Uit een interview met Nicolai Sennels

Screenshot_40

Nicolai Sennels

(Vertaling: “Vederso”)

(Het interview werd gepubliceerd in “Danskeren”, een tijdschrift voor en van “Den Danske Forening” – een organisatie gestart door oud-verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog).

(…) mensen opgegroeid in een cultuur die hen geen alternatieven voor de islam of het islamitische wereldbeeld geeft, hebben ook deze mensen [individuele] mogelijkheden. Helaas zijn ze gevangen in een totalitair systeem dat hen dwingt om anderen slecht te behandelen – volgens de sharia – en daarmee hun eigen verstand en hun eigen leven met meer pijn te vullen. Dit dient ons mededogen ten aanzien van moslims te wekken en de wens om de islam te veranderen – of z’n macht te beperken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat mensen zich gedragen naar hoe ze zich voelen. Als ze zich slecht gedragen, is het omdat ze zich slecht voelen. Dit betekent niet dat je niet streng kunt zijn of geen dwang kunt gebruiken. Maar de onderliggende motivatie moet medeleven zijn en de wens om een ​​minimum aan noodzakelijke of educatieve schade toe te brengen.

Danskeren: Hoe is jouw interesse voor politiek begonnen?

Nicolai Sennels: Eigenlijk ben ik niet bijzonder geïnteresseerd in politiek. Er zit te veel tactiek en ego in. Ik ben geïnteresseerd in vrijheid en dat mensen zich goed voelen. En hier zie ik de islam als een bijzonder probleem. De islam is meer politiek dan religie en hij ontneemt zijn volgelingen de fundamentele mensenrechten en geeft opdracht elkaar en de rest van ons slecht te behandelen.

Als de islam een ​​politieke partij was geweest, was hij uitgejouwd en al lang geleden verboden. Maar omdat moslims zo gemakkelijk te beledigen zijn – wat naar mijn mening voornamelijk te wijten is aan een slecht zelfvertrouwen – en omdat hun ideologie is gecamoufleerd als een religie, durven maar weinigen te wijzen op voor de hand liggende fouten met betrekking tot de islam en z’n gevaarlijke kenmerken.

Danskeren: Waarom migreren mensen vanuit de islamitische wereld?

Nicolai: Omdat het niet werkt. Culturen waar geloof belangrijker is dan kennis en waar mensen aan strikte, religieuze teugels worden gehouden in plaats van vrij te ontdekken en hun potentieel te ontwikkelen, zullen altijd falen. Geloof creëert geen wetenschappelijke doorbraken en waar de sharia domineert bestaat een catastrofaal tekort aan mensenrechten. Het resultaat zal arme en onvrije gemeenschappen betekenen. Daarnaast zijn er natuurlijk de religieuze leiders die een voordeel zien in het verspreiden van de islam door middel van emigratie.

Ik kan me ook heel goed voorstellen dat er krachten in de EU zijn die er een voordeel in zien onze nationale identiteit door middel van immigratie uit vreemde culturen te vernietigen. Een zwakkere nationale identiteit maakt ons psychologisch gevoelig voor supranationale identiteiten, zodat we ons meer gewillig aan het antidemocratische regime in Brussel onderwerpen.

Het kan ook zijn dat er grote banken zijn die er van kunnen profiteren onze landen geld te lenen, geld om bijstandsuitkeringen voor immigranten te financieren. Sommige van deze banken kunnen ook iets te zeggen hebben op politiek niveau en daarom dus onze democratie kunnen beïnvloeden om ons open te stellen voor meer immigratie. Hoe dan ook, de islam is het grootste probleem.(…)

… In een democratische samenleving heeft iedereen de kans en de verantwoordelijkheid om de toekomst van zijn of haar kinderen en de toekomst van zijn of haar kleinkinderen vorm te geven. Ik denk dat velen deze basisvoorwaarde van het leven in een democratie zijn vergeten.

Eén van de redenen voor onze avonddemonstraties is om de mensen hier aan te herinneren. Hier kun je op een maandag naar toe gaan – of meerdere maandagen – en met een open gezicht de straat opgaan, onderwijl goed beschermd door veel politie. Dan help je om moed en inspiratie aan onze medeburgers te geven. Tegelijkertijd steun je de vrijheid van meningsuiting en iemand laat de “islamisten” zien dat wij niet-moslims niet bang voor hen zijn. En het is natuurlijk een poging om onze politici wakker te schudden.(…)

(Nicolai Sennels is de organisator van de wekelijkse wandelingen van de Deense Pegida; nu onder hun eigen naam: “Voor Vrijheid” – vert).

Bron:
http://10news.dk

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Counterjihad, Denemarken, Islam, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

5 reacties op Uit een interview met Nicolai Sennels

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nicolai Sennels bepleit medeleven en de wens om een minimum aan noodzakelijke en/of educatieve schade toe te brengen als onderliggende motivatie in verband met de bestrijding van de islam/ moslims.
  En dat is volkomen terecht, want een dergelijke motivatie behoedt ons om in dezelfde fouten te vervallen als die van de islam.
  Het is al een paar maal voorgekomen, dat ik – en bijvoorbeeld óók Martien Pennings- er op werden aangevallen, dat wij lieten merken, weliswaar vóór de strengste berechting, c.q. vonnissen voor extremisten èn landverraders te zijn, maar tégen bijkomende pesterijen en vernederingen -iets wat , ook alweer, typisch ‘des moslim’ is. Het werd ons bepaald niet door iedereen in dank afgenomen. Maar toch zie je hier, dat iemand als Sennels een soortgelijk criterium aanhoudt.

  Like

 2. Jaan zegt:

  De onderliggende motivatie moet medeleven zijn volgens Nicolai Sennels.
  Dat is toch wel een erg dwaze opmerking in de trant van keert hun Uw andere wang toe. daar zullen ze met liefde gebruik van maken. Daarbij voelen ze zich eerder goed dan slecht.
  de enige remedie is: schop ze eruit: Allemaal en stuk voor stuk.
  Niks geen begrip, oplazeren de hele hap.

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Als je een wond hebt die dreigt te onsteken dan doe je er een ontsmettingsmiddel op, wij hebben zo’n wond in ons land en in Europa en dat is de islam, die moet ook ontsmet worden want het is een voortwoekerende kanker in ons leven.

  Like

 4. Sjun Demartelaere zegt:

  Het ziet er naar uit dat je de psychologische component van de boodschap je andere wang toe te keren niet in de gaten hebt. Omdat het om een boodschap van bevrijding gaat die natuurlijk geen doorgang vindt als je volkomen terechte afschuw laat voortleven in haat. Een haat de jou langzaam maar zeker in een soortgelijk monster zal veranderen als je wenste te bestrijden. De boodschap van de andere wang betekent niet dat je misstanden maar moet laten voortduren maar dat je er niet in mee moet gaan. Compassie of medeleven is een van de natuurlijke remedies tegen haat die verder gaat dan het vernis van beschaving dat onder druk afbladdert of anderszins bezwijkt.

  Een remedie is inderdaad om onaanspreekbaren en onverbeterlijken weg te werken en gewone mensen te beschermen tegen het kwaad. Dezelfde boodschapper legde het zwaard, een symbool om gerechtigheid te laten plaatsvinden bij de overheid. Gerechtigheid moet soms afgedwongen worden. Zo’n zwaard is gereedschap om te gebruiken, om de ingezetenen te beschermen en om het monopolie op geweld bij een overheid te houden en de orde te handhaven en daarmee escalatie door bijvoorbeeld eigenrichting te voorkomen.. Om recht te doen. Maar dat is wat anders dan zelf dood en verderf te gaan zaaien, hoe volkomen begrijpelijk misschien ook als je sommige daden in ogenschouw neemt.
  http://tinyurl.com/o5fl2ge

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ik zal nog maar eens een voorbeeld aanhalen,waar ik het ooit al eerde over had; een Bevrijdingsherinnering van Simon Carmiggelt:
  In die eerste Meidagen van ’45 was hij er getuige van, hoe een leidinggevende BS’er een kameraad die NSB arrestanten onnodig treiterde, terugfloot met de woorden: “Hou op, dat deden ZIJ. Daarom waren we zo tegen ze.”
  En daarmee is alles gezegd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s