Onthoofdingzwaarden en baseballpetjes: Islamitische Staat opent eerste souvenirwinkel

Screenshot_9

Er circuleren foto’s op Twitter van een souvenirwinkel die terreurgroep Islamitische Staat (IS) geopend zou hebben in de bezette Irakese stad Mosul. Zwarte vlaggen, T-shirts en baseballpetjes met het logo van de jihadistische beweging worden er volgens de nieuwszender RT verkocht, naast het type zwaarden dat kan worden waargenomen in de onthoofdingsvideo’s van de terreurorganisatie.

Op verschillende Arabische Twittter-accounts werden de voorbije weken beelden verspreid waarop een grote souvenirwinkel te zien is die schijnbaar bezocht wordt door strijders van Islamtische Staat.

De winkelrekken zijn gevuld met vlaggen van de organisatie, Kalasjnikovs, dolken en militaire kleding. Sommige waarnemers zien dat als een zoveelste teken dat de jihadistische beweging echt bezig is met de opbouw van een functionerende staat.

“Deze groep heeft zich absoluut toegelegd op de ontwikkeling en uitbreiding van zijn staat en dit kan dus niet louter als een symbool worden bestempeld,” verklaarde Andrew March, professor politieke wetenschappen aan de universiteit van Yale, tegenover de televisiezender.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)
Express.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Irak, ISIS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Onthoofdingzwaarden en baseballpetjes: Islamitische Staat opent eerste souvenirwinkel

 1. Tja….het is menens maar dat wisten we al.
  Hier nog wat plannen van IS voor de toekomst.

  “IS plant ‘het einde van de wereld’. De terreurbeweging wil de ‘ultieme’ confrontatie aangaan met de VS. Dat moet dan gebeuren in India. Een en ander blijkt uit een ‘geheim’ document. Verder moeten ze (het Westen) maar accepteren dat het kalifaat over de ganse wereld zal heersen en dat iedereen die rebelleert tegen Allah, onthoofd zal worden.”
  http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2408971/2015/07/31/IS-plant-het-einde-van-de-wereld-met-ultieme-strijd-tegen-VS.dhtml

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik heb hier maar een woord voor: DOODZIEK!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dus geen tulband meer maar baseball petjes?

  Like

 4. Republikein zegt:

  Afschuwelijk.
  Het toerisme loopt terug, dat wel.
  Idioten.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Zit er nog prijsverschil in een 3 keels of 5 keels zwaard, meer of minder zichtbare bloedresten?
  Lijkt me ook dat een goede messenslijper daar goudgeld kan verdienen; gewoon ergerlijk om aan te zien hoe lang ze op zo’n schraai nekje zitten te klooien.
  Gelukkig mogen de moslims hier eerst op schapenekjes oefenen, zodat ze niet onvoorbereid aan mensennekjes beginnen…
  Ja, dat IS is een echt vredevolle menslievende islamitische organisatie, die als vanzelfsprekend niets met de islam te maken heeft.

  Like

 6. Gezien de grote tegenstrijdigheid: onthoofdingszwaarden en baseballpetjes kan ik niet anders concluderen dat het hier een zooitje ongeregeld betreft wat helemaal niets met wat voor ideologie te maken heeft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s