer zijn! Maar ik las in De Telegraaf dat we het economisch erg goed doen, dus mogen we niet klagen. Als kers op de taart volgt er uiteraard ook weer een stevige naheffing uit Brussel, want als je het zó goed doet verdien je een pak voor je broek!
  Op deze manier komen we natuurlijk nóóit vooruit. En áls we al een stap vooruit hebben gezet, zorgen Brussel en Griekenland wel dat we er minstens twee achteruit moeten zetten, om te kunnen voldoen aan de eisen van onze onderdrukkers (Brussel).

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten van de explosief stijgende aantallen asielzoekers. Die moeten we allemaal te eten geven, en nog veel meer.
  Wat zou het een royaal gebaar zijn van onze koning en koningin als zij spontaan hun vakantiegeld zouden inleveren en dat ter beschikking zouden stellen voor hulp aan die zielige getraumatiseerde oorlogsslachtoffers! Het moet hen toch bekend zijn dat we zo onderhand niet meer weten waar we al die mensen moeten bergen, en dat het ons allemaal enorm veel geld kost? Als je zelf zo royaal verdient en woont, zou een bijdrage uit solidariteit erg welkom zijn!

  Het stukje salaris wat wij maandelijks he-le-maal zelf mogen besteden wordt steeds kleiner. De belastingen zullen weer stijgen, de ziektekostenverzekering op termijn ook weer, evenals het eigen risico, maar de spaarrente is inmiddels alweer gedaald, zo berichtte de Rabobank me.

  Fijn allemaal! Toch allemaal een zonnig weekeinde gewenst.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Cathja:solidariteit van ons koninklijk huis?????Hahahaha,die kijken wel zo ontzettend op het volk neer;dat wilt u niet weten!Wij zijn alleen goed en noodzakelijk om hun forse bankrekeningen te spekken!

   Like

   • Jean zegt:

    Die nog resterende clubjes parasieten rest geen lang parasiterend leventje meer, die ziekelijke folklore komt steeds meer mensen de strot uit, miljoenen verkwanselen aan wat handjeszwaaiers is er zwaar over in tijden van besparingen.
    Eerst die troep opruimen en de massa importparasieten eruit zetten dan de nutteloze instellingen opdoeken, de vreemdelingenindustrie sluiten en de belastingen minimaal halveren dan pas komt alles terug goed.

    Like

   • Cathja zegt:

    Mijn opmerking was lichtelijk ironisch bedoeld. Ik weet drommels goed dat ons koninklijk huis alleen maar met de mond begaan is met het lot van ‘die arme asielzoekers’, maar in hun hart spreken zij andere taal. Ik had er even een knipoogje bij moeten zetten.

    Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Zelfs met de woordbreuk en alle andere leugens zal de verachtelijke landverrader Rutte weer met een vertrokken smoelwerk, wat voor lachen door moet gaan, bij het bewuste kruisje tekenen.Ons, Nederlanders opzadelend met de schulden die Griekenland aan banken had.
  We moeten uit die €U, die we nooit gewild hebben.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Wanneer kiesen wij Wilders en de PVV ?. dan is met betalen helemaal afgelopen

  Like

 5. Jan zegt:

  Zit je net te eten komen de sprinkhanen: voorbeeld Skala Sikaminea, Lesbos

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s