Christelijk en niet uit Afrika

Screenshot_8
“Stop de islamisering van Europa”: Demonstratie in de Slowaakse hoofdstad Bratislava

(Door: Peter Entinger – Vertaling: E.J. Bron)

Als het dan per se moet, willen de oostelijke EU-lidstaten integreerbare asielzoekers en geen radicale islamieten. Geheel in de zin van de Zuid-Europese EU-lidstaten en de asielzoekerlobby geeft de Duitse kanselier Angela Merkel de Akkoorden van Dublin op. Maar wat moet er in hun plaats komen? In het oosten van de EU formeert zich al verzet tegen een herverdeling.

Wat betreft Angela Merkel is het Akkoord van Dublin een aflopende zaak: “Daarover moeten we op EU-niveau praten, daar hebben we dringend behoefte aan hervorming. Het is aangetoond dat deze verdragen achterhaald zijn”, zei ze in een interview op het ZDF. “Dublin” regelt de procedure bij de opname van vluchtelingen uit niet-EU-landen. Samengevat betekent dit dat het land, waarin de aanvrager voor het eerst voet op Europese bodem zette, verantwoordelijk is voor het onderbrengen van de asielzoeker. Op deze praktijk werd ook in het verleden al vaker kritiek uitgeoefend. De lobbyorganisatie “Pro Asyl” sprak er zelfs van “dat er boven Duitsland een vliegtuig zou moeten neerstorten, opdat de inzittenden het recht op asiel zouden hebben.”In werkelijkheid zijn de lasten ongelijk verdeeld. Zo stond Italië jarenlang blootgesteld aan een schier ongebreidelde toestroom van zogenaamde bootvluchtelingen uit Afrika. De beelden van deze humanitaire catastrofe gingen de wereld rond. De Italiaanse autoriteiten capituleerden, lieten veel personen gewoon doorreizen naar West- en Midden-Europa, waar de Bondsrepubliek Duitsland het populairste doel was.

Niet zonder reden zet de Duitse regering zich intussen in voor vastgestelde vluchtelingenquota: “We hebben een nauwkeurige verdeelsleutel nodig, die een rechtvaardige verdeling garandeert”, zei de Duitse bondskanselier en eist dat ook de economisch zwakkere landen uit het oosten van de EU hun bijdrage leveren. Maar daartegen is verbitterd verzet. Behalve Tsjechië en Slowakije wezen ook de Baltische landen het geplande quotasysteem af, waarmee vooral de Zuid-Europese landen ontlast moesten worden.

“De verschillende regeringen weten zelf het best wat zij in het kader van een gemeenschappelijke solidariteit kunnen doen”, zei de Tsjechische minister-president Bohuslav Sobotka na een ontmoeting met zijn Slowaakse collega Robert Fico tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. “Men probeert het probleem van het rijke centrum naar de randen te verplaatsen”, verklaarde Fico. Sobotka verweet de Europese Commissie het debat met haar nieuwste voorstellen voor een quotumsysteem op onnatuurlijke wijze aan te wakkeren. “Dat is meer schadelijk voor het migratiedebat in Europa dan dat het nuttig is”, zei hij. Zijn land zou zich in mei vrijwillig bereid verklaard hebben om 70 vluchtelingen uit Syrië op te nemen. Bovendien zou Tsjechië zeer veel Oekraïners toevlucht hebben geboden. “Niet alleen in het zuiden van Europa, ook in het oosten staat men voor een moeilijke situatie. Wij kunnen de problemen van het zuiden niet opvangen”, zei Sobotka.

Daar komen nog binnenlandse politieke problemen in deze landen bij. De protesten tegen de opname van vluchtelingen zijn daar van een andere kwaliteit dan bijvoorbeeld in Duitsland. “Dit is ons land – Slowakije voor de Slowaken”, eisten meerdere duizenden mensen in de Slowaakse hoofdstad Bratislava, die gevolg gaven aan de oproep van verschillende nationalistische groeperingen om te protesteren tegen de Europese vluchtelingenquota.

In de afgelopen dagen werd er in de EU verbitterd om gestreden wie hoeveel vluchtelingen zou moeten opnemen. En uit de oostelijke EU-lidstaten kwam in toenemende mate de wens om zich tot christelijke asielzoekers te beperken. De Slowaakse regeringschef Robert Fico waarschuwde tegenover DPA (Deutsche Presse Agentur): “Er kunnen zich heel gemakkelijk terroristen mengen onder islamitische vluchtelingen.” Daarom zou zijn regering bij voorkeur christenen uit Syrië willen opnemen om voor minder angst in de bevolking te zorgen. In Slovenië, waar verleden jaar 14 asielaanvragen positief werden beoordeeld, kwam het bij een demonstratie “tegen de islamisering van Europa” zelfs tot gewelddadige ongeregeldheden. De Tsjechische minister-president Sobotka verklaarde dat de handelwijze van de EU huichelachtig en onacceptabel zou zijn: “hoe meer tijd we verspillen aan de discussie over quota, des te meer tijd verliezen we voor oplossingen die echt helpen om een einde te maken aan de vluchtelingencrisis.”

Ook in de stabiele Baltische landen zoals Estland is het enthousiasme over een hervorming van de Akkoorden van Dublin slechts zeer beperkt. “Bij de opname van vluchtelingen zouden wij de voorkeur geven aan christelijke migranten. Deze groep zou volgens de regering gemakkelijker in het Baltische land te integreren zijn”, zei minister van Sociale Zaken Margus Tsahkna tegenover het persbureau BNS. “In de crisisgebieden hebben christen geleden onder zware vervolging”, zei hij over de situatie van de christelijke minderheden in de conflictregio´s van het Nabije Oosten. Regeringschef Taavi Roivas verklaarde dat er ongeveer 100 vluchtelingen per jaar opgenomen zouden kunnen worden: “Maar wij willen zelf beslissen wie we opnemen.”

Dat willen de Polen overigens ook: Bij een representatieve peiling sprak 70% van de geënquêteerden zich uit tegen een opname van vluchtelingen uit Afrika. In Polen vinden in de herfst parlementsverkiezingen plaats. Het thema immigratie zlou wel eens het centrale onderwerp kunnen zijn. Er wordt een hete herfst verwacht.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Peter Entinger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Baltische landen, Christendom, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Islam, Islamisering, Oost-Europa, Patriottisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Christelijk en niet uit Afrika

 1. SeeMore zegt:

  Het grote Amerikaanse orakel heeft weer eens zinnen uitgekotst:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24335890/___Klimaat_grootste_dreiging___.html
  De boven ons gestelden gaan dus vrolijk door met het uitbuiten van de lucratieve “klimaat leugen”. U weet wel; de door niemand te stuiten noch te beïnvloeden evolutie van de Aarde en het universum waarin zij zich bevind.
  En ik maar denken dat het onder de voet gelopen worden door hordes bloeddorstige moslims een bedreiging was. Maar dat blijkt dus gelukkig niet zo te zijn!? Silly me ;(

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Onder geen voorwaarde nog meer moslims toelaten,nergens!En diegenen die hier zijn en een strafblad hebben of langer dan 3 maanden aan de staatsruif hangen:terug!Het aantal haathutten afbouwen:daar waar er meer dan 1 staat:afbreken!Zo kun je een begin maken,door ze stevig op hun plaats te zetten:niet mee eens?Terug naar je roots:wij zullen u gaarne uitzwaaien!En illegaliteit strafbaar stellen en handhaven door uitzetting!Hulp aan illegalen ook strafbaar stellen!

  Like

  • Jean zegt:

   Denk aan uw bloeddruk want die barbaren zijn niet waard uw gezondheid te schaden.
   Die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam en islamieten worden sowieso uit heel Europa gekegeld, liefst zonder geweld maar als het dan toch moet maar met geweld, als de smeerlapperij maar uitgeroeid wordt in Europa is Europa en de Europeanen gered.
   Politiekers die deze smeerlapperij beschermen incl. die vreetclubjes die teren op die vreemdelingenindustrie zullen dan eveneens mee verdreven worden want wij willen geen resten van die smeerlapperij op ONS grondgebied.
   Ik ben er echt helemaal klaar mee, weg met die barbaarse smeerlapperij incl. die haatzaai mosselketen, die kunnen dan gebruikt worden als zwijnenstallen en hondenkennels dan hebben ze tenminste een nuttig doel.

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Jean,gelukkig,in dit geval dan,heb ik een chronisch te lage bloeddruk,dus die kan wel een stootje hebben!Maar inderdaad:af en toe zit ik te koken achter mijn toetsenbord!Overigens net als u en de meesten hier:de lol is van het leven af en dat neem ik de veroorzakers er van zeer kwalijk!

    Like

   • Cathja zegt:

    Dan moeten die varkensstallen en hondenkennels eerst ontsmet worden. Anders zouden mijn varkens en honden er niet in mogen…..

    Like

 3. Frerik zegt:

  Wat fijn om te horen dat er nog mensen zijn met verstand en echt kijk hebben op de situatie, en jammer dat daarvan bij onze regering niet 1 vleugje daarvan aanwezig is.
  Vanmiddag op de radio [hilversum1] een gelul over de arme vluchtelingen dat er zulke schrijnende verhalen zijn en dan van een dame die zo zalvend daar over sprak , ik was kotsmisselijk van dat wijf. Ja een vluchteling is nooit illegaal, zei ze. Dit is een probleem die europa moet oplossen en de hoop is dan zo gericht op de verdeelsleutel. Ik zou dit mens zo gunnen om 1 nacht met 10 van die arme vluchtelingen in 1 kamer te zetten, het zijn toch allemaal mannen die komen. dan es horen of ze nog zo liefdevol spreekt over die arme mensen en zal ze wel een zalfje nodig hebben.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Wellicht zouden enkele aan de Middellandse zee grenzende landen iets beter op hun zee grens moeten passen en Spanje de onverlaten die over het hek in Marokko klimmen direct via de poort moeten afvoeren naar de zijde van het hek waar ze vandaan kwamen.
  De Akkoorden van Dublin, tja, als de €U zich niet aan de eigen akkoorden houdt, waarom zouden wij er dan aan gebonden zijn?
  Heb 48 jaar gewerkt, belastingen, pensioen en sociale lasten betaald; moeten nu vreemdelingen dat op komen vreten?
  Nee dus!
  We moeten uit dat €U wrochtsel wat zich niet aan de afspraken houdt.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Hendrik M. op 3/8 om 23:18

   Ik ben het helemaal met u eens, maar de Afrikaanse landen aan de Middellandse zee zijn niet van plan het schorem tegen te houden. Ze laten de troep liever richting Europa vertrekken, dan hebben zij er in elk geval geen last van.
   Ik las vanmorgen dat er in de afgelopen jaren heel veel meldingen van geweld binnen AZC’s zijn geweest (de Volkskrant heeft deze gegevens boven water gehaald), en ik vind het buitengewoon vreemd dat men dan niet overgaat tot uitzetting. Als mensen worden bedreigd door asieleisers, horen ze geen recht meer te hebben op een asielprocedure, maar zouden ze op staande voet ons land moeten verlaten. In feite hoop ik dat er nog veel meer bedreigingen komen, eer de overheid een keer zegt: “en nu is het genoeg”.

   Als wij, brave belasting betalende burgers over de schreef gaan dan weten ze wel hoe ze ons moeten aanpakken. Met Afrikaantjes weten ze zich blijkbaar geen raad.

   Like

   • Cathja zegt:

    Correctie: …..zodat de overheid een keer zegt: “en nu is het genoeg”.
    Excuses!

    Like

   • Theodoor zegt:

    De overheid heeft lak aan u en de rest van het Nederlandse volk.
    Het gaat ongeveer zo: Nederland is van de bovengestelden en zij regelen wel wat goed is voor de loonslaven (belastingen en snelheidsbekeuringen). Niet voor niets is er al zoveel kapot gemaakt, de bevolking stelt niet zoveel voor, dat is ongeveer de denkwijze van oa Pechtold (geen referendum, ze snappen het niet), Rutte (liegen) en Samsom (afbraak bescherming zieken en de verzorging van de ouderen gesteund door de VVD).
    Grootste kwaal is dat er maar heel weinig kritische journalisten meer zijn (de opleiding daarvan is in handen van links), de bovengestelden hebben de pers en de omroepen in de tang.
    Een fijn land toch Nederland, waar heel veel Nederlanders zich nog dagelijks laten voorlichten door de bovengestelden.

    Like

 5. Cathja zegt:

  Ik kan de beweegredenen van deze EU-lidstaten zeer goed begrijpen, want het is al vaak genoeg bewezen dat moslims de sfeer in de opvangplaatsen behoorlijk verzieken door christenen te bedreigen. Christenen zijn over het algemeen vriendelijker en zijn niet veeleisend, ze zijn bereid zich aan de omstandigheden aan te passen en nemen genoegen met weinig. Zij zullen gekregen kleding niet bij de vuilnis zetten, en keren geen borden met eten om, omdat het hun niet bevalt. Dat doen alleen de asielEISERS, lees: moslims.

  Het irriteert mij uitermate dat we wel allerlei verhalen lezen over ‘getraumatiseerde vluchtelingen’ (welke in pakweg 98% van de gevallen moslims zijn), maar nooit horen we protesten uit Brussel vanwege de vele tienduizenden christenen die zonder pardon worden vermoord door moslims. Brussel zou júist voor deze mensen een veilig heenkomen moeten eisen! Nee, de christenen zoeken het maar uit.

  Ik heb respect voor de standpunten van diverse oost-Europese landen, die voet bij stuk willen houden en zelf willen bepalen wie zij binnen halen als vluchteling. Dat hun keuze daarbij op christenen is gevallen, kan ik alleen maar toejuichen en volledig begrijpen!

  Like

 6. Qvic zegt:

  Islamieten kunnen geen vluchteling zijn, dat verbied de koran. Om te vluchten voor welke vijand dan ook. Dus met andere woorden zijn alle islamitische asieleisers zijn met een invasie van Europa bezig en niets anders. Ze mogen immers liegen/bedriegen tegen ongelovige, dus die zogenaamde (oorlogs-)trauma’s die ze zouden hebben op gelopen in hun thuislanden zijn 99,9999999999% uit de duim gezogen. Vele gaan zelfs (na dat ze hier een verblijfsvergunning hebben verkregen) rustig op vakantie naar hun thuisland, als of het dan in eens niet meer zo gevaarlijk is daar voor hen. (zelfs deze reizen worden van het gemeenschapsgeld betaald). De autochtonen bevolking wordt keihard voorgelogen met al die zogenaamde zielige vluchtelingen, De huidige generatie Afrikanen hebben altijd geprofiteerd van de westerlingen, hun thuislanden zijn door de kolonisatie wel opgebouwd door de westerlingen, dus niets met slavernij te maken, zoals veelal beweerd wordt. Het gespuis wat hier na toekomt wil enkel profiteren en werken ho maar. Ik vraag mij nog steeds af hoe deze dobbernegers aan zoveel geld komen, want een overtocht kost hen bijna 3 jaarsalarissen (als ze tenminste normaal zouden werken daar) Daar kunnen ze in hun thuislanden een rijkeluizen leven van lijden met dat geld, wat ze nu aan de overtocht moeten betalen. Het zou mij niets verbazen dat de E.U. zelf deze gelden aan die dobbernegers geeft en als ze nog meer geld willen, dat ze dan naar Europa moeten komen.

  Like

 7. Drs.P. zegt:

  http://www.nu.nl/buitenland/4100243/recordaantal-immigranten-in-duitsland.html
  11 miljoen x euro 26.000,- is niet meer te behappen en 20% van de bevolking !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Nog maar eentje dan, oprotten met al die parasieten, want echte vluchtelingen zijn blij dat ze het er levend hebben afgebracht!!!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24336715/___Medewerker_azc_mikpunt_agressie___.html

  Like

 9. “Europa zal overspoeld raken door vluchtelingen”
  We kunnen veel over Qadhafi zeggen maar het was wel een mannetje; een man een man, een woord een woord.

  De Tsjechische minister-president Sobotka verklaarde dat de handelwijze van de EU huichelachtig en onacceptabel zou zijn: “hoe meer tijd we verspillen aan de discussie over quota, des te meer tijd verliezen we voor oplossingen die echt helpen om een einde te maken aan de vluchtelingencrisis.”

  En dat is waar.
  Iedereen is maar een beetje aan het bakkeleien over quota, anderen nemen wat maatregelen voor hun eigen lidstaat (een afscheidingshek). Weer anderen gaan zich bemoeien met hun buurland en wat die wel niet allemaal moet doen (betere beveiliging en hogere hekken in Calais).
  Het kwartje wil nog maar niet vallen dat dit maar pleisters zijn op een diep gapende wond.
  Om ‘m te laten genezen, laten stoppen met bloeden, moeten we met zwaarder geschut aan komen zetten; hechtingen/dicht naaien die jaap. Vanzelf stopt het bloeden niet.

  Ze kunnen wel aan symptoombestrijding doen maar de toestroom blijft maar komen. Sterker; we helpen ze gewoon daarbij.
  Wat hebben we aan een discussie over quota als de toestroom alleen maar toeneemt en nog miljoenen mensen daar rondlopen met de gedachten om ooit ook maar eens deze kant op te komen.
  Wel of geen geweld, wel of geen armoede. Het maakt geen reet uit, zonder maatregelen blijft dit nog jaren zo doorgaan.

  Daar moet de EU haar tijd en energie in steken (helaas maken we daar nog een onderdeel van uit) want in Duitsland, Zweden en Italië kunnen we al zien waar dit naartoe zal leiden.

  Like

 10. JAN zegt:

  People tend to forget about the intolerance of countries like Hungary towards few jewish people who live in the capital city and run a school and a synagogue.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s